Belevingen in

Granada

Kom voor het Alhambra, blijf voor de fascinerende samensmelting van culturele tradities.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Granada: De beste dingen die je niet wil missen

 • Granada: ticket snellere toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

  1. Granada: ticket snellere toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

  Met je dagticket kun je de Alhambra, Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de glansrijke architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

  Leuk om gezien te hebben! Vooral de buitentuinen en de setting waren geweldig. Binnen vonden wij het toch wel ontzettend druk ondanks de tijdsblokken. Omdat er geen eindtijd is kun je er uren struinen als je zou willen. Daarom lijkt het alsof de tijdsblokken zijn werk niet helemaal doen. Mocht je een ticket hebben, hou er rekening mee dat je minimaal 20 min tijd van te voren aanwezig bent vanaf het moment dat je je auto parkeert / aankomt. Het is nog wel een stukje lopen tot ze je kaartje scannen en bij de ingang reageren ze best histerisch als je er 10 min voor tijd pas bent.

 • Alhambra: ticket en audiogids inclusief Nasridenpaleizen

  2. Alhambra: ticket en audiogids inclusief Nasridenpaleizen

  Ontdek de architectonische wonderen en kleurrijke geschiedenis van het Alhambra tijdens een rondleiding met audiogids inclusief toegang tot de Nasridenpaleizen. Sla de wachtrij bij de ingang over en geniet van meer tijd om dit UNESCO werelderfgoed in je eigen tempo te verkennen.

  Eenmaal binnen, ga je met je audiogids op reis door eeuwenlange geschiedenis. Kom meer te weten over de reconstructie van het paleis in de 13e eeuw, de transformatie tot het koninklijk hof van koning Ferdinand en koningin Isabella na de herovering, en nog veel meer.

  Bewonder terwijl je luistert de mix van Moorse en christelijke architectuur in het paleiscomplex. Verken de verblijven van de koningen en sultans, bewonder het spectaculaire plafond in de Sala de la Barca (Hal van de Boot) en fotografeer erop los in de beroemde Patio de los Leones (Hof van de Leeuwen). 

  Nee...

 • Alhambra: ticket met audiogids Nasridenpaleizen & Generalife

  3. Alhambra: ticket met audiogids Nasridenpaleizen & Generalife

  Verken de Nasridenpaleizen, het fort Alhambra, de weelderige tuinen van Generalife en ontduik de wachtrij met dit gegarandeerde toegangsticket. Je komt meer te weten over de 1000-jaar oude geschiedenis van Granada op deze monumentale locatie met uitzicht op de prachtige stad. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is één van de best bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Met een informatieve audiogids in de hand ontdek je in je eigen tempo en via de voor jou perfecte route het fort. Je komt alles te weten over de geschiedenis van het Nasridkoninkrijk door zijn architectuur en de symboliek die je overal in het fort en de tuinen zult zien. Hoor hoe belangrijk water is in dit complex terwijl je ontspant in de tuinen van Generalife, een paradijs waar het altijd groen is.

  De activiteit was perfect. Alleen de tickets zelf werden niet zo vlug doorgestuurd na bevestiging. Het audiotoestel deed het heel goed en duidelijk.

 • Alhambra: ticket en audiogids inclusief Nasridenpaleizen - niet-restitueerbaar

  4. Alhambra: ticket en audiogids inclusief Nasridenpaleizen - niet-restitueerbaar

  Een bezoek aan Granada is niet compleet zonder het Alhambra te zien, het enige overgebleven versterkte complex uit de islamitische periode in Spanje. Verken deze verbazingwekkende attractie in je eigen tempo. Bewonder het fort, de tuinen van de Generalife en het paleizencomplex in al hun pracht. Vanaf hier begint je reis door de tijd, van de 13e-eeuwse wederopbouw door de Sultan van Granada tot aan de tijd dat het koninklijk hofhouding van koning Ferdinand en koningin Isabella er na de reconquista z'n intrek nam. Kijk uit over de witte huizen van de wijk Albaicín die onder je ligt en loop tussen fonteinen en onder sierlijke, hoefijzervormige bogen. Bewonder de mix van Moorse en christelijke architectuur. Verken de residenties van koningen en sultans, bekijk het spectaculaire plafond in de Hal van de Boot en maak foto's in het beroemde Hof van de Leeuwen. Rond de ervaring af met een spe...

 • Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

  5. Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

  Verken de vesting Alhambra en de weelderige tuinen van Generalife met dit ticket voor gegarandeerde toegang zonder wachtrij. Zie duizenden jaren Moorse geschiedenis en verken deze monumentale locatie met uitzicht op de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de best bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Met een informatieve audiogids in de hand kun je in je eigen tempo een door jouzelf uitgestippelde route volgen voor een rondleiding die perfect bij je past. Kom via de architectuur alles te weten over de geschiedenis van het Nasrid-koninkrijk en de symboliek die je overal in het fort en de tuinen zult zien. Ontdek het belang van water binnen dit complex en ontspan in de tuinen van de Generalife, een paradijs waar het altijd groen is. Houd er rekening mee dat de toegang tot de Nasridpaleizen niet bij deze rondleiding is inbegrepe...

  Prachtig om het Alhambra te bekijken, maar let goed op dat je de bezichtiging van het paleis er bij boekt. Kwamen wij dus achter toen we in de rij stonden voor het paleis. Ik heb even niet goed opgelet maar het is goed gekomen omdat we een avond ticket konden kopen voor 8 euro pp. Alhambra met verlichting indrukwekkend alsmede de verlichte stad Granada

 • Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

  6. Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

  Krijg een idee van het middeleeuwse Granada tijdens deze onvergetelijke rondleiding over het terrein van het Alhambra en de Generalife, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontspan, wetende dat je ticket voor de paleiselijke stad toegang verschaft tot de Nasridenpaleizen, het Alcazaba-fort en het terrein van de Generalife. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.  Je deskundige lokale gids haalt je op bij het complex, zodat je er zeker van bent dat je het terrein via een speciale groepsingang betreedt. Ook als je het paleis van de Generalife binnen gaat, kun je gebruik maken van een aparte groepsingang.  Geniet van de kalmte van het oude zomerpaleis van de emir in de Generalife, waar je onder andere een prachtige rozentuin, groene binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen kunt vinden. Kom alles te weten over de geschiedenis v...

  Zeer professioneel georganiseerd met een gids die uren passioneel uitleg heeft gegeven over het Alhambra! Unieke ervaring en prachtige locatie. Absoluut aan te raden.

 • Alhambra: ticket en audiogids zonder Nasridenpaleizen

  7. Alhambra: ticket en audiogids zonder Nasridenpaleizen

  Ontdek waarom het Alhambra een wereldberoemd monument is tijdens een rondleiding met audiogids in je eigen tempo. Boek je toegangsbewijs vooraf om te voorkomen dat je tijd verspilt in de ticketrij en het risico loopt dat je op de dag zelf geen kaartje krijgt. 

  Eenmaal binnen ga je op ontdekkingstocht naar het Alhambra, een bewijs van de architectonische hoogstandjes van de Moorse heersers van Granada. Laat je meeslepen door de schoonheid van dit UNESCO-werelderfgoed terwijl jouw audiogids je meeneemt op een reis door zijn kleurrijke geschiedenis. 

  Bewonder de decadente architectuur van de Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, dat het voormalige huis was van de koningen van Granada, en dwaal door de pittoreske tuinen vol fonteinen, hangende planten en verharde paden.

  Ga verder naar de versterkte zandkleurige torentjes van het Alcazaba,...

 • Alhambra: compleet ticket met audiogids

  8. Alhambra: compleet ticket met audiogids

  Haal je tickets op en ga vervolgens naar het Alhambra-complex om deze 600-jaar oude site in je eigen tempo te verkennen met een  audiogids. Met je ticket heb je toegang tot het hele complex, inclusief de  Nasridenpaleizen  en  Generalife. Luister  vanuit je audiogids alles over de geschiedenis van Granada en het Alhambra, en hoe de site in 1984 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie werd. Je komt ook te weten over de voormalige sultans die hier ooit woonden tijdens de  Nasrid -dynastie. Maak een wandeling door het complex en bewonder de indrukwekkende en ingewikkelde architectuur van de paleizen. Geniet vervolgens van de rust van  Generalife, het oude zomerpaleis van de Emir, met een prachtige rozentuin, beplante binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen. Je krijgt ook het militaire fort van het complex te zien, Alcazaba, met een prachtig uitzicht op Granada en de omliggende bergen.

  Goede service. Helaas kon de audiogids niet door gaan i.v.m. corona. Een mooi alternatief aangeboden zonder bijbetaling. Netjes hoor, houden zo.

 • Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

  9. Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

  Duik in de Andalusische flamenco-cultuur van Granada, tijdens een live-uitvoering in een authentieke zigeuner-grottenwoning. Geniet van een opwekkende 75-minuten durende voorstelling met live dansers en muzikanten in een van de grottenwoningen van Sacromonte: kalkstenen woningen die al sinds de 15e eeuw worden bewoond.  Sinds Cuevas Los Tarantos in 1972 werd opgericht, biedt het lokale en bezoekende gasten fantastische flamenco-shows. Ervaar het meeslepende geschenk van Spanje aan de wereld van muziek, in de buurt die flamenco thuis noemt. De voorstelling Zambra wordt elke avond uitgevoerd bij Cuevas Los Tarantos met een grote bezetting van artiesten, waaronder prominente figuren uit de flamenco-wereld van Granada. Dit kaartje is inclusief 1 gratis drankje, als je je ervaring wilt uitbreiden kun je meer drankjes bestellen aan de bar of genieten van een traditioneel Spaans diner, terwi...

  Een geweldige show met zeer goede kwaliteit muzikanten en dansers. Wij hebben de hele avond met zeer veel enthousiasme beleefd.

 • Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

  10. Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

  Geniet van een ontspannen Arabische traditie in Granada's Hammam Al Ándalus. Ervaar de verfrissende sensatie van authentieke koude en warme stoomruimtes, gevoed door thermaal water. Zwemmen kan worden afgewisseld met momenten van ontspanning in de loungeruimte, waar je met een kopje muntthee naar rustgevende Andalusische muziek kunt luisteren. Aan de voet van het Alhambra, achter de oude moskee, nu bekend als de kerk van Santa Ana, vind je het ontspanningsoord Hammam Al Ándalus. Wandel op je gemak van het hete naar het warme naar het koude bad, zoals het hoort in een echte Andalusische hamam. Maak je bezoek compleet met een bezoek aan de stoomcabine, waar je zo vaak heen kunt als je wilt tussen het zwemmen door.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Granada?

  We raden minimaal 2 nachten aan om de vele bezienswaardigheden aan te doen. Als je drie nachten blijft, kun je alles zien zonder al te vermoeid te raken!

 • Boek tickets voor het Alhambra van tevoren

  Koop tickets vooraf, zodat je niet in de rij hoeft te staan en gegarandeerd bent van toegang. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar en de tickets raken standaard uitverkocht!

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Spring and fall are the most pleasant, offering warm, sunny days!

Other Sightseeing Options in Granada

Want to discover all there is to do in Granada? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 50.506 beoordelingen

Prachtig om het Alhambra te bekijken, maar let goed op dat je de bezichtiging van het paleis er bij boekt. Kwamen wij dus achter toen we in de rij stonden voor het paleis. Ik heb even niet goed opgelet maar het is goed gekomen omdat we een avond ticket konden kopen voor 8 euro pp. Alhambra met verlichting indrukwekkend alsmede de verlichte stad Granada

Zeer professioneel georganiseerd met een gids die uren passioneel uitleg heeft gegeven over het Alhambra! Unieke ervaring en prachtige locatie. Absoluut aan te raden.

De activiteit was perfect. Alleen de tickets zelf werden niet zo vlug doorgestuurd na bevestiging. Het audiotoestel deed het heel goed en duidelijk.

Prima organisatie. Je loopt geen enkele risico mbt annuleren Super goed.

Perfect Engelstalige gids welke ook tussendoor vertaalt in het Frans