Kies data

Greyfriars Church

Greyfriars Church: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

2. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

3. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Ga op een geestentour die vooral geschikt is voor mensen die zichzelf als heel dapper zien en ga naar een paar van de spookachtigste locaties van Edinburgh, boven en onder de grond. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen en ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) naar de spookachtigste begraafplaats ter wereld. Maak daarna een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Onderzoek paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

4. Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

Ervaar de griezeligste stad ter wereld tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je opschrikken door één van de beruchtste stadskenners terwijl je door het duistere deel van de oude stad wordt geleid. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor een aantal van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek vervolgens 'Greyfriars Kirkyard', wat als het angstaanjagendste kerkhof wordt beschouwd. Begeef je tot slot diep ondergronds en verken de kelders die zich onder de straten van Edinburgh bevinden. De vertrekken werden in 1788 afgebouwd en gebruikt als herbergen en illegale opslagruimtes, voor onder andere de lichamen van mensen die voor medische experimenten door de seriemoordenaars Burke en Hare werden gedood. Reis door meer dan 400 jaar aan geschiedenis en luister naar vreselijke waargebeurde verhalen over ophangingen, marteling, moorden en hekserij. Huiver, als je de vreemde geluiden hoort en onverklaarbare geuren ruikt, die uit het donker verschijnen. 

Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

5. Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

Ervaar een beetje magie tijdens een 2 uur durende wandeling door Edinburgh; de ideale tocht voor alle fans van Harry Potter. Kom alles te weten over de verhalen en geheimen achter de populaire bestsellers van J.K. Rowling in de stad waar ze deze schreef. Bezoek de originele plaatsen die de inspiratie vormden voor Zweinstein en de personages binnen deze magische muren. Wandel door High Street om te zien waar De Wegisweg tot leven is gekomen en waar Heer Voldemort begraven is. Bekijk de originele Zweinsteinschool en aanschouw een virtuele schoolbijeenkomst van de personages. Kom meer te weten over hoe de donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn heksen en tovenaars een rol heeft gespeeld als inspiratiebron voor J.K. Rowling tijdens het schrijven. 

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

6. Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Ontdek de donkere en koude geschiedenis van Edinburgh met een ervaren en energieke gids. Als u door de verborgen wynds (de straatjes) van de Royal Mile windt, wordt u verrast door deze gepassioneerde en engele verhaalverteller die, gekleed in volwaardig kostuum, u zal vertellen met donkere verhalen over de kluizen en u invult op enkele van de spookachtige waarnemingen en gebeurtenissen die bezoekers vaak ervaren. Dan, bezoek wat wordt beschouwd als het meest achtervolgde kerkhof ter wereld bij "Greyfriars Kirkyard." Tot slot, ga diep onder de grond en verken de Edinburgh Vaults onder de straten. In 1788 werd de reeks kamers gebruikt om herbergjes te huisvesten en als opslagruimte voor illegaal materiaal, waaronder de lichamen van mensen die door serieuze moordenaars Burke en Hare werden gedood voor hun medische experimenten. Reis door meer dan 400 jaar geschiedenis en hoor hevige echte verhalen van hangingen, martelingen, moorden en hekserij. Schudden bij de rare geluiden en onverklaarde geuren die na het donker verschijnen!

Edinburgh: historische wandeltocht van 3 uur in het Italiaans

7. Edinburgh: historische wandeltocht van 3 uur in het Italiaans

Ontmoet je gids in het centrum van Edinburgh bij de City Chambers en ga vervolgens te voet op pad om de oude binnenstad van Edinburgh te verkennen. Wandelen is een van de beste manieren om het gebied te ervaren vanwege het compacte formaat en de smalle doorgangen, die plaatselijk bekend staan als 'closes'. Volg je deskundige gids rond de meest iconische bezienswaardigheden van Edinburgh. Luister tijdens je wandeling naar je deskundige gids die de geschiedenis van de stad vertelt. Kom meer te weten over de opkomst van het presbyterianisme in Schotland en luister naar verhalen over St Giles' Cathedral, waarvan de grijze middeleeuwse torenspits uittorent boven de Royal Mile, een beroemde weg in het hart van de stad vol statige gebouwen. Stel je het Edinburgh van vroeger voor terwijl je verhalen hoort over de controversiële 15e-eeuwse monarch, Mary, Queen of Scots, en over sleutelfiguren uit de Schotse Verlichting. Bekijk het imposante Edinburgh Castle en raak geïntrigeerd door verhalen over de opkomst en ondergang, en over de legendarische Stone of Destiny die erin wordt bewaard. Ga vervolgens naar de Mound, een kunstmatige heuvel die de oude binnenstad van Edinburgh verbindt met de nieuwe stad. Pauzeer voor een hapje op Grassmarket Square en duik vervolgens in de donkere kant van de stad op het kerkhof van Greyfriars Kirkyard. Geniet van de griezelige sfeer terwijl je luistert naar verhalen over executies en achtervolgingen die verband houden met de site. Ontdek hoe het kerkhof is verbonden met de beroemde Harry Potter-boeken. Loop dan terug naar de Royal Mile, ontdek meer over de collecties van het National Museum of Scotland en ontdek de geheimen van Mary King's Close, een middeleeuwse straat die onder de Royal Mile ligt. Je tour eindigt dan aan het begin van de Royal Mile.

Edinburgh: Greyfriars Kirkyard Tour

8. Edinburgh: Greyfriars Kirkyard Tour

Ontmoet je deskundige lokale gids en bezoek de graven van enkele van de minder bekende personen begraven in Greyfriars Kirkyard. Kom meer te weten over de docent die lesgaf aan Charles Darwin, een acteur begraven in volledig theaterkostuum, en een aaspiloot uit de Eerste Wereldoorlog. Ontdek fascinerende verhalen uit de afgelopen eeuwen terwijl je door de meest historische begraafplaats van Edinburgh dwaalt. Hoor meer over de mysterieuze Miss Cathcart. Bezoek het graf van een bestsellerauteur uit de jaren 1770. Ontdek begraafplaatsen met links naar de hedendaagse populaire cultuur, namelijk de boeken- en filmreeksen van Harry Potter. Ontdek niet alleen de verborgen geschiedenis achter het kerkhof, maar ontdek ook de begraafplaatsen van beroemde personen die verband houden met de geschiedenis van Edinburgh.

Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

9. Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

Download een mp3-audiogids en verken de beroemdste attracties van Edinburgh in je eigen tempo. Je begint je tour bij Edinburgh Castle, een gebouw dat dateert uit de 12e eeuw. Zie de Schotse kroonjuwelen, de prachtige St Giles' Cathedral, Mary King's Close en loop langs ondergrondse steegjes met een gelaagde geschiedenis. Bekijk de Princes Street Gardens, de Royal Mile, Tolbooth Kirk, de George IV Bridge, de Edinburgh City Chambers, Tron Kirk en het Schotse parlementsgebouw. Loop langs bij Deacon Brodie's taverne en probeer Edinburgh's beste haggis, een nationale delicatesse vereeuwigd in poëzie door Robbie Burns (de National Bard of Scotland). 

Edinburgh Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

10. Edinburgh Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op je smartphone op terwijl je enkele van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Edinburg verkent tijdens deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht in één. Doe mee met vrienden of familie en leer gaandeweg meer over de stad. Om te beginnen, download je gewoon de tour-app (instructies ontvangen via e-mail na boeking) en ga je naar het startpunt bij het Scott Monument. Kies ervoor om de activiteit op elk gewenst moment te starten. Gebruik de kaart om naar elke locatie te navigeren terwijl je uitdagingen voltooit en pauzeer op elk moment om een pauze te nemen of wat sightseeing te doen. Ontdek tijdens uw verkenning insiderinformatie over de stad en attracties. Begin je tour bij het imposante Scott Monument! Bezoek de Royal Scottish Academy met zijn dromerige architectuur. Fotografeer Edinburgh Castle in zijn imposante vorm en bewonder het dromerige The Hub. De Grassmarket zal u verbazen, het is een van de drukste plekken in Edinburgh. Dan wacht Greyfriars Kirkyard, vergeet niet om foto's te maken, beroemd om het verhaal van Greyfriars trouwe hond Bobby! St Giles' Cathedral zal je sprakeloos achterlaten met zijn prachtige architectuur. Bewonder Canongate Kirk, waarvan wordt gezegd dat het wonderbaarlijk is en een enorme geschiedenis heeft. Kom meer te weten over het Burns Monument, gebouwd voor de grootste artiest en het nationale symbool van het land, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour Calton Hill is, een plek die altijd druk en betoverend is, met een prachtig uitzicht.

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Greyfriars Church

Wil je alle activiteiten in Greyfriars Church ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Greyfriars Church

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.942 beoordelingen

Jo was a super fun and good tour guide, would definitely recommend this tour to Harry Potter fans

Leuke manier om ook Edinburgh te verkennen. Tourguide was ook leuk en enthousiast.

Clare did it very good. She was enthousiastic and told everything very clear.

Carly was een zeer enthousiaste gids. Leuk gedaan en informatief.

Kyran, was een goede gids! Vol humor en ik heb veel mogen leren