Greyfriars Kirkyard

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Greyfriars Kirkyard: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

1. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

...
Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

2. Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

Geniet van een 60 minuten durende theatrale sightseeingtour door Edinburgh aan boord van de Ghost Bus, een grondig gerestaureerde gitzwarte vintage dubbeldekkerbus. Je griezelige gids zal je vertellen over grafrovers, slachtoffers van de pest en de geesten die rondhangen in Edinburgh, dé spookstad van Europa. Verken het gruwelijke verleden van de stad terwijl je de beroemdste bezienswaardigheden bezoekt, zoals Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace en de Royal Mile. Terwijl je de wijken Oude Stad en Nieuwe Stad doorkruist, bezoek je de plekken waar moorden gepleegd zijn, waar mensen gemarteld werden en waar mensen geëxecuteerd werden. Luister naar verhalen over de beruchte Burke en Hare en de honderden vrouwen die verdronken of verbrand werden als heks. De bus, die eigendom was van de Necropolis Bus Company, heeft decoratieve kenmerken zoals sfeerverlichting en gordijnen. In 1967 werd het hele wagenpark verwoest door een mysterieuze brand en alleen deze ene bus bleef gespaard van de vlammen. Overleef jij de rit erin?

...
Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

3. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht met Harry Potter-thema dwars door Edinburgh. Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen door middel van een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Bezoek het graf van Marten Asmodom Vilijn in Greyfriars Kirkyard en loop langs de gouden handafdrukken van JK Rowling voor de City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische wandeltocht met gids van 2 uur.

...
Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

4. Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

Ervaar de griezeligste stad ter wereld tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je opschrikken door één van de beruchtste stadskenners terwijl je door het duistere deel van de oude stad wordt geleid. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor een aantal van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek vervolgens 'Greyfriars Kirkyard', wat als het angstaanjagendste kerkhof wordt beschouwd. Begeef je tot slot diep ondergronds en verken de kelders die zich onder de straten van Edinburgh bevinden. De vertrekken werden in 1788 afgebouwd en gebruikt als herbergen en illegale opslagruimtes, voor onder andere de lichamen van mensen die voor medische experimenten door de seriemoordenaars Burke en Hare werden gedood. Reis door meer dan 400 jaar aan geschiedenis en luister naar vreselijke waargebeurde verhalen over ophangingen, marteling, moorden en hekserij. Huiver, als je de vreemde geluiden hoort en onverklaarbare geuren ruikt, die uit het donker verschijnen. 

...
Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

5. Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

Download een MP3-audiogids en verken de beroemde attracties van Edinburgh in je eigen tempo. Begin je tour bij Edinburgh Castle, een gebouw dat dateert uit de 12e eeuw. Bekijk de Schotse kroonjuwelen, de prachtige St Giles' Cathedral, Mary King's Close en loop langs ondergrondse steegjes met een gelaagde geschiedenis. Bekijk de Princes Street Gardens, de Royal Mile, Tolbooth Kirk, de George IV Bridge, Edinburgh City Chambers, Tron Kirk en het Schotse parlementsgebouw. Kom langs bij Deacon Brodie's taverne en probeer Edinburgh's beste haggis, een nationale delicatesse vereeuwigd in poëzie door Robbie Burns (de National Bard of Scotland).

...
Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

6. Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

Ervaar een beetje magie tijdens een 2 uur durende wandeling door Edinburgh; de ideale tocht voor alle fans van Harry Potter. Kom alles te weten over de verhalen en geheimen achter de populaire bestsellers van J.K. Rowling in de stad waar ze deze schreef. Bezoek de originele plaatsen die de inspiratie vormden voor Zweinstein en de personages binnen deze magische muren. Wandel door High Street om te zien waar De Wegisweg tot leven is gekomen en waar Heer Voldemort begraven is. Bekijk de originele Zweinsteinschool en aanschouw een virtuele schoolbijeenkomst van de personages. Kom meer te weten over hoe de donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn heksen en tovenaars een rol heeft gespeeld als inspiratiebron voor J.K. Rowling tijdens het schrijven. 

...
Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

7. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Ga op een geestentour die vooral geschikt is voor mensen die zichzelf als heel dapper zien en ga naar een paar van de spookachtigste locaties van Edinburgh, boven en onder de grond. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen en ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) naar de spookachtigste begraafplaats ter wereld. Maak daarna een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Onderzoek paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

...
Edinburgh: spookstadverkenningsspel en zelfgeleide tour

8. Edinburgh: spookstadverkenningsspel en zelfgeleide tour

Laat je leiden op een spannende, zelfgeleide tour door Edinburgh terwijl je een mobiele zoektocht speelt met je vrienden en familie. Bekijk veel van de beroemdste attracties van Edinburgh en ga op reis door enkele van de meest spookachtige plekken van de stad. Download de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur. Volg aanwijzingen en bezoek spookachtige locaties, waaronder Greyfriars Kirkyard, de site van de Nor' Loch en West Bow, en locaties waar openbare executies werden gehouden. Ontgrendel geheimen over de plaatsen die je bezoekt terwijl je puzzels oplost en de antwoorden raadt. Kom meer te weten over de Schotse heksenjachten en de moorden op Burke en Hare en bekijk de hal met een boek gemaakt van het vlees van William Burke. Gebruik de aanwijzingen om u van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je exacte aanwijzingen, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat je in je eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, gescheiden van de groep, en de groep ontmoeten aan het einde van de tour. Neem op 30 oktober deel aan een speciaal Halloween-evenement met live acteurs. Draag je beste kostuum om een wedstrijd te winnen met prijzen zoals een GetYourGuide-cadeaubon van $ 1000, een (echte) kist en nog veel meer.

...
Edinburgh: wandeltocht door de donkere geheimen van Schotland

9. Edinburgh: wandeltocht door de donkere geheimen van Schotland

Bewonder de mysteries die achter Edinburgh op de loer liggen tijdens een wandeltocht die zich richt op de donkere kant van de stad. Bezoek Edinburgh Castle, Gray Friars Kirkyard en de Old Tollbooth Prison. Laat je gids je opwinden met macabere, verdraaide verhalen uit vervlogen tijden. Kom meer te weten over heksen en geesten uit het verleden van de stad en ontdek welke er nog steeds op de loer liggen. Geniet van elk krakend hoekje en gaatje terwijl je op zoek gaat naar tekenen van geesten en geesten tijdens deze onvergetelijke wandeltocht door Edinburgh.

...
Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

10. Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Ontdek de donkere en koude geschiedenis van Edinburgh met een ervaren en energieke gids. Als u door de verborgen wynds (de straatjes) van de Royal Mile windt, wordt u verrast door deze gepassioneerde en engele verhaalverteller die, gekleed in volwaardig kostuum, u zal vertellen met donkere verhalen over de kluizen en u invult op enkele van de spookachtige waarnemingen en gebeurtenissen die bezoekers vaak ervaren. Dan, bezoek wat wordt beschouwd als het meest achtervolgde kerkhof ter wereld bij "Greyfriars Kirkyard." Tot slot, ga diep onder de grond en verken de Edinburgh Vaults onder de straten. In 1788 werd de reeks kamers gebruikt om herbergjes te huisvesten en als opslagruimte voor illegaal materiaal, waaronder de lichamen van mensen die door serieuze moordenaars Burke en Hare werden gedood voor hun medische experimenten. Reis door meer dan 400 jaar geschiedenis en hoor hevige echte verhalen van hangingen, martelingen, moorden en hekserij. Schudden bij de rare geluiden en onverklaarde geuren die na het donker verschijnen!

...

Sitemap Greyfriars Kirkyard

Wil je alle activiteiten in Greyfriars Kirkyard ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Greyfriars Kirkyard

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.250 beoordelingen

Om eerlijk te zijn, heeft Jenny de ervaring gemaakt. Ze zorgde ervoor dat we ons meteen gemakkelijk en ontspannen voelden en was erg vriendelijk en gastvrij. Voor een jong meisje is haar zelfvertrouwen geweldig en ze is zo'n lief meisje. Ze maakte de tour erg interessant en plezierig. Ondanks het koude weer was het een geweldige tour en ik vond het veel interessanter dan ik dacht dat ik zou doen. Het overtrof zeker mijn verwachtingen! Zou dit bedrijf zeker weer gebruiken om in de toekomst rondleidingen te boeken.

Ikzelf en Louise gingen op de rondleiding op zondag 26 januari. De tour bood een mooie mix van hoe JKRowling personages in Edinburgh kwam zoeken en een paar verrassende feiten over JKRowling zelf. Er werden ook enkele interessante historische feiten aangegeven. 'Australische' David was zeer goed geïnformeerd en enthousiast. Hij ziet de gids duidelijk als meer dan een taak. Ikzelf en Louise mochten onderweg met hem praten en hij was een zeer aangename kerel.

Goed georganiseerd, op tijd, leuke gids, goede (spook)verhalen. Fascinerende omgeving.

dit was echt een leuke tour. Onze gids Monique was geweldig

groep scholieren 17-20. Ze vonden het echt de moeite waard.