Ontdek het beste van
Griekenland

Onze aanbevelingen voor Griekenland

Athene: Combiticket Akropolis en 6 Archeologische Vindplaatsen

1. Athene: Combiticket Akropolis en 6 Archeologische Vindplaatsen

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekte combiticket dat je toegang geeft tot 7 archeologische topattracties in Athene. Bespaar tot 50% en vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, de Oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de School van Aristoteles, de Bibliotheek van Hadrianus en de Oude Begraafplaats Kerameikos. Verrijk je ervaring met een audiogids terwijl je in je eigen tempo rondwandelt. Bewonder het Parthenon, een Unesco-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolisheuvel staat en dompel je onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek ook de antieke Agora op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis. Leer meer over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Even ten noorden van de Akropolis ligt de Romeinse Agora, ooit het middelpunt van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde Bibliotheek van Hadrianus en de Tempel van de Olympische Zeus in de Olympion Site, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot de oevers van de rivier Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

2. Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

Bezoek de Akropolis, misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Griekenland en een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Boek dit ticket om de rijen bij de kassa te vermijden. Haal alles uit de ervaring met een optionele audiogids op je telefoon en ontdek de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en kijk op je voucher voor instructies over hoe je je audiogids kunt downloaden. Ga dan met je telefoon en koptelefoon in de hand direct naar de Zuid-ingang, vlakbij het metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de ticketvalidatiemachines. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Loop het Theater van Dionysos binnen en bekijk daarna de Parthenon Tempel, die op de UNESCO-lijst staat en gewijd is aan Athena, de godin van wijsheid en oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk het Odeon van Herodes Atticus. Dwaal langs alle kanten van de heuvel en krijg een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Griekenland. Bekijk de omringende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.

Santorini: Vulkanische eilanden cruise met bezoek aan warmwaterbronnen

3. Santorini: Vulkanische eilanden cruise met bezoek aan warmwaterbronnen

Vaar vanuit de haven van Athinios naar kleine eilanden met vulkanen, warmwaterbronnen en traditionele dorpen. Geniet van wat vrije tijd op elk eiland, geniet van het fantastische uitzicht en de charmante sfeer van het typisch Griekse platteland. Vertrek vanuit Athinios en geniet gedurende de hele reis van livecommentaar aan boord. Eerste stop bij Nea Kameni, waar u kunt kiezen voor een wandeling naar de krater van de actieve vulkaan. Houd er rekening mee dat u de wandeling alleen doet en dat er geen gids bij u is, dus u moet voor uw veiligheid zorgen. Vervolgens vaart de boot naar Palea Kameni, waar je wat tijd hebt om te zwemmen in de vulkanische warmwaterbronnen. Houd er rekening mee dat de zwavel in het water vlekken kan achterlaten op lichtgekleurde badkleding. Keer terug naar de boot voor een korte zeiltocht naar Thirassia, waar je vrije tijd hebt om dit charmante dorp te verkennen. Daar kunt u ook Manolas bezoeken, bereikbaar via een wenteltrap, of via een ezelrit de heuvel op. Dit is uiteraard optioneel. Als u de verlengingsoptie boekt, brengt de boot u ook naar een haven waar een comfortabele bus klaar staat om u naar het betoverende dorp Oia te brengen. Dompel jezelf onder in de unieke charme terwijl je geniet van 2-3 uur vrije tijd om door de kronkelende straatjes te dwalen, te genieten van de adembenemende uitzichten en getuige te zijn van de magische zonsondergang die Oia wereldberoemd heeft gemaakt. Als uw tijd in Oia ten einde loopt, stapt u weer in de bus voor een ontspannen reis terug naar uw oorspronkelijke bestemming. Denk na over de ongelooflijke herinneringen die je hebt gemaakt en draag de schoonheid van Santorini in je hart. Ontmoet uw bus in Oia op het ontmoetingspunt 15 minuten na zonsondergang.

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

4. Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Geniet van de oude wonderen van Athene. Wandel door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Unesco-werelderfgoedlocatie van de Akropolis, een van de meest onthullende archeologische vindplaatsen ter wereld. Overwin de drukte, ga naar de zuidelijke helling van de Akropolis en ga naar binnen om de oude schatten te bekijken. Stop bij het heiligdom van Dionysus, gewijd aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal binnen op de Akropolis kun je belangrijke bezienswaardigheden van dichtbij bekijken, zoals de Propylaea poort, het Erechtheion, de Tempel van Athena Nike en het Parthenon. Leer de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Eenmaal op de top van de heilige heuvel kun je genieten van een weids uitzicht over Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor meer over de omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis en laat je vrij om de site in je eigen tempo verder te verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Voorrangsticket toegang Houd er rekening mee dat zelfs met onze voorrangsticket service, er enige wachttijd nodig kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt doordat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De wachttijd varieert meestal van 0 tot 10 of 30 minuten, maar kan in zeldzame gevallen langer zijn.

Athene: Ontdek Kaap Sounion & Tempel van Poseidon bij zonsondergang

5. Athene: Ontdek Kaap Sounion & Tempel van Poseidon bij zonsondergang

Beleef een reis terug in de tijd met een dagtrip van Athene naar Kaap Sounion. Ontdek de Tempel van Poseidon op Kaap Sounion, bewonder het fantastische landschap van het gebied en wees getuige van een prachtige zonsondergang over de Egeïsche Zee. Vertrek vanaf een trefpunt in het centrum van Athene en reis per comfortabele bus naar Kaap Sounion. Leer tijdens de reis over de mythologie en geschiedenis van het gebied. Stop bij het oude Theater van Thorikos, het oudste bewaard gebleven theater ter wereld. Neem de tijd om de omringende uitzichten van het gebied te bewonderen, waaronder de historische oude zilvermijnen van de regio. Kom aan bij Kaap Sounion, waar je ongeveer 2 uur vrije tijd hebt om de adembenemende Tempel van Poseidon te verkennen. Wandel rustig rond de tempel en geniet van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee terwijl de zon ondergaat en een gouden gloed over het kristalheldere water werpt. Leg het schilderachtige gebied van Sounion vast tijdens dit magische moment en aanschouw de schoonheid van de tempel als hij baadt in het gouden licht. Ontspan tenslotte op de terugweg naar Athene, met drop-off op het Syntagma Plein.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

6. Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Reis terug in de tijd tijdens een informatieve en leuke rondleiding over de Akropolis van Athene. Onder leiding van een deskundige en gediplomeerde gids ontdek je het UNESCO Werelderfgoed door middel van een reis door de geschiedenis, mythologie en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, dat is uitgeroepen tot een van de topmusea ter wereld. Alle originele overgebleven meesterwerken van de tempels van de Akropolis worden tentoongesteld met behulp van natuurlijk licht. Opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Bezoek de Akropolis heuvel. Bekijk het Dionysus Theater, waar beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Wandel rond het verbluffende Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Bezoek op de top van de heuvel de Propylea Tempel van Nike en de Erechtheion Tempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van de democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten dateren uit de 5e eeuw en zijn getuigen van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Stap binnen in het hedendaagse wonder dat het Nieuwe Akropolismuseum is, gelegen op slechts een paar minuten lopen van de Akropolis. Dit architectonische juweeltje, ontworpen door architecten Fotiadis en Shumin, wiegt de schatten van het oude Griekenland in zijn glazen omarming. Van de meeslepende inkijkjes in het dagelijks leven op de begane grond tot de betoverende originele kariatiden op de eerste verdieping (vijf verblijven er hier, de zesde in het British Museum) en het hoogtepunt op de bovenste verdieping met het buitengewone fries van het Parthenon en een recreatie van het Parthenon, naast het adembenemende uitzicht op de Akropolis. Elke stap is een greep uit de geschiedenis en nodigt je uit voor een tijdloze reis door het erfgoed van Athene te midden van architectonische grandeur. Verken de allure van de klassieke oudheid in het New Acropolis Museum.

Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

7. Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

8. Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtrip van de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en Balos tijdens een rondvaart. Glijd langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in kristalhelder water en bezoek het fort van Gramvousa - een kasteel met een ongelooflijk panoramisch uitzicht. Vertrek vanuit de haven van Kissamos en vaar ongeveer een uur door de baai. Nader het eiland Gramvousa en vervolgens Balos of andersom, afhankelijk van de route. Vaar tegen een prachtige achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en oneindig blauw. Bekijk een grote grot, waarvan men denkt dat het een oude scheepswerf is. Aan het einde van de baai vaar je tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap tegen de achtergrond van Valenti, Pontikonisi, Balos Lagune en Imeri Gramvousa. Afhankelijk van de route is de eerste bestemming Gramvousa en dan Balos of andersom. Kom aan in de kleine haven van Gramvousa en geniet van de magische omgeving die is gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt gesierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland dat bovenop een steile rots ligt. Geniet van een duik in het gebied naast de kerk van Agioi Apostoloi. Na een stop bij Gramvousa stap je weer op de boot naar de Balos Lagune. Deze exotische strandlagune staat op de lijst van beste stranden ter wereld en ligt tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Kies ervoor om te zwemmen in het turkooisblauwe water, ontspan op het roze zandstrand of bewonder de natuurlijke schoonheid, de rotsen en de kliffen die boven je uitsteken tijdens je rust aan het strand voordat je terugkeert. (In afwachting van de nieuwe maatregelen die uiteindelijk van toepassing zullen zijn op het bezoek aan Balos van de bevoegde milieudiensten, enz., informeren we je dat het schip Balos zal naderen en dat de ontscheping van de passagiers op het strand per boot zal gebeuren. Zwemmen op het strand van Balos is toegestaan, maar zwemmen in de lagune van Balos is verboden).

Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

9. Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

Bewonder de steden Rhodos en Symi vanaf het water met deze speedboottocht tussen deze twee punten. Geniet van genoeg tijd in Symi om te winkelen, de plaatselijke keuken te proeven en foto's te maken van de kleurrijke huizen, voordat je per speedboot terugkeert naar Rhodos. Stap aan boord van een nieuwe speedboot in de haven van Kolona. Geniet van de zon op het buitendek, of koel af op het gesloten dek met airconditioning, terwijl je geniet van het uitzicht op de kasteelmuren van Rhodos, de minaretten van de oude stad, de middeleeuwse klok en de zeepoort. Ga Rhodos uit en vang aan je linkerhand een glimp op van de 46-meter hoge Nageltoren, de windmolens van Rhodos, het Sint Nicolaasfort en het Aquarium van Rhodos.  Arriveer in de baai van Symi, waar je de stad Symi kunt zien die amfitheatrisch is gebouwd. Bekijk de kleurrijke neoklassieke huizen die op mosseldagen weerspiegelen in de zee. Ga van boord en neem ruim drie uur de tijd om de charme van dit eiland in je op te nemen, voordat je terugkeert naar Rhodos. 

Athene: blauwe hop on, hop off-bus Athene, Pireaus, en kust

10. Athene: blauwe hop on, hop off-bus Athene, Pireaus, en kust

Ontdek in je eigen tempo Athene, de haven van Piraeus en de kust van de Atheense Rivièra met een kaartje voor de hop on, hop off-bus. Profiteer van eenvoudig vervoer naar de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Panatheense Stadion en het Parthenon op de Akropolis. Maak 1 dag lang gebruik van 4 verschillende routes, waaronder Athene (oranje route), Piraeus (blauwe route), Glyfada (gele route) en Vouliagmeni (groene route). Maak kennis met de mooiste plekken van de Griekse hoofdstad en verrijk je cruise- of vakantie-ervaring. Het in 16 talen beschikbare commentaar voorziet je van historische, culturele en sociale informatie over een van de oudste hoofdsteden van de wereld. Blauwe lijn - Piraeus  Deze route is perfect voor als je net per cruiseschip aangekomen bent. Je kunt op een steenworp afstand opstappen bij de cruise terminals of in de haven van Piraeus. Zie hoogtepunten zoals de jachthaven van Pasalimani en de oude haven van Mikrolimano.Mis niet het indrukwekkende nieuwe Museum van de Akropolis en loop naar de top van de heuvel om het Parthenon te bewonderen. De bus gaat rechtstreeks naar de meest interessante monumenten van Athene en Griekenland. Oranje route - Athene De oranje route gaat langs de mooiste plekken van het stadscentrum van de Akropolis en het Parthenon. Verken Plaka, de historische en meest traditionele wijk van Athene.Bezoek de poort van de Romeinse keizer Hadrianus. Zie de tempel van de Olympische Zeus, de grootste Griekse tempel uit de Romeinse tijd. Ga naar het Griekse Parlement op het Syntagma-plein en zie de indrukwekkende bewakers. Wandel door Ermou, de drukste winkelstraat van Athene. Bezoek het Panatheense Stadion, waar de eerste moderne Olympische spelen gehouden werden. Ga naar de nationale bibliotheek en vergaap je aan het opmerkelijke gebouw met grote historische waarde. Bezoek ook het Nationaal Archeologisch Museum of zwerf door de pittoreske wijk Monastiraki en zijn rommelmarkt. Maak een wandeling door de schilderachtige buurt Thission.  Gele lijn - Glyfada Geniet van een tour door de Atheense Riviera, vanaf de halte Planetarium van de blauwe lijn. Ontdek hoe de wilde woestijn van 100 jaar geleden uitgegroeid is tot één van de meest kosmopolitische buurten van Griekenland. De gele route combineert geschiedenis met moderniteiten, van de Niarchos Foundation tot de jachthaven Alimou. Bekijk de zonsondergang vanuit de jachthaven Flisvou of zwem en geniet van de zon in Agios Kosmas. Vanaf de halte in Glyfada kun je wandelen door de meest luxe buitenwijken van de hoofdstad en winkelen in exclusieve warenhuizen. Ontspan in een prachtig café en geniet van een cocktail aan de kust bij de beachbar.  Groene lijn: Vouliagmeni Vouliagmeni staat bekend om zijn stranden, maar de wijk heeft ook veel historie te bieden. Van de begraafplaats voor geallieerde troepen tot het Byzantijnse Museum, Vouliagmeni is zeker een bezoek waard. Ontspan op het prachtige strand van Kavouri Oceanis, één van de populairste stranden van Athene. Ga naar het Vouliagmeni-meer en ontdek een van de populairste plekken van de stad. Mis de thermale baden niet, waar je de adembenemende omgeving kunt bewonderen.

Voor jou

Alle activiteiten

888 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Griekenland

Andere activiteiten in Griekenland

Wil je alle activiteiten in Griekenland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.5
(74.268 beoordelingen)

Leuke, alternatieve tour. Mythologie en historie, was erg interessant. Kleine groep. De gids nam alle tijd en sprak goed engels. Alleen was ze soms door de drukte en de wind slecht te verstaan.

De gids was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Nam alle tijd voor de uitleg en de tour. Een leuke manier om de stad te leren kennen!!

Fantastisch, leuk oud stadje met veel te bieden: acropolis, leuke restaurantjes, geweldig strand.

Prachtig uitzicht, leuke verhalen van de gids, genoeg tijd om alles te zien. Fantastisch!

Goed geregeld, dekentjes, bbq, handdoeken etc. Erg mooi bij zonsondergang.