De populairste activiteiten van Griekenland

Athene: Combo ticket voor Akropolis en 6 archeologische plaatsen

1. Athene: Combo ticket voor Akropolis en 6 archeologische plaatsen

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je toegang geeft tot 7 van de beste archeologische vindplaatsen van Athene. Profiteer van besparingen tot 50% en vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de tempel van Zeus, de school van Aristoteles, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Verbeter uw ervaring met een zelfgeleide audiotour terwijl u in uw eigen tempo ronddwaalt. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek terwijl je daar bent de oude agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Lees meer over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de plek van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van de Olympische Zeus op de locatie van de Olympische Spelen, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Santorini: Vulkanische eilanden cruise met bezoek aan warmwaterbronnen

2. Santorini: Vulkanische eilanden cruise met bezoek aan warmwaterbronnen

Vaar vanuit de haven van Athinios naar kleine eilanden met vulkanen, warmwaterbronnen en traditionele dorpen. Geniet van wat vrije tijd op elk eiland, geniet van het fantastische uitzicht en de charmante sfeer van het typisch Griekse platteland. Vertrek vanuit Athinios en geniet gedurende de hele reis van livecommentaar aan boord. Eerste stop bij Nea Kameni, waar u kunt kiezen voor een wandeling naar de krater van de actieve vulkaan. Houd er rekening mee dat u de wandeling alleen doet en dat er geen gids bij u is, dus u moet voor uw veiligheid zorgen. Vervolgens vaart de boot naar Palea Kameni, waar je wat tijd hebt om te zwemmen in de vulkanische warmwaterbronnen. Houd er rekening mee dat de zwavel in het water vlekken kan achterlaten op lichtgekleurde badkleding. Keer terug naar de boot voor een korte zeiltocht naar Thirassia, waar je vrije tijd hebt om dit charmante dorp te verkennen. Daar kunt u ook Manolas bezoeken, bereikbaar via een wenteltrap, of via een ezelrit de heuvel op. Dit is uiteraard optioneel. Als u de verlengingsoptie boekt, brengt de boot u ook naar een haven waar een comfortabele bus klaar staat om u naar het betoverende dorp Oia te brengen. Dompel jezelf onder in de unieke charme terwijl je geniet van 2-3 uur vrije tijd om door de kronkelende straatjes te dwalen, te genieten van de adembenemende uitzichten en getuige te zijn van de magische zonsondergang die Oia wereldberoemd heeft gemaakt. Als uw tijd in Oia ten einde loopt, stapt u weer in de bus voor een ontspannen reis terug naar uw oorspronkelijke bestemming. Denk na over de ongelooflijke herinneringen die je hebt gemaakt en draag de schoonheid van Santorini in je hart. Ontmoet uw bus in Oia op het ontmoetingspunt 15 minuten na zonsondergang.

Athene: Entreebewijs voor de Akropolis met optionele audiogids

3. Athene: Entreebewijs voor de Akropolis met optionele audiogids

Bezoek de Akropolis, waarschijnlijk een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden van Griekenland. Boek dit ticket om de lange wachttijd bij de kassa te vermijden. Haal het maximale uit je bezoek met een audiogids op je telefoon, en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en controleer je voucher voor instructies voor het downloaden van de audiogids. Ga vervolgens, met je telefoon en koptelefoon in de hand, rechtstreeks naar de zuidelijke ingang, dicht bij metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de validatie-automaten. Zet je koptelefoon op en open de app op je telefoon om je tour te beginnen. Luister naar professionele, erkende gidsen, en experts op het gebied van verhalen vertellen, en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis en hoor originele anekdotes. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek de heuvel vanuit iedere zijde en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt. 

Athene: Akropolis Ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

4. Athene: Akropolis Ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Parthenon

5. Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Parthenon

Bewonder de oude wonderen van Athene. Loop door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een van 's werelds meest onthullende archeologische vindplaatsen. Versla de drukte en ga naar de zuidhelling van de Akropolis om je skip-the-line tickets op te halen en naar binnen te gaan om de eeuwenoude schatten te zien die wachten. Stop bij het Dionysus-heiligdom, gewijd aan de Griekse god van wijn en vruchtbaarheid. Als u eenmaal binnen de Akropolis bent, komt u dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Propylaea-poort, Erechtheion, Tempel van Athena Nike en Parthenon. Leer meer over de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Als u eenmaal op de top van de heilige heuvel bent, kunt u genieten van de weidse panorama's van Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor over omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis, zodat je de site in je eigen tempo verder kunt verkennen. Kies tussen een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

6. Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtocht vanuit de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en de Balos-lagune tijdens een rondvaart. Zweef langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in kristalhelder water en bezoek het fort van Gramvousa, een kasteel dat ongelooflijke panoramische uitzichten biedt. Vertrek vanuit de haven van Kissamos en vaar ongeveer een uur in de baai. Benader het eiland Gramvousa en vervolgens de lagune van Balos of omgekeerd, afhankelijk van de route. Vaar tegen een prachtige achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en oneindig blauw. Krijg de kans om een grote grot te zien, waarvan men denkt dat deze een oude scheepswerf is. Aan het einde van de baai vaart u tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap tegen de achtergrond van Valenti, Pontikonisi, de Balos-lagune en Imeri Gramvousa. Aankomst in de kleine haven van Gramvousa en geniet van de magische omgeving gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt versierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland dat bovenop een steile rots ligt. Geniet van een duik in de omgeving naast de kerk van Agioi Apostoloi. Na een stop bij Gramvousa stapt u weer op de boot en gaat u naar de Balos-lagune. Deze exotische strandlagune staat vermeld als een van de beste stranden ter wereld en ligt tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Kies ervoor om te zwemmen in het turkooisblauwe water, te ontspannen op het roze zandstrand, of bewonder de natuurlijke schoonheid, de rotsen en de kliffen die boven je uitstijgen tijdens je rust op het strand voordat je terugkeert.

Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

7. Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

Bewonder de steden Rhodos en Symi vanaf het water met deze speedboottocht tussen deze twee punten. Geniet van genoeg tijd in Symi om te winkelen, de plaatselijke keuken te proeven en foto's te maken van de kleurrijke huizen, voordat je per speedboot terugkeert naar Rhodos. Stap aan boord van een nieuwe speedboot in de haven van Kolona. Geniet van de zon op het buitendek, of koel af op het gesloten dek met airconditioning, terwijl je geniet van het uitzicht op de kasteelmuren van Rhodos, de minaretten van de oude stad, de middeleeuwse klok en de zeepoort. Ga Rhodos uit en vang aan je linkerhand een glimp op van de 46-meter hoge Nageltoren, de windmolens van Rhodos, het Sint Nicolaasfort en het Aquarium van Rhodos.  Arriveer in de baai van Symi, waar je de stad Symi kunt zien die amfitheatrisch is gebouwd. Bekijk de kleurrijke neoklassieke huizen die op mosseldagen weerspiegelen in de zee. Ga van boord en neem ruim drie uur de tijd om de charme van dit eiland in je op te nemen, voordat je terugkeert naar Rhodos. 

Athene: blauwe hop on, hop off-bus Athene, Pireaus, en kust

8. Athene: blauwe hop on, hop off-bus Athene, Pireaus, en kust

Ontdek in je eigen tempo Athene, de haven van Piraeus en de kust van de Atheense Rivièra met een kaartje voor de hop on, hop off-bus. Profiteer van eenvoudig vervoer naar de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Panatheense Stadion en het Parthenon op de Akropolis. Maak 1 dag lang gebruik van 4 verschillende routes, waaronder Athene (oranje route), Piraeus (blauwe route), Glyfada (gele route) en Vouliagmeni (groene route). Maak kennis met de mooiste plekken van de Griekse hoofdstad en verrijk je cruise- of vakantie-ervaring. Het in 16 talen beschikbare commentaar voorziet je van historische, culturele en sociale informatie over een van de oudste hoofdsteden van de wereld. Blauwe lijn - Piraeus  Deze route is perfect voor als je net per cruiseschip aangekomen bent. Je kunt op een steenworp afstand opstappen bij de cruise terminals of in de haven van Piraeus. Zie hoogtepunten zoals de jachthaven van Pasalimani en de oude haven van Mikrolimano.Mis niet het indrukwekkende nieuwe Museum van de Akropolis en loop naar de top van de heuvel om het Parthenon te bewonderen. De bus gaat rechtstreeks naar de meest interessante monumenten van Athene en Griekenland. Oranje route - Athene De oranje route gaat langs de mooiste plekken van het stadscentrum van de Akropolis en het Parthenon. Verken Plaka, de historische en meest traditionele wijk van Athene.Bezoek de poort van de Romeinse keizer Hadrianus. Zie de tempel van de Olympische Zeus, de grootste Griekse tempel uit de Romeinse tijd. Ga naar het Griekse Parlement op het Syntagma-plein en zie de indrukwekkende bewakers. Wandel door Ermou, de drukste winkelstraat van Athene. Bezoek het Panatheense Stadion, waar de eerste moderne Olympische spelen gehouden werden. Ga naar de nationale bibliotheek en vergaap je aan het opmerkelijke gebouw met grote historische waarde. Bezoek ook het Nationaal Archeologisch Museum of zwerf door de pittoreske wijk Monastiraki en zijn rommelmarkt. Maak een wandeling door de schilderachtige buurt Thission.  Gele lijn - Glyfada Geniet van een tour door de Atheense Riviera, vanaf de halte Planetarium van de blauwe lijn. Ontdek hoe de wilde woestijn van 100 jaar geleden uitgegroeid is tot één van de meest kosmopolitische buurten van Griekenland. De gele route combineert geschiedenis met moderniteiten, van de Niarchos Foundation tot de jachthaven Alimou. Bekijk de zonsondergang vanuit de jachthaven Flisvou of zwem en geniet van de zon in Agios Kosmas. Vanaf de halte in Glyfada kun je wandelen door de meest luxe buitenwijken van de hoofdstad en winkelen in exclusieve warenhuizen. Ontspan in een prachtig café en geniet van een cocktail aan de kust bij de beachbar.  Groene lijn: Vouliagmeni Vouliagmeni staat bekend om zijn stranden, maar de wijk heeft ook veel historie te bieden. Van de begraafplaats voor geallieerde troepen tot het Byzantijnse Museum, Vouliagmeni is zeker een bezoek waard. Ontspan op het prachtige strand van Kavouri Oceanis, één van de populairste stranden van Athene. Ga naar het Vouliagmeni-meer en ontdek een van de populairste plekken van de stad. Mis de thermale baden niet, waar je de adembenemende omgeving kunt bewonderen.

Athene: rondleiding Akropolis, Parthenon en Akropolismuseum

9. Athene: rondleiding Akropolis, Parthenon en Akropolismuseum

Reis terug in de tijd tijdens een informatieve en leuke rondleiding over de Akropolis van Athene. Onder leiding van een deskundige en gediplomeerde gids ontdek je het UNESCO Werelderfgoed door middel van een reis door de geschiedenis, mythologie en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, dat is uitgeroepen tot een van de topmusea ter wereld. Alle originele overgebleven meesterwerken van de tempels van de Akropolis worden tentoongesteld met behulp van natuurlijk licht. Opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Bezoek de Akropolis heuvel. Bekijk het Dionysus Theater, waar beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Wandel rond het verbluffende Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Bezoek op de top van de heuvel de Propylea Tempel van Nike en de Erechtheion Tempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van de democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten dateren uit de 5e eeuw en zijn getuigen van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Stap binnen in het hedendaagse wonder dat het Nieuwe Akropolismuseum is, gelegen op slechts een paar minuten lopen van de Akropolis. Dit architectonische juweeltje, ontworpen door architecten Fotiadis en Shumin, wiegt de schatten van het oude Griekenland in zijn glazen omarming. Van de meeslepende inkijkjes in het dagelijks leven op de begane grond tot de betoverende originele kariatiden op de eerste verdieping (vijf verblijven er hier, de zesde in het British Museum) en het hoogtepunt op de bovenste verdieping met het buitengewone fries van het Parthenon en een recreatie van het Parthenon, naast het adembenemende uitzicht op de Akropolis. Elke stap is een greep uit de geschiedenis en nodigt je uit voor een tijdloze reis door het erfgoed van Athene te midden van architectonische grandeur. Verken de allure van de klassieke oudheid in het New Acropolis Museum.

Santorini: Catamaran Tour met BBQ diner, drankjes en muziek

10. Santorini: Catamaran Tour met BBQ diner, drankjes en muziek

Stap aan boord van de 22,5 meter lange catamaran Ocean Voyager of de ruim 24 meter lange catamaran Tahiti voor een 5 uur durende boottocht bij zonsondergang rond Santorini in de Egeïsche Zee. Vertrek op een ontdekkingsreis die je eerst naar de warmwaterbronnen brengt, dan naar het rode strand en uiteindelijk naar het witte strand. Je kunt zwemmen en snorkelen, en genieten van een heerlijke maaltijd aan boord. Begin het avontuur met een comfortabele ophaalservice vanaf je hotel en vaar naar het prachtige rode strand waar je 30 minuten de tijd hebt om te zwemmen en snorkelen. Dan gaat de tocht verder naar een afgelegen wit strand dat alleen vanaf zee toegankelijk is. Ook hier kun je zwemmen en snorkelen, in de schaduw van de torenhoge witte kliffen. Aan boord van de catamaran kun je genieten van een barbecue met salades, gegrild vlees en vegetarische gerechten. Dan gaat de catamarantocht verder binnen de Caldera in de vorm van een halve maan, dicht bij de vulkaan. Geniet van een laatste duik in de warmwaterbronnen, voordat je weer terugvaart naar Oia waar de dag eindigt met een spectaculaire zonsondergang.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Griekenland

Alle activiteiten

851 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Griekenland

Andere activiteiten in Griekenland

Wil je alle activiteiten in Griekenland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 74.268 beoordelingen

Heel erg leuk! De stop met het panorama uitzicht is een zeer mooie foto plaats. Lindos is een leuk klein plekje met vriendelijke locals die voor relatief weinig leuke spulletjes en souveniertjes verkopen. Een paar zwerf katten gezien, enkele niet vriendelijk. Zeker een aanrander mocht je op Rhodos zijn!

Erg leuk om te doen! Het zijn gezellige instructeurs die veel te vertellen hebben over de geschiedenis van de kustlijn. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Alleen mijn neef van 2,05 meter had wat moeite met sturen van wege zijn lengte haha. 10/10Ik zou het zo nog een weer doen.

It’s a really nice experience! You see a lot of things that you might have read or learned about already! The guide gives a nice explanation

Uitstekende gids (Simon) die meer dan de 'gewone' uitleg gaf en boeiend kon vertellen.

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.