Datums kiezen

Ontdek het beste van
Grindelwald

Onze aanbevelingen voor Grindelwald

Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

1. Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

Verken het idyllische Berner Oberland en het magnifieke Jungfrau-gebergte tijdens een dagexcursie vanuit Zürich. De dag is inclusief vrije tijd om de beroemde bergresorts Grindelwald en Interlaken te verkennen, gelegen tussen 2 meren. Reis door het platteland naar Interlaken in het hart van het Berner Oberland. Ga na de oriëntatie verder naar Grindelwald, ook wel bekend als 'Glacier Village'. Uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht op het indrukwekkende berglandschap, inclusief de driedubbele toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Neem de kabelbaan naar het zonnige terras van Mt. First, waar je unieke en leuke Trottibikes kunt huren om naar de stad te suizen (optioneel, niet inbegrepen). In de vroege namiddag keert u per trein terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag het winkelparadijs van de regio zult verkennen. U kunt kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als u niet wilt winkelen, kunt u een bezoek brengen aan de berg Harder Kulm in Interlaken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor adembenemende uitzichten (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat u uw gids ontmoet voor de terugreis naar Zürich en het einde van de tour.

Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

2. Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

Verken de met sneeuw bedekte bergen van Jungfraujoch, dat sinds 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat vanwege het adembenemende landschap van de Hoge Alpen, en de locatie van Europa's grootste gletsjer en hoogste treinstation. Maak een mooie busreis langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Geniet tijdens het rijden van een prachtig uitzicht op de drievoudige toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau. Dompel jezelf onder in het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen op de top. Leer meer over de geschiedenis van de Jungfrau-spoorwegen tijdens de ontdekkingstocht "Alpine Sensation", ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor het meest adembenemende uitzicht op de Aletschgletsjer. Slenter door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het autovrije resort Wengen naar Lauterbrunnen, vanwaar de bus je terugbrengt naar Zürich.

Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

3. Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

Maak een dagtocht met gids vanuit Interlaken naar de Jungfraujoch. Maak een panoramische rit met de kabelbaan, geniet van het uitzicht over Europa vanaf het Sphinx Observation Terrace en verken de tunnels van het IJspaleis. Begin je excursie met een busreis van Interlaken naar het bergresort Grindelwald. Stap bij de Grindelwald Terminal op de kabelbaan voor een spectaculaire rit naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, bewonder je het wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots in de hoge bergen. Ervaar het Alpine Sensation-avontuur dat het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Wandel door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. De restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en stop je in Lauterbrunnen, waar de bus op je wacht voor de terugreis naar Interlaken.

Grindelwald-gondelrit naar Mount First

4. Grindelwald-gondelrit naar Mount First

Ga naar het kabelbaanstation in Grindelwald en stap op elk gewenst moment in de gondel. Bereik de top binnen 30 minuten en vind het restaurant en de spannende First Cliff Walk-hangbrug. Beleef avontuurlijke activiteiten, waaronder de First Flyer en The First Glider het hele jaar door en de Mountain Cart en Scooter Bike in de zomer. Let op: deze activiteiten zijn niet inbegrepen in dit ticket en moeten apart worden gekocht.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

5. Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vertrek vanuit Luzern en reis per touringcar naar de prachtige bergen van het Berner Oberland. Bewonder het prachtige landschap terwijl je naar de prachtige badplaats Interlaken in de Jungfrau-regio rijdt. Na een oriëntatiestop in Interlaken gaat u verder naar het dorp Grindelwald, meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Krijg een prachtig uitzicht op de omgeving, inclusief de toppen van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Gebruik je vrije tijd om met de kabelbaan naar het terras van Grindelwald First te rijden (optioneel, niet inbegrepen). Maak een wandeling of huur een Trotti-fiets (een scooterachtige fiets zonder zitje) en ervaar het dramatische landschap vanuit een ander perspectief. Maak vervolgens een schilderachtige treinreis zonder begeleiding terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag ter vrije besteding kunt doorbrengen. Blader door de winkels of ga met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Harder Kulm voor een prachtig uitzicht op de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Luzern en het einde van de tour.

Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

6. Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw panoramische uitzichten over het terrein om je heen. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het hoogtepunt van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het busstation Zürich Centraal en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en beklim 3454 meter. Kom boven aan en vertrek vanaf het hoogst gelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het hoogtepunt van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u een aantal van de beste uitzichten biedt op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal door het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Als je eenmaal terug bent van de top van de gletsjer, geniet je van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

7. Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Laat u onderdompelen in het adembenemende panoramische uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en de Aletschgletsjer vanaf het Sphinx-observatieterras en -plateau. Uw 10-uur durende excursie begint met een schilderachtige busreis van Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eiger-gletsjer. Vanaf daar stapt u over op een tandradtrein die u naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zult u zich vergapen aan het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Ervaar de avontuurlijke Alpine Sensation-tour, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop door de tunnels van het IJspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het vakantieoord Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug te brengen naar Luzern.

Grindelwald: toegangsticket Glacier Canyon

8. Grindelwald: toegangsticket Glacier Canyon

Bezoek een indrukwekkend meesterwerk dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De Lower Grindelwald-gletsjer baande zich in de loop van de tijd een weg door de rots en creëerde een kloof, die nu een populaire attractie in dit gebied is geworden. Nu bloeiend als een populaire bestemming voor een unieke ontdekkingswandeling door blootgestelde rotsgalerijen en tunnels, wacht de gletsjerkloof op je. Bezoek deze indrukwekkende plek, waar de brullende rivier de Lütschine, de weerkaatsing van het licht langs de steile wanden, wisselende temperaturen en koele wind je zintuigen op een heel bijzondere manier prikkelen. Het hele gebied is verdeeld in 6 themawerelden die bezocht kunnen worden: toeval, vorming, water, gletsjer, geologie en mystiek. Een reis naar de canyon is een unieke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Dus neem ook uw gezin mee, de gletsjerkloof is een gemakkelijk te bereiken bestemming, geschikt voor alle leeftijden en toegankelijk bij elk weer.

Vanuit Milaan: dagtrip naar Interlaken en Zwitserse Alpen

9. Vanuit Milaan: dagtrip naar Interlaken en Zwitserse Alpen

Vertrek vanuit Milaan met een hogesnelheidstrein naar de stad Domodossola, de laatste Italiaanse grens voor de Zwitserse grens. Begin hier je avontuur op de "Groene trein van de Alpen". Reis door de Simplonpas, een van de mooiste overtochten in Zwitserland. Uw deskundige Engelssprekende gids, die tussen de Alpen door snijdt, zal u kennis laten maken met de geheimen van bergen en valleien zoals ze voor uw ogen verschijnen. Na ongeveer 2 uur adembenemende panorama's komt u aan in Spiez, aan de oevers van het meer van Thun. Vertrek op uw cruise naar Interlaken op een ultramoderne stoomboot. Neem tijdens het oversteken van het meer even de tijd om wat foto's te maken van Eiger, Mönch en Jungfrau, 3 beroemde bergen waarvan de herkenbare vormen worden weerspiegeld in het lichtblauwe water van het meer. Als u eenmaal in Interlaken bent, kunt u genieten van de tijd om de pittoreske architectuur te verkennen of een wandeling maken langs de kust, waar u om je te vergapen aan de deltavliegers die vredig over de met sneeuw bedekte Alpen in de verte zweven. Vergeet naast de prachtige uitzichten niet om enkele van 's werelds beste Zwitserse chocolade te proberen in een van de vele lokale specialiteit chocolatiers die in de stad te vinden zijn. In de late namiddag neemt u de trein terug naar Domodossola voordat u terugkeert naar Milaan in een bus met airconditioning.

Dagtocht vanuit Zürich: Grindelwald Eerste Bergavontuur

10. Dagtocht vanuit Zürich: Grindelwald Eerste Bergavontuur

Rijd 's ochtends van Zürich naar het Berner Oberland, langs vijf verschillende bergmeren en luister naar de interessante uitleg van je meertalige gids. Na een fotostop in het beroemde dorp Interlaken ga je naar het charmante bergresort Grindelwald. Neem de kabelbaan naar de First berg om de unieke topattractie "First Cliff Walk by Tissot" te beleven. Het pad met een 40 meter lange hangbrug met één touw belooft een buitengewone adrenalinekick. Verhoog je ervaring op het onlangs ingehuldigde First View uitkijkplatform, dat je het gevoel geeft op het toppunt van de wereld te staan. Eet een hapje op het spectaculaire zonneterras van het restaurant "Berggasthaus First" (eten niet inbegrepen) voordat je het prachtige landschap in je opneemt tijdens een wandeling naar de Bachalpsee (6 km / 1,5 tot 2 uur retour). Voor liefhebbers van avontuur staat je een spannende reeks optionele activiteiten te wachten: de First Flyer (optioneel), een gigantische tokkelbaan die je het gevoel geeft meer dan 800 meter naar beneden te vliegen met een maximale snelheid van 84 kilometer per uur. Als je liever met beide benen op de grond blijft, kun je de berg af suizen op een bergkarretje (optioneel) of een Trottibike step (optioneel). Voor een rustigere afdaling neem je de kabelbaan naar beneden naar Grindelwald door een prachtig alpenlandschap langs grazende koeien en typisch Zwitserse chalets. Geniet van wat vrije tijd om het alpendorp Grindelwald te verkennen voordat je de trein terug naar Interlaken neemt, waar je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Zürich.

Alle activiteiten

107 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Grindelwald

Wat zijn de topattracties van Grindelwald?

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Grindelwald

Andere activiteiten in Grindelwald

Wil je alle activiteiten in Grindelwald bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grindelwald

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.474 beoordelingen

De reis was geweldig en werd perfect gemaakt door onze geweldige gids David. Kon helemaal niets aanmerken op de reis. We wisten niet zeker of het het geld waard was en ik ben zo blij dat we besloten hebben om te gaan. Absoluut een aanrader.

De excursie is bedoeld voor het gemak van vervoer, want wanneer je in Grindelwald aankomt, geven ze je je treinkaartje om terug te keren naar Interlaken en moet je het zelf verkennen; Over het algemeen was het goed.

Ik vond het geweldig! Prachtig landschap. Heerlijk om je geen zorgen te maken over waar en wanneer je hier en daar heen moet. Lars onze gids was vriendelijk, informatief en uitstekend!

De beste dagtour vanuit Zürich. Grote waarde. Mis dit niet als je Grindelwald en Interlaken nog niet hebt gezien.

We hadden geluk en gingen op een heldere dag, de uitzichten waren geweldig. Sterk aanbevelen.