Belevingen in
Grindelwald

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Grindelwald

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Grindelwald: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

1. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

...
Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

2. Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Verken het schilderachtige Berner Oberland en de prachtige omgeving van de berg Jungfrau tijdens een dagtocht vanuit Zürich. Tijdens deze dagtocht krijg je ook tijd om zelf de beroemde berghutten van Grindelwald en Interlaken, die tussen 2 meren liggen, te verkennen. Begin met een mooie busrit door het prachtige landschap naar Interlaken in het hart van Berner Oberland. Na een korte pauze reis je door naar Grindelwald, dat ook bekend staat als het 'gletsjerdorp'. De talrijke uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht over het indrukwekkende berglandschap, waaronder de 3 bergtoppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Maak een rit met een kabelbaan naar het zonnige terras van First, of verken het dorp met de unieke en leuke 'Trottibike' (niet inbegrepen). Keer aan het begin van de middag met de trein terug naar Interlaken, waar je de rest van de middag doorbrengt in het winkelparadijs van de regio. Je kunt onder andere kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als je niet in de stemming bent om te winkelen, dan kun je de berg Harder Kulm van Interlaken bezoeken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor een adembenemend uitzicht (niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in, voordat je terugreist naar Zürich, waarmee je de dagtocht afsluit.

...
Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

3. Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

Deze 7-uur durende excursie begint met een korte busrit vanuit Interlaken naar het bergdorp Grindelwald. Stap dan op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, verwonder je over het hooggebergte wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots. Je ervaart de Alpine Sensationavonturenreis die het 100-jarig jubileum van de Jungfrauspoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Je loopt door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. Restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en bezoek je Lauterbrunnen, waar de bus wacht op je terugreis naar Interlaken.

...
Van Luzern: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

4. Van Luzern: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vertrek uit Luzern en reis per bus naar de prachtige bergen van het Berner Oberland. Bewonder het prachtige landschap terwijl u naar de prachtige badplaats Interlaken in de Jungfrau-regio rijdt. Na een oriëntatiestop in Interlaken, gaat u verder naar het dorp Grindelwald, meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel. Krijg een prachtig uitzicht op de omgeving, inclusief de toppen van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Gebruik uw vrije tijd om met de kabelbaan naar het terras van Grindelwald First te rijden (optioneel, niet inbegrepen). Maak een wandeling of huur een trottibike (een scooterachtige fiets zonder zitje) en ervaar het dramatische landschap vanuit een ander perspectief. Neem vervolgens een schilderachtige - onbegeleide - treinreis terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag ter vrije besteding kunt doorbrengen. Blader door de winkels of ga met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Harder Kulm voor een prachtig uitzicht op de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Luzern en het einde van de tour.

...
Vanuit Zürich: avontuurlijke dag op de First bij Grindelwald

5. Vanuit Zürich: avontuurlijke dag op de First bij Grindelwald

's Ochtends rij je Zürich uit op weg naar het Berner Oberland. Terwijl vijf bergmeren aan je voorbijtrekken voorziet je meertalige gids je reis van interessant commentaar. Na een fotomoment in het beroemde dorp Interlaken rij je verder naar het charmante bergdorp Grindelwald.  Ga met de kabelbaan de berg First op en ervaar de unieke attractie First Cliff Walk by Tissot. De hangbrug van 40 meter bezorgt je gegarandeerd een adrenalinekick. Op het spectaculaire terras van restaurant Berggasthaus First kun je een lekker hapje eten (niet inbegrepen). Vlakbij bevindt zich één van de spannendste activiteiten van Zwitserland: de First Flyer, een gigantische zipline waarmee je 800 meter bergaf vliegt waarbij een maximumsnelheid van 84 kilometer per uur bereikt kan worden. Je neemt vervolgens een bergskelter en sjees naar Bort, waar je je avontuur afrondt op een Trottibike-step. Raas naar beneden door de schilderachtige Alpen vol grazende koeien en Zwitserse chalets.  Voordat je de trein terug neemt naar Interlaken heb je nog wat vrije tijd om Grindelwald te ontdekken. In Interlaken ontmoet je de gids voor de terugreis naar Zürich.

...
Van Bern: privédagtour Jungfraujoch

6. Van Bern: privédagtour Jungfraujoch

Ontmoet je gids in je hotel en ga op weg naar het treinstation in Bern. Stap in een intercitytrein voor 1 uur naar Interlaken, waar u overstapt op een lokale trein. Na 20 minuten arriveert u in Lauterbrunnen, een klein dorpje aan het einde van de vallei. Berijd de tandradbaan van Lauterbrunnen naar Kleine Scheidegg en passeer Wengen, een klein bergstadje dat bekend staat om de wintersport en de jaarlijkse FIS Worldcup downhill-race. Stap bij Keine Scheidegg over op de Jungfrau-spoorlijn, die u naar de top van de berg brengt. Tijdens de rit maakt de trein een schilderachtige stop in het midden van de tunnel, waar je de mogelijkheid hebt om 5 minuten uit de trein te stappen. Zodra u aankomt bij Jungfraujoch op 11333 ft boven zeeniveau, maakt u een wandeling van 1 uur door het tunnelsysteem. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunt u vanaf het terras misschien het Zwarte Woud in Duitsland zien. Ga verder door de ijsgrot naar het plateau, een heerlijke buitenplek bedekt met sneeuw. Rond de wandeling af door een kleine tentoonstelling over het maken van chocolade in Zwitserland te passeren. Stop voor de lunch bij 1 van de 3 restaurants in Jungfraujoch - je gids helpt je graag verder of gaat met je mee lunchen. Geniet na de lunch van het uitzicht en geniet van de berglucht, voordat je terugkeert naar de Jungfrau-spoorlijn voor de afdaling naar Kleine Scheidegg. Maak indien gewenst een optionele stop in Grindelwald, voordat u terugkeert naar Bern via dezelfde route waar u bij uw hotel wordt afgezet.

...
Grindelwald: Cliff Walk en Bachalpsee Trail

7. Grindelwald: Cliff Walk en Bachalpsee Trail

Geniet van een ochtendrit naar het Berner Oberland, langs vijf verschillende bergmeren. Na een korte stop voor een uitzicht op het meer, wordt u naar het charmante bergdorp Grindelwald gebracht. Neem de kabelbaan naar Mount First om de unieke topattractie "First Cliff Walk by Tissot" te ervaren. Het pad met een 40 meter lange hangbrug met één touw op een duizelingwekkende hoogte belooft een buitengewone adrenalinekick. Op een paar passen afstand vindt u enkele van de meest spannende activiteiten van Zwitserland: de First Flyer en de First Glider, een gigantische zipline, die u het gevoel geeft de heuvel af te vliegen over een afstand van 800 meter met een maximale snelheid van 84 kilometer / uur. Na een ontspannen wandeling naar Lake Bachalp, zal dit een must zijn in het eerste gebied. Vanaf het bergstation komen bezoekers binnen een uur bij het prachtige ansichtkaart uitzicht op het meer en de bergen. Ga terug naar het station en ga verder met Mountain Cart (optioneel), een nieuw sportvoertuig met een comfortabele stoel, goede banden en effectieve remmen. Een uitzonderlijk ritje op het ruige pad brengt je naar Bort, waar je je avontuur door Trottibike Scooter (optioneel) voltooit. Beweeg naar Grindelwald door het prachtige Alpenlandschap langs grazende koeien en typische Zwitserse chalets. Deze tour is bedoeld voor zowel amateur- als serieuze fotoliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het bezoeken en fotograferen van de schoonheid van de Zwitserse Alpen samen met zijn vele tradities en cultuur. Er is geen voorafgaande expertise of ervaring met fotografie nodig, omdat uw fotograaf / gids u op elk niveau zal bijstaan. Je mag elke camera dragen - een eenvoudige richten-en-schieten of een DSLR. Reisenthousiastelingen die geen fotografen zijn maar die graag de meerdere facetten van Zwitserland willen ervaren, zullen ook van de tour profiteren.

...
Van Zürich: kleine groepsreis door Jungfraujoch

8. Van Zürich: kleine groepsreis door Jungfraujoch

Reis naar Jungfraujoch in de Berner Alpen met deze groepsreis vanuit Zürich. Betreed een wereld van gletsjers, sneeuw en bergtoppen op het hoogste treinstation van Europa op een hoogte van 3.466 meter (11.371 voet) boven zeeniveau. Begin met de trein van Zürich naar Interlaken in het Berner Oberland, waar de Jungfrau-spoorlijn begint. Geniet van het uitzicht terwijl je door constant veranderende landschappen reist op weg naar het UNESCO-werelderfgoed Jungfraujoch. Volg je gids naar het Sphinx-terras, het op een na hoogste observatiedek van Zwitserland. Bezoek het uitkijkplatform, het mijnwerkersmonument bij de Alpine Sensation-tentoonstelling en de sprankelende ijsgrot.

...
Van Interlaken: 4 uur raften op de rivier de Lütschine

9. Van Interlaken: 4 uur raften op de rivier de Lütschine

Bezoek de pittoreske rivier de Lütschine en begin aan een uniek raftingavontuur. Of je nu een beginner of een expert bent, je krijgt individuele ondersteuning van professionele gidsen, waardoor deze reis een unieke ervaring wordt. Ontdek de wilde rivieren van de Zwitserse Alpen en beheers de woeste stromingen met een geweldig team, uitstekende uitrusting en professionele gidsen. Geniet van het landschap terwijl je door het prachtige omringende landschap loopt. Voel de adrenalinestoot terwijl je de rivier afstormt en de boot als een team bestuurt. Geniet van het frisse water dat over je gezicht spuit en kijk met een glimlach terug op de dag.

...
Interlaken: Original Eiger Jump Grindelwald

10. Interlaken: Original Eiger Jump Grindelwald

Ontmoet je instructeur voor een les inductie en grondoefeningen op het dropzone-kantoor in Interlaken. Maak je klaar met een jumpsuit, harnas en bril. Na een korte rit naar de helikopterbasis, plak je een interview voor je video en ga je aan boord van de helikopter. Een schilderachtige helikoptervlucht voert langs de skigebieden Lauberhorn en Kleine Scheidegg naar de top van de beroemde Eiger-berg. Bewonder de bergen van Eiger, Mönch en Jungfrau en voel je alsof je de toppen en gletsjers bijna kunt aanraken. Na het omringen van de toppen, als het weer het toelaat, open je de deur van de helikopter, haal diep adem en spring eruit! De snelheid zal snel toenemen en je zult snel merken dat je met 120 mijl per uur langs de Eiger North Face vrijkomt. Leid de parachute naar een veilige landing in Grindelwald met de hulp van je Tandem Master, die je once-in-a-lifetime avontuur zal filmen.

...

Sitemap Grindelwald

Wil je alle activiteiten in Grindelwald ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grindelwald

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.305 beoordelingen

Absoluut geweldige reis! Echt onvergetelijke momenten en herinneringen aan Zwitserland We waren een gezin van 4 en we hebben allemaal enorm genoten van de reis Ontmoet en begroette onze gids: Dario en aan boord gaan van de coach was een makkie Dario was gewoon geweldig: grondige kennis van de plaatsen die we bezochten, bewaarden ons regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de tour en zijn eigen persoonlijke ervaringen waren een leuke touch. Gelukkig goed weer gehad, dus het uitzicht vanaf de top was gewoon ongelooflijk! Zal het opnieuw bezoeken en twijfel er niet aan ... zal GetyourGuide gebruiken !!!

Ik nam de tour die begon in Interlaken, maar hij begon eigenlijk in Zürich, waardoor het een heel erg lange dag zou worden. Ik denk dat er een stop was in Interlaken voor de Zürichers, en een aantal van hen was niet op tijd terug bij de bus, dus dat vertraagde ons vertrek met minstens 20 minuten. De tour zelf in JungFrau, inclusief de nieuwe snelle kabelbaan naar de Eiger, was uitstekend. De tandradtrein naar de top verloopt probleemloos, omdat deze zich meestal in de berg bevindt. De faciliteiten op de "Top of Europe" zijn super. Moet beter dan op de top van de Mont Blac, of de Matterhorn.

De reis was deels begeleid en dit paste perfect bij onze behoefte. We wilden Grindelwald en Interlaken in ons eigen tempo verkennen en dat hebben we gedaan. Grindelwald is als een droom. We kregen een treinkaartje van Grindelwald naar Interlaken en de bus zette ons vlak bij het station af. Het was een mooie treinrit en Interlaken op zich is een paradijs.

Zeer goede reis, onze gids was zo professioneel. We konden veel prachtige gebieden van Zwitserland zien.

Het weer was perfect en alles was goed georganiseerd. Goede gids.