Groeningemuseum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Groeningemuseum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

1. Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

Reis per trein naar de middeleeuwse stad Brugge en neem bij aankomst een 2,5 uur durende wandeling met een Engelssprekende gids. Bewonder het Minnewater dat de grachten van water voorziet en bekijk het historische vrouwenklooster van het Begijnhof. Bezoek de enige werkende brouwerij van de stad in De Halve Maan en krijg de kans om binnen te kijken in het Hans Memling-museum in het 12e-eeuwse ziekenhuis van St. John. Zie een van de hoogste metselwerktorens ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar het standbeeld van Michelangelo van de Madonna met Kind te vinden is in het transept. Krijg een gevoel voor het dagelijks leven op de historische Vis Markt (vismarkt) en kijk naar de prachtige gildenzalen op Tanners Square. Bezoek het Groeningemuseum en vind een van de beroemdste gotische gebouwen van België op de Markt (marktplein). Ontvang 3 uur vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een optionele rondvaart om de stad vanuit een ander perspectief te waarderen vóór de treinreis terug naar Brussel.

Brugge: zelfgeleid verkenningsspel Hoogtepunten van Brugge

2. Brugge: zelfgeleid verkenningsspel Hoogtepunten van Brugge

Denk je dat je uitdagingen kunt oplossen op jouw telefoon om de hoogtepunten van Brugge te ontdekken? Het is tijd voor een sightseeing verkenningsspel. Speel in je eentje en pauzeer om te stoppen op plaatsen die je leuk vindt, of race competitief tegen jouw vrienden naar het Meer der Liefde Begin bij informatiepunt 't Zand en los de uitdagingen op naarmate het verhaal zich ontvouwt. Volg de exacte aanwijzingen op jouw telefoon om jezelf naar de volgende locatie te leiden.

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

3. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Van Parijs: privérondleiding door Brugge

4. Van Parijs: privérondleiding door Brugge

Geniet van een 12-uur durende privétour door Brugge vanuit Parijs. Profiteer van een privévoertuig met chauffeur tot uw beschikking en een lokale deskundige gids in Brugge gedurende 3 uur. De stad Brugge ligt in het noordwesten van België, ook wel het ''Venetië van het noorden'' genoemd. Je gids laat je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien, te beginnen met het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nadat je de oude stad hebt gezien, bezoek je andere plaatsen zoals het Belfort - bekend als een van de beroemdste bezienswaardigheden in België - de Basiliek van het Heilig Bloed en het Groeningemuseum met schilderijen van de beroemdste Vlaamse kunstenaars. Je krijgt ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk te zien, die bekend staat als de hoogste van België. Bezoek een relikwie uit de Middeleeuwen in het Begijnhof. Om de tour af te sluiten, heb je wat tijd om de straten van de stad te bewonderen en de typische gastronomie te proberen voordat je chauffeur je terugbrengt naar Parijs.

Sitemap Groeningemuseum

Wil je alle activiteiten in Groeningemuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Groeningemuseum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 59 beoordelingen

Anja bracht haar stad heel dicht bij ons. Met haar enthousiaste verhalen over de stad Brugge in de middeleeuwen had je het gevoel dat je er toen zelf woonde. Geweldige klasse. We kunnen de stadstour alleen maar aanbevelen. Heel erg bedankt, Anja.

Top geregeld, vanwege een foute boeking op een andere activiteit moesten wij last.minut een andere activiteit voor 75 mensen hebben. Deze rondleiding us heel snel en goe x geregeld, dank hiervoor.

De gids vatte de meegeleverde proeverijen op als fooien. GYG heeft een gedeeltelijke terugbetaling gedaan. Heel eerlijk. De totaalprijs was oké voor de groep van zeven personen.