Kies data

Groeningemuseum

Groeningemuseum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Parijs: dagtocht naar Brugge met seizoensgebonden rondvaart

1. Van Parijs: dagtocht naar Brugge met seizoensgebonden rondvaart

Ontsnap aan Parijs voor een dag en steek de grens over naar de hoofdstad van de regio West-Vlaanderen van Vlaams-België. De dagtour, met retourtransfers vanuit het centrum van Parijs, brengt je naar de UNESCO-werelderfgoedstad Brugge, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. Geniet van een begeleide wandeling door het historisch rijke centrum, bewonder het stadhuis in gotische stijl, de sierlijke renaissance-architectuur van de Place du Bourg en de 12e-eeuwse Basilique du Saint-Sang (Basiliek van het Heilig Bloed), naast andere attracties. Er is vrije tijd voor de lunch in een lokaal restaurant, waar u kunt genieten van Belgische specialiteiten, zoals traditionele moules frites (mosselen en frites) en een uitgebreide selectie Belgische bieren. Een bezoek aan het Groeningemuseum, de thuisbasis van Vlaamse meesterschilders, zoals van Eyck en Hieronymous Bosch, is een populaire manier om een middag in Brugge door te brengen. Of koop handgemaakte kant en Belgische chocolaatjes in de boetiekjes van de stad. Kies tijdens het zomerseizoen de begeleide optie om te genieten van een boottocht langs enkele van de beroemdste kanalen van Brugge, gebouwd in de 12e eeuw.

Brugge: stadsintroductie, gids en audio in de app

2. Brugge: stadsintroductie, gids en audio in de app

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je rondleiding op de Burg in het centrum van Brugge! Bezoek het Jan van Eyckplein met zijn prachtige architectuur en leer over het Belfort van Brugge, het ultieme symbool van de stad. Fotografeer de Sint-Salvatorskathedraal, de oudste kerk van Brugge, en bewonder de dromerige Bonifatiusbrug. Dan wacht de Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn betoverende stijl op je. Brouwerij 'De Halve Maan' vervolgt je prachtige reis in het hart van de stad en ontvouwt maar liefst 500 jaar biergeschiedenis. Bewonder het unieke Begijnhof in unieke stijl! Het Groeningemuseum zal je verbazen met zijn tentoonstellingen, terwijl de Rozenhoedkaai (waar de rondleiding eindigt) op een unieke locatie de kers op de taart zal zijn van deze unieke rondleiding.

Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

3. Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

Het stadsplan van Brugge is sinds de middeleeuwen niet veranderd. Tijdens deze wandeltocht krijg je een kijkje achter het gordijn van de geschiedenis om te zien hoe het leven toen was, tijdens een reis door de tijd. Je krijgt de kans om jezelf onder te dompelen in het middeleeuwse Brugge, waar je door middel van verhalen en eigenzinnige feiten inzicht krijgt in wat deze stad ooit was en nog steeds is. Je bezoekt alle belangrijke sites en ook minder bekende. Je waagt je in kleine steegjes, pleinen, binnenplaatsen en geheime binnentuinen die de meeste bezoekers niet zien. Aan het einde van de tour weet je: • Waarom varkens in de middeleeuwen van de straat werden verbannen en Brugge nog steeds zwanen in de grachten houdt • De connectie van het kapperszaaksymbool met een middeleeuws ziekenhuis • Precies waar u in de stad als veilig voor de wet werd beschouwd • Waarom de Bruggelingen "de dwazen" worden genoemd • Hoe een heroïsche blinde ezel een straat naar hem vernoemd kreeg • De reden waarom het zien van heksen en engelen echt had kunnen zijn • Waarom urine werd verhandeld in een klein vierkantje, en waar uitspraken als 'pis-arm' vandaan komen? Ik ben een reiziger en ik begon Legends Tours met een vriend na jaren van rondleidingen en realiseerde me dat ik me alleen de eigenzinnige, interessante feiten herinner. Legends Tours brengt de geschiedenis tot leven door middel van vermakelijke verhalen, dus na deze tour zul je zeker genoeg leuke feiten hebben om met anderen te delen. Deze tour is geschikt voor reizigers die voor het eerst komen, Bruggelingen, mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en zelfs snel verveelde kinderen. Trek ten minste 90 minuten uit voor de rondleiding, maar neem gerust de tijd, blijf hangen in enkele van de bars en restaurants onderweg en maak zoveel foto's als u wilt.

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

4. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Van Parijs: privérondleiding door Brugge

5. Van Parijs: privérondleiding door Brugge

Geniet van een 12-uur durende privétour door Brugge vanuit Parijs. Profiteer van een privévoertuig met chauffeur tot uw beschikking en een lokale deskundige gids in Brugge gedurende 3 uur. De stad Brugge ligt in het noordwesten van België, ook wel het ''Venetië van het noorden'' genoemd. Je gids laat je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien, te beginnen met het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nadat je de oude stad hebt gezien, bezoek je andere plaatsen zoals het Belfort - bekend als een van de beroemdste bezienswaardigheden in België - de Basiliek van het Heilig Bloed en het Groeningemuseum met schilderijen van de beroemdste Vlaamse kunstenaars. Je krijgt ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk te zien, die bekend staat als de hoogste van België. Bezoek een relikwie uit de Middeleeuwen in het Begijnhof. Om de tour af te sluiten, heb je wat tijd om de straten van de stad te bewonderen en de typische gastronomie te proberen voordat je chauffeur je terugbrengt naar Parijs.

Brugge: zelfgeleid verkenningsspel Hoogtepunten van Brugge

6. Brugge: zelfgeleid verkenningsspel Hoogtepunten van Brugge

Denk je dat je uitdagingen kunt oplossen op jouw telefoon om de hoogtepunten van Brugge te ontdekken? Het is tijd voor een sightseeing verkenningsspel. Speel in je eentje en pauzeer om te stoppen op plaatsen die je leuk vindt, of race competitief tegen jouw vrienden naar het Meer der Liefde Begin bij informatiepunt 't Zand en los de uitdagingen op naarmate het verhaal zich ontvouwt. Volg de exacte aanwijzingen op jouw telefoon om jezelf naar de volgende locatie te leiden.

Overzicht activiteiten in Groeningemuseum

Wil je alle activiteiten in Groeningemuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Groeningemuseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 241 beoordelingen

Anja bracht haar stad heel dicht bij ons. Met haar enthousiaste verhalen over de stad Brugge in de middeleeuwen had je het gevoel dat je er toen zelf woonde. Geweldige klasse. We kunnen de stadstour alleen maar aanbevelen. Heel erg bedankt, Anja.

Top geregeld, vanwege een foute boeking op een andere activiteit moesten wij last.minut een andere activiteit voor 75 mensen hebben. Deze rondleiding us heel snel en goe x geregeld, dank hiervoor.

De gids vatte de meegeleverde proeverijen op als fooien. GYG heeft een gedeeltelijke terugbetaling gedaan. Heel eerlijk. De totaalprijs was oké voor de groep van zeven personen.