Belevingen in
Groenplaats

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Groenplaats: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

1. Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

Ontdek de hoogtepunten in Antwerpen met een immersieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens deze wandeltocht. Bewonder de koepel van het treinstation Antwerpen-Centraal en zie de gildehuizen op de Grote Markt.  Bekijk de 10 belangrijkste attracties in de stad op je wandelroute. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Heb plezier terwijl je gebruik maakt van logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien.  Voel de voldoening van het voltooien van elk raadsel. Pauzeer of hervat de tour wanneer je maar wilt. Bekijk de stad in je eigen tempo. Lees interessante informatie en weetjes. Neem onderweg de tijd om foto's te maken. Ontdek een spannende puzzel aan de buitenkant van elke attractie.

...
Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

2. Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Antwerpen tijdens een rondleiding in het Engels of Nederlands, en bewonder de belangrijkste monumenten op het centrale plein De Groenplaats, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het standbeeld van de kunstenaar Rubens. Loop door smalle steegjes en vind charmante hofjes, gotische kerken en de overblijfselen van de eeuwenoude stenen muren, alsook het prachtige stadhuis op de Grote Markt. Luister naar verhalen over de Vikingen, Napoleon Bonaparte en de middeleeuwse gildenbroeders, die ieder op hun eigen wijze de stad mede hebben gevormd. Kom aan in de oude haven en zie hoe deze is veranderd in een hippe buurt. Klim op het dak van het MAS, Museum aan de Stroom, voor een groots uitzicht op de stad en haar omgeving.

...
Antwerpen: bier en jenever proeven in het oude centrum

3. Antwerpen: bier en jenever proeven in het oude centrum

Het is geen toeval dat hier regelmatig nieuwe bieren opduiken, aangezien Antwerpen de ultieme bierbestemming is - en bier wordt wereldwijd steeds populairder. Bieren zoals Bosbier, Korsakov, Gageleer, Kamil, 't Lekske, IQ, Cabardouche, De Hopjutters en Seefbier - om maar een paar te noemen - werden onlangs in Antwerpen gelanceerd. Ja, bier is trendy - en trending. Naast alle nieuwe bieren wordt ook weer meer aandacht besteed aan bieren die onterecht zijn genegeerd. Zoals Saison Dupont. Vandaag kent iedereen het, maar 5 jaar geleden was het volledig onbekend, ook al bestaat de brouwerij al sinds vier generaties. De biertrend zorgt ervoor dat niche bieren met zeer uitgesproken smaken in staat zijn een plek op het biermenu te bemachtigen. Ook meer en meer ultra-hoppy bieren en zware stouts zijn in opkomst. Tot voor kort was stout zo goed als dood. Nu is het helemaal terug en in verschillende varianten, met alcoholpercentages die variëren van een lichte 4% tot een stevige 12%. Je deskundige biergids zal alle biergeheimen voor je ontrafelen door je mee te nemen op een bier- en jenever-ervaring, waarbij je ook lokale snacks zoals Belgische kazen, frieten met mayonaise en andere lekkernijen geserveerd krijgt.

...

Sitemap Groenplaats

Wil je alle activiteiten in Groenplaats ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Groenplaats

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 3 beoordelingen

We hebben de stadswandeling gedaan met onze gids Marc. Marc heeft alles zeer enthousiast verteld waardoor je ook geboeid en geïnteresseerd blijft luisteren. Aanrader om een keer te doen

Met Poll als ervaren gids door het historische Antwerpen wandelen, is genieten van prachtige verhalen en historische plekjes. Het was een leuke uitstap van 2,5 uur.

Onze gids Mark T. Was een zeer aangename gids , vertelde leuke verhalen tussen de geschiedenis door , het was een boeiende namiddag. Bedankt Mark

Wij hadden een zeer prettige interessante verteller als gids. Met een rustige en goed verstaanbare stem. Wij vonden het een leerzame wandeling.

Gids Marc wist veel te verhalen. Boeiend en over velerlei onderwerpen. Een heel fijne introductie om de stedentrip mee te starten. Dank je wel!