De populairste activiteiten van Groningen

Groningen: Stadsrondvaart

1. Groningen: Stadsrondvaart

Ontdek de grachten van Groningen in een uur met Rondvaartbedrijf Kool, een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar rondvaarten verzorgt. Zweef langs de hoge torenspits op de Martinitoren en andere oude gebouwen. Koop wat snacks, bier of prosecco waar je de hele cruise van kunt genieten. Kom naar het ontmoetingspunt en spring dan aan boord van de boot om het kanaal te verkennen. Bewonder de vele prachtige torens, bruggen en gebouwen die je langs de historische grachten ziet. Leun achterover en ontspan terwijl u onderweg de wonderen van de middeleeuwse en moderne architectuur aanschouwt. Laat het vriendelijke personeel voor je zorgen en koop een drankje of snack. Kies uit een verscheidenheid aan koffie, thee, frisdrank, Heineken of Belgische bieren, wijn of prosecco om aan boord van de boot te kopen. Geniet vervolgens van uw drankje en bewonder de kerken en landschappen die u tijdens de cruise zult zien. Maak kennis met de bekende Martinitoren, een beroemde hoge kerktoren. Vaar vervolgens langs het Groniger Museum, waar moderne en hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. Kijk ook eens naar de Tasman Tower. Sluit ten slotte uw tocht af bij het startpunt en stap uit de boot.

Groningen: Rondvaart door de stadsgrachten

2. Groningen: Rondvaart door de stadsgrachten

Ga mee op de leukste openluchtrondvaart van Groningen. Waar persoonlijk contact en authentieke verhalen over Groningen hoog in het vaandel staan. Een uur lang genieten van de Groningse grachten, interessante informatie en onbeperkt drinken. We varen langs het Oud Museum (Westerhaven), pakhuizen Hoge en Lage der A, AA-kerk, Hoek van Ameland, Noorderhaven, het Prinsenhof, de Stadsschouwburg en natuurlijk de beroemde Martinitoren Onze ervaren en enthousiaste schippers vertellen u alles over de geschiedenis, architectuur en cultuur van de stad terwijl u geniet van het uitzicht.

Amsterdam: onbeperkt internet in de EU met eSIM mobiele data

3. Amsterdam: onbeperkt internet in de EU met eSIM mobiele data

Geniet van uw onbeperkte data-abonnement met eSIM-toegang tot internet in heel Amsterdam, Nederland en Europa. Vermijd dure dataroamingkosten of verbinding maken met onbeveiligde openbare internetpunten. Bespaar uzelf de tijd en het gedoe van het zoeken naar gratis Wi-Fi telkens wanneer u een internetverbinding nodig heeft. Profiteer van een service waarbij u uw simkaart niet hoeft te wijzigen of een nieuwe hoeft te kopen tijdens uw vakantie. Geniet van de gemoedsrust van een onbeperkt pakket met echte 4G- en 5G-snelheden, dat veilig is en overal in Europa werkt. Blijf in contact met familie en vrienden thuis zonder snelheidsbeperkingen op elk niveau van datagebruik. Bekijk films, speel games, bel online, stream je afspeellijsten, deel je herinneringen, gebruik live navigatie en meer. De volgende apparaten ondersteunen het eSIM-product: Appel iPhone 11 iPhone 11Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 12 mini iPhone 12 iPhone 12 Max iPhone 12 MaxPro iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 iPhone 14+ iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR iPhone SE (2020) iPad Air (3e generatie) iPad Pro (3e generatie) iPad Mini (5e generatie) Samsung Samsung Galaxy Vouw SamsungGalaxy S20 Samsung Galaxy S20+ Samsung Galaxy S20 ultra Samsung Galaxy Z Flip Samsung Note 20+ SamsungGalaxy S21 Samsung Galaxy S21+ 5G Samsung Galaxy S21+ Ultra 5G Samsung Galaxy Vouw Samsung Galaxy Z Fold2 5G Samsung Galaxy Z Fold3 5G Google-apparaten die eSIM ondersteunen Google Pixel 3 & 3 XL Google Pixel 3a & 3a XL Google Pixel 4 & 4 XL Google Pixel 4A 5G Google Pixel 2 & 2 XL Google Pixel 5 Google Pixel 5a Google Pixel 6 Google Pixel 6 Pro Motorola Motorola Razr 2019 Huawei Huawei P40 Huawei P40Pro Huawei P50Pro Huawei Mate 40 Pro

Groningen: Beklim de Martinitoren

4. Groningen: Beklim de Martinitoren

In de afgelopen 500 jaar heeft de Martinitoren toren vuur en bliksem doorstaan en is bijna ingestort. Er zijn oorlogen gewonnen en verloren op de trappen, maar de toren staat stevig en is met 97 meter nog steeds het hoogste gebouw in de stad. Beklim de toren om wat tastbare geschiedenis en een prachtig uitzicht te ervaren. Meer dan 250 treden Omdat er geen lift is, vereist het beklimmen van de d'Olle Grieze - Old Grey One - niet aflatende arbeid. De meeste bezoekers doen ongeveer een uur over hun bezoek. Maar u kunt er zeker van zijn dat uw work-out rijkelijk wordt beloond. Na zoveel treden zie je de kerkgewelven van de Martinikerk, eeuwenoude ornamenten, zware klokken of reusachtige vlaggenmasten. Stap op de eerste galerij naar buiten om rond de toren op 39 meter hoogte te lopen. En op deze galerij vind je ook een kleine bioscoop waar je door de ogen van de toren een korte film over de geschiedenis van Groningen kunt bekijken, Hoog boven de stad Een flink aantal treden hoger brengt u naar de klokkentoren. Na de smalle en wat vochtige doorgangen kun je een gevoel van ruimte ervaren. Hier hoor je meeuwen boven je en mensen op de markt terwijl je tussen de wijzerplaten staat. Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht over de stad en omgeving is het tijd om weer naar beneden te gaan. Elke spierpijn de volgende dag zal de moeite meer dan waard zijn.

Groningen: Zelf stadswandeling met audiogids

5. Groningen: Zelf stadswandeling met audiogids

Verken de prachtige binnenstad van Groningen in je eigen tempo. Deze self-guided audiotour neemt je mee naar alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Groningen. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. Groningen is de stad van uitgestrekte polders, de Martinitoren, smalle straatjes en een bruisend studentenleven. Hoewel het woord "stad" wordt gebruikt, heeft Groningen nooit stadsrechten gekregen, wist je dat? Maar volgens de moderne definitie mogen we Groningen gewoon een stad noemen. Ervaar Groningen op zijn best tijdens deze zelfgeleide audiotour door de stad. Je maakt kennis met indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het Forum, de Martinitoren, de Grote Markt, het Groninger Museum, maar ook verborgen hofjes en smalle straatjes. Ben je al onder de indruk van het zien van de Dronkemanstoren? Ontdek Groningen te voet en laat je verrassen door deze indrukwekkende stad met deze zelfgeleide audiotour.

Groningen: wandeltocht met lokale gids

6. Groningen: wandeltocht met lokale gids

Tijdens uw 1,5 uur durende wandeltocht (max. 25 gasten per groep) ziet, voelt, ruikt, hoort u over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad Groningen. Met je gids verken je het historische stadscentrum. De 1000 jaar oude metropool van Noord-Nederland zal je omarmen. Laat je verrassen door deze bruisende studentenstad. Zie Renaissance gecombineerd met moderne architectuur. Kijk rond en geniet van de groene pleinen, de toren, de mensen, de verhalen die je te horen krijgt. Tijdens uw bezoek zult u onvergetelijke herinneringen maken! De tour start op het gloednieuwe Forum Groningen waar je alles leert over technische innovaties, moderne cultuur en actualiteit. Je gids neemt je mee op een wandeling en ziet het Nieuwe Marktplein en de Martinitoren. Als u uw rondrit voortzet, ziet u nog veel meer, zoals het kantoor van de Commissaris van de Koning, het Paleis van de Regenten uit de 17e en 18e eeuw, het Stadhuis gelegen aan de Grote Markt, het Goudkantoor en het Academiegebouw. Geniet van de prachtige gele toren van de A-kerk en stap 800 jaar terug in de tijd wanneer je de oudste haven van Groningen verkent. Natuurlijk mag je de oude Folkingestraat met zijn Joodse geschiedenis en (geen onderdeel van de rondleiding op zondag) het indrukwekkende Pepergasthuis niet missen, de schuilplaats voor pelgrims die tot het einde van de 16e eeuw kwamen aanbidden, het relikwie van Sint Jan de Doper. Aan het einde van de tour, die weer eindigt bij Forum Groningen, gebruikt u de elektrische trappen om de 45m te ontdekken. hoog platform zelf. Het uitzicht is adembenemend. Als je dit allemaal hebt gezien, en maak je geen zorgen want dit kun je allemaal zien tijdens een wandeling van 1,5 km, zul je je bezoek aan deze warme, gastvrije, mooie plek met zijn 235.000 inwoners, inclusief de 70.000 studenten, altijd herinneren. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen.

Pieterburen: Ticket voor zeehondenopvang en onderzoekscentrum

7. Pieterburen: Ticket voor zeehondenopvang en onderzoekscentrum

Zeehondencentrum Pieterburen is dé plek waar u de verzorging van de zeehonden en hun leefgebied, de Waddenzee, kunt zien. Dagelijks zorgt een team van zeehondenverzorgers, dierenartsen en vrijwilligers van over de hele wereld voor deze dieren. Ze zijn ziek, gewond, gestoord door mensen of verstrikt in plastic. Met uw bezoek steunt u ons werk. Een gezonde zeehond kan niet zonder een gezonde zee. Daarom laten we je verder kijken dan het individuele dier. In ons centrum bestuderen onderzoekers de verbinding tussen dier, zee en onszelf. Zodat we niet alleen ons centrum, maar ook onszelf blijven verbeteren. En daar kun jij ook een rol in spelen. Tijdens uw bezoek krijgt u een uniek kijkje in de zeehondenopvang. Loop rond en leer alles over hoe zeehonden worden opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten. Naast onze collega's van het bezoekerscentrum ontmoet je ook zeehondenwachters, zeehondenverzorgers, dierenartsen en natuurlijk vrijwilligers van over de hele wereld. Stel uw vragen direct aan hen. Ze beantwoorden ze graag.

Zelfgeleide Sherlock Holmes-moordmysteriespel in Groningen

8. Zelfgeleide Sherlock Holmes-moordmysteriespel in Groningen

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Groningen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

9. Groningen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Elke stad heeft zijn eigen bijzondere verhalen, zo ook Groningen. De verdwijning van Bommen Berend is er één van. De criminele bisschop wist in 1672 op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen uit Groningen. Tot op de dag van vandaag is het mysterie niet ontrafeld. Ook horecamagnaat Sjoerd Kooistra is er net niet in geslaagd. Met zijn aantekeningen ga je op zoek naar de geheime uitgang van Groningen. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de universiteit, dwaal door de gezellige straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Groningse speurtocht en bezienswaardigheden: zelfgeleide tour

10. Groningse speurtocht en bezienswaardigheden: zelfgeleide tour

Leer Groningen in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je gebruikt hints om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je er te komen. Vragen oplossen: Eenmaal aangekomen op de plek die u zoekt, worden u vragen gesteld over de bezienswaardigheid. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, afbeeldingen, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als u de snapshots onder de knie heeft, wordt u beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Martinitoren", "Groninger Museum", "Papengang" en nog veel meer spannende bezienswaardigheden in de buurt. Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je via e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de “Peerd van Ome Loeks” en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt in Papengang. De ervaring is niet beperkt in de tijd. Je kunt de stad in je eigen tempo verkennen en pauzes nemen. Download gewoon de Explorial-app, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Groningen

Alle activiteiten

18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Groningen

Meer zien

Andere activiteiten in Groningen

Wil je alle activiteiten in Groningen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.