Kies data

Grote Markt (Antwerpen)

Grote Markt (Antwerpen): tours & activiteiten die je niet wilt missen

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

1. Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

Ontdek de hoogtepunten in Antwerpen met een immersieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens deze wandeltocht. Bewonder de koepel van het treinstation Antwerpen-Centraal en zie de gildehuizen op de Grote Markt.  Bekijk de 10 belangrijkste attracties in de stad op je wandelroute. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Heb plezier terwijl je gebruik maakt van logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien.  Voel de voldoening van het voltooien van elk raadsel. Pauzeer of hervat de tour wanneer je maar wilt. Bekijk de stad in je eigen tempo. Lees interessante informatie en weetjes. Neem onderweg de tijd om foto's te maken. Ontdek een spannende puzzel aan de buitenkant van elke attractie.

Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

2. Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Antwerpen tijdens een rondleiding in het Engels of Nederlands, en bewonder de belangrijkste monumenten op het centrale plein De Groenplaats, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het standbeeld van de kunstenaar Rubens. Loop door smalle steegjes en vind charmante hofjes, gotische kerken en de overblijfselen van de eeuwenoude stenen muren, alsook het prachtige stadhuis op de Grote Markt. Luister naar verhalen over de Vikingen, Napoleon Bonaparte en de middeleeuwse gildenbroeders, die ieder op hun eigen wijze de stad mede hebben gevormd. Kom aan in de oude haven en zie hoe deze is veranderd in een hippe buurt. Klim op het dak van het MAS, Museum aan de Stroom, voor een groots uitzicht op de stad en haar omgeving.

Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

3. Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

Tijdens de wandeling verken je het marktplein met het stadhuis en de prachtige gildenhuizen uit de Gouden Eeuw, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met het kruis en de Kruisafneming van Rubens, de Sint-Pauluskerk, de haven en de Joodse wijk. Tijdens de lunchpauze kun je het voormalige huis van Rubens bezoeken. In het voormalige huis en atelier van de meester ga je op een fascinerende reis terug in de tijd en in de wereld van deze grote barokkunstenaar. Er is veel moderne architectuur in Antwerpen, bijvoorbeeld het nieuwe Paleis van Justitie van Richard Rogers, het Museum aan de Stroom van Neutelings & Riedijk en het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid. In de stad kun je nadenken over alles wat je hebt gezien en geleerd onder het genot van een lekker Belgisch biertje.

Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

4. Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour op Antwerpen Centraal, een staalconstructie met een unieke architectuur! Bezoek Sint-Jacob Antwerpen met zijn prachtige interieurdecoratie. Fotografeer de Sint-Carolus Borromeuskerk, een prachtige protestantse kerk en bewonder de kathedraal van Panagia, die u zal boeien. Na afloop lijkt de Groenplaats net iets uit een sprookje, vergeet niet foto's te maken. Museum Plantin-Moretus zal je sprakeloos maken, omdat je zoveel leert over typografie. Bewonder Het Steen met zijn zware historie! Het Museum Vleeshuis is de moeite waard, want het is een van de weinige musea met tentoonstellingen over de geschiedenis van dans en muziek, terwijl het stadhuis van Antwerpen, het indrukwekkende renaissancegebouw, een andere toevoeging aan je onuitwisbare herinnering zal zijn. De kers op de taart van deze unieke tour wordt de Grote Markt (waar de tour eindigt) met het prachtige Brabo's Monument.

Antwerpen: historische privé-rondleiding van 3 uur

5. Antwerpen: historische privé-rondleiding van 3 uur

Ontmoet de gids in de lobby van je hotel vanaf waar de historische wandeltocht door het centrum van de stad vertrekt. Je bezoekt de bruisende Grote Markt, gelegen in het hart van het oude centrum. Bewonder de prachtige iconische Brabofontein en kom meer te weten over de geschiedenis van de fontein, die in 1887 werd ingewijd. Vervolg de rondleiding naar het prachtige renaissancistische stadhuis en de omliggende gildehuizen uit de 16e en 17e eeuw. Bewonder de complexe architectuur van de gebouwen die de skyline van Antwerpen domineren en luister naar de informatieve uitleg van je gids. Loop vervolgens naar de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, met een aantal grote kunstwerken van Vlaamse meesters. Dwaal door het middeleeuwse gedeelte van de stad, Vlaeykensgang, dat wordt gekarakteriseerd door smalle straten en kromme steegjes. Vervolgens ga je via de Groenplaats naar de Meir, de populairste winkelstraat van Antwerpen. Ook kom je langs het Rubenshuis, het huis en het atelier van de barokke schilder Pieter Paul Rubens.Ten slotte eindig je de tour met een begeleid bezoek aan het Centraal Station van Antwerpen, een prachtig gebouw uit de late 19e eeuw.

Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

6. Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

Haal het meeste uit uw bezoek aan Antwerpen met een privéwandeling met gids door het historische hart van de stad. Verken alle hoogtepunten van Antwerpen terwijl je leert over geschiedenis, legendes en interessante feiten. Bewonder historische kerken, karakteristieke pleinen, populaire musea en middeleeuwse architectuur. Nadat je je gids hebt ontmoet op de Grote Markt, het belangrijkste plein van Antwerpen, loop je door de historische wijk van de stad op een route die alle must-visit-plekken omvat. Je verkent eerst de Grote Markt, waar je de middeleeuwse gildenhuizen, het stadhuis en de Brabo-fontein kunt bewonderen. Ga vanaf daar naar Hendrik Conscience Statue, genoemd naar de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience. Deze site herbergt een indrukwekkende barokke kerk en de oude stadsbibliotheek. Bezoek de wereldberoemde Carolus Borromeuskerk met zijn 17e-eeuwse barokke details voordat je stopt bij Handelsbeurs Antwerpen, 's werelds eerste Wall Street. Hier ontdek je hoe de stad in de 16e eeuw een belangrijk internationaal handelscentrum werd. Rubenshuis is de volgende op de route: het huis is het voormalige huis en atelier van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens. Leer meer over zijn levensverhaal en enkele geheimen achter het succes van de kunstenaar. Bij MoMu, een van 's werelds toonaangevende modemusea, doe je wat inspiratie op voor je volgende fashion shopping trip voordat je naar het Museum Plantin-Moretus gaat, het eerste museum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Loop door de Vlaeykensgang, een geheim middeleeuws steegje dat in je eentje niet makkelijk te vinden is. Je gids neemt je mee terug in de tijd en laat je de best bewaarde overblijfselen van de Middeleeuwen in Antwerpen zien. Deze plek is naar verluidt de meest gefotografeerde plek in de stad. Zorg ervoor dat u klaar bent voor de camera als u aankomt bij het Nello & Patrasche-standbeeld, een andere populaire attractie in de stad. Rond de tour af voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar je de geschiedenis en nieuwsgierige feiten over de constructie leert kennen.

Antwerpen: privé-avondwandeling 2 uur Dark Side of Antwerp

7. Antwerpen: privé-avondwandeling 2 uur Dark Side of Antwerp

Deze privéwandeling is een geweldige manier om het 'toeristische pad' over te slaan en het echte Antwerpen te leren kennen. Doe mee aan een avondwandelingavontuur en bewonder onderweg adembenemende panoramische uitzichten. Je luistert naar middeleeuwse legendes en pittige verhalen uit de Wallen en ontdekt de donkere kant van Antwerpen. Ontdek tijdens de 2-uur durende wandeling de verborgen juweeltjes en unieke bezienswaardigheden van de stad.Je ervaren gidsen willen graag hun kennis en passie voor onze stad met je delen om je tijd in Antwerpen echt onvergetelijk te maken.  Je gaat onder meer naar: + het marktplein, + het stenen kasteel, + de rosse buurt, + dak van MAS Museum, + de oude haven, + Sint-Pauluskerk, + de trendy moderne wijk 'The Island'

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Grote Markt (Antwerpen)

Wil je alle activiteiten in Grote Markt (Antwerpen) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Markt (Antwerpen)

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 300 beoordelingen

Erg leuk om op deze manier door de stad Antwerpen te lopen. Onze gids Peter had veel leuks te vertellen en heeft ons heel veel laten zien. Wij vonden het een echte aanrader en hoewel we Antwerpen best goed kennen zijn wij toch nog verrast met nieuwe weetjes en plaatsen waar we anders aan voorbij zouden lopen.

We hebben van gids Luc een mooie rondleiding gekregen. Hij kon het verhalend vertellen waardoor ieder geboeid bleef luisteren. Het uitzicht bovenop op de MAS als afsluiter was prachtig!

Gezellige rondleiding door het centrum waarbij je meer komt te weten over Antwerpen en ook de verborgen steegjes te zien krijgt. Marc heeft ons op ludieke wijze rondgeleid.

Een heel informatieve wandeling met veel informatie over de historie van Antwerpen, absoluut de moeite waard

Gids kon veel vertellen over Antwerpen, ook van het ontstaan en geschiedenis. Het was heel interessant