Grote Markt, Krakau

Grote Markt, Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: kroegentocht met 1 uur onbeperkt alcohol

1. Krakau: kroegentocht met 1 uur onbeperkt alcohol

Begin je kroegentocht vanuit de St. Wojeciech-kerk in het hart van de oude binnenstad van Krakau. Ontmoet je feestgidsen en je groep en ga naar je eerste stop om te genieten van een uur onbeperkt wodka, bier, rum, gin, whisky, shots en mixers. Speel veel drinkspellen zoals flip cup, beer pong en flip coin. Ontdek nog vier van de beste bars, karaokeplekken en clubs van Krakau. Geniet van gratis toegang en een gratis welkomstshot op elke locatie. Kom om 3 uur 's ochtends aan bij de laatste club, waar je het feest tot de ochtend kunt voortzetten. Bewaar de herinneringen aan een geweldig avondje uit met een professionele fotograaf die de hele nacht momenten vastlegt.

Krakau: Chopin-pianorecital in de Chopin Concert Hall

2. Krakau: Chopin-pianorecital in de Chopin Concert Hall

Verwen je oren met pianomuziek van Chopin en ervaar een van de belangrijkste cultuuruitingen. Bewonder het muzikale genie van de beroemdste Poolse componist in de unieke sfeer van het Marktplein van Krakau. Je woont een speciaal concert bij dat gewijd is aan Frederic Chopin, een icoon van Poolse en Europese muziek en een pianovirtuoos. Je luistert naar zijn beroemdste pianostukken uitgevoerd door jonggetalenteerde pianisten. Concerten worden gehouden in de Chopin Concert Hall, versierd met gotische architectonische elementen. Je luistert naar nocturnes, mazurka's en polonaises, waarin Chopin zijn gevoel van verlangen naar zijn moederland uitdrukte. De combinatie van een sfeervol interieur en uitstekende muziek zorgt voor een onvergetelijke ervaring, niet alleen voor muziekliefhebbers.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

3. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

4. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling over het centrale plein, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat je naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe het centrale plein er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein tijdens een wandeling langs de ondergrondse route. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Beëindig uw reis terug op het hoofdplein, waar u kunt kiezen om te genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die u door uw gids worden aanbevolen.

Krakau: Segwaytour met gids door de oude stad

5. Krakau: Segwaytour met gids door de oude stad

Ga mee met een Segwaytour met gids door Krakau en kom meer te weten over de gouden eeuw van de stad. Kom meer te weten over de rol van de stad als belangrijke stad op de handelsroute vanuit het verre oosten en haar belang als centrum van de Poolse cultuur en geschiedenis, terwijl je langs bezienswaardigheden als het Barbican wapenarsenaal, de Mariakerk en het Wawel-kasteel komt. Je gaat met de Segway naar de Barbakan, het laatste overgebleven deel van een grote verdedigingsmuur die vroeger de hele stad omgaf. Dankzij de tijdloze legendes en verhalen kom je meer te weten over de geheimen van het centrale plein en de kerkers daaronder. Je krijgt de tijd om de 700 jaar oude architectuur van de Mariakerk en de afmetingen van het Koninklijke Kasteel van Wawel te bewonderen. Je rijdt verder langs de oever van de rivier de Wisła waar je prachtige foto's kunt maken met de legendarische, vuurspuwende Waweldraak. Hierna eindigt de leuke en informatieve tour.

Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

6. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

7. Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

Ontmoet je gids bij de Florian's Gate en word uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing met alle topattracties van de stad. Breng een halve dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je afscheid neemt van je gids om de stad op eigen gelegenheid te zien.

Krakau: Kerstconcert met Wijn

8. Krakau: Kerstconcert met Wijn

Er gaat niets boven een speciale gezellige avond met kerstmuziek, virtuoos gespeeld door het beroemde het Koninklijk kamerorkest, terwijl je geniet van een glaasje wijn. Het Koninklijk Kamerorkest werd opgericht door Sławomir Prokopik in 2007. Het bestaat uit de meest voortreffelijke muzikanten van Krakau, de internationaal bekende alumni van de muziekacademie. Hun muziek toont hun onberispelijke smaak, grenzeloze creativiteit en opmerkelijke techniek. Het concert vindt plaats in een oude historische huurkazerne genaamd 'Dębinskim' of 'Onder het vat'. Het huis werd in de 15e eeuw gebouwd als een gebouw met één verdieping en onderging in het midden van de 16e eeuw een grondige verbouwing. Daarna werd het huis eigendom van de koninklijke jager Kaspar Dębinski, die voor de koninklijke familie in het kasteel van Wawel werkte. Op dit moment kun je de buitengewone 19de-eeuwse trap zien met zijn originele, rijkelijk versierde ijzeren balustrade die naar de concertzaal leidt.

Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

9. Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

Zie de bezienswaardigheden van Krakau vanuit een ander perspectief op een tour van 2 uur met een elektrische golfkar. De Engelstalige audiogids leert je het verhaal van de stad. Reis langs de Koninklijke Weg terwijl je de middeleeuwse binnenstad ontdekt. Zie bezienswaardigheden, zoals de Renaissance-architectuur van de Lakenhal op de Grote Markt. Ga langs de Sint-Mariakerk en het elegante Slowacki Theater. Zie de overblijfselen van de oude stadsmuren en de St. Florispoort, die deel uitmaakte van de wallen. Bewonder indrukwekkende monumenten, zoals het Czartoryski Museum en Jagiellonian University, een van de oudste universiteiten van Europa. Ga verder naar het Wawel-kasteel, gebouwd voor koning Casimir III de Grote in de 14de eeuw. Vervolgens verken je de Joodse wijk Kazimierz en bezoek je historische synagogen, zoals de Oude Synagoge en de Remah Synagoge. Neem een moment voor reflectie op de plaats van het voormalige Joodse getto en zie de fabriek van oorlogsheld Oskar Schindler.

Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

10. Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een citycard van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 38 musea en monumenten. Zie een traditioneel burgerlijk huis of luister naar het trompettergeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over de held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de joden van Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Een volledige lijst van musea zal bij je citypass worden gevoegd, en om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kunt je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de citypass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Grote Markt Underground 3. Pools Luchtvaartmuseum 4. Lakenhal (Sukiennice) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch Museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem' Tuin der Belevenissen 8. Czartoryski Museum 9. Het Seweryn Udziela Etnografisch Museum 10. Het Zwierzyniec Huis 11. Het Jozef Mehoffer Huis 12. St. Adalberts Kerk Underground 13. St. Mary’s Church 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, Archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski Huis 21. Het Hipolit Huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Museum voor gemeentelijke bouwkunde in Krakau 24. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 25. Regionaal Rydel`s Museum van Pools modernisme Rydlowka 26. The Emeryk Hutten-Czapski Museum 27. Pomorska Straat 28. Celestat 29. MOCAK 30. Stadhuistoren 31. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 32. Galicja Joods museum 33. De Barbican 34. De Adelaar apotheek 35. Het Krzysztofory-paleis 36. Museum voor het leger Emil Fieldorf Nil 37. Het Jan Matejko Huis 38. Kopiec Kościuszki

Sitemap Grote Markt, Krakau

Wil je alle activiteiten in Grote Markt, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Markt, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.946 beoordelingen

Het was echt geweldig! We hadden de tour samen met 5 Liverpoolers en die combo op een segway met de geweldige tourguide Arthur erbij was fenomenaal! Ik raad het zeker aan en een Segway is makkelijker besturen dan je denkt! :)

Schietbaan was top! Professionele begeleiding en groot geschut. Tour liep vlekkeloos, auto was er op tijd en een biertje in de auto naar huis was heerlijk!

Goede en duidelijk trefpunt, mooie route, veel gezien, maar ook de tijd gekregen om alles rustig te bekijken.

Arthur was een heel goede gids. Hij spreekt meerdere talen vloeiend en kan leuke verhalen vertellen.

very nice tour! you will see all the important sightseeings in the Jewish part!