Datums kiezen

Grote Markthal

Grote Markthal

Grote Markthal: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Avondtocht met Tokaj Frizzante

1. Boedapest: Avondtocht met Tokaj Frizzante

Cruise door het centrum van Boedapest op de rivier de Donau en ontdek de belangrijkste gebouwen van de Hongaarse hoofdstad onder het genot van een glas Tokaj Premium Frizzante of sinaasappelsap. Stap aan boord van de volledig gerenoveerde sightseeingboot en geniet van het moderne maar klassieke decor dat de luxe uitstraling van de jaren '60 en '70 heeft behouden. Zoek een zitplaats die het beste bij je past, blijf knus op het afgesloten dek of ga lekker uitwaaien op het open terras. Gebruik je telefoon om QR-codes te scannen onder onze boottochten om informatie te onthullen over de beroemde bezienswaardigheden die je onderweg ziet. Je kunt ook extra drankjes kopen bij de stijlvolle bar aan boord. Maak fantastische foto's vanaf het water, ongeacht het tijdstip van de dag. Vaar onder 6 van de bruggen van Boedapest door en bewonder het uitzicht op opmerkelijke gebouwen, waaronder het verlichte Hongaarse parlementsgebouw. Je tocht eindigt weer bij het ontmoetingspunt.

Boedapest: Skyline rondvaart met uitzicht op het Parlement

2. Boedapest: Skyline rondvaart met uitzicht op het Parlement

Pas onder een aantal van de bekendste bruggen van Boedapest door, zoals de Elizabethbrug, op deze sightseeingcruise in Boedapest. Geniet van het uitzicht op de Donaupromenade. Haak aan boord van een comfortabele boot en begin je cruise op de Donau. Bekijk de Kettingbrug met zijn beschermleeuwen, de Elizabethbrug met zijn grote, bronzen standbeeld en de Liberty Bridge, die beroemd is vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Voel de charme van de schilderachtige Donaupromenade en de sensatie van het zien van het Koninklijk Paleis en het Parlement vanaf het water. Bewonder de bezienswaardigheden van de stad zoals het Vigadó Plein en het standbeeld van Sint Gellért bovenop de Gellertheuvel. Aan het eindpunt van je cruise keer je terug naar je vertrekpunt.

Boedapest: Dagtocht met Tokaj Frizzante

3. Boedapest: Dagtocht met Tokaj Frizzante

Vaar overdag door het centrum van Boedapest op de Donau en ontdek de belangrijkste gebouwen van de Hongaarse hoofdstad met een welkome Tokaj Premium Frizzante of jus d'orange. Stap aan boord van de elegante, volledig gerenoveerde sightseeingboot en geniet van het moderne maar klassieke decor dat de luxe uitstraling van de jaren 60 en 70 heeft behouden. Zoek een zitplaats die het beste bij je past, blijf knus op het gesloten dek of haal wat frisse lucht op het open terras. Scan QR-codes op het schip om interessante informatie te onthullen over de beroemde bezienswaardigheden onderweg. Luister naar ontspannende muziek en lees de online reisgids. Koop een drankje in de stijlvolle bar aan boord. Maak fantastische foto's vanaf het water, ongeacht het tijdstip van de dag dat je vaart. Eindig je boottocht door terug te glijden naar het ontmoetingspunt waar je begon.

Boedapest: Donau City Lights Express Cruise

4. Boedapest: Donau City Lights Express Cruise

Begeef je op een boottocht over de beroemde rivier de Donau terwijl je Boedapest vanaf het water ziet. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en andere bezienswaardigheden tijdens deze rondvaart. Geniet van een cruise die onder enkele van de bekendste bruggen van Boedapest door vaart. Bekijk de Kettingbrug met zijn beschermengelen en de Elizabethbrug met zijn grote bronzen beeld Maak kennis met de Vrijheidsbrug, beroemd vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Passeer de pittoreske Donau-promenade en bewonder de bezienswaardigheden van het Vigadó-plein. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad vanaf dit unieke uitkijkpunt op het water. Bewonder het standbeeld van Sint-Gellert bovenop de Gellert-heuvel, evenals andere belangrijke bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Koninklijk Paleis en het Parlement.

Boedapest: Bezienswaardigheden in de Donau met audiogids

5. Boedapest: Bezienswaardigheden in de Donau met audiogids

Welkom aan boord van de Sightseeing Cruise Boedapest, de perfecte manier om de schoonheid en geschiedenis van Boedapest vanaf de Donau te ontdekken. Onze 60 minuten durende tocht vertrekt vanaf het Batthyányplein en biedt je een uniek perspectief op de prachtige architectuur en monumenten van de stad vanaf het water. Je komt langs een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals het Hongaarse parlementsgebouw, het Buda Kasteel, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Een van de hoogtepunten van de Sightseeing Cruise Boedapest is de mogelijkheid om de prachtige Kettingbrug vanaf het water te zien, die Boeda en Pest, de twee zijden van de stad, met elkaar verbindt. Terwijl je onder de brug doorvaart, zul je gefascineerd zijn door het prachtige uitzicht op de skyline van de stad.

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

6. Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Je eerste stop tijdens deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Burchtendistrict voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt het Burchtendistrict, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Reis over de Elizabethbrug en de Margarethabrug en leer iets over de geschiedenis van deze prachtige bouwwerken. Bekijk ook de buitenkant van de grootste synagoge van Europa en rijd vervolgens naar het stadspark. Onderweg kom je langs de grootste thermale spa van Europa en de dierentuin van Boedapest, en dan stop je bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen vindt. Vanaf hier gaat de tocht verder over de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek. Je stapt weer uit bij het Parlementsgebouw voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw, ontworpen door de beroemde Hongaarse architect Imre Steindl, is deels geïnspireerd op het Paleis van Westminster en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk binnen de prachtige vergaderzaal, de rijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je ziet ook de koepelzaal, waar de kroonjuwelen en de Hongaarse heilige kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

7. Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

8. Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

Leer meer over 1000 jaar Hongaarse geschiedenis terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ziet. Deze begeleide stadstour van 3 uur begint bij ons Sightseeing-kantoor. Tijdens de rit naar de Boeda-kant van de Donau ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden langs de rivier de Donau. Je eerste stop is in het Castle District voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt de oude binnenstad, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving. Als we de Elizabethbrug oversteken naar de Pest-kant, passeren we de beroemde Centrale Markthal en de grootste synagoge van Europa, gevolgd door een rit naar het stadspark. Onderweg passeer je het grootste thermale kuuroord van Europa en de dierentuin van Boedapest, en stop dan bij het Heldenplein, waar je beelden van beroemde Hongaarse koningen vindt. De tour gaat vanaf hier verder langs de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

9. Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

Geniet van onze 3 uur durende stadsrondleiding met professionele gidsen en daarna een onvergetelijke rondvaart over de Donau. Je tour begint met een Grand City Tour van 3 uur door Boedapest. Je passeert het iconische parlementsgebouw voordat je de rivier de Donau oversteekt via de Margaretbrug. De bus brengt je naar het koninklijk kasteel aan de Boeda-kant, waar je een korte wandeling naar het Vissersbastion kunt maken en de buitenkant van de Matthiaskerk kunt zien. Vervolgens gaat de tour verder de Gellért-heuvel op, waar je een fotostop hebt en tijd hebt om van het geweldige uitzicht over heel Boedapest te genieten. Na deze halte brengt de bus je over de Elizabeth-brug en langs Andrássy Avenue naar het Heldenplein. Passeer de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek op de terugweg naar het Intercontinental Hotel - EUrama-kantoor waar de bustour eindigt om de Donau-cruise-ervaring te beginnen. De boottocht vertrekt vanaf dok 6 MAHART en omvat 1 stop. Als u langs het imposante parlementsgebouw loopt, kunt u het panorama van het Margaretha-eiland bewonderen. De Burchtwijk – de Koninklijke Burcht – de Matthiaskerk & het Vissersbastion bevinden zich op de Burchtheuvel, het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellertberg. Als je de tour in zuidelijke richting voortzet, zie je de bruggen van Boedapest, het Nationale Theater, het Paleis der Kunsten. Terugkomend zie je de universiteiten van Boedapest, de Centrale Markthal. De tour eindigt in het stadscentrum.

Ontdek Boedapest: Privétour van 3 of 4 uur met de auto

10. Ontdek Boedapest: Privétour van 3 of 4 uur met de auto

Geniet van een privérondleiding met gids door de prachtige stad Boedapest en leer de eeuwenoude geschiedenis van de stad kennen terwijl je zowel de Buda- als de Pestkant bezoekt. Begin de dag in het centrum van Pest en bezoek daarna de heuvelachtige kant van Boeda. Wandel door het prachtige Burchtdistrict, de Matthiaskerk in gotische stijl en het Vissersbastion. Vervolg de tour met een rit de volgende heuvel op naar de weelderige Gellért Hill en bewonder de Citadel op de top voordat je de tour voortzet naar de wijk Pest aan de oostkant van de rivier. Bezoek de Centrale Markthal om het lekkerste Hongaarse eten te ontdekken en ga dan verder naar het Nationaal Museum en de Joodse wijk. Vervolgens loop je over de Andrássy Avenue langs het fascinerende Staatsoperahuis en stop je voor een bezoek aan het indrukwekkende Heldenplein. Wandel verder door het stadspark, passeer het Vajdahunyad kasteel en bezoek de Stefanusbasiliek. Eindig de stadsrondleiding in het centrum na een bezoek aan het Kossuth Plein en het Hongaarse Parlement. Het vertrekpunt is aan jou!

52 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Grote Markthal: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Grote Markthal

Wil je alle activiteiten in Grote Markthal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Markthal

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.311 beoordelingen)

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding! Een comfortabele boot, een welkomstdrankje (wijn) of sapje (iets te zoet 😅) en prachtige uitzichten zijn bij de prijs inbegrepen, dit raden wij vooral aan bij zonsondergang!

Fantastisch Boedapest bij nacht. Uitstekende waarde voor uw geld. Ik raad aan om minimaal een half uur te vroeg aan te komen, want er staat een lange rij.

Zeer professioneel, een rondleiding die de moeite waard is met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een bezoek aan het Parlement mag u niet missen

Fantastische avondcruise, geweldige prijs, drankjes naar keuze inclusief mooi en ruim schip, beste prijs in Boedapest

Zeer mooie uitzichten, de attractie is de prijs waard, het is koud aan de top, dus het is beter om een sjaal te nemen