Kies data

Grote Markthal

Grote Markthal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: rondvaart op de rivier

1. Boedapest: rondvaart op de rivier

Begin aan een boottocht over de beroemde rivier de Donau terwijl je Boedapest vanaf het water kunt zien. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en andere bezienswaardigheden tijdens deze rondvaart. Geniet van een cruise die onder enkele van de bekendste bruggen van Boedapest door vaart. Bekijk de Kettingbrug met zijn beschermengelen, evenals de Elizabeth-brug met zijn grote bronzen beeld Ontmoet de Liberty Bridge, beroemd vanwege het verbinden van de Centrale Markthal met de Gellert Spa. Passeer de pittoreske Donau-promenade en geniet van de bezienswaardigheden van het Vigadó-plein. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad vanaf dit unieke uitkijkpunt op het water. Bewonder het standbeeld van Sint Gellért bovenop de Gellert-heuvel, evenals andere belangrijke bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Koninklijk Paleis en het parlement.

Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

2. Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

Je eerste halte van deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Kastelendistrict, waar je een korte wandeling zult maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je zult de Matthiaskerk en het Vissersbastion bezoeken, de perfecte plek om van de spectaculaire uitzichten op het omliggende gebied te genieten. De rondleiding gaat verder met een rit naar de citadel bovenop de Gellértberg, waar je de panoramische uitzichten op de stad kunt bewonderen. Vervolgens ga je over de Elisabethbrug naar de Pest-zijde van de stad om de beroemde Grote Markthal en de grootste synagoge van Europa te bekijken, waarna je doorrijdt naar het stadspark. Onderweg zul je het grootste kuuroord in Europa en de dierentuin van Boedapest passeren, gevolgd door een pauze bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen zult zien. Vanaf hier rijd je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest. Bij het parlementsgebouw stap je uit voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw dat is ontworpen door de beroemde Hongaarse architect, Imre Steindl, is deels geïnspireerd door het Palace of Westminster in Londen en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk eenmaal binnen de prachtige vergaderzaal, de rijkelijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je hebt de tijd om de koepelzaal te bekijken, waarin de kroonjuwelen en de Hongaarse Heilige Kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

3. Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

Geniet van onze 3 uur durende stadsrondleiding met professionele gidsen en daarna een onvergetelijke rondvaart over de Donau. Je tour begint met een Grand City Tour van 3 uur door Boedapest. Je passeert het iconische parlementsgebouw voordat je de rivier de Donau oversteekt via de Margaretbrug. De bus brengt je naar het koninklijk kasteel aan de Boeda-kant, waar je een korte wandeling naar het Vissersbastion kunt maken en de buitenkant van de Matthiaskerk kunt zien. Vervolgens gaat de tour verder de Gellért-heuvel op, waar je een fotostop hebt en tijd hebt om van het geweldige uitzicht over heel Boedapest te genieten. Na deze halte brengt de bus je over de Elizabeth-brug en langs Andrássy Avenue naar het Heldenplein. Passeer de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek op de terugweg naar het Intercontinental Hotel - EUrama-kantoor waar de bustour eindigt om de Donau-cruise-ervaring te beginnen. De boottocht vertrekt vanaf dok 6 MAHART en omvat 1 stop. Als u langs het imposante parlementsgebouw loopt, kunt u het panorama van het Margaretha-eiland bewonderen. De Burchtwijk – de Koninklijke Burcht – de Matthiaskerk & het Vissersbastion bevinden zich op de Burchtheuvel, het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellertberg. Als je de tour in zuidelijke richting voortzet, zie je de bruggen van Boedapest, het Nationale Theater, het Paleis der Kunsten. Terugkomend zie je de universiteiten van Boedapest, de Centrale Markthal. De tour eindigt in het stadscentrum.

Boedapest: livemuziekcruise met glas premium prosecco

4. Boedapest: livemuziekcruise met glas premium prosecco

Vaar door het centrum van Boedapest op de rivier de Donau tijdens een rondvaart met aanstekelijke deuntjes van een trio met livemuziek. Ontdek de belangrijkste gebouwen van de Hongaarse hoofdstad onder het genot van een glas premium Prosecco of sinaasappelsap. Stap aan boord van het volledig gerenoveerde rondvaartschip en geniet van de moderne en toch klassieke inrichting die het luxe gevoel van de jaren '60 en jaren 70. Zoek een zitplaats die het beste bij je past, verblijf gezellig op het overdekte terras of haal een frisse neus op het open terras. Gebruik je telefoon om QR-codes op het schip te scannen om informatie te onthullen over de beroemde bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. U kunt ook extra drankjes kopen aan de stijlvolle bar aan boord. Maak fantastische foto's vanaf het water, ongeacht het tijdstip van de dag dat u vaart. Vaar onder 6 bruggen van Boedapest door en bewonder het uitzicht op opmerkelijke gebouwen, waaronder het verlichte Hongaarse parlementsgebouw. Je tour eindigt weer op het ontmoetingspunt.

Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

5. Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kom meer te weten over de 1.000 jaar aan Hongaarse geschiedenis. Deze rondleiding van 3 uur door de stad begint bij de Kettingbrug. Je rijdt langs het spectaculaire parlementsgebouw richting de Margitbrug, waar je de Donau oversteekt naar Boeda. Eerste stop: de Burchtheuvel, waar je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied wandelt. Je bezoekt de Matthiaskerk en het Vissersbastion, vanwaar je een fantastisch uitzicht op de omgeving hebt. Daarna ga je verder naar de Citadel op de Gellértberg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de stad. Daarna ga je over de Elizabethbrug naar de Pestkant om de beroemde Centrale Markthal en de grootste synagoge van Europa te zien, gevolgd door een ritje naar het stadspark. Je komt langs het grootste thermische kuuroord van Europa en de dierentuin van Boedapest, en stopt daarna op het Heldenplein, waar standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen staan. Vanaf hier rij je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest.

Boedapest 3 uur Private Walking Tour met Route Opties

6. Boedapest 3 uur Private Walking Tour met Route Opties

Verken Boedapest op een begeleide wandeling met een keuze uit 4 routes. U kunt beslissen over de beste manier om de pareltjes van de Hongaarse hoofdstad op een 3-uur durende wandeling te ontdekken. Kies één van de volgende opties: A. Pest Downtown: Deze tour is inclusief het Parlement, St. Stephen's Basilica (de op een na grootste kathedraal in Hongarije), Liberty Square, en de Centrale Markt Hall (de grootste overdekte markthal in Europa). B. Castle District: Bezoek het voormalig Koninklijk Paleis (nu de Nationale Bibliotheek en National Gallery), Alexander Palace (nu het kantoor van de president van de Republiek), Kasteel Theater, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. C. Joodse wijk: Zie grootste synagoge van Europa, het Joodse Museum, Joodse Begraafplaats, Raoul Wallenberg Holocaust Memorial Park, en nog veel meer. D. City Shopping Tour: Kijk naar schatten en speciale koopt in de Centrale Markthal, langs Váci en Fashion Street, en winkelcentra van de stad. Een professionele gids zal u helpen een route naar uw belangen te ontmoeten ontwerpen. Het gebruik van het openbaar vervoer kan ook worden aanbevolen in bepaalde gevallen.

Boedapest: Private Food Tour - 10 proeverijen met de lokale bevolking

7. Boedapest: Private Food Tour - 10 proeverijen met de lokale bevolking

Eet je een weg door de culinaire scene van Boedapest tijdens een privérondleiding. Ga op een heerlijke reis terwijl je 10 van de beste etenswaren probeert die geliefd zijn bij de lokale bevolking: van hartig tot zoet en lokale drankjes; deze tour laat elke fijnproever tevreden. Geniet van de ultieme klassiekers Chimney cake en Lángos en proef ze in hun authentieke, lokale smaak. Elke proeverij is typerend voor de lokale keuken en met de hand geplukt door uw lokale gids met een passie voor eten. Bezoek Szimpla Kert, de Grote Markthal en de Grote Synagoge plus andere opmerkelijke plekken tussen eetstops door en hoor over hun geschiedenis en culturele relevantie van uw deskundige gids.

Boedapest: rondleiding eten en wijnproeven

8. Boedapest: rondleiding eten en wijnproeven

Maak kennis met Hongaars eten en bewonder alle producten in de grote Centrale Markthal. Leer de geschiedenis van het gebouw kennen en bespreek de eetcultuur van Hongarije met je gids. Hoor hoe de lokale bevolking ingrediënten als varkensvet, paprika en ganzenlever gebruikt. Ga vervolgens de omliggende wijken in en bezoek een kruidenwinkel, een koosjere bakkerij, een koffiehuis, een snoepproducent of een ambachtelijke chocoladewinkel, afhankelijk van de dag van de week. Proef typische gerechten in een slagerij en ga naar een traditionele patisserie om de elegante taarten te proeven. Sluit af met een wijnproeverij van 3 essentiële wijnen uit de verschillende wijnregio's van Hongarije.

Ontdek Boedapest: privétour van 3 of 4 uur met de auto

9. Ontdek Boedapest: privétour van 3 of 4 uur met de auto

Geniet van een privérondleiding door de prachtige stad Boedapest en leer de seculiere geschiedenis van de stad kennen terwijl je zowel de Boeda- als de Pest-kant bezoekt. Begin de dag in het centrum van de stad en steek de Széchenyi-kettingbrug over om de heuvelachtige Buda-kant te bezoeken. Loop door het prachtige kasteeldistrict, de gotische Matthiaskerk en het vissersbastion. Vervolg de tour met een rit de volgende heuvel op naar de weelderige Gellért-heuvel en bewonder de Citadel op de top voordat je de tour voortzet naar de Pest-wijk aan de oostkant van de rivier. Bezoek de Centrale Markthal om het meest verse Hongaarse eten te ontdekken en ga dan verder naar het Nationaal Museum en de Joodse wijk. Neem vervolgens de Andrássy Avenue-pas langs de fascinerende Staatsopera en stop voor een bezoek aan het indrukwekkende Heldenplein. Ga verder met een wandeling door het stadspark, passeer het Vajdahunyad-kasteel en bezoek de Sint-Stefanusbasiliek. Beëindig de tour in het stadscentrum na een bezoek aan het Kossuth-plein en het Hongaarse parlement. Het afleverpunt is jouw keuze!

Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

10. Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

Mijn naam is Richard Várkonyi en ik ben een ervaren fotograaf die in Boedapest woont en werkt. Ik zal je sightseeingtour naar een hoger niveau tillen door geweldige foto's te maken van je onvergetelijke momenten. Ik neem ook graag groepen mee (maximaal 4 personen). De reis van 2 uur brengt je naar de beste fotowaardige plekken rond de beroemdste bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Hongaarse parlement, de Sint-Stefanusbasiliek, de Vrijheidsbrug, het Kálvin-plein en de historische gebouwen van het Ferenciek-plein. Als we nog wat tijd over hebben, hebben we twee optionele routes om uit te kiezen: 1, Een bezoek aan het Heldenplein en Vajdahunyad Castle of 2, Een bezoek aan de Grote Markthal. We beginnen onze fotowandeling in de buurt van het Hongaarse parlement (metrostation Kossuth Lajos tér) en verkennen de bezienswaardigheden aan de oostkant van de stad (Pest). Als u echter een klassieke foto wilt met het Hongaarse parlement op de achtergrond, nemen we de metro om naar de westkant van de stad (Buda) te gaan - neem hiervoor 2 BKK-kaartjes mee (of wat munten om 2 kaartjes te kopen - 700 HUF). Na de rondleiding stuur ik je alle onbewerkte foto's en kun je jouw 10 favorieten kiezen. Binnen 4 dagen ontvang je 10 bewerkte foto's. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn, kunnen we de tijd verzetten of kan er voor een terugbetaling worden gekozen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en je onze prachtige stad te laten zien.

27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Grote Markthal

Wil je alle activiteiten in Grote Markthal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Markthal

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.111 beoordelingen

Bij aankomst werden we in het VVV-kantoor opgewacht door 3 van de meest nors meisjes die ik ooit ben tegengekomen. Niet goed, want de eerste indruk kan de hele dag maken of breken. Een glimlach en een prettige manier gaan ver. De tour was echter uitstekend, net als Robert onze gids. Hij was buitengewoon goed geïnformeerd over alle aspecten van de Hongaarse geschiedenis. De minibus was comfortabel en warm, wat geweldig was omdat het een kille dag was. Zou deze activiteit aanbevelen in Boedapest. Ga gewoon rechtdoor met de bus, maar niet via de VVV.

Geweldige stadstour, erg vermakelijk. Onze gids sprak zeer goed Duits, was zeer goed geïnformeerd en we hebben veel delen van de stad gezien! Heel goed om overzicht en oriëntatie te krijgen. We zouden de tour zeker weer boeken!

Sterk aanbevolen tour voor beginners in Boedapest, die echt de absolute hoogtepunten omvat. Je moet echter geen insidertips verwachten buiten de hoogtepunten, daar biedt Boedapest te veel voor. Zeker de moeite waard.

Wat leuk om de informatie te horen over de geschiedenis van Boedapest. Boedapest in vogelvlucht ..

Heel leuke tour met veel info. Dikke pluim ook voor onze gids Kristin.