Datums kiezen

Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam

Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam

Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: Hoogtepunten Zelf Speurtocht & Rondleiding

1. Rotterdam: Hoogtepunten Zelf Speurtocht & Rondleiding

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Gebruik na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat de mobiele app en geïntegreerde kaarten om bereik 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet. Je kunt het spel op elk moment starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, waar nog steeds de vreemde Kubuswoningen op je wachten. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook kom je langs het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn! Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

2. Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding vanaf het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk Rotterdam's enige middeleeuwse gebouw, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante wolkenkrabber van het Witte Huis en laat je verdwalen in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook passeer je het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

3. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

4. Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

5. Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een leuk spel tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Rotterdam. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour vanuit het pittoreske stadhuis. Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, de St. Laurenskerk en de vreemde Kubuswoningen. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Passeer het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum, met zijn historische tentoonstellingen, zal u en uw camera boeien. Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn.

Rotterdam: Wandeltour met audiogids op App

6. Rotterdam: Wandeltour met audiogids op App

Verken Rotterdam op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Het Manhattan aan de Maas', alleen Amsterdam is groter dan deze stad vol wolkenkrabbers. Als je aan Rotterdam denkt, zijn de havens, de Euromast, Feyenoord, de Koopgoot en de Erasmusbrug, het ziekenhuis en de universiteit vaak de eerste gedachten die bij je opkomen. Al deze kenmerken geven Rotterdam zijn eigen sfeer en identiteit. Proef deze sfeer tijdens de audiorondleiding door de stad en ontdek typisch Rotterdamse bezienswaardigheden zoals de Grote of Sint-Laurenskerk, de Kubuswoningen, het prachtige Witte Huis aan de Oude Haven en het Schielandshuis met de graaf van Henegouwen. Daarnaast zie je een hotel drijven op het water en een toren in de vorm van een potlood. We hebben met zorg de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 45 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen juweeltjes. Verken de rijke geschiedenis van Rotterdam, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legendes en verhalen. Of je nu op een solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met gids is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met je gezelschap doet.

Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

7. Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

Deze begeleide wandeling van 2 uur neemt je mee van het nieuw gebouwde Centraal Station, langs architectonisch iconische locaties en gebouwen als Het Timmerhuis, ontworpen door de wereldberoemde architecten van OMA, en de Markthal, Europa's meest unieke en mooiste overdekte markt. Je gids zal je kennis laten maken met het dagelijkse leven en de geschiedenis van de stad. Ontmoet je gids op het centraal station van Rotterdam en leer over het stadhuis, de Sint-Laurentiuskerk en Europa's eerste hoogbouw. Hoor wat er gebeurde tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog en waarom de rijkdom aan moderne architectuur zo overvloedig aanwezig is in Rotterdam. Vervolgens neemt je gids je mee naar de moderne structuren van de stad. Bewonder de indrukwekkende nieuwe Markthal, de beroemde Kubuswoningen en de Erasmusbrug. Blijf wandelen door mooie winkelstraten en ervaar het moderne Rotterdamse leven. Aarzel niet om uw gids onderweg vragen te stellen over de stad die u heeft.

Rotterdam: wandeltocht en havenvaart

8. Rotterdam: wandeltocht en havenvaart

Jouw ochtend of middag start in Rotterdam bij je hotel, bij een (rivier)cruiseboot of, indien je ergens anders vandaan komt, bij het treinstation. Ga op een ontspannen tempo op pad, zodat je echt alles ziet en alles te weten komt over deze stad. Volg een 3-uur durende privé-wandeltour door het prachtige centrum van Rotterdam en ontdek hoe Wereld Oorlog II de stad verwoestte en een intensieve heropbouw ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland. Bekijk één van de meest fascinerende, na-oorlogse projecten in Rotterdam, de bijzondere kubushuizen van de beroemde architect Blom. Blom ziet zijn ontwerpen als abstracte bomen en het 38 tellende cubuscomplex is een stedelijk bos; zijn bijzondere benadering is één van de hoogtepunten van deze rondleiding. Vervolg jouw wandeling door Rotterdam naar de oude haven en wandel door het centrale shopgebied. Een deel van het shopgebied is onder grond en wordt ook wel de 'koopgoot' genoemd. Bekijk een aantal historische gebouwen die de oorlog overleefd hebben: het postkantoor, de stadshal en de Sint-Laurenskerk. Een ander hoogtepunt is de indrukwekkende markthal, die de eerste overdekte markt van Nederland was. Het is een plek waar goed eten en een unieke behuizing harmonisch met elkaar verbonden zijn in een spectaculaire boog. Deze iconische versmarkt is op 1 oktober 2014 voor het eerst geopend na vijf jaar bouwen. Ontdek zelf waarom Rotterdam uitgeroepen werd door Lonely Planet in 2015 als één van de mustsee plaatsen ter wereld. Na een aantal uren gewandeld te hebben is het tijd om te ontspannen tijdens een 75-minuten durende rondvaart door de bijzondere Rotterdamse haven.

Rotterdam: Wandeltour Markthal, Witte Huis & meer!

9. Rotterdam: Wandeltour Markthal, Witte Huis & meer!

Geniet van Rotterdam op een onverwachte manier. Wandel in je eigen tempo door de stad, ontdek de verhalen achter de hoogtepunten en vind verborgen juweeltjes. Je smartphone is je gids! SmartWalk is een innovatief nieuw concept waarmee je zelfstandig beroemde steden kunt ontdekken! Met SmartWalk Rotterdam wandel je door Rotterdam en leer je via WhatsApp over de verbazingwekkende culturele geschiedenis. Tijdens deze tour krijg je niet alleen informatie over verschillende locaties, maar ook vragen die je kunt beantwoorden en waarmee je punten kunt verdienen! Bij elke locatie zie je foto's in Whatsapp die je direct op je telefoon kunt opslaan! Het is een geweldige manier om je vrienden en familie te laten zien wat je tijdens je SmartWalk hebt gezien! De SmartWalk is niet alleen heel interactief. Je kunt hem ook op elk moment van de dag doen. Je bepaalt zelf wanneer je wilt gaan wandelen en begint met de ervaring. De SmartWalk is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans. Ben jij klaar voor de toekomst van wandelen? Start je SmartWalk nu!

Rotterdam: Zelf begeleide wandeling en speurtocht

10. Rotterdam: Zelf begeleide wandeling en speurtocht

Ga op een spannend avontuur in Rotterdam met de Toeristen Speurtocht. Verken een route van 5,5 km en overwin 24 uitdagingen van het stadhuis tot de iconische Kubuswoningen. Dompel jezelf onder in de lokale geschiedenis, maak plezier en neem de tijd voor een activiteit die geschikt is voor alle leeftijden. Voltooi de speurtocht in ongeveer 3 uur. Koop één speurtocht voor je groep van 1 tot 6 personen om met je familie en vrienden te spelen.

21 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote of Sint-Laurenskerk, Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.6
(459 beoordelingen)

Wij hebben genoten . Van de vele informatie . En de bezichtigingen van Historie en moderne en nieuwe gebouwen. Hoe een stad rotterdam na de wederopbouw tot bloei komt.

Leuke fietstocht. Onze gids Deborah vertelde veel leuke verhalen en anekdotes. Boeiend om naar te luisteren. Een aanrader.

Een super leuke fietstoer door Rotterdam ! Onze gids was gepassioneerd en wist veel te vertellen ! Een echte aanrader !

Super leuke tour en onze gids Tamara is een enorm enthousiaste story teller! Een echt aanrader.

Het was geweldig. Ik had echter graag aan het einde een certificaat willen behalen: D