Kies data

Grote Synagoge van Boedapest

Grote Synagoge van Boedapest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

1. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Sla de rij over en ga direct naar de veiligheidscontrole om aan je bezoek aan de Grote Synagoge te beginnen. Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld. De Grote Synagoge werd in 1859 gebouwd en is dankzij de rood-met-gele baksteenfaçade en de combinatie van Romaanse en Moorse architectuur een van de hoogtepunten van Boedapest. Krijg een rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en over de geschiedenis van de Hongaarse Joden voor en na de Tweede Wereldoorlog.  Gebruik je ticket vervolgens om het Hongaarse Joodse Museum naast de synagoge te betreden. Kom meer te weten over het leven van de Joodse bevolking van Hongarije door middel van dagelijkse  voorwerpen.  Zie de beroemde Emmanuel gedenkboom in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen blaadjes van deze imposante treurwilg, waarin de namen van Holocaustslachtoffers gegraveerd zijn, en bekijk de bordjes ter ere van niet-Joodse redders.  Sluit je bezoek vervolgens af bij de begraafplaats in de achtertuin van de Heldentempel, waar mensen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven zijn.

Joods Boedapest: 3-urige kleine groepsreis met historicus

2. Joods Boedapest: 3-urige kleine groepsreis met historicus

Ontdek een van de meest populaire gebieden van inner Pest. Het 7e district is waar de Joodse cultuur al meer dan 200 jaar bloeit en tegenwoordig de grootste en meest actieve Joodse gemeenschap van Oost-Europa herbergt. Als hoogtepunt van de tour bezoekt u de Rumbach Street Synagogue en ontdekt u de buurt van de Dohány Street Synagogue, de grootste van Europa en een van de grootste synagogen ter wereld. Loop door de Joodse wijk, in de straten van het voormalige getto, waar synagogen, monumenten, koosjere restaurants en koosjere winkels te vinden zijn. Luister naar lokale verhalen over deze buurt en over Boedapest. Bezoek tijdens je wandeling het Carl Lutz-monument, opgedragen aan een van de Rechtvaardigen onder de Volkeren, die ook bekend staat als de Hongaarse Schindler. Ga vervolgens langs de levendige Gozsdu Passage en bezoek de Rumbach Street Synagoge, gebouwd in 1872 door de Weense architect Otto Wagner. Behalve de grootste synagoge van Europa en de andere twee belangrijkste synagogen, hoor je lokale tips over de ruïnepubs en het nachtleven. Leer meer over de straatkunst en andere geheimen van Elizabeth Town.

Boedapest Grand Halve dag Joodse erfgoedtour

3. Boedapest Grand Halve dag Joodse erfgoedtour

Het eerste deel van de Grand Tour omvat de hele Essential Tour (synagoge aan de Dohány Street, Joods Museum, Martelarenbegraafplaats, Raoul Wallenberg Memorial Park, Levensboom, Heldentempel, Joods Centrum). Na een pauze vervolg je je wandeling door de Joodse wijk, in de straten van het voormalige getto, waar synagogen, monumenten, koosjere restaurants en koosjere winkels te vinden zijn. Terwijl je gids je belangrijke feiten en lokale verhalen over dit gebied vertelt, krijg je ook basisinformatie over Boedapest. Tijdens uw reis bezoekt u het Memorial Park gewijd aan Carl Lutz, ook wel bekend als "Hongarije's Schindler", waarna u langs de beroemde Gozsdu Passage komt. Het derde station van de synagogedriehoek is de Kazinczy-straatsynagoge (interieurbezoek), een van de grootste werkende orthodoxe synagogen in Europa, gebouwd in art-nouveaustijl. Aan het einde van de tour heb je 2 opties: je kunt de uitnodiging accepteren voor een taart in de glatt kosher Fröhlich-banketbakkerij of je kunt 10% korting krijgen in het glatt kosher Carmel-restaurant.

Budapest Private 3 uur Jewish Heritage Tour

4. Budapest Private 3 uur Jewish Heritage Tour

Meer informatie over het heden en verleden van de joodse Budapest op een tour die u zullen helpen een beter begrip van de joodse erfgoed van de stad te krijgen. Tijdens deze 3 uur durende rondleiding vindt u de belangrijkste joodse monumenten in de Hongaarse hoofdstad en bezoek aan de 's werelds tweede grootste synagoge. Maak een wandeling met een gids door de voormalige Joodse getto, een bezoek aan de Dohány Street Synagogue, en een rondleiding in het interieur van het Joods Museum. Daarna vindt u de beroemde Tree of Life, Temple of Heroes, en de begraafplaats in de joodse Garden te zien. Na deze korte wandeling zult stoppen om koffie en gebak genieten van een lokale patisserie, vóór de tour eindigt in de Joodse wijk.

Joods erfgoed begeleide wandeltocht in Boedapest

5. Joods erfgoed begeleide wandeltocht in Boedapest

Bekijk de mooiste monumenten van de Joodse wijk van Boedapest tijdens deze begeleide wandeling van 90 minuten. Eerst laat je gids je de belangrijkste hoofdstukken van de Hongaarse jodendom en de Elizabethtown zien. Loop ondertussen door de straten van de zogenaamde Joodse wijk Pest en verken de "status quo ante" Rumbach Street Synagogue (bezoek van buitenaf). Als hoogtepunt van de tour bezoekt u de synagoge aan de Dohány-straat (interieurbezoek), de grootste van Europa en de op één na grootste ter wereld. Ook krijg je een lokale rondleiding in het Joods Museum, waar je kennis maakt met het Hongaars-joodse erfgoed via een unieke collectie kunstwerken uit Hongarije en Oost-Europa, en de rijke traditie van het jodendom, zijn feestdagen en het dagelijkse leven.Een aparte ruimte herdenkt de Hongaarse Holocaust. Daarnaast bezoekt u de Martyrs' Cemetery, het Raoul Wallenberg Memorial Park met de Tree of Life en de Heroes' Temple (buiten bezoek). Na de rondleiding is het mogelijk om de Joodse wijktentoonstelling in de Goldmark Hall en het Family Research Center te bezoeken.

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

6. Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

7. Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

Tijdens deze leuke en ontspannende fietstocht van een halve dag fiets je door Boedapest langs de belangrijkste en meest relevante bezienswaardigheden van de stad. In plaats van je te overladen met feitjes en cijfers, brengen onze gidsen de stad tot leven met interessante anekdotes en verhalen over Boedapest. De tour begint met een tocht naar Szabadsag tér (Vrijheidsplein). Hier vind je een enorm monument ter herinnering aan het Sovjet-leger. Je voelt hier de nasleep van de revoluties, opstanden en de geschiedenis. De tour gaat verder naar het Hongaarse parlement, een enorm neogotisch gebouw met 28 trappen met een totale lengte van meer dan 20 kilometer. Vanaf hier geniet je van het eerste uitzicht op de prachtige Donau. Ga verder naar Andrassy út, de boulevard van Boedapest waar je de mooiste gebouwen en voornaamste winkels van Pest vindt. De tour komt ook langs Nagymezö Utca, het Broadway van Boedapest. In deze straat vind je diverse bars, clubs en theaters. Wij adviseren je graag over de beste plekken voor een avondje uit in Boedapest. Vervolgens gaat de tour door Hôsök tere of het Helden-plein, dan loop je naar het stadspark Városliget waar je even kunt ontspannen bij Kasteel Vajdahunyad, met zijn tuinen en groene parken. Dan springen we weer op de fiets en bezoeken het wereldberoemde Széchenyibad, het Fun Park en de dierentuin van Boedapest. De tour gaat via kleine kronkelende straatjes, waar je het oude Boedapest proeft, weer terug naar de Basilika. Je ziet oude gebouwen die beschadigd zijn tijdens de burgeroorlog en ontdekt de verborgen hoekjes van deze prachtige stad. Je passeert de Grote Synagoge, Nagy Zsinagoga, de grootste synagoog van Europa.

Budapest: Joodse keuken en cultuur Walk

8. Budapest: Joodse keuken en cultuur Walk

Tegenwoordig is het zevende district een van de hipste buurten van Boedapest, bekend om zijn eigenzinnige bars, coole cafés, verborgen kunstgalerijen en hypermoderne designwinkels. Voor de Tweede Wereldoorlog was het een van Europa's grootste Joodse gemeenschappen en het is vandaag de dag nog steeds het centrum van het Joodse leven in Hongarije. Tegen het begin van de 18e eeuw was de buurt een smeltkroes van religies en etniciteiten geworden. Tijdens de oorlog werden Joden in deze straten gedreven, muren opgetrokken en een getto gecreëerd waar de meerderheid van de Joden de oorlog overleefde. Deze wandeltocht richt zich op de geschiedenis en cultuur van het gebied, met een speciale nadruk op het verkennen en proeven van de Joods-Hongaarse keuken in verschillende stijlen. We bespreken het verleden van de buurt, inclusief het recentere verleden waarin veel historische gebouwen werden gesloopt, waardoor het weefsel van de buurt veranderde. U zult de vier synagogen van de buurt zien, die lange tijd het middelpunt van de Joodse samenleving van Boedapest zijn geweest. Je zult ook het moderne gezicht van de wijk zien, inclusief prachtige muurschilderingen en straatkunst, leuke designwinkels en geweldige cafés. Hoewel de buurt vandaag de dag kan claimen een van de meest diverse culinaire aanbiedingen in Boedapest te hebben, zal de tour zich concentreren op de dynamische Joodse keuken die hier te vinden is. Kom hongerig, want de tour omvat proeverijen van verschillende Hongaars-Joodse specialiteiten die (afhankelijk van de dag) kunnen zijn: worstjes, matze-ballensoep, gefilte vis, Joodse eieren, cholent, geroosterde gans en flódni. Je verlaat de tour met een volle buik, evenals een dieper begrip van de Joodse geschiedenis, cultuur en keuken van Hongarije.  

Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

9. Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

Boedapest: zelfgeleide audiowandeling

10. Boedapest: zelfgeleide audiowandeling

Download een levendige MP3 Self-Guided Audio Tour gecombineerd met een volledig gedetailleerde kaart van het gebied van uw tour. Welkom in Boedapest, de koningin van de Donau. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden te zien in deze prachtige stad, waaronder het Heldenplein, met zijn iconische beeldencomplex met de zeven hoofdmannen van de Magyaren, en het fascinerende House of Terror met tentoonstellingen over de communistische en fascistische regimes in de 20e eeuw Hongarije. U zult ook zien: De prachtige Sint-Stefanusbasiliek, met zijn prachtige glas-in-loodramen en een interieur vol prachtige kunstwerken Het operagebouw van Boedapest, een van de mooiste operahuizen ter wereld De Grote Synagoge en het Joods Museum Het Hongaars Nationaal Museum De enorme Centrale Markthal Váci út Vorosmarty ter Szechenyi Istvan ter Er zijn veel fascinerende bezienswaardigheden te zien in Boedapest. Er is iets voor iedereen. Jouw rondreis. Jouw manier.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevenissen
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Grote Synagoge van Boedapest

Wil je alle activiteiten in Grote Synagoge van Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Synagoge van Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.942 beoordelingen

Met het geavanceerde ticket van Get Your Guide kun je de reguliere wachtrij voor tickets overslaan en naar binnen gaan via het gedeelte "Groepen", hoewel er een volledig gebrek is aan wegwijzers hierover, net als over andere dingen - bijvoorbeeld de exacte manier om de synagoge bouwen zelf als je eenmaal door de beveiliging bent gegaan. Ik merkte ook dat veel van de voornamelijk jonge medewerkers nogal zuur waren en niet bijzonder communicatief. Het gebouw zelf is echter erg mooi en indrukwekkend, zowel van binnen als van buiten, en het heeft ook veel connecties met de joden in Boedapest tijdens de nazi-bezetting van WO II. Er is een uitstekende tentoonstelling over de Joden in Boedapest die u niet mag missen. U kunt zelf rondlopen in de synagoge of deelnemen aan een van de korte rondleidingen van een half uur. Er zijn buitenruimtes om te verkennen en het interieur van de synagoge. Al met al is de synagoge als gebouw en complex erg mooi en indrukwekkend, maar zet het ook aan

Een bezoek aan de Grote Synagoge is een aanbevolen tussenstop tijdens uw reis naar Boedapest. Door het kaartje van tevoren vanuit huis te kopen op Get your guide, kon ik er snel en gemakkelijk komen. Onberispelijke en nauwkeurige organisatie. Ook aanbevolen voor andere soorten ervaringen.

Prachtige synagoge die je zeker moet bezoeken bij een citytrip in Boedapest. Duidelijke uitleg gekregen door de Engelstalige gids.

Bijzonder mooi en historisch gebouw, vlot toegankelijk met de voucher, na veiligheidscontrole.

Adembenemende synagoge met enthousiaste Engelse gids