Kies data

Grote Synagoge van Boedapest

Grote Synagoge van Boedapest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

1. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Sla de rij over en ga direct naar de veiligheidscontrole om aan je bezoek aan de Grote Synagoge te beginnen. Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld. De Grote Synagoge werd in 1859 gebouwd en is dankzij de rood-met-gele baksteenfaçade en de combinatie van Romaanse en Moorse architectuur een van de hoogtepunten van Boedapest. Krijg een rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en over de geschiedenis van de Hongaarse Joden voor en na de Tweede Wereldoorlog.  Gebruik je ticket vervolgens om het Hongaarse Joodse Museum naast de synagoge te betreden. Kom meer te weten over het leven van de Joodse bevolking van Hongarije door middel van dagelijkse  voorwerpen.  Zie de beroemde Emmanuel gedenkboom in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen blaadjes van deze imposante treurwilg, waarin de namen van Holocaustslachtoffers gegraveerd zijn, en bekijk de bordjes ter ere van niet-Joodse redders.  Sluit je bezoek vervolgens af bij de begraafplaats in de achtertuin van de Heldentempel, waar mensen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven zijn.

Joods Boedapest: 3-urige kleine groepsreis met historicus

2. Joods Boedapest: 3-urige kleine groepsreis met historicus

Ontdek een van de meest populaire gebieden van inner Pest. Het 7e district is waar de Joodse cultuur al meer dan 200 jaar bloeit en tegenwoordig de grootste en meest actieve Joodse gemeenschap van Oost-Europa herbergt. Als hoogtepunt van de tour bezoekt u de Rumbach Street Synagogue en ontdekt u de buurt van de Dohány Street Synagogue, de grootste van Europa en een van de grootste synagogen ter wereld. Loop door de Joodse wijk, in de straten van het voormalige getto, waar synagogen, monumenten, koosjere restaurants en koosjere winkels te vinden zijn. Luister naar lokale verhalen over deze buurt en over Boedapest. Bezoek tijdens je wandeling het Carl Lutz-monument, opgedragen aan een van de Rechtvaardigen onder de Volkeren, die ook bekend staat als de Hongaarse Schindler. Ga vervolgens langs de levendige Gozsdu Passage en bezoek de Rumbach Street Synagoge, gebouwd in 1872 door de Weense architect Otto Wagner. Behalve de grootste synagoge van Europa en de andere twee belangrijkste synagogen, hoor je lokale tips over de ruïnepubs en het nachtleven. Leer meer over de straatkunst en andere geheimen van Elizabeth Town.

Boedapest: rondleiding door de binnenstad en de Joodse wijk in het Duits

3. Boedapest: rondleiding door de binnenstad en de Joodse wijk in het Duits

We beginnen de rondleiding bij de Houses of Parliament met een korte uitleg over de Hongaarse geschiedenis. Daarna volgt een wandeling door de binnenstad met de oude gebouwen uit de jaren 1890: paleizen van art niveau, de Postspaarbank, de Hongaarse Nationale Bank en de Sint-Stefanusbasiliek. Hierna gaat de wandeling verder in het beroemde joodse districht, waar verschillende synagogen en joodse monumenten te vinden zijn. Maar niet alleen: er zijn ook moderne straatkunst en ruïnepubs (je krijgt natuurlijk veel tips van goede restaurants en bars). Het einde van de wandeling is aan de Kazinczy-straat, in de buurt van de Karavan Street Food court en de beroemde Szimpla-ruïnepub.

Boedapest: begeleide e-bike-tour

4. Boedapest: begeleide e-bike-tour

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

Boedapest: zelfgeleide wandeling door de Joodse wijk

5. Boedapest: zelfgeleide wandeling door de Joodse wijk

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Budapest Private 3 uur Jewish Heritage Tour

6. Budapest Private 3 uur Jewish Heritage Tour

Meer informatie over het heden en verleden van de joodse Budapest op een tour die u zullen helpen een beter begrip van de joodse erfgoed van de stad te krijgen. Tijdens deze 3 uur durende rondleiding vindt u de belangrijkste joodse monumenten in de Hongaarse hoofdstad en bezoek aan de 's werelds tweede grootste synagoge. Maak een wandeling met een gids door de voormalige Joodse getto, een bezoek aan de Dohány Street Synagogue, en een rondleiding in het interieur van het Joods Museum. Daarna vindt u de beroemde Tree of Life, Temple of Heroes, en de begraafplaats in de joodse Garden te zien. Na deze korte wandeling zult stoppen om koffie en gebak genieten van een lokale patisserie, vóór de tour eindigt in de Joodse wijk.

Budapest: Joodse keuken en cultuur Walk

7. Budapest: Joodse keuken en cultuur Walk

Tegenwoordig is het zevende district een van de hipste buurten van Boedapest, bekend om zijn eigenzinnige bars, coole cafés, verborgen kunstgalerijen en hypermoderne designwinkels. Voor de Tweede Wereldoorlog was het een van Europa's grootste Joodse gemeenschappen en het is vandaag de dag nog steeds het centrum van het Joodse leven in Hongarije. Tegen het begin van de 18e eeuw was de buurt een smeltkroes van religies en etniciteiten geworden. Tijdens de oorlog werden Joden in deze straten gedreven, muren opgetrokken en een getto gecreëerd waar de meerderheid van de Joden de oorlog overleefde. Deze wandeltocht richt zich op de geschiedenis en cultuur van het gebied, met een speciale nadruk op het verkennen en proeven van de Joods-Hongaarse keuken in verschillende stijlen. We bespreken het verleden van de buurt, inclusief het recentere verleden waarin veel historische gebouwen werden gesloopt, waardoor het weefsel van de buurt veranderde. U zult de vier synagogen van de buurt zien, die lange tijd het middelpunt van de Joodse samenleving van Boedapest zijn geweest. Je zult ook het moderne gezicht van de wijk zien, inclusief prachtige muurschilderingen en straatkunst, leuke designwinkels en geweldige cafés. Hoewel de buurt vandaag de dag kan claimen een van de meest diverse culinaire aanbiedingen in Boedapest te hebben, zal de tour zich concentreren op de dynamische Joodse keuken die hier te vinden is. Kom hongerig, want de tour omvat proeverijen van verschillende Hongaars-Joodse specialiteiten die (afhankelijk van de dag) kunnen zijn: worstjes, matze-ballensoep, gefilte vis, Joodse eieren, cholent, geroosterde gans en flódni. Je verlaat de tour met een volle buik, evenals een dieper begrip van de Joodse geschiedenis, cultuur en keuken van Hongarije.  

Castle District & Pest Driving Tour met riviercruise op de Donau

8. Castle District & Pest Driving Tour met riviercruise op de Donau

Je wordt opgehaald bij je hotel terwijl je aan je tour door Boedapest begint. Rijd langs het Parlementsgebouw en neem de Margaret-brug over de rivier de Donau naar de Buda-kant van de stad. Je eerste stop is in de charmante oude binnenstad van Castle District. Hier bezoekt u de Matthiaskerk, die meer dan 700 jaar oud is, en het Vissersbastion, voordat u naar de Citadel van de Gellért-heuvel rijdt. Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht over Boedapest. Vervolgens ga je naar de Pest-kant van Boedapest en rijd je door het centrum. Bekijk de Centrale Markthal en de synagoge voordat je verder gaat naar het Heldenplein en het stadspark dat op de Werelderfgoedlijst staat. Rijd over de grote Andrássy Avenue, passeer het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek. Na je stadstour door Boedapest, stap je aan boord van de boot voor je Donau-riviercruise, voor een tocht van 1 uur op de rivier om vanaf het water de door UNESCO beschermde uitzichten over Boedapest te zien die op de werelderfgoedlijst staan. Leun achterover en drink een gratis drankje terwijl de bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad voorbij glijden.

Privé Joodse wandeling in Boedapest

9. Privé Joodse wandeling in Boedapest

Om de tour te beginnen, ontmoet je je privégids op een vooraf afgesproken plek (je hotel, appartement of een andere plek in de stad). Omdat het een op maat gemaakte tour is, kan de route variëren afhankelijk van het ontmoetingspunt, maar de tour bevat in alle gevallen alle onderstaande bezienswaardigheden. Het grootste deel van de tour vindt plaats in het 7e district. Je bezoekt verschillende attracties, te beginnen met de Dohány Street Synagogue, de op één na grootste synagoge ter wereld. Ga het gebouw binnen en breng er ongeveer 50 minuten door. Gasten krijgen een rondleiding binnen en hebben de mogelijkheid om het Joods Museum te bezoeken dat deel uitmaakt van het complex. Als je de synagoge verlaat, loop je door de kleine en gezellige straatjes van de wijk en krijg je inzicht in de hedendaagse, bohemien-artistieke aard die het sinds de jaren negentig heeft verworven. Je bezoekt de verlaten Rumbach-synagoge, bereikt vervolgens de Kazinczy-straat en bezoekt de prachtige orthodoxe synagoge gebouwd in art nouveau-stijl. Tijdens de rondleiding stop je in een typisch Joods café waar gasten een drankje krijgen en de kans krijgen om de meest beroemde Hongaarse Joodse cake te proeven (ook inbegrepen in de prijs). De tour eindigt aan de rivier bij het Parlement bij het Shoes on the Danube Memorial. Je krijgt een zeer authentiek en gedetailleerd beeld van de geschiedenis van de Joodse Gemeenschap in Hongarije van het allereerste begin tot het heden, en krijgt ook de kans om de verborgen geheimen te ontdekken, afgezien van de belangrijkste bezienswaardigheden. De duur van de tour is 3-4 uur, maar dat kan ook variëren afhankelijk van uw verzoek.

Boedapest: zelfgeleide audiowandeling

10. Boedapest: zelfgeleide audiowandeling

Download een levendige MP3 Self-Guided Audio Tour gecombineerd met een volledig gedetailleerde kaart van het gebied van uw tour. Welkom in Boedapest, de koningin van de Donau. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden te zien in deze prachtige stad, waaronder het Heldenplein, met zijn iconische beeldencomplex met de zeven hoofdmannen van de Magyaren, en het fascinerende House of Terror met tentoonstellingen over de communistische en fascistische regimes in de 20e eeuw Hongarije. U zult ook zien: De prachtige Sint-Stefanusbasiliek, met zijn prachtige glas-in-loodramen en een interieur vol prachtige kunstwerken Het operagebouw van Boedapest, een van de mooiste operahuizen ter wereld De Grote Synagoge en het Joods Museum Het Hongaars Nationaal Museum De enorme Centrale Markthal Váci út Vorosmarty ter Szechenyi Istvan ter Er zijn veel fascinerende bezienswaardigheden te zien in Boedapest. Er is iets voor iedereen. Jouw rondreis. Jouw manier.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevingen
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 17

Sitemap Grote Synagoge van Boedapest

Wil je alle activiteiten in Grote Synagoge van Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Synagoge van Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.942 beoordelingen

Es gibt jede Stunde Führungen in Deutscher Sprache die sehr informatief sind. Diese begint in der Synagoge. Wir haben den Fehler gemacht und zuerst auf eigene Faust das Areal besichtigt und dann die Führung mitgemacht. Sehr empfehlenswert aber auch ziemlich ergreifend.

Je komt direct binnen zonder door de kassier te gaan, de synagoge verdient evenals de gids inbegrepen ... als je naar Boedapest komt, moet je hier doorheen;

Belangrijke site van de stad. Over het algemeen is alles in orde, de gids, de uitleg, je voelt je vrij om alles in detail te zien.

We hielden van het bezoek aan de Grote Synagoge in Boedapest. Zeer goede uitleg door de gids. Helemaal aanbevolen.

Prima geregeld, er stond bij ons geen lange rij. Online boeken ging heel eenvoudig.