Belevingen in
Grotta dei Tre Livelli

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Grotta dei Tre Livelli: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Etna- en wijntour van een hele dag vanuit Catania

1. Etna- en wijntour van een hele dag vanuit Catania

Deze dagtocht begint met een rit naar Rifugio Sapienza, met stops bij uitkijkpunten onderweg. De gids geeft commentaar op de geschiedenis van de vulkaan en wijst op sites van eerdere uitbarstingen. Trek langs een van de natuurpaden tot 2.000 meter of neem de optie Etna op grote hoogte. Voor de optie op grote hoogte rijdt u met een kabelbaan en speciale 4x4-minibus naar Torre del Filosofo, op 2.900 meter. Verken daarna een lavagrot, uitgerust met een helm en zaklamp. De laatste stop is bij een van de beste wijnhuizen van het gebied, met een proeverij met een mousserende wijn en 4 stille wijnen. Geniet tijdens de proeverij van lokale vleeswaren, kaas, paté en olijfolie.

...
Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

2. Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

Verlaat Taormina en reis naar de Rifugio Sapienza op de Etna. Leer de geschiedenis van de vulkaan en bezoek de locaties van zijn laatste uitbarstingen. Kies voor trektochten langs de natuurpaden van het Parco dell'Etna of rijd met de kabelbaan naar een hoogte van 2.504 meter en ga verder met de 4WD-minibus naar de Torre del Filosofo. Krijg een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de zee en bewonder de kraters en historische lavastromen die het landschap kenmerken. Keer terug naar de Rifugio Sapienza om veilig een lavagrot te verkennen. Vervolg de berg en stop bij de biologische boerderij van Zafferana om lokale producten te proeven, waaronder honing, wijn en olie. Verken de verschillende landschappen van de Alcantara-rivier. Loop langs kleine paden, langs akkers en zie de natuurlijke poelen en watervallen van de Gurne dell'Alcantara. Ontdek de ruïnes van het kasteel van Francavilla en blijf in de buurt van verschillende basalt- en lavaformaties.

...
Vanuit Catania: excursie naar de Etna bij zonsondergang

3. Vanuit Catania: excursie naar de Etna bij zonsondergang

Deze prachtige zonsondergangervaring van de beroemde vulkaan Etna is echt een must see. Begin met een halte in Zafferana Etna, een klein stadje aan de oostelijke kant van de vulkaan Etna, geliefd om zijn honingproductie. Bezoek één van de beroemdste biologische boerderijen van de stad om heerlijke typische lokale producten te proeven, waaronder honing en wijn. Ga verder naar een lavagrot gemaakt tijdens de uitbarsting van 1792 en ga de prachtige site in om meer te weten te komen over de lavastroom en de krachten die ze creëren. Je wandelt vervolgens over de bergpaden naar de Sapienza-hut van de berg Etna en geniet van een aangename wandeling rond de lavastromen die zijn ontstaan uit de nieuwste uitbarstingen en de oude Silvestri-kraters die dateren uit de uitbarsting van 1892. Vanaf deze hoogste piek kun je de zon zien ondergaan boven het adembenemende landschap voordat je 's avonds terugkeert naar je hotel.

...
Van Catania: Etna en Alcantara River Tour

4. Van Catania: Etna en Alcantara River Tour

Profiteer van de pick-up in uw accommodatie in Catania en reis met de bus naar Rifugio Sapienza op de hellingen van de Etna. Bezoek de sites van recente vulkaanuitbarstingen en de oude Silvestri-kraters. Kies uit verschillende opties bij Rifugio Sapienza en wandel over de natuurpaden van het park of rijd met de kabelbaan naar 2.504 meter boven de zeespiegel. Vervolg met een 4WD-minibus naar Torre del Filosofo voor een extra vergoeding. Kom dicht bij de centrale en zuidoostelijke kraters en verwonder je over hoe het landschap is gevormd door lavastromen. Bezoek locaties waar de vulkaan bloeit voordat je terugkeert naar Rifugio Sapienza om met behulp van helmen en fakkels in een lavagrot te kijken. Proef de lokale producten in een biologische boerderij in Zafferana en geniet van een prachtig uitzicht op de rivier de Alcantara. Wandel over de kleine paden langs de akkers om de natuurlijke poelen van Gurne dell'Alcantara en de ruïnes van het kasteel van Francavilla te bewonderen. Bewonder de basaltkolommen en lava-formaties van de kloof.

...

Sitemap Grotta dei Tre Livelli

Wil je alle activiteiten in Grotta dei Tre Livelli ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grotta dei Tre Livelli

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 378 beoordelingen

De zonsondergang in het maanlandschap van de kraterbergen meemaken was verheffend. De stop in de winkel met streekproducten was ok, maar voor mij niet absoluut noodzakelijk. Onze gids nam veel tijd en wist veel over de berg Ethna, vulkanen en Sicilië, super spannend!

Wat een aanrader!!!! Geweldige ervaring en ontzettend leuke gids die zowel engels, Duits en italiaans spreekt! Zijn naam vergeten maar hij deed het heel leuk en kregen heel veel informatie. Hij wist ook alle vragen te beantwoorden en was heel gezellig!

Zeker de moeite waard!

Prachtige tour die met heel veel plezier gegeven werd. Het uitzicht was geweldig. Veel kennis van de gids die met veel passie en liefde over Mount Etna sprak.

We hadden Enzo als gids en hij was geweldig. Hij spreekt perfect Duits en weet alles over Etna. Een erg leuke en mooie tour.

Nando de gids was erg vriendelijk en vertelde met passie zijn verhaal.