Kies data

Grotten van Catullus

Grotten van Catullus: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sirmione: boottocht van 25 minuten rond het schiereiland

1. Sirmione: boottocht van 25 minuten rond het schiereiland

De cruise vertrekt vanuit de kleine haven voor het kasteel van Sirmione. Eenmaal aan boord, vaar je op deze 25 minuten durende rondvaart en zie je Sirmione vanuit een nieuw perspectief. Hoogtepunten van de tour zijn onder meer Maria Callas Villa, het schoonheidscentrum Aquaria en de Grotte di Catullo, de thuisbasis van de grootste Romeinse ruïnes in het noorden van Italië. Vaar ten slotte langs de zwavelbron van Sirmione en kijk hoe het thermale water naar de oppervlakte borrelt. Terwijl je terugkeert naar de haven, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het kasteel van Scaligero voordat je van boord gaat.

Sirmione: schilderachtige middagbootcruise met prosecco en snack

2. Sirmione: schilderachtige middagbootcruise met prosecco en snack

Vertrek vanuit de haven van Sirmione, voor het indrukwekkende Scaliger-kasteel en vaar naar het glinsterende water van het Gardameer. Passeer de mooie villa van de beroemde operazangeres Maria Callas en ga vervolgens naar het einde van het schiereiland naar een wit rotsstrand genaamd Jamaica. Vaar vervolgens naar de Rocca di Manerba en naar het eiland Garda, waar u het prachtige Isola Borghese kunt bewonderen. Leer meer over de rijke geschiedenis van de villa, met prachtige Venetiaanse neogotische architectuur. Kom vervolgens aan op een privé-eiland en koel af van de hitte met een duik in het verfrissende water van het meer. Terug op de boot kunt u genieten van een smakelijke snack terwijl u doorgaat naar Salo voor een tussenstop van een uur. Breng wat tijd door met het verkennen van dit betoverende dorp en wandel langs de prachtige promenade langs het meer. De tour brengt je vervolgens naar het beroemde dorp Gardone, waar je kunt genieten van een glas mousserende wijn en de vele historische gebouwen rondom het meer kunt bewonderen. Op de terugreis naar Sirmione vaar je langs de oostkust van het meer en zie je de zwavelbronnen van Boila. Ga ten slotte onder de ophaalbrug door bij Scaliger Castle, de enige voetgangerstoegang tot het schiereiland.

Gardameer: historische kasteelcruise met wijnproeverij

3. Gardameer: historische kasteelcruise met wijnproeverij

Ontdek de charme van het Gardameer tijdens een speedboottocht van een halve dag, waar u de verschillende kastelen en villa's zult zien, kunt genieten van een regionale wijnproeverij en de kans krijgt om te zwemmen in het verfrissende water. Begin uw cruise vanuit de haven van Sirmione, gelegen naast het Scaligero-kasteel van Sirmione, met een perfect uitzicht op een ansichtkaart terwijl u aan uw cruise op het meer begint. Ga verder naar het kasteel van Lazise, een middeleeuws fort met imposante torens en verdedigingsmuren. Geniet van een wijnproeverij in Bardolino onder leiding van een professionele sommelier die u de unieke kenmerken van deze regionale wijn zal uitleggen. Neem een duik in het water van het smaragdgroene meer om af te koelen en te genieten van een ontspannen vakantie aan de oevers van Villa Canossa. Bewonder de tijdloze schoonheid van het kasteel Torri del Benaco Scaligero, een fort van Romeinse oorsprong, voordat je terugkeert naar de haven van Sirmione.

Sirmione: bezoek schiereiland en boottocht op het Gardameer

4. Sirmione: bezoek schiereiland en boottocht op het Gardameer

Je tour begint in de haven van het kasteel van Scaligero. Vanaf hier begint de boottocht langs de kust van het schiereiland, waar je de villa van Maria Callas uit 1920 kunt zien, de plek die haar inspireerde om veel van haar operapersonages te creëren. Je kunt, naast de nabijgelegen thermale baden en het wellnesscentrum Aquaria, ook de plaats spotten waar de beroemde dichter Catullus veel van zijn gedichten schreef. Je maakt een reis door het verleden en krijgt een blik op de charismatische Romeinse villa bekend als de Grotte di Catullo (Grotten van Catullus). Zoek vervolgens door de golven heen de bellen van de onderwater Boiola-zwavelbron die thermaal water levert aan Sirmione. Na het bewonderen van de architectuur en het perfect bewaarde kasteel van Sirmione, moet je even je hoofd laag houden om onder de ophaalbrug van het kasteel door te varen voordat de boot terugkeert naar de haven.

Sirmione: wandeltocht van 2 uur

5. Sirmione: wandeltocht van 2 uur

Krijg een insider's blik op het charmante schiereiland van Sirmione tijdens een kleine groepswandeling van 2 uur door het gebied, inclusief Rocca Scaligero - een indrukwekkend 13e-eeuws kasteel. Begin je stedelijke wandelavontuur door je gids te ontmoeten vlak voor de Sirmione-brug. Geniet van het uitzicht op de baai, de turquoise wateren van het Gardameer, het prachtige kasteel van Sirmione en de kerk Santa Maria Maggiore. Loop langs de promenade langs het meer en bekijk de Bojola-bron, de kerk van San Pietro in Mavino en de prachtige, gele Villa van Maria Callas - het huis van de beroemde operazangeres toen ze in de jaren vijftig aan het Gardameer woonde. Leer historische feiten over het gebied van uw lokale gids en bezoek alle must-see locaties van het schiereiland.

Grotten van Catullus: topattracties in de buurt

Sitemap Grotten van Catullus

Wil je alle activiteiten in Grotten van Catullus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.