Belevingen in
Grotten van Škocjan

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Grotten van Škocjan: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Bled of Ljubljana: Karst & kust-dagtrip

1. Bled of Ljubljana: Karst & kust-dagtrip

Ontdek de Sloveense kust en de Karstregio tijdens deze dagexcursie. Je eerste stop is de Skocjan-grotten, een van de grootste en meest fascinerende Karst-locaties in Europa, waar de Reka-rivier 200 meter onder het oppervlak stroomt. Stop vervolgens bij een lokale taverne en proef de beroemde Karst aan de lucht gedroogde prosciutto. Het is gemakkelijk in te zien waarom de lokale bevolking gelooft dat het de beste prosciutto ter wereld is, vooral wanneer het wordt vergezeld van een lokale Teran-wijn. Ga naar Lipica, het thuisland van de witte Lippizaner - het paardenras dat beroemd is geworden door de Spaanse Rijschool van Wenen. Ga verder door de kustplaatsen Koper, Izola en Portoroz om ieders favoriete plek aan de Sloveense kust te bereiken - Piran. Verdwaal in de smalle, middeleeuwse straatjes en geniet van wat vrije tijd tijdens een voortreffelijke vismaaltijd in een van de vele lokale restaurants of cafés. Een laatste stop bij Predjama Castle op weg naar Ljubljana. Ontdek de geheimen van het grootste grotkasteel (Guinness World Records!), gelegen op een 123 meter hoge klif en leer over de lokale Robin Hood, de legendarische ridder Erazem.

...
Skocjan-grotten, Piran & Predjama-kasteel: zelfrijdende reis

2. Skocjan-grotten, Piran & Predjama-kasteel: zelfrijdende reis

Geniet van de vrijheid van een self drive tour. Bezoek de UNESCO Skocjan-grotten, de belangrijkste natuurlijke erfgoedsite in Slovenië. Maak een korte rit naar de stoeterij Lipica, een wereldberoemde bakermat van de dansende witte paarden. Krijg de gelegenheid om de beschermde luchtgezouten ham "pršut" en teran-wijn te proeven, samen met andere lokale delicatessen. Reis langs de Adriatische kust naar het charmante stadje Piran. Maak een stop bij het Predjama-kasteel, een wereldberoemd monument voor menselijk vernuft en verzet. Bewonder het majestueuze ondergrondse canyonsysteem tijdens een begeleide wandeling van 2 uur, die je diep in de boezem van Karst brengt om de kracht van stromend water te bewonderen. Krijg extra opties in de reisroute, met een breed scala aan locaties en activiteiten in de omgeving. Bezoek de oudste Europese stoeterij, voordat je naar het idyllische dorpje Predjama gaat om een kasteel te ontdekken dat al meer dan 800 jaar midden op een hoge klif ligt, beroemd om zijn dramatische uiterlijk en gelegen in de gapende opening van een grot halverwege een heuvel. Ga door een doolhof van trappen, gangen, kamers en andere constructieve wonderen van middeleeuws vakmanschap. Ontdek een oude stad gebouwd op zout, zittend op een schilderachtig schiereiland. Dwaal door het middeleeuwse web van smalle straatjes en kleine romantische pleintjes.

...
Van Ljubljana: Skočjan Caves Halve dagtrip

3. Van Ljubljana: Skočjan Caves Halve dagtrip

De Škocjan-grotten zijn een uniek natuurfenomeen, gecreëerd door de Reka-rivier. De Reka-rivier ontspringt onder het Snežnik-plateau en stroomt 55 kilometer (34 mijl) over het oppervlak. Na het bereiken van de karst - dat wil zeggen het kalkstenen oppervlak - verdiept de rivier niet alleen zijn rivierbedding door erosie maar ook door corrosie; het lost de kalksteen op en creëert de grotten. Verken de Škocjan-grotten met een lokale, Engelssprekende gids tijdens deze reis van een halve dag vanuit Ljubljana. Laat je om 8.30 uur ophalen bij je hotel of pension en rijd vervolgens naar de grotten terwijl je gids je informeert over Slovenië. Bij aankomst rond 9.30 uur helpt uw gids u met het kopen van kaartjes om de grot binnen te gaan. Begin om 10.00 uur aan je rondleiding door de grotten en breng ongeveer 1 uur en 45 minuten door. Bewonder hoe groot de grotten zijn en leer alles over de dingen die je ziet. Zorg ervoor dat je je warm kleedt, want de constante temperatuur in de grotten ligt tussen 8 en 10 ° C (46 en 50 ° F). Na je rondleiding kun je eventueel iets eten in het restaurant bij de kassa. Stap ten slotte om 12.00 uur terug in uw voertuig en keer terug naar Ljubljana. De tour eindigt met drop-off op je oorspronkelijke ophaalpunt om ongeveer 13.00 uur.

...
Lipica Stud Farm en Škocjan Caves van Koper

4. Lipica Stud Farm en Škocjan Caves van Koper

De Lipica-stoeterij is een van de oudste stoeterijen ter wereld en vertegenwoordigt de oorsprong van het Lipizzan-paard. In een unieke natuurlijke omgeving, temidden van sprookjesweiden en in de schaduw van eiken- en kastanjebomen, vindt u prachtige witte paarden die u zeker zullen betoveren. Tijdens je reis zul je de wereld van het Lipizzan-paard ervaren, een wandeling maken door de stal en het Lipikum-museum bezoeken, gewijd aan verschillende aspecten van de stoeterij en het Lippizaneras. Škocjan Caves is een grottenstelsel in Slovenië dat samen met de ondergrondse stroom van de rivier de Reka het belangrijkste natuurlijke fenomeen is van de Karst-regio en een van de grootste ondergrondse canyons ter wereld. Vanwege zijn uitzonderlijke betekenis werd Škocjan Caves opgenomen in de UNESCO-lijst van natuurlijke en culturele werelderfgoedlocaties in 1986. De kleurrijke ondergrondse wereld is versierd met gigantische stalactieten, waterstroomversnellingen en prachtige meren. Bekijk 's werelds grootste ondergrondse kloof en loop over de brug die 40 meter boven de ondergrondse rivier ligt. Het panoramische uitzicht bij de uitgang van de grot zal je zeker sprakeloos laten. Bezoek aan het einde het Škocjan Caves Regional Park, een openluchtmuseum dat bekend staat om zijn etnologische, karstologische, geologische en archeologische monumenten, maar ook om zijn natuurlijke en culturele erfgoed. Hier kunnen de gasten door het park lopen en genieten van de ongerepte natuur.

...
Ljubljana: Skocjan-grotten, Piran en Predjama Dagtrip

5. Ljubljana: Skocjan-grotten, Piran en Predjama Dagtrip

Ontdek de Sloveense kust en de Karstregio tijdens deze privétour. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Ljubljana en naar je eerste stop gereden: de door UNESCO beschermde Skocjan-grotten, een van de grootste en meest fascinerende karstlocaties in Europa, met de Reka-rivier die 200 m onder het oppervlak stroomt. De volgende is een van de lokale tavernes voor een proeverij van Karst-luchtgedroogde prosciutto. Door sommigen beschouwd als een van de beste prosciutto's ter wereld, kunt u deze proeven samen met de lokale wijn Teran. Ga vervolgens naar Lipica, het thuisland van de witte Lippizaner - een beroemd paard van de Spaanse manege in Wenen. Passeer de kustplaatsen Koper, Izola en Portoroz en bereik een populaire plek aan de Sloveense kust - Piran. Verdwaal in de middeleeuwse smalle straatjes en huizen en geniet daarna van wat vrije tijd tijdens een voortreffelijke vismaaltijd in een van de vele lokale restaurants of cafés. Maak nog een laatste fotostop bij Predjama Castle op weg naar Ljubljana en ontdek de geheimen van het grootste grotkasteel van het Guinness Book of Records, gelegen op een 123 meter hoge klif, en leer over de lokale Robin Hood, de legendarische ridder Erazem.

...

Sitemap Grotten van Škocjan

Wil je alle activiteiten in Grotten van Škocjan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.