Kies data

Grottenmuseum van Sacromonte

Grottenmuseum van Sacromonte: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en grottenmuseum

1. Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en grottenmuseum

Bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Een reis naar Granada is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Albaicín en Sacromonte. De tour gaat door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus zult ontdekken en kunt genieten van het beroemde landschap van Granada vanaf Het gezichtspunt van San Nicolás en meer. Je gaat dan naar de Sacromonte-wijk, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Hier leer je de zigeunercultuur kennen en begrijpen in het Museo de las Cuevas, een plek die hun geschiedenis demonstreert door middel van legendes en flamencodansen. Je tour gaat ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal geschikt zijn voor ideale fotomomenten.

Granada: toegangskaartje grotten-museum Sacromonte

2. Granada: toegangskaartje grotten-museum Sacromonte

Besteed een plezier uur aan het verkennen van het grottenhuis-museum van Sacromonte met dit toegangskaartje. Bezoek 11 aparte grotten, met nagebootste grottenhuizen. Kom meer te weten over de cultuur, geschiedenis, en natuurlijke omgeving van het district Sacromonte. Zie keukens, stallen, en traditioneel handwerk, zoals manden maken, keramiek, en weven. Leer meer over flamenco in het district Sacromonte. Luister naar verhalen over de planten, geologie, en het landschap van het gebied in de openluchttuin. Vanuit de tuin heb je ook unieke uitzichten op het Alhambra, de stad, en de Rio Darro-vallei.

Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

3. Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

Geniet van een prachtige flamencoshow in de historische grotten in Granada in de wijk Sacromonte, en laat je op deze unieke locatie meeslepen door de sensuele ritmes en hartstochtelijke tonen van de folkloristische traditie. De grotten, waarvan wordt gedacht dat die meer dan 500 jaar door moslims werden bewoond, werden later door zigeuners als woonruimte gebruikt en boden tijdelijke huisvesting na de verovering van de stad door christenen. Ervaar de diversiteit van de wijk Sacromonte, waar mensen van alle rassen en lagen van de bevolking nu in harmonie naast elkaar leven. Toon je eerbied voor de oorsprong van de flamenco terwijl je de buitengewone omgeving in je opneemt en luistert naar de prachtige muziek.  Reis vervolgens terug naar het verleden en verken de smalle steegjes van de wijk Albaicín, die dateert uit de tijd van het Nasridische rijk.

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Grottenmuseum van Sacromonte

Wil je alle activiteiten in Grottenmuseum van Sacromonte ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grottenmuseum van Sacromonte

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 179 beoordelingen

Zeker een bezoek van een uur waard met echt interessante tentoonstellingen voor alle leeftijden, waarbij elke grot op thema is gerangschikt. Koele en schaduwrijke kleine bar om een tijdje te zitten en natuurlijk een geweldig uitzicht. Een spotprijs voor een onvergetelijke activiteit. Let op: er is nog steeds een steile klim de heuvel op (trappen) om er te komen vanaf de bus / taxi-drop-off als je uit de stad komt.

Gelegen tegenover het Alhambra, biedt het een ander uitzicht op deze plaats van aanbidding. Het bezoek aan de grotten is boeiend, fascinerend. Je leert daar veel dingen. We kregen spontaan een boek in het Frans. Zorg voor goede schoenen voor de klim naar de grotten. 5€ per persoon is een eerlijke prijs Nadeel, bekijk de bewegwijzering

Heel interessant, heel levendig, met veel mooie films uit het flamencoverleden. Sterk aanbevolen!

Fantastisch ! Het kleine café in de zon is een uitkomst om dit bezoek te beëindigen?

Een korte trip in de geschiedenis, perfect om een lege middag te vullen.