Datums kiezen

Grottenmuseum van Sacromonte

Grottenmuseum van Sacromonte: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Granada: toegangskaartje grotten-museum Sacromonte

1. Granada: toegangskaartje grotten-museum Sacromonte

Besteed een plezier uur aan het verkennen van het grottenhuis-museum van Sacromonte met dit toegangskaartje. Bezoek 11 aparte grotten, met nagebootste grottenhuizen. Kom meer te weten over de cultuur, geschiedenis, en natuurlijke omgeving van het district Sacromonte. Zie keukens, stallen, en traditioneel handwerk, zoals manden maken, keramiek, en weven. Leer meer over flamenco in het district Sacromonte. Luister naar verhalen over de planten, geologie, en het landschap van het gebied in de openluchttuin. Vanuit de tuin heb je ook unieke uitzichten op het Alhambra, de stad, en de Rio Darro-vallei.

Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en grottenmuseum

2. Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en grottenmuseum

Bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Een reis naar Granada is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Albaicín en Sacromonte. De tour gaat door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus zult ontdekken en kunt genieten van het beroemde landschap van Granada vanaf Het gezichtspunt van San Nicolás en meer. Je gaat dan naar de Sacromonte-wijk, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Hier leer je de zigeunercultuur kennen en begrijpen in het Museo de las Cuevas, een plek die hun geschiedenis demonstreert door middel van legendes en flamencodansen. Je tour gaat ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal geschikt zijn voor ideale fotomomenten.

Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

3. Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

Geniet van een prachtige flamencoshow in de historische grotten in Granada in de wijk Sacromonte, en laat je op deze unieke locatie meeslepen door de sensuele ritmes en hartstochtelijke tonen van de folkloristische traditie. De grotten, waarvan wordt gedacht dat die meer dan 500 jaar door moslims werden bewoond, werden later door zigeuners als woonruimte gebruikt en boden tijdelijke huisvesting na de verovering van de stad door christenen. Ervaar de diversiteit van de wijk Sacromonte, waar mensen van alle rassen en lagen van de bevolking nu in harmonie naast elkaar leven. Toon je eerbied voor de oorsprong van de flamenco terwijl je de buitengewone omgeving in je opneemt en luistert naar de prachtige muziek.  Reis vervolgens terug naar het verleden en verken de smalle steegjes van de wijk Albaicín, die dateert uit de tijd van het Nasridische rijk.

Granada: Albaicín en Sacromonte Smartphone Audio Guide

4. Granada: Albaicín en Sacromonte Smartphone Audio Guide

De paleizen en wallen van het Alhambra, met de met sneeuw bedekte bergen van de Sierra Nevada die erboven uittorenen, zijn een van de iconische beelden van Andalusië. Tijdens deze wandeltocht ben je nooit ver verwijderd van een spectaculair uitzichtpunt en tussendoor duik je in smalle, kronkelende straatjes die sinds de Moorse tijd nauwelijks veranderd zijn. Onze tour begint buiten het Santa Isabel la Real-klooster (Koninklijk klooster van Sint Isabel), vanwaar je het oudste deel van de stad kunt verkennen, dat al bijna 3000 jaar bewoond is. Vervolgens baant u zich een weg door het hart van Albaicín, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die rijk is aan charme en bezaaid is met historische bezienswaardigheden, waaronder de oude stadsmuren, paleizen, tuinen en kerken. De tour gaat vervolgens verder naar de Sacromonte-vallei, beroemd om zijn exotische grotwoningen en briljante flamencokunstenaars, waar de Roma-gemeenschap traditioneel heeft gewoond. Deze twee uur durende tour zit boordevol bezienswaardigheden en adembenemende uitzichtpunten, waaronder: • Uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada vanaf de niet te missen Mirador de San Nicolás • Iglesia de San Miguel Bajo, een kerk die op een charmant plein staat vol met bar-restaurants • Palacio Dar al Horra, een paleis dat dateert uit dezelfde periode als de Nasrid-paleizen van het Alhambra • Het prachtige huis van de Belgische kunstenaar Max Moreau, dat nu een museum is met een interessante collectie kunst en kunstvoorwerpen • Arco de las Pesas, een van de best bewaarde poorten van de oude stadsmuren • Rustige plekken vanwaar u het Alhambra en het landschap rondom Granada kunt bewonderen, waaronder de Mirador de Mario Maya, Mirador de la Lona en de tuin van de moskee van Granada • Grotwoningen en het fascinerende Museo Cuevas del Sacromonte (het Sacromonte Grottenmuseum) Tijdens deze tour ontdek je: • Wie heeft het Alhambra gebouwd en wie probeerde het op te blazen? • Waarom er in de laatste dagen van de islamitische overheersing een strijd om de macht plaatsvond • Waar je de mooiste zonsondergang ter wereld kunt zien (althans volgens Bill Clinton...) • Hoe de smeltkroes van culturen in de Sacromonte-vallei een bijzondere stijl van flamenco voortbracht • Waar je lang verloren Moorse schatten kunt zoeken Ga met me mee op deze tour en slinger door een pittoresk doolhof van steegjes en geniet van de majestueuze uitzichten op het Alhambra die kunstenaars en romantische reizigers door de eeuwen heen hebben geïnspireerd. Er zijn tal van geweldige bars en restaurants onderweg waar u kunt genieten van een drankje met tapas op een prachtig pleintje of kunt dineren op een naar jasmijn geurend terras terwijl u uitkijkt over het verlichte Alhambra.

Granada: e-bike tour met tapas en beste uitzicht op Alhambra

5. Granada: e-bike tour met tapas en beste uitzicht op Alhambra

Deze begeleide fietstocht met e-bikes begint met een korte training om vertrouwd te raken met de elektrische fietsen. Vervolgens begint de tour, waarbij je enkele traditionele bars bezoekt waar je 3 verschillende Spaanse tapas met drankjes kunt proberen en de sfeer van de oude buurt kunt proeven. Je bezoekt de wijk Albaycin, met zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen. Van hier heb je het beste uitzicht op de Alhambra en de stad. Albaycin werd in 1994 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en is de meest pittoreske en oudste wijk van Granada. Ga naar de Mirador San Nicolás voor een  ongeëvenaard uitzicht op de Alhambra. Vervolgens bezoek je Sacromonte, een gebied dat bekend staat om zijn grotten, waar 's nachts Roma feest vieren met hun flamenco-liederen en dans. Je verkent deze buurten tijdens een e-bike tour, geleid door je gids die er voor zorgt dat je alle hoogtepunten ziet, zoals de Abdij van Sacromonte, de geboorteplek van het Christendom in Granada.

Ontdek de Grotten van San Miguel en Sacromonte privétour

6. Ontdek de Grotten van San Miguel en Sacromonte privétour

Hoewel velen bekend zijn met de grotten waar de flamencoshows plaatsvinden, weten minder mensen over het gebied waar de levensstijl de afgelopen jaren grotendeels onveranderd is gebleven: zelfvoorzienende grotten, zonder stromend water of conventionele elektriciteit, die een alternatieve manier van leven bieden te midden van het stedelijke landschap. We zullen uit de eerste hand inzicht krijgen in deze levensstijl door een "cuevero" te ontmoeten die ons door zijn grot zal leiden. We zullen ons verdiepen in onderwerpen als het opgravingsproces, dagelijkse routines, de wettelijke status van deze woningen, eisen van de buurt en ontmoetingen met de politie. Het is een authentieke kans om deze minder bekende buurt te verkennen, zelfs voor inwoners van Granada. Adembenemende uitzichten vergezellen ons tijdens de tour. Houd er rekening mee dat deze tour een gemiddelde conditie vereist vanwege oneffen terrein en stukken bergop langs onverharde wegen.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Grottenmuseum van Sacromonte: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Grottenmuseum van Sacromonte

Wil je alle activiteiten in Grottenmuseum van Sacromonte bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grottenmuseum van Sacromonte

Gemiddelde beoordeling

4.5
(179 beoordelingen)

Hele mooie manier om even te kijken in het wonen in een grot. Meerdere grotten te zien. Leuk ! Uurtje bezig.

Het was een leuke ervaring en erg leerzaam. Het uitzicht vanaf de hoge bergen was prachtig.

prachtige omgeving en uitzicht, zeer originele huizen, zeer aangename bedrijvigheid

Het was prachtig! Weg erheen was wat steil, maar de plek was magisch.

Aardig personeel, goede uitleg, prachtig ingericht Echt een tip👍🏻