Kies data

Dingen om te doen Grundarfjörður

Grundarfjörður: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

1. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Stykkishólmur: 2 uur durende zeekajaktocht

2. Stykkishólmur: 2 uur durende zeekajaktocht

Deze 2-uur durende zeekajaktocht is de perfecte gelegenheid om de natuur en dieren in het wild van IJsland op zijn best te ontdekken. Ontsnap aan de drukte tijdens deze excursie en reis langs de kustlijn naar enkele van de meest afgelegen eilanden van de Breiðafjörður-baai. Geniet van schilderachtige landschappen vanaf zeeniveau en bekijk de omliggende gletsjers en vulkanen van het schiereiland. De tour begint bij de kajakbasis in het centrum van het charmante dorpje Stykkishólmur. Na een korte peddeltocht komt de tour aan bij het eerste herkenningspunt, Landey, de wereldberoemde oogstlocatie voor dons. Later bezoekt de tour scheepswrakken, waaronder het griezelige wrak van de Thorgeir. Af en toe zien kajakkers de koning van de IJslandse vogels, de zeearend, die ver boven de eilanden vliegt of nestelt. De witte staartarend is een zeldzaam en onvergetelijk gezicht. Daarna, na een korte peddelpauze, slingert de tour tussen lokale eilanden voordat hij terugkeert naar de kust.

Schiereiland Snæfellsnes: privédagtour

3. Schiereiland Snæfellsnes: privédagtour

Ontmoet je gids in je hotel en bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je vertrekt om het ongelooflijke uitzicht op dit epische schiereiland te zien. Ontspan in een comfortabele 8-persoons jeep, met je vrienden en familie, terwijl je gids je naar enkele van de meest iconische landschappen van IJsland brengt. Bewonder de verbluffende Kirkjufell-berg, zoals te zien in de hitshow Game of Thrones, terwijl je naar de Kirkjufellsfoss-waterval reist, naast de berg. Ga verder naar Búðir, waar je de prachtige zwarte kerk te zien krijgt, een prachtige plek voor foto's. Verken dit prachtige gebied dat bekend staat om zijn diverse landschappen, waaronder lavavelden bedekt met mos, basaltrotsformaties, bergketens, zwarte zandstranden en veel prachtige dieren in het wild tussen kleine vissersdorpjes. Tijdens de tour stopt je gids de hele tijd, zodat je genoeg tijd hebt om de perfecte foto te maken van elk spectaculair uitzicht, terwijl ze je vertellen over de fascinerende geschiedenis van het schiereiland.

IJsland: complete zelfgeleide audiogids op het eiland

4. IJsland: complete zelfgeleide audiogids op het eiland

Met de complete audiogids van IJsland krijg je alle informatie die een gids je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar u zich op uw rondreis bevindt en geeft u spannende informatie op de juiste plaatsen. Dus niets staat uw individuele huurautotour in de weg. Uw digitale IJsland reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 stations (7,5 uur speeltijd) die de moeite waard zijn om te weten over het land, de mensen en bezienswaardigheden in alle delen van het land. Het omvat niet alleen de ringweg en de Gouden Cirkel, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman-eilanden, de Oost- en Westfjorden en de wilde IJslandse Hooglanden.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten

Overzicht activiteiten in Grundarfjörður

Wil je alle activiteiten in Grundarfjörður ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grundarfjörður

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.172 beoordelingen

Snaefellsnes laat je de wildernis van IJsland voelen. Dit brengt echter veel autorijden met zich mee tijdens de 11-uur durende tour. We verkenden het schiereiland Snaefellsnes met een kleine groep, dus we hadden veel flexibiliteit wanneer en waar we stopten. Onze chauffeur gaf veel interessante feiten over IJsland en het schiereiland Snaefellsnes (geografie, weer, dieren in het wild, mensen, ontwikkeling, enz.). Hij was zeer goed geïnformeerd. Het regende het grootste deel van de dag, maar we hebben er het beste van gemaakt.

Dit is waarschijnlijk mijn favoriete dagtrip vanuit Reykjavik. Het is er niet zo druk als aan de zuidkust, maar ik vond het veel leuker. De gids gaf veel informatie. Hij vertelde interessante verhalen en legendes, wat ik erg leuk vond! Ik denk dat ik alles aan die tour leuk vond... watervallen, zwart zandstrand, gletsjer! Er was geen stilte in vergelijking met andere IJslandse tours waar we heel weinig tijd hadden bij de haltes ... Dus ik kan zeggen dat het de beste gids en de beste tour door IJsland was!

Prachtig deel van het land. De chauffeur speelde muziek van lokale artiesten tussen het delen van weetjes over het gebied. De muziek was leuk, het is een aspect van de IJslandse cultuur dat waarschijnlijk over het hoofd wordt gezien tijdens het verkennen. Zeer moderne bus, groep van ongeveer 20. WiFi werkte goed. Tal van stops voor toiletpauzes. Het weer was slecht, maar dat is het leven.

Schitterende (zeer lange) excursie naar het nauwelijks bewoonde schiereiland met mooie ruige landschappen. Gids David vertelde mooie verhalen tijdens de lange ritten.

de chauffeur tevens gids , Thomas, is een aardige en bekwaam persoon. weet veel over de tour te vertellen en heeft veel humor.