Vanuit Genève: Gruyères kaas & chocolade dagtrip
We verwelkomen je in de lobby van je accommodatie in Genève en nodigen je uit om een dag door te brengen in het gastronomische hart van Zwitserland, de regio Gruyère. De regio Gruyères met de toppen van de Fribourger Alpen, groene heuvels en weilanden voor koeien is de geboorteplaats van de wereldberoemde harde kaas Gruyère. Ervaar La Maison du Gruyère en duik in de geheimen van het maken van Le Gruyère. Deze populaire aromatische kaas wordt al eeuwenlang volgens traditioneel recept in het kanton Fribourg geproduceerd. Er is ongeveer 400 liter verse ongepasteuriseerde melk nodig om één kaas van 35 kg te produceren. Midden in het ansichtkaartlandschap, tussen de hellingen van Moleson en Dents-du-Chamois, ligt de middeleeuwse stad Gruyères. In het 13e-eeuwse kasteel bevindt zich een museum over acht eeuwen geschiedenis, architectuur en cultuur van de regio. Het tweede, kleinere kasteel van Gruyères herbergt het museum van Hans Rudolf Giger. Toen de Zwitserse kunstenaar in 1980 een Oscar won voor zijn creatie van het monsterpersonage en decorontwerp voor Alien, verwierf hij plotseling wereldwijde bekendheid en kocht hij een prachtig herenhuis in Saint-Germain in het centrum van Gruyères. In 1998 opende Giger er een museum met een uitgebreide collectie van het werk van de kunstenaar. De fantastische sfeer van het museum weerspiegelt die van Giger's andere geesteskind, gelegen tegenover Giger's bar, met buitenaardse decors, provocerende schilderijen, sculpturen en meubels. Een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van Gruyère - naast de schilderachtigheid natuurlijk - is het drukke leven in het kleine stadje, waar verschillende restaurants zijn die lokale lekkernijen serveren: fondue, raclette en vooral desserts gemaakt met Gruyère-room. Aan het einde van onze gastronomische reis wacht u een zoet avontuur in de chocoladefabriek Maison Cailler in het nabijgelegen stadje Brok. Onderweg leert u de eeuwenoude geschiedenis van lokale chocolade kennen, ontdekt u vele geheimen van de productie en wordt u beloond met een onvergetelijke proeverij.