Dingen om te doen Guadalajara, Jalisco

Guadalajara, Jalisco: De beste dingen die je niet wil missen

Van Guadalajara: Jose Cuervo-distilleerderij en Tequila-stadstour

1. Van Guadalajara: Jose Cuervo-distilleerderij en Tequila-stadstour

Bewonder de agavevelden van Jalisco die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan tijdens een tequila-proeverij van een hele dag vanuit Guadalajara, reizend met een comfortabele minibus. Rijd naar het platteland van Mexico's beroemde tequila-producerende regio voor een rondleiding en proeverij in een van de beroemdste tequila-distilleerderijen ter wereld. Passeer de agavevelden onderweg vanuit Guadalajara. Leer vervolgens over het fermentatieproces en geniet van een voorproefje van deze nationale drank nadat je de stad Tequila met je gids hebt verkend. Tijdens de rit van 1 uur naar Tequila, stop je om de bergen en de velden van agave azul (blauwe agave) te bewonderen, de vetplant die wordt gebruikt om tequila te maken, de nationale drank van Mexico. Deze blauwgroene plekken met agaveplanten, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, passen prachtig bij de aardetinten in het natuurlijke landschap. Stop voor de lunch (op eigen kosten) in Tequila, voordat je naar het nabijgelegen stadje Amatitlan gaat voor je proeverij in een distilleerderij. Leer meer over vroegere en hedendaagse productietechnieken voor tequila. Ontdek de inheemse oorsprong van tequila en de Spanjaarden die de drank distilleerden tot de tegenwoordig bekende tequila. Bekijk het moderne fermentatie- en distillatieproces van blauwe Weber-agave, voordat je verschillende soorten tequila proeft, gerijpt in eikenhouten vaten. Een meester tequilier leidt je door de verschillende aroma's en smaken. Aan het einde van de tour voel je je een tequila-kenner!

Van Guadalajara: Tequila en distilleerderijtour met proeverijen

2. Van Guadalajara: Tequila en distilleerderijtour met proeverijen

Reis naar de stad Tequila vanuit Guadalajara tijdens deze dagtocht per busje. Ontdek de wereldberoemde alcoholische drank gemaakt van agaveplanten. Bewonder de blauwgroene velden die zijn erkend als UNESCO-werelderfgoed. Bezoek een van de oudste tequila-distilleerderijen terwijl je verdwaalt tussen de uitgestrekte velden en geniet van de geur van geroosterde agave. Na een rondleiding door de faciliteiten, proef je de likeur van de distilleerderij voor een echte smaak van Mexico's beroemde ambachtelijke tequilaproductie. Verken de stad om de oude haciënda's en andere wijdverbreide distilleerderijen te zien. Slenter door smalle straatjes en kom onderweg een aantal van de talloze bars en proeverijen tegen.

Van Guadalajara: Stad van Tequila & Jose Cuervo Fabrieksrondleiding

3. Van Guadalajara: Stad van Tequila & Jose Cuervo Fabrieksrondleiding

Ga op een inzichtelijk avontuur in de staat Jalisco, perfect voor alle tequila-fans. Volg een rondleiding door de stad Tequila met een transfer vanuit Guadalajara. Verken de agavevelden en leer alles over het productieproces in de beroemdste tequilafabriek. Bij aankomst in Tequila stap je de agavevelden in, waar de legende van de oorsprong van deze heilige drank vandaan komt. Je gids leert hoe de agave wordt geplant, zorgvuldig gesnoeid en geëxtraheerd. Eenmaal in Downtown Tequila, zie je de productie van tequila op de plek waar dit proces meer dan 200 jaar geleden is ontstaan. In de José Cuervo-fabriek van La Rojeña wordt de grondstof gekookt, geëxtraheerd, gefermenteerd en gedistilleerd om de traditionele Mexicaanse drank te verkrijgen. Neem ten slotte de tijd om het charmante stadje te verkennen. Voel je vrij om lunch te kopen bij een van de vele restaurants op het centrale plein, waaronder een high-end restaurant, eigendom van het merk Jose Cuervo. Je kunt ook wat zeevruchten, taco's en streetfood proberen, zoals de traditionele 'marquesitas'.

Van Guadalajara: Tequila Trail Tour met proeverij

4. Van Guadalajara: Tequila Trail Tour met proeverij

Leer alles over Tequila tijdens een rondleiding. Bezoek de velden waar agave groeit, een distilleerderij voor een proeverij en de steden Tequila en Amatitán met een gecertificeerde gids. Begin je avontuur door opgehaald te worden in de lobby van je hotel of een ander adres in Guadalajara. Ga langs de Tequila Trail in Mexico. Stop eerst om het Agave-landschap te bewonderen. Maak foto's en wandel tussen de agaveplanten in dit UNESCO-werelderfgoed. Bekijk hoe deze grondstof voor Tequila zich voortplant. Ontdek vervolgens hoe de nationale drank van Mexico wordt gemaakt in een ambachtelijke distilleerderij. Bekijk alle stappen bij het maken van verschillende soorten Tequila. Geniet vervolgens van een Tequila-proeverij voordat u de magische stad Tequila bezoekt. Verken het centrum van Tequila, bekijk de kerk, koop kunst en handwerk en probeer het lokale eten en drinken zoals 'cantarito's'. Spring ten slotte terug in het busje om terug te keren naar Guadalajara.

Guadalajara: Selva Mágica Park Platinum Pass

5. Guadalajara: Selva Mágica Park Platinum Pass

Verken het pretpark Selva Mágica in Guadalajara met je Platinum Pass. Beleef een ongelooflijk avontuur met vrienden en familie terwijl je spannende ritten maakt en leuke attracties bezoekt die beschikbaar zijn voor alle leeftijden. Geniet met je Platinum Pass van 17 attracties om jezelf en medebezoekers te vermaken. Ga naar het Sesamstraat-gebied voor kinderen en bekijk de Elmo Bus. Maak een ritje in een klassieke carrousel en verken vervolgens een scheef huis of huis van terreur. Laat je adrenaline pompen in een van de vele extreme achtbanen, inclusief een spannende VR-rit. Voel de opwinding van het rijden op een piratenschip, de muziekvlieger of een orkaanrit tijdens je bezoek aan Selva Mágica.

Guadalajara: onderdompeling in haaien bij Acuario Michin

6. Guadalajara: onderdompeling in haaien bij Acuario Michin

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor het Acuario Michin-aquarium in Guadalajara en ervaar een uniek moment in een doorzichtige acrylkooi, die afdaalt in een tank van 750.000 liter om haaiensoorten, roggen en meer van dichtbij te zien . Leer meer over het leven en natuurbehoud in zee, ga lasergamen en aai geiten als onderdeel van je toegangsbewijs. Luister naar de instructies voor de onderdompeling, trek je zwemkleding aan en trek een wetsuit aan voordat je de kooi in gaat en het water in. Bewonder de meer dan 4.000 soorten zeedieren die langs je zwemmen of uit rotsen dobberen. Zie haaien, roggen en meer van dichtbij. Durf oog in oog te komen met haaien en vul je lichaam met adrenaline terwijl je deze stille zwemmers observeert vanuit de veiligheid van een waterkooi. Deze unieke ervaring zal je ongetwijfeld met ontzag achterlaten. Bezoek na de onderdompeling de vijf paviljoens van het aquarium, de boerderij waar je geiten kunt aaien en het vogelhuis om vogels in alle kleuren te zien. Spring op trampolines in de tumblings-kamer en geniet van een spelletje lasergamen - allemaal inbegrepen in je toegangsticket.

Sightseeingtour Guadalajara en Tlaquepaque

7. Sightseeingtour Guadalajara en Tlaquepaque

Begin je panoramische tour door een bezoek te brengen aan de rotonde van de Minerva, de representatieve bewaker van de stad, gebouwd in de jaren 50. Ga verder naar de bogen van de oude ingang van Guadalajara, die het begin markeerde van de snelweg Guadalajara-Morelia. Dit zijn 20 meter hoge neoklassieke bogen, waar men de kleuren van het wapen van de staat Jalisco kan waarderen. Ga dan naar Chapultepec Avenue, de culturele corridor en een van de levendigste gebieden van Guadalajara. Vervolg je reis langs oude huizen in Libertad Street, waar je naar het einde van de 19e eeuw kunt reizen en je kunt vergapen aan architectuur uit de mooiste tijd van de stad. Ga verder met een bezoek aan de gotische tempel van Expiatorio, ook bekend als het kruis van pleinen van het historische centrum van de stad. Ga verder naar de Metropolitan Cathedral en ontdek de muurschilderingen van het regeringspaleis gemaakt door José Clemente Orozco. Loop door Liberation Square en stop buiten het Degollado Theater, het hoofdkwartier van de mariachi-gala's die elk jaar in september worden gehouden. Rond de tour af in Tlaquepaque, waar u eten kunt proeven in een van de restaurants van de Independencia, gevolgd door enkele typische zoetigheden in een plaatselijke winkel.

Guadalajara: Sightseeing-avondtour

8. Guadalajara: Sightseeing-avondtour

Begin de reis om 19:30 uur met een vlotte pick-up van uw accommodatie. Je gaat naar het centrum van Guadalajara, bekend om zijn gebouwen in koloniale stijl en beroemde bezienswaardigheden, en bezoekt de kathedraal en de verzoenende kerk van Guadalajara, beide gebouwd in neogotische stijl. Bewonder het vakmanschap en de fijne details van de kerken voordat je doorgaat naar de volgende halte. De volgende is het Degollado Theater, een neoklassiek Mexicaans theater dat bekend staat om zijn artistieke architectuur. Na het theater te hebben bewonderd, ga je naar de Rotunda of the Illustrious People van Jalisco. Dit mausoleum dient als een eerbetoon aan de belangrijke mannen en vrouwen in de geschiedenis van de staat Jalisco. Ga vervolgens naar de Avenida Vallarta, waar u de Minerva-rotonde zult bezoeken. Hierop staat een groot standbeeld van de Romeinse godin met inheemse gelaatstrekken, omgeven door een cirkelvormige fontein. Je bezoekt ook Arcos Vallarta en Arcos del Milenio, twee iconische bouwwerken in de stad die als geweldige achtergrond dienen voor foto's. Daarna passeer je de statige gebouwen van Expo Guadalajara en World Trade Center GDL voordat je naar Avenida Chapultepec gaat - een gebied dat bekend staat om zijn bruisende nachtleven - en Avenida Libertad, om een paar grootse herenhuizen te bekijken die dateren uit de late jaren 1800.

Van Guadalajara: Tequila Town en Cantarito Making Tour

9. Van Guadalajara: Tequila Town en Cantarito Making Tour

Maak kennis met tequila, de nationale drank van Mexico, tijdens deze rondleiding naar Tequila en Amatitán. Leer hoe je je eigen traditionele cantarito kunt mixen voordat je de steden gaat verkennen waar de eerste fabrieken van deze voorouderlijke drank werden geboren. Bezoek een distilleerderij, geniet van een proeverij en koop lokale producten. Begin je avontuur door opgehaald te worden bij je hotel of adres in Guadalajara. Vanaf daar ga je langs de Tequila Trail in Mexico, waar de eerste stop is om het agavelandschap te bewonderen. Leer op de agavevelden hoe je je eigen cantarito kunt mixen, een typisch Mexicaanse tequilacocktail en een must om te proberen als je Tequila bezoekt. Bezoek de traditionele distilleerderij en bekijk alle stappen bij het maken van verschillende soorten Tequila. Geniet van een tequila-proeverij voordat je de magische steden Tequila en Amatitán bezoekt. Verken het centrum van Tequila, bekijk de kerk en loop over de hellingen van de Tequila-vulkaan. Terwijl je Tequila en Amatitán verkent, koop je unieke kunst en ambachten en probeer je lokale gerechten en drankjes. Geniet van volop mogelijkheden om foto's te maken van het schilderachtige landschap. Aan het einde van je reis spring je terug in het busje om terug te keren naar Guadalajara.

Guadalajara: Guachimontones archeologische vindplaats Van Tour

10. Guadalajara: Guachimontones archeologische vindplaats Van Tour

Tijdens deze tour bezoeken we de archeologische vindplaats van de Guachimontones, gelegen in de gemeente Teuchitlán, het behoort tot de "Teuchitlán-traditie" die dateert uit 350 voor Christus en 350 na Christus. We bezoeken het museum "Phil Weigand". We beginnen onze tour met een bezoek aan de cirkelvormige structuren van de archeologische vindplaats waar je de cirkel van de leguaan kunt verkennen, de twee ruimtes voor het balspel kunt bezoeken, het gezelschap van onze gids zal je ervaring iets unieks maken, aangezien deze site een van de meest bestudeerde archeologische vindplaatsen van vandaag. We gaan verder door het site-museum waar u echte stukken van de Teuchutilán-traditie kunt bewonderen, stukken keramiek, klei en enkele fossielen die in de kamers worden tentoongesteld. Om te eindigen maken we een wandeling rond het pittoreske centrale plein, waar we van de gelegenheid gebruik kunnen maken om de typische gastronomie van de plaats te proeven.

Veelgestelde vragen over Guadalajara, Jalisco

Welke topattracties zijn een must-see in Guadalajara, Jalisco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Guadalajara, Jalisco?

Sitemap Guadalajara, Jalisco

Wil je alle activiteiten in Guadalajara, Jalisco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.