Kies data

Dingen om te doen Guatapé

Guatapé: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

1. Vanuit Medellín: Guatape & El Peñol-rotstocht met boottocht

Breng een dag door in Guatapé, de stad van vele namen: de binnenzee van Antioquia, het Acapulco van Colombia, het Cartagena van het binnenland, Paraíso Paisa ( het paradijsland), Remanso de Paz ( de veilige haven van de vrede) en het hart van Antioquia's Oosten. De stad is eigenlijk vernoemd naar Cacique Guatapé, een inwoner van dit gebied tijdens de pre-Spaanse periode. Breng een dag door in deze groeiende en kleurrijke stad waar de gevels versierd zijn met unieke tegels. Het hoogtepunt van je reis is de Rots van Guatapé ( Piedra del Peñol ), een monolithische rots van 220 meter hoog die werd aanbeden door de voormalige inheemse bewoners van de regio. De rots is samengesteld uit kwarts, veldspaat en mica, en werd voor het eerst beklommen op 16 juli 1954 door Luis Eduardo Villegas López, een inwoner van het gebied - de rots is nog steeds eigendom van de familie Villegas. Tegenwoordig kun je de top beklimmen via 740 treden die in de rots zijn aangelegd. Vervolgens geniet je van een boottocht van 1 uur door het reservoir met een muziekje op de achtergrond. Krijg panoramisch uitzicht over Casa Museo, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van Pablo Escobars vakantiehuis. Je wordt de hele dag vergezeld door een deskundige, professionele gids.

Vanuit Medellin: dagtrip Guatapé met Piedra del Peñol

2. Vanuit Medellin: dagtrip Guatapé met Piedra del Peñol

Je vertrekt vroeg in de ochtend uit Medellin. Geniet van een mooie rit naar de Piedra del Peñol. Je hebt 1,5 uur om de 742 treden naar de top van de historische rots te beklimmen en terug te keren naar de basis.  Als je niet naar de top wilt klimmen is er veel te doen: er zijn veel winkels met lokale ambachtelijke goederen en vele cafés. Geniet van een traditionele lunch in de Piedra del Peñol of aan de promenade in Guatapé. Krijg een rondleiding door Guatapé, en stap vervolgens aan boord van een boot voor een rondvaart op het Guatapé Reservoir. Dan begin je aan de terugreis naar Medellin.

Medellín: privé Guatapé met Peñol-tickets en boottocht

3. Medellín: privé Guatapé met Peñol-tickets en boottocht

Vaar over het stuwmeer van Guatapé om bezienswaardigheden zoals de ruïnes van het vakantiehuis van Pablo Escobar te zien tijdens deze dagtrip vanuit Medellín. Wandel over de Rots van Guatapé voor een prachtig panoramisch uitzicht. Verken de stad Guatapé en geniet van een heerlijke lokale lunch. Laat je ophalen in Medellin en stap aan boord van een busje met airconditioning voor de rit naar de regio Guatapé. Stap aan boord van een comfortabele boot voor een rondvaart door het stuwmeer. Passeer Casa Museo, La Cruz, Marial Rock, El Peñol Rock en het oude huis van Pablo Escobar. Ga de 740 treden op om de top van de Rots van Guatapé (Piedra del Peñol) te bereiken, een 220 meter hoge monoliet. Geniet van een prachtig uitzicht op het spectaculaire landschap en de Guatapé-dam die in de jaren 70 in het land van de oude stad Peñol werd gebouwd. Bezoek Guatapé, een groeiende en kleurrijke stad die uniek is geworden door de decoratieve tegels die de lagere gevels van de huizen sieren. Vul uw energie aan met een lunch met rijst, bonen, friet, salade en een keuze uit varkensvlees, kip of rundvlees, met een verfrissend drankje. Keer na de lunch per busje terug naar Medellín en wordt afgezet bij je hotel.

Medellin: rondleiding naar Guatape & 1-nacht glamping aan het meer

4. Medellin: rondleiding naar Guatape & 1-nacht glamping aan het meer

Ontmoet elkaar vroeg in de ochtend in Park Poblado en maak een bustour door de vallei naar het pittoreske koloniale stadje Guatape. Stop onderweg bij de beroemde Penol-rots en beklim 740 treden voor de meest ongelooflijke uitzichten. Bezoek de stad Guatape, waar je gids de geschiedenis achter deze levendig kleurrijke stad zal uitleggen. Geniet van een traditionele lunch in de historische stad voordat je aan boord gaat van je eigen persoonlijke speedboot voor een korte tocht over het meer. Zet je kamp op op je fantastische glamping-locatie aan het meer en je gids legt uit welke avonturen je te wachten staan. Ga wandelen op Paradise Mountain voor een adembenemend uitzicht op de zonsondergang voordat u geniet van een heerlijk diner. Na een geweldige nacht in slaap te zijn gevallen met de geluiden van de natuur, wordt u de volgende dag fris en vroeg wakker voor de beste koffie ter wereld. Ga vervolgens met de kajak naar de waterval, probeer 's ochtends te wakeboarden in het zachte water of ontspan gewoon op de glamping-site. Maak rond het middaguur een speedboottocht terug naar Guatape. Geniet van wat vrije tijd voordat je terugkeert naar El Poblado in Medellín.

Van Medellín: privé Guatapé-ontbijt, lunch, boottocht

5. Van Medellín: privé Guatapé-ontbijt, lunch, boottocht

Nadat je bent opgehaald bij Medellin, rijd je anderhalf uur naar de oostelijke gemeente Guatapé in Antioquia. Geniet van een rondleiding door de stad, waarbij je langs het Casa Museo-panorama, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van de Hacienda La Manuela van Pablo Escobar komt. Ontdek een wereld van kleur tussen de straten, versierd met plinten die verhalen vertellen over de stad en haar mensen. Maak een boottocht van 1 uur door het stuwmeer naar het pittoreske stadje Zócalos. Beklim de 740 treden om de top van de Rots van Guatapé of Piedra del Peñol te bereiken, een monoliet van 220 meter hoog.

Vanuit Medellín: rondleiding Guatapé en Piedra del Peñol

6. Vanuit Medellín: rondleiding Guatapé en Piedra del Peñol

Ontdek het kleurrijke dorp Guatapé aan de oevers van het stuwmeer van Peñol tijdens een rondleiding vanuit Medellín. Leer meer over de geschiedenis van het gebied en beklim de imposante Piedra del Peñol voor een panoramisch uitzicht op het stuwmeer en het omliggende platteland. Begin met ophalen bij je hotel in Medellín. Reis ten oosten van de stad door steden zoals Marinilla en door de gemeente Nuevo Peñol. Bezoek eerst de Piedra Del Peñol, een granieten rots van 220 meter hoog. Beklim de 708 treden en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Verken vervolgens het charmante stadje Guatapé. Bewonder de kleurrijke zócalos , dimensionale gevels die het gebruik van verschillende gebouwen en lokale bedrijven aangeven. Wandel met je gids door de stad en leer over de geschiedenis van de stad. Ontspan daarna op de reis terug naar Medellín, met drop-off bij uw accommodatie.

Van Medellín: paraglidingvlucht en Guatapé-tour

7. Van Medellín: paraglidingvlucht en Guatapé-tour

Combineer spectaculaire uitzichten met natuur en cultuur tijdens deze combi-tour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar Cocorna, waar je kunt genieten van een paraglidingvlucht van 20 minuten, omringd door enorme bergen en watervallen. Na je vlucht, breng je een bezoek aan Guatapé, een van 's werelds kleurrijkste steden. Bewonder uniek panoramisch uitzicht op de stad vanaf de top van de rots van Guatapé en wandel langs de felbeschilderde huizen en kleurrijke straten. Na een dag vol avontuur word je 's middags teruggebracht naar je hotel in Medellín.

Van Medellin: privé Guatape-autotour met koffietour

8. Van Medellin: privé Guatape-autotour met koffietour

Ontdek Guatape op een persoonlijke, aanpasbare tour met de auto vanuit Medellin. Bezoek een koffieboerderij, loop de machtige rots van Guatape op en loop tijdens je tour door levendig kleurrijke dorpsstraten. Je gids zal de cultuur en de geschiedenis van de regio uitleggen, zodat je je dag vol lokale weetjes afsluit. Ontmoet je gids in je hotel in Medellin en leun achterover en ontspan tijdens de ongeveer 2 uur durende autorit naar Guatape. Eenmaal daar, strek je je benen met een wandeling door de stad. Bekijk het centrale plein met zijn ingewikkelde witte en rode kathedraal, de kleurrijke Plazotela de Los Zócalos, de Straat van Herinneringen en meer. Ga dan op een koffietour van 40 minuten, waar je een beter begrip krijgt van het hele proces van Colombiaanse koffie, allemaal verteld door dezelfde boeren in de regio. Beklim vervolgens de 700 treden naar de top van de onmisbare, 220 meter hoge rots van Guatape die boven de stad uitsteekt. Geniet vanaf de top van een panoramisch uitzicht op het Peńol-stuwmeer. Het beste van alles, aangezien dit een privétour is zonder tijdsbeperkingen, kunt u stoppen wanneer u maar wilt en de tour aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren.

Van Medellín: aanpasbare Guatapé-tour met El Peñol en lunch

9. Van Medellín: aanpasbare Guatapé-tour met El Peñol en lunch

De Guatapé-tour is een van onze meest ongelooflijke ervaringen! Inclusief privévervoer heen en terug van uw hotel naar Guatapé, we halen u om 8:00 uur op en arriveren rond 17:00 uur in Medellín. Je begint de reis vanuit Medellín en beklimt de bergen naar het oosten van het departement Antioquia, een landbouw- en energieproducerende regio. Eerst steek je een van de meest uitgestrekte tunnels van Amerika over (9 km) en passeer je naast dorpen als Guarne, Marinilla en El Peñol. In de laatste bezoek je de "Réplica", een gezellig en kleurrijk plein dat is gebouwd om de oorspronkelijke stad te herinneren die overstroomde om de dam te bouwen. Hier kunt u ook de centrale markt zien en, afhankelijk van de dag, het museum dat kunst uit de regio en haar geschiedenis tentoonstelt. Daarna gaan we verder naar Guatapé, waar je tijdens de lunch kunt genieten van een traditioneel gerecht en door de kleurrijke straten kunt wandelen om meer te weten te komen over de geschiedenis. Na een korte stop in een eersteklas café, neem je een privéboot om vanaf het water te genieten van enkele van de eilanden terwijl je luistert naar de muziek die je leuk vindt. De volgende stop is de rots, die je kunt beklimmen of vanuit de helikopter kunt bekijken (optioneel en extra kosten). Na deze mooie reis ben je weer terug in Medellín. Optioneel bieden we u een dinerstop aan in een beroemd Colombiaans fusionrestaurant in Marinilla (u neemt de kosten in het restaurant voor uw rekening). Je kunt ook een helikoptervlucht aanvragen, zodat je de stad vanuit de lucht kunt bekijken. De kosten: X 1 persoon 288 USD X 2 personen 377 USD X 3 personen 466 USD X 4 personen 619 USD

Van Medellin: boottocht op het Guatape-meer en El Peñol-rotswandeling

10. Van Medellin: boottocht op het Guatape-meer en El Peñol-rotswandeling

neem ons advies en mis deze ervaring niet. Kom met ons naar Guatape en ontdek echte authenticiteit door de warmte van mensen. Tijdens deze dagtour haalt onze gids je op bij je hotel en samen met de chauffeur rijden ze 2 uur noordwaarts naar de eerste halte: El Peñol. Als je dichtbij bent, herken je Guatapé zodra je de dam ziet, en meteen de imposante rots van El Peñol in de verte. Dit is een raadselachtig gesteente waarvan niemand weet waar het vandaan komt en er zijn allerlei speculaties over de oorsprong ervan. Hoewel het er uitdagend uitziet, zul je begrijpen hoe lonend het zal zijn om de 700 trappen te beklimmen, na een van de meest adembenemende uitzichten die Colombia te bieden heeft. Als jullie allemaal beneden zijn, stap je weer in de auto om door de stad El Peñol te rijden en vervolgens naar Guatapé te gaan. Hier maak je een tocht door de kleurrijke straten langs de dam en leer je over de geschiedenis achter deze door de mens gemaakte schoonheid. Tegen die tijd ga je naar een lokaal restaurant voor een geweldige traditionele lunch. De dam is ontstaan na het overstromen van de oude stad Peñol. Nu is het verantwoordelijk voor het opwekken van energie voor miljoenen mensen. Je bezoekt het tijdens een boottocht na de lunch en bezoekt een van de weinige huizen die overblijven na de overstroming, op deze plek heb je een groot stuk geschiedenis achter de stad en bijgeloof. Eenmaal terug in de stad ga je terug naar Medellín, dit kan een rit van 2 tot 3 uur zijn, afhankelijk van het verkeer. Onze dag eindigt zodra de chauffeur u terugbrengt naar uw hotel. Als het een must-do is, is het omdat het een must-do is. Dus doe mee en beleef een reis om nooit te vergeten!

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Guatapé

Overzicht activiteiten in Guatapé

Wil je alle activiteiten in Guatapé ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Guatapé

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.086 beoordelingen

Great tour! Sandy was an awesome guide and his English is perfect. With humour he told us everything there is to know about Guatape and the impressive rock. You have more than enough time everywhere and therefore I think this tour is honestly perfect. I don’t think you need more time anywhere because you really can see everything with plenty of time and even get a drink or some snacks. I really don’t understand any of the negative comments. Yes, it’s a long day… but that’s mainly because the bus drive is long and even if you would do that on your own it would take long. The food in the restaurant is not bad at all! It’s basic, but very good. I guess the people who wrote those bad reviews never have actually been on a bad tour!!! I also read comments about the boat where people don’t see the rock but I guess they need glasses because you’ll see the rock during the whole boat tour and it really is fun and relaxing after the climb. Would definitely recommend!

Geweldige rondleiding! Er was genoeg tijd om de Peñol te beklimmen en verder te stoppen om bijvoorbeeld de stad Guatapé te zien

Onze gids was Gina. We kregen veel informatie en werden goed verzorgd. De dag was erg leuk en mooi.

Eten was goed, bus was goed, leuke gids. Top trip om te boeken erg genoten

Great trip (timing withon the program was perfect even in high season)