De populairste activiteiten van Guatemala-Stad

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

1. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

2. Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Antigua Guatemala: ochtendtour vanuit Guatemala-stad

3. Antigua Guatemala: ochtendtour vanuit Guatemala-stad

Antigua Guatemala, ooit de op twee na grootste stad van heel Spaans koloniaal Amerika en 200 jaar lang de hoofdstad van Guatemala, is tegenwoordig een vredige, mooie en gedeeltelijk gerestaureerde koloniale stad. Geplaveide straten slingeren door de stad met majestueuze kerken en kloosters. Nadat je bent opgehaald in Guatemala-Stad, ga je naar Antigua Guatemala om je lokale gids te ontmoeten en je rustige 3-uur durende wandeling te beginnen. Bezoek de Jadefabriek en het museum om de eeuwenoude Guatemalteekse houtsnijtradities te bewonderen. Ga verder naar de ruïnes van de El Carmen-kerk en koop souvenirs op de ambachtelijke markt naast het verwoeste gebouw. Je ziet de La Merced-kerk van Guatemala, die een ultrabarokke stijl heeft, evenals twee klokkentorens. Op de gevel van de kerk in het bovenste gedeelte staat een sculptuur van San Pedro Nolasco, stichter van de Mercedarische Orde. Je ziet ook de Santa Catalina-boog, gebouwd om de nonnen tussen kloosters te verbinden om te voorkomen dat ze worden gezien. Na de aardbevingen van 1773 werd de boog belangrijk vanwege de aangebrachte wijzigingen. Deze aanpassingen omvatten de constructie van een torentje en de opname van een Lamy Amp Lacroix-klok van Franse oorsprong. U ziet dan Central Park, gelegen in het traditionele rasterpatroon dat veel wordt gebruikt in de stadsplanning in de Spaanse koloniën. Het park wordt omringd door het Paleis van de Generaal Kapiteins, het stadhuis, de kathedraal van San Jose en het handelsportaal. Hier in het park vind je ook de Las Sirenas fontein. Deze fontein heeft een traditioneel volksverhaal waarin de graaf van La Gomera opdracht gaf om de fontein te bouwen ter nagedachtenis aan zijn dochters, die na de bevalling hun kinderen geen borstvoeding wilden geven. De graaf beval vervolgens zijn dochters vast te binden aan een stam in het midden van een waterpoel, waar ze stierven van dorst en honger. Vervolg je weg en bezoek de La Unión-tank, een van de meest iconische wasserettes in deze stad (alleen de grote huizen hadden goede wasfaciliteiten). Om deze reden gingen de meeste bewoners (huisvrouwen) naar openbare wasserettes. Dit werd ingehuldigd op 3 februari 1853. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar je hotel in Guatemala-Stad.

Van Antigua of Guatemala: dagtour koffie en cultuur

4. Van Antigua of Guatemala: dagtour koffie en cultuur

Geniet van een dag om de bezienswaardigheden en geluiden van Antigua te ontdekken. Dit programma maakt deel uit van Guatemala's traditionele eendaagse tours. Je krijgt de kans om enkele van de belangrijkste culturele en historische bezienswaardigheden van Antigua te zien tijdens deze dagtour. De tour kan beginnen vanuit Antigua Guatemala of Guatemala-Stad, afhankelijk van waar je verblijft. U begint uw dag met een bezoek aan el Cerro de La Cruz, waar u een prachtig uitzicht op Antigua zult ervaren. Vervolgens kunt u genieten van de rijke cultuur van Guatemala door enkele culturele hoogtepunten van Antigua te bezoeken. Je reist naar de Plaza Central om de kathedraal, de kerk van San Francisco, La Merced, Calle del Arco, Museo del Jade en Casa Santo Domingo te zien. In de middag krijgt u de kans om het koffiezetproces van een van de beste koffieplantages ter wereld te zien en krijgt u zelfs de kans om deze wereldberoemde koffie te proeven. Gedetailleerd reisplan 08:00: Transfer van Guatemala Stad naar Antigua Guatemala. 09:00 uur: Bezoek bij aankomst Cerro de la Cruz, waar u de schoonheid van deze koloniale stad kunt waarderen. Transfer naar het centrale plein van Antigua Guatemala. 10:15 uur: Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de mooiste kerken, kloosters en belangrijke monumenten van Antigua. 13:00 uur: lunch in een van de voortreffelijke restaurants van de stad. 14:15: Coffee Tour waar gasten kunnen leren over koffieverwerking en een kopje Guatemalteekse koffie kunnen proeven. 17:00: Transfers terug naar uw hotel in Antigua of Guatemala-stad.

Tour Semuc Champey Park & Kanba-grot vanuit Lanquin

5. Tour Semuc Champey Park & Kanba-grot vanuit Lanquin

In de ochtend na de ontmoeting in het dorp Lanquin, ga je vervolgens per veiligheidstruck op pad voor dit dagvullende avontuur naar de Kanba-grot en het Semuc Champey-park. Bij Kanba neemt je gids je ongeveer 1000 meter mee in de ondergrondse riviergrotten. Je klautert over rotsen, waadt door poelen, beklimt watervallen en zwemt door smalle kanalen. Vervolgens ga je op een tubing-ervaring van een half uur op de Kahabon-rivier. Daarna ga je wandelen in Semuc Champey National Park. Het monument bestaat uit een natuurstenen brug van 300 meter lang. Boven de brug zijn natuurlijke poelen van verschillende groottes gevormd, waar u kunt ontspannen en genieten in de turquoise poelen.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

6. Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

7. Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Verken de Westelijke Hooglanden, de regio van Guatemala waar de meeste reizigers die bekend zijn met Guatemala denken aan wanneer ze dagdromen over een reis naar dit land. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpen, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Kom aan op de Chichicastenango-markt en begin je wandeltocht op de markt. Het is het centrum van de stad en het hart van het commerciële leven voor de maxeños. De kooplieden gaan elke donderdag en zondag naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bekijk het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoeken we ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de voet van een archeologische pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, aangezien de Maya- en Latino-invloeden zowel binnen als buiten het gebouw vermengd zijn. Je hebt wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Ga dan verder naar de stad Panajachel, die aan het meer van Atitlan ligt, waar je tijd hebt om te verkennen. Bezoek Santander Street en geniet van een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. Drie spectaculaire vulkanen, Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen het natuurlijke kader van het meer zelf. Het heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Combinatietour: Colonial Antigua & Guatemala City Explorer Tour

8. Combinatietour: Colonial Antigua & Guatemala City Explorer Tour

Je wordt opgehaald bij je hotel in Guatemala-Stad voordat je naar Antigua Guatemala gaat om je lokale gids te ontmoeten en je zachte wandeling van ongeveer 3 uur begint. Hieronder volgt een korte samenvatting van de attracties die u onderweg zult zien: La Merced kerk van Guatemalteekse ultrabarokke stijl. Deze tempel heeft twee klokkentorens en op de gevel van de kerk in het bovenste gedeelte staat een sculptuur van San Pedro Nolasco, stichter van de Mercedarische Orde.Santa Catalina Arch. Gebouwd om de nonnen tussen kloosters met elkaar te verbinden om te voorkomen dat ze gezien worden vanwege de stemmen die de religieuze orde kreeg. Na de aardbevingen van 1773 werd de boog belangrijk vanwege de aangebrachte wijzigingen. Deze aanpassingen omvatten de constructie van een torentje en de opname van een Lamy Amp Lacroix-klok van Franse oorsprong.Central Park. Gelegen in het traditionele rasterpatroon dat veel wordt gebruikt in de stadsplanning in de Spaanse koloniën. Het park wordt omringd door het Paleis van de Generaal Kapiteins, het stadhuis, de kathedraal van San Jose en het handelsportaal. Hier in het park vind je ook de Las Sirenas fontein. Deze fontein heeft een traditioneel volksverhaal waarin de graaf van La Gomera opdracht gaf om de fontein te bouwen ter nagedachtenis aan zijn dochters, die bij de bevalling hun kinderen geen borstvoeding wilden geven. De graaf beval vervolgens zijn dochters vast te binden aan een stam in het midden van een waterpoel, waar ze stierven van dorst en honger. Je vervolgt je tour met een bezoek aan de La Unión-tank, een van de meest iconische wasserijen in deze stad (alleen de grote huizen hadden wasfaciliteiten). Om deze reden gingen de meeste bewoners (huisvrouwen) naar openbare wasserettes. Deze werd ingehuldigd op 3 februari 1853. Je krijgt dan tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Je gaat dan naar Guatemala-Stad om je sightseeingtour door deze stad te beginnen. Eerst bezoekt u Las Americas Avenue. De weg in de centrale tuin heeft verschillende pleinen en monumenten ter ere van de landen van het Amerikaanse continent. Ga verder naar Berlin Plaza waar drie stukken beton uit Duitsland zijn meegebracht. Dit zijn originele delen van de Berlijnse Muur en vanaf hier kun je een deel van de stad en het landschap van de vulkanen bekijken. Vervolgens bezoekt u La Reforma. Het werd gebouwd geïnspireerd door de lanen van Frankrijk en om deze reden werden verschillende beelden uit steen, brons en marmer uit Italië gehaald. De volgende attractie is de Yurrita-kerk. Dit is een privékapel van gemengde barokke stijl, met romaanse en byzantijnse elementen. De kerk werd gebouwd als een votiefoffer door Felipe Yurrita, een inwoner van Arevalo, Castilla, Spanje, aan de Maagd van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, beschermheilige van die stad, voor ontvangen gunsten (in het bijzonder voor het redden van haar leven tijdens de uitbarsting van de vulkaan Santa Maria). In het Civic Center van de stad ziet u een reeks gebouwen die tussen de jaren 50 en 60 zijn gebouwd: het Hooggerechtshof van Justitie, het ministerie van Openbare Financiën, het stadhuis, de sociale zekerheid, de Bank of Guatemala, de Nationale Hypotheekbank , en de Guatemalteekse toerismecommissie. Je komt dan aan op het Major Plaza of the Constitution. Dit plein is het hart van het historische centrum van de stad. Het wordt omgeven door belangrijke monumenten zoals de National, de Metropolitan Cathedral, de Portal of Commerce en het Centenarian Park. De tour omvat een bezoek aan de Centrale Markt, die zich achter de Metropolitan Cathedral bevindt, in de kelder van Tabernacle Plaza. Daar kunnen bezoekers een verscheidenheid aan kunst en handwerk uit het hele land kopen; keramiek, textiel, leer, hout en zilver. Ga aan het einde van de wandeltocht terug naar je hotel in Guatemala-Stad.

Dagtour Iximche en Antigua

9. Dagtour Iximche en Antigua

Ontdek de charmes van 3 van de 4 grote steden van Guatemala, allemaal op één dag. Maak kennis met Iximché (de eerste hoofdstad van Guatemala), Ciudad Vieja en Antigua Guatemala. De reis van vandaag combineert Spaans-koloniale en Maya-invloeden en je bezoekt sites die je onderdompelen in de boeiende geschiedenis van het gebied. Leer van het kijken naar de inheemse bevolking die Iximché nog steeds bezoekt, en als we veel geluk hebben, zijn we getuige van een echte Maya-ceremonie die plaatsvindt in Iximché. We beginnen de dag met een transfer van uw hotel in Guatemala-Stad of Antigua Guatemala naar de archeologische vindplaats Iximché. Bij aankomst brengen we een geleid bezoek aan Iximché: de eerste hoofdstad van Guatemala. Daarna gaan we naar de koloniale stad Antigua Guatemala, waar we lunchen in een restaurant in de stad. Terwijl we hier zijn, bezoeken we enkele van de belangrijkste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de mooiste kerken, kloosters en kloosters van Antigua. Na een dag sightseeing en nieuwe ervaringen, keert u terug naar uw hotel voor een broodnodige rust!

Ontdekkingstocht door Guatemala-stad van een halve dag

10. Ontdekkingstocht door Guatemala-stad van een halve dag

Bezoek Guatemala-stad (de officiële naam is La Nueva Guatemala de la Asunción), het culturele, religieuze en zakelijke centrum van Guatemala. Op deze dag zult u genieten van het panoramische uitzicht op de koloniale architectuur in combinatie met moderne gebouwen, belangrijke musea en historische monumenten. Je wordt door je gids opgehaald in je hotel in Guatemala-Stad om je sightseeing door de stad te beginnen. Hieronder een korte samenvatting van wat u onderweg kunt verwachten. Begin bij Las Americas Avenue, genoemd naar de hervorming die leidde tot de vorming van de Organisatie van Amerikaanse Staten in 1948. Ga verder naar Berlin Plaza voor een uitzicht over een deel van de stad en het landschap van de Pacaya-vulkaan. Je ziet ook La Reforma. Dit werd geïnspireerd door de lanen van Frankrijk en om deze reden werden verschillende beelden uit steen, brons en marmer uit Italië gehaald. Je zult ook de Yurrita-kerk zien, een privékapel in gemengde barokstijl, met romaanse en Byzantijnse elementen. De kerk werd gebouwd als een wijdingsoffer door Felipe Yurrita, een inwoner van Arevalo, Castilla, Spanje, aan de Maagd van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten (beschermheer van die stad). Dit was in ruil voor ontvangen gunsten - in het bijzonder voor het redden van haar leven tijdens de uitbarsting van de vulkaan Santa Maria. Ga verder naar het openbare centrum van de stad, een mengelmoes van staatsgebouwen gebouwd in het midden van de 20e eeuw, waaronder het Hooggerechtshof, het stadhuis en de Bank of Guatemala; versierd met indrukwekkende muurschilderingen in hoog reliëf van Dagoberto Vasquez, die de geschiedenis van het land weergeven. Je komt dan aan op het Major Plaza of the Constitution, omringd door belangrijke monumenten zoals het prachtige National Palace, de Metropolitan Cathedral en het Centenarian Park. Vlakbij is de abstract versierde Nationale Bibliotheek en het Algemeen Archief van Midden-Amerika. Ten slotte bezoekt u de Centrale Markt, die zich achter de Metropolitan Cathedral bevindt, in de kelder van het Tabernacle Plaza. Aan het einde van deze sightseeingtour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Guatemala-Stad

Alle activiteiten

35 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Guatemala-Stad

Meer zien

Veelgestelde vragen over Guatemala-Stad

Wat zijn de topattracties van Guatemala-Stad?

De topattracties van Guatemala-Stad zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Guatemala-Stad?

Andere activiteiten in Guatemala-Stad

Wil je alle activiteiten in Guatemala-Stad bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.