Gunung Batur
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers
bali hike gunung batur bij zonsopgang inclusief ontbijt

Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

Duur: 10 uur
1695 Beoordelingen
GetYourGuide Original
1695

Bali ligt aan je voeten tijdens deze vroege klim naar de top van de vulkaan Gunung Batur, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht en een…

Gunung Batur: tours & tickets

Gunung Batur: bekijk alle tours en activiteiten

Wat anderen zeggen over Gunung Batur

Gemiddelde beoordeling
4.8 / 5
gebaseerd op 4.785 beoordelingen

Pittige klim, maar zeker de moeite waard

Wij werden in Seminyak om 01.30 opgehaald om richting de mount Batur te rijden. Dit was een autorit van ongeveer 2 uur. Op de parkeerplaats was het wachten op de gids zodat we de vulkaan op konden. Bij de vulkaan is het erg druk ( er gaan dagelijks grote groepen toeristen naar boven ). De klim omhoog is over smalle paden met losliggende stenen. Zoals ik net als schetste is het er erg druk, je loopt in een lange slinger van mensen omhoog. Berg klimmen en wandelen was ik gewend van vroeger maar dit is een verhaal apart. Door de losliggende stenen en de stijle berg is het dan ook een uitdaging. Maar het ontbijt bovenop en het geweldige uitzicht is de moeite meer dan waard! Mijn advies neem zelf een zaklamp mee! Onze zaklamp was sterker dan die van de gids. De warmwaterbron is heerlijk warm en genieten gewoon!! Koffieplantage hadden wij al gezien maar niet bijzonder. Luwak katten in kooien met een show eromheen hoe goed ze het hebben ( uhu in een kooi.... ). Al met al een super ervaring.

Pittig dag, met geweldige uitzichten, en lekker relaxe in de hotspring

We werden al vroeg in de ochtennd (01:30) opgehaald voor onze beklimming van de Batur. Nadat we per auto naar de voet van de berg waren gereden ontmoeten we onze gids. na het uitdelen van de zaklampen en het water begonnen we aan de beklimming. deze begon rustig maar na de eerste drink pauze volgde er al snel een pittiger stuk van de beklimming. Op de moeilijke stukken hielp onze gids ons omhoog en was hij er ook om je te motiveren om vol te houden tot de top. boven op de berg hebben we genoten van een prachtige zonsopgang en een lekker ontbijtje. Na de zonsopgang zijn de we weer afgedaald en ook nu was onze gids weer zeer behulpzaam. toen we weer benden waren werden we naar een hotspring gebracht waar we heerlijk hebben kunnen ontspannen in verschillende natuurlijk verwarmde zwembaden.

One thing you should definitely do when you’re on Bali!

Een zware loop naar boven, maar eenmaal daar wil je niks anders gezien hebben! We hebben de dag van de trekking de mooiste zonsopkomst en uitzicht van de week gehad (zoals gezegd door de locals). Eenmaal boven word er goed voor je gezorgd met wat warms te drinken en ontbijt dat voor je bereidt wordt. Wij willen onze guides bedanken voor het transport naar de berg en terug, de trekking naar boven, de weg terug naar beneden en het delen van de kennis over de geschiedenis, uitbarstingen en activiteiten van de verscheidene vulkanen op Bali. Wat wel goed is om over na te denken is dat de trekking naar boven wel zwaar kan zijn. En (als het je eerste keer is) dat het veel doorzettingsvermogen van je vergt, maar dat je guide je er zeker bij zal helpen.

Fantastische ervaring om nooit te vergeten

Goede ontvangst door leuke en jonge gidsen. Wandeling omhoog is goed te doen als je stevige schoenen hebt en een redelijke conditie. Regelmatig een korte pauze. De gidsen zijn heel behulpzaam en wij hadden ook wandelstok mee om de knieen en rug te sparen. Meeste deelnemers zijn jong maar wij oudjes van 51 en 53 hebben het ook gehaald! De klim in donker is prima omdat je dan niet ziet hoe steil het is en hoe ver je nog moet. De beloning aan de top is super, een lekker ontbijtje en prachtige sunrise met super uitzicht als de zon op komt en er geen mist is (zoals wij hadden). Afdaling is ook mooi, het is dan al behoorlijk warm en je ervaart dan hoe steil de klim was. Iedereen die een beetje fit is kan dit, niet twijfelen maar gewoon doen!!!

Mooi maar intensief, aardige gids/begeleider

Om half 2 opgehaald en om half 4 de klim begonnen in het donker, 2 uur hoge intensiteit en best koud boven, gelukkig goed gekleed. vermoeiend maar de moeite waard, mooie zonsopgang kunnen zien. Daarna naar beneden ook best vermoeiend. Wat er niet bij wordt vermeld is dat je daarna nog een excursie naar een koffie plantage maakt (met opdringerige verkoper), dit had voor mij niet gehoeven mede doordat we dit ook al bij een andere excursie hadden gedaan. Al met al een lange dag dus neem daarna de tijd om te relaxen,