Kies data

Dingen om te doen Gwynedd (graafschap)

Gwynedd (graafschap): De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Manchester: Noord-Wales, Snowdonia en Chester

1. Vanuit Manchester: Noord-Wales, Snowdonia en Chester

Je vertrekt 's ochtends uit Manchester en gaat rechtstreeks naar de grens van Wales. De eerste tussenstop van de dag is Conwy, een van de mooiste havenstadjes in de wereld. Zie een kasteel aan de zee, 's werelds kleinste huis, en veel leuke restaurants waar je de beste fish and chips eet. Rijd over de kronkelende, schilderachtige wegen van het Snowdonia National Park totdat je aankomt in Betws-Y-Coed. Dit schilderachtige stadje staat bekend als de toegangspoort tot Snowdonia en is beroemd om zijn dennebomen en gezellige cafés. Chester is de volgende tussenstop. Dit is één van de meest historische steden van Engeland, met meer dan genoeg te doen. Ga direct naar de oude kathedraal en leer over diens opmerkelijke verleden.

Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

2. Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

Verlaat de muziekstad Liverpool voor een tocht van 90 minuten met uitleg naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Vervolgens is het tijd voor de ommuurde stad Conwy, die in 1283 werd gebouwd met een fabelachtige omwalling van 1.200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman Richard de technicus, werd gebouwd. Ga daarna naar Nationaal Park Snowdonia over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden met een halte bij de zogenaamde 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis Betws-Y-Coed in het bos. Krijg tot slot de gelegenheid voor een unieke ervaring bij het Pontcysyllte-aquaduct, dat in 1797 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Laat je vermaken en informeren door je ervaren gids en chauffeur tijdens de tocht.

Snowdonia: wandeling naar de top van Snowdon

3. Snowdonia: wandeling naar de top van Snowdon

Bereik de top van Snowdon, het hoogste punt van Wales, veilig begeleid door je deskundige lokale berggids. Haal het gedoe uit het plannen van je avontuur en laat een gekwalificeerde en ervaren instructeur het voortouw nemen. De lokale partner verkent al meer dan tien jaar de bergen van Snowdonia en doet niets liever dan deze met bezoekers te delen. Ze praten van tevoren met je en zorgen ervoor dat je de juiste uitrusting hebt voor een leuk dagje uit. Ontmoet elkaar op de dag bij het startpunt en je wordt veilig naar de top en terug geleid, met onderweg veel leuke feiten en grappen.

Snowdonia en de drie kastelen-tour

4. Snowdonia en de drie kastelen-tour

Dompel jezelf onder in de cultuur, het erfgoed en de geschiedenis van Wales tijdens een onvergetelijke dagtrip met bezienswaardigheden. Bezoek tal van attracties in de omgeving, waaronder Snowdonia National Park, Caernarfon Castle en Conwy Town and Castle, allemaal vanuit het comfort van een minibus. Begin uw dag met een rit over de Great Orme Road, met een spectaculair uitzicht op kliffen, dieren in het wild en de Ierse Zee en Anglesey. Je eerste stop is misschien wel het hoogtepunt van je dag: maak een rondleiding door de oude stad en het kasteel van Conwy. Loop over de kasteelmuren, wandel langs de monding van de Conwy, bekijk enkele oude Tudor-huizen en bezoek traditionele Welshe kunst- en ambachtswinkels. In de stad zie je ook het mooiste overgebleven herenhuis uit het Elizabethaanse tijdperk dat overal in Groot-Brittannië te vinden is, evenals het kleinste huis van Groot-Brittannië en 's werelds eerste hangbrug gebouwd in 1819. Rijd langs de prachtige kustlijn van Noord-Wales voordat je de bergen ingaat. Bezoek de felle vuurspuwende Welshe draak die het Snowdonia National Park en Welsh bewaakt tegen indringers, verborgen tussen de bomen Rijd vervolgens de gletsjer Nant Ffrancon Pass en Roman Road in, en Ogwen Valley in het hart van Snowdonia National Park, waar u kunt genieten van het uitzicht op de meren, bergdorpen en het torenhoge Snowdonia-gebergte. Stop bij Llyn Ogwen en leer de geschiedenis van een fascinerende vondst aan de oevers van de meren uit de 5e eeuw. Geniet van het 360 ° panoramische en spectaculaire uitzicht op Snowdonia Viewpoint. Misschien wel het mooiste uitzicht in Wales. Hier zal je gids onderweg wat lokale geschiedenis, Welshe mythen en legendes met je delen, inclusief een rit langs de beroemde Pen Y Pass. Het adembenemende Llanberis en Padarn Park National Slate Museum is de enige stop en ligt in een van de meest spectaculaire landschappen in Noord-Wales. De leisteenindustrie was een van de belangrijkste economische motoren van Wales. Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een verscheidenheid aan lezingen en demonstraties om je een echt inzicht te geven in de ontberingen van het vorige leven in de steengroeve. Bewonder de spectaculaire omgeving van de ruïnes van het kasteel van Dolbadarn door het bos naar de poort van Snowdonia om meer te weten te komen over het fascinerende verleden. Bezoek ten slotte Caernarfon Village en Castle. Maak een wandeling rond dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar het startpunt.

Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

5. Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

Verlaat de bruisende stad Manchester en rijd 90 minuten met commentaar naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de ommuurde stad Conwy, die in het jaar 1283 werd gebouwd met een fabelachtige stadsmuur van 1.200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman en Richard The Engineer, werd gebouwd. Rijd over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden naar Nationaal park Snowdonia, met een halte bij de 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis in het bos Betws-Y-Coed. Maak ten slotte van de unieke gelegenheid gebruik om het Pontcysyllte Canal Aqueduct te zien, dat tussen 1795 en 1805 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Bereid je voor op een bustour boordevol informatie en leuke weetjes dankzij de ervaren gids en chauffeur.

Tour Portmeirion, Snowdonia en kastelen

6. Tour Portmeirion, Snowdonia en kastelen

Maak een ritje over de Great Orme Road, de langste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk, met spectaculaire kliffen, dieren in het wild en uitzicht op de Ierse Zee en Anglesey. Verken het oude en middeleeuwse kasteelstadje Conwy en bewonder de dominante en torenhoge muren van het kasteel, waarvan de prachtige torens hoog boven de prachtige riviermonding uitsteken. Bewonder dit juweeltje aan de oever van de riviermonding en ingebouwd in de kasteelmuren is het kleinste huis van Groot-Brittannië. Met uitgestrekte armen kun je beide kanten aanraken. Bezoek de beroemde hangbrug van Conwy, de allereerste in zijn soort, gebouwd in 1819. Geniet van een wandeling van 45 minuten door het dorp Caernarfon en vaar langs de buitenkant van dit spectaculaire en immense kasteel. Volg een rondleiding door Portmeirion, een kleurrijk betoverend kleurrijk dorp in Italiaanse stijl als geen ander. Op de Riviera geïnspireerde huizen, siertuin en campanile zijn een prachtige plek van waanzin als geen ander in een majestueuze omgeving. Reis door Snowdonia National Park en zijn spectaculaire autoroutes. Pauzeer bij verschillende uitkijkpunten, getuige van grote meren, rivieren en uitzichten op Mount Snowdonia Summits. Stop bij het 360° ontzagwekkende uitzichtpunt van de vallei beneden en zijn meren. Bekijk de majestueuze Swallow-watervallen, waar het water van Snowdonia in een diepe kloof over de rotspartijen stroomt. Stop bij Tu-Hwnt-I'r Bont, een van Snowdonia's meest gefotografeerde en geschilderde afbeeldingen. Maak een mooie rit door Conwy Valley en de traditionele Welshe dorpjes op weg terug naar Llandudno.

Van Chester: begeleide Noord-Wales Sightseeing Tour met hele dag

7. Van Chester: begeleide Noord-Wales Sightseeing Tour met hele dag

Verlaat de Romeinse stad Chester en reis naar Wales op een 90 minuten durende, volledig ingesproken reis die aankomt in Llandudno. Bezoek de 12e-eeuwse verborgen kapel van St. Tudno op de Grote Orme. Het volgende is de ommuurde stad Conwy, gebouwd in 1283 met een fantastisch muurcircuit van 3/4-mijl. Ga naar Conwy Castle, een zanderig, donker stoned fort gebouwd door James van St. George in samenwerking met de Fransman Richard The Engineer. Ga daarna naar Snowdonia National Park met zorgvuldig geselecteerde, buiten de gebaande paden gelegen routes met een stop bij de zogenaamde "hoofdstad van Noord-Wales", Betws-Y-Coed gebedshuis in het bos. Maak ten slotte van de unieke gelegenheid gebruik om het Pontcysyllte Canal Aquaduct te ervaren, gebouwd door Sir Thomas Telford tussen 1795 en 1805. Bereid u voor op entertainment en informatie van uw ervaren gids en chauffeur onderweg.

Van Chester: Noord-Wales Tour

8. Van Chester: Noord-Wales Tour

Als u Chester verlaat, gaat het majestueuze Snowdonia National Park open terwijl u over een prachtige bergweg reist met een stop bij Llyn Ogwen, een prachtig meer met een prachtig uitzicht op de bergen. Het gerucht gaat dat het de laatste rustplaats is van het zwaard van koning Arthur, Excalibur. Ga verder naar het honingpotdorp Betws-y-Coed. Je hebt hier tijd om wat te lunchen en deze prachtige plek te verkennen. Ga na Betws-y-Coed naar Great Orme, een gigantische kalkstenen landtong. Bekijk de historische kust met zijn 19e-eeuwse pier en geniet van een fantastisch uitzicht op Anglesey en Snowdonia. Ga verder richting Llandudno aan de kust van Noord-Wales. Kijk onderweg uit naar een geweldig uitzicht op zee, terwijl je langs de belangrijkste kustweg loopt. Als u Llandudno verlaat, krijgt u voor het eerst een glimp van het wereldberoemde Conwy Castle. De laatste stop voor de terugkeer naar Chester is in Conwy, waar u kunt genieten van het uitzicht en het beroemde kasteel kunt fotograferen. Na het verlaten van Conwy keert de tour terug naar Chester.

Wales en het zuidwesten: 5-daagse tour met kleine groepen

9. Wales en het zuidwesten: 5-daagse tour met kleine groepen

Dag 1: Verlaat Londen en reis naar het westen naar de glooiende heuvels van de Cotswolds door de mooiste historische dorpen van Engeland. Maak de beste foto's en hoor de meest fascinerende lokale verhalen. Reis door de Welsh Marches, gemarkeerd door de oude Offa's Dyke. Ga naar het hart van het Cambrium-gebergte en de prachtige Elan-vallei. Ga ten slotte naar de prachtige badplaats en het culturele centrum van Aberystwyth, waar u de komende twee nachten doorbrengt. Dag 2: Reis naar het bergachtige gebied van Snowdonia National Park. Bezoek het bergdorp Beddgelert om het beroemde graf van Gelert, de legendarische hond, te zien of verken de nabijgelegen kopermijn. Ga vervolgens naar de stad Machynlleth om de oude klokkentoren en de schilderachtige huizen te zien, en ga op antiekjacht. Ga verder naar Porthmadog en over de Cob-verhoogde weg voordat je het ondoordringbare middeleeuwse Harlech Castle bereikt. Na een bevredigende dag keert u in de late namiddag terug naar Aberystwyth. Dag 3: Reis langs de kust van Cardigan Bay via Aberaeron naar New Quay. Verken de pittoreske haven en maak kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Ga de onheilspellende Black Mountains in om een rotsgrot onder een kasteel te verkennen, voordat je Laugharne bezoekt, waar Dylan Thomas het beroemde toneelstuk Under Milk Wood schreef. Ga verder naar Tenby, een charmante badplaats en uw uitvalsbasis voor twee nachten. Dag 4: Bekijk enkele van de mooiste kustlijnen van Groot-Brittannië in het Pembrokeshire Coast National Park. Reis naar de kleine kathedraalstad St. Davids voor lunch en verkenning, en stop in het provinciestadje Pembroke om de dikke middeleeuwse muren van het kasteel te betreden. Vanaf hier keert u terug naar Tenby voor een ontspannen avond. Dag 5: Verlaat Tenby in de ochtend en begin aan uw terugreis naar Londen. Rijd langs de industriesteden van Zuid-Wales naar de buitenwijken van Cardiff en bezoek het openluchtmuseum National History. Neem de Severn Bridge terug naar Engeland en neem een pauze in Castle Combe, een dorp in Cotswold, perfect voor een ontspannen wandeling tussen 16e-eeuwse ijzerstenen huisjes.

Van Liverpool: Sightseeingtour langs de kust van Noord-Wales

10. Van Liverpool: Sightseeingtour langs de kust van Noord-Wales

Reis comfortabel met airconditioning vanuit de haven van Liverpool terwijl u onder uw schip doorvaart terwijl u de rivier de Mersey oversteekt. Deze volledig vertelde dagtour reist door het gebied dat bekend staat als de Wirral voordat je de grens oversteekt naar Wales, waar je je eerste glimp van een kasteel of twee zult zien terwijl je je weg baant naar Conwy. Aangekomen in Conwy, heb je vrije tijd om deze prachtige en populaire stad te verkennen, misschien ga je naar het kasteel en luister je naar de stemmen van het verleden in de smalle trappen die naar de top van de torentjes leiden. Of maak een wandeling over de verdedigingsmuur van de stad om een ander beeld te krijgen van een van de mooiste voorbeelden van een middeleeuws kasteel waar ook ter wereld. Ga verder en ga naar het Nationaal Park dat bekend staat als Snowdonia, waar je je benen kunt strekken en trek krijgt in de lunch terwijl je de vallei inloopt. Misschien zelfs een korte wandeling maken naar waar het water over de rotsen stroomt die gevoed worden door het meer hoog in de bergen? Lunchtijd in Betws-Y-Coed biedt een aantal keuzes, van fastfood tot bediening aan tafel en pubmaaltijden (voor die stiekeme pint Welsh Beer!). Maak een korte wandeling om de kleine 14e-eeuwse kapel te bezoeken die naam gaf aan de stad, omringd door een klein bos. Sommige bomen zijn meer dan 1000 jaar oud! Ten slotte moet je een beetje moed vinden als je door de lucht loopt bij het Pontcysyllte-aquaduct, ook wel bekend als "de stroom in de lucht". Dit prachtige stuk industriële techniek werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd en doorkruist de kloof die duizenden jaren geleden door de Dee River werd uitgesneden. Eindelijk word je terug naar de haven gebracht, je hoofd vol met de verhalen die je de hele dag hebt gehoord en de geheugenkaarten van je camera volgepropt met foto's waar je de komende jaren met veel plezier op terugkijkt.

Overzicht activiteiten in Gwynedd (graafschap)

Wil je alle activiteiten in Gwynedd (graafschap) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gwynedd (graafschap)

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 429 beoordelingen

De dagtour was geweldig om bergen, heuvels en platteland te bekijken. Stoppen om historische bezienswaardigheden van de pas te bekijken en het kustgebied van de Ierse zee te bekijken, zijn uitzichten die u moet zien. De gids was zeer behulpzaam en begreep me spraak- en mobiliteitsproblemen. Zal terugkeren, de tour was een goede prijs voor een dagtocht.

Fantastic daytrip loaded with anecdotes, history and mythological stories during the drive and plenty of time per stop in Conwy, Snowdonia and Chester. During our trip we even had time for a few photo-stops to take pictures of the beautiful landscape. Absolutely loved it! Can certainly recommend it!

Busybus geweldig comfortabel, chauffeursgids en verteller was uitstekend, zij Shelley was interessant en slim zou op elk moment met haar meegaan, zelfs op een dag van 37% en je tours aanbevelen aan iedereen. De meest plezierige Wales is het bekijken waard, bedankt

Onze gids Stuart was uitstekend! Stuart nam onze groep mee op een prachtige reis naar Snowdonia en verschillende mooie Welshe steden. Hij maakte fantastische foto's van onze groep. Het landschap was fantastisch en Stuart was deskundig en maakte de reis leuk!

Het was geweldig. We moeten zoveel nieuwe dingen leren. De selectie van locaties was briljant. Ik heb genoten, ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen.