Kies data

Dingen om te doen Hafnarfjörður

Hafnarfjörður: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht door de lavavelden

1. Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht door de lavavelden

Bekijk de vulkanische velden van IJsland te paard, met lokale gidsen die het gebied op hun duimpje kennen, tijdens een paardrijexcursie vanuit Reykjavík. Inclusief een optionele hoteltransfer. Geniet van vriendelijke paarden en uitstekende ruiterpaden bij de Íshestar-stallen in Hafnarfjörður. Rijd over lavavelden en door prachtige groene heuvellandschappen. Houd je ogen open en ontdek de verschillende lavaformaties terwijl je de typische gang van deze paarden ervaart, bekend als tölt. De Íshestar-stallen zijn uniek in IJsland, met fantastische faciliteiten in een prachtige omgeving net buiten de stad Hafnarfjörður, op ongeveer 10 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en het fascinerende gebied bieden eindeloze mogelijkheden om paard te rijden, wandelen en andere buitenactiviteiten te ondernemen. De garderobe bij de paardenstallen is goed uitgerust. Alle bezoekers krijgen een warme overall, regenkleding, paardrijlaarzen en een helm op maat. Het personeel van Íshestar kiest met zorg het paard uit dat het beste bij jou past, daarbij staat veiligheid voorop.

Vanuit Reykjavik: vulkaanwandeling met Reykjanes Tour

2. Vanuit Reykjavik: vulkaanwandeling met Reykjanes Tour

Vertrek op een spannende reis naar de momenteel uitbarstende vulkaan op het schiereiland Reykjanes met een lokale gids. Dit gebied staat bekend om zijn dramatische lavalandschappen, met conische vulkanen, grillige basaltvelden, geothermische gebieden en geologische wonderen. Begin met ophalen bij je hotel in Reykjavik. Stop bij de Seltun Hot Springs, waar je een natuurlijke warmwaterbron kunt zien. Bezoek de vuurtoren van Reykjanes en de brug tussen de continenten, waar je kunt wandelen en letterlijk op twee plaatsen tegelijk kunt zijn tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Begin vervolgens aan een lichte wandeling om het vulkaangebied te bezoeken waar de vulkanen Fagradalsfjall in 2021 en Meladalur in 2022 uitbarstten. Als de vulkaan actief uitbarst, is niets te vergelijken met de majesteit van een uitbarstende vulkaan. Vlammende kraters en spleten, glimmende rivieren van gesmolten gesteente en een gloeiend lavaveld maken de tijd die je hier doorbrengt onvergetelijk. Nadat je van deze ongelooflijke site hebt genoten, ga je terug naar Reykjavik en word je afgezet bij je hotel.

Vanuit Reykjavík: dagtrip Merdalir-vulkaan en Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavík: dagtrip Merdalir-vulkaan en Blue Lagoon

Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en wandel naar de vulkaan Fagradalsfjall tijdens een dagtocht vanuit Reykjavík. Je kunt ook kiezen voor ophaal- en terugbrengservice. Ontspan na de wandeling met een duik in de Blue Lagoon en een gratis drankje. Het avontuur begint met de ophaalservice (indien optie gekozen) vanuit Reykjavík en vanaf daar zet je koers naar het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandel naar de plaatsen waar de vulkanen Fagradalsfjall en Merdalir tot uitbarsting zijn gekomen in de Geldingadalur-vallei. Zie hoe nieuw gevormde groene lava uit de vulkaan neerdaalt in het oude lavamos en de rotsen. Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in de Blue Lagoon. Het warme, helende geothermische water verzacht je spieren en je ziel na afloop van het avontuur op de vulkaan.

Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

4. Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

In de Geldingadalur-vallei in IJsland zijn nu voor het eerst in 7000 jaar meerdere kraters uitgebarsten, waarvan de Fagradalsfjall-vulkaankrater de meest actieve is. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op een mooie rit gaat, omringd door adembenemende uitzichten. De eerste stop is het Kleifarvatn-meer, waar je kunt genieten van de scènes van het zwarte strand en de omliggende bergen. Trek vervolgens je wandeluitrusting aan en wandel naar de Geldingadalur-vallei om live vulkanische activiteit van de Fagradalsfjall-vulkaan te zien. Tijdens de wandeling kun je genieten van je lunchpakket terwijl je lava uit de vulkaan ziet stromen. Rijd daarna langs het schiereiland Reykjanes, waar de vulkanen uit het verleden landformaties hebben gecreëerd die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Je zult dan de Gunnuhver Hot Springs zien en voelen, waar kokend water en stoom je zintuigen zullen prikkelen. Slechts 5 minuten rijden vanaf daar, stop je bij de fotogenieke vuurtoren van Reykjanes en de Valhnúkamöl Boulder Ridge om de kliffen en zeestapels gevormd door de Atlantische Oceaan te bewonderen. De laatste halte voor we terugkeren naar Reykjavík is de Brug tussen de Continenten, waar aardbevingen een scheur hebben veroorzaakt tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Het is een leuk fotomoment en een kans om tussen de continenten te wandelen.

Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

5. Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

Als de omstandigheden goed zijn, kun je de adembenemende schoonheid van het noorderlicht ervaren in Aurora Basecamp, op slechts 30 minuten van Reykjavik. Wanneer en als de tijd daar is en het noorderlicht de nachtelijke hemel verlicht, ga dan op pad om de Aurora Borealis in al zijn glorie te aanschouwen. Bij aankomst ontmoet je je gids bij de ingang van de koepel en geniet je van een welkome warme chocolademelk om op te warmen. Wandel dan samen met je gids door een kleine tentoonstelling en leer alles over het noorderlicht en hoe je het kunt spotten. Terwijl je wacht tot de magie gebeurt, loop je de verwarmde lounge in en uit, of ga je buiten zitten bij de vuurkorven. Stel uw gids gerust al uw vragen of hulp bij het maken van de perfecte foto.

Middag paardrijden als een Viking

6. Middag paardrijden als een Viking

De Íshestar-stallen zijn gevestigd op het mooie platteland buiten de stad Hafnarfjörður, op 10 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en de omgeving bieden eindeloze mogelijkheden om te paardrijden, te wandelen en andere buitenactiviteiten te beoefenen. De manege verwelkomt individuen, gezinnen en iedere soort groep die wil genieten van het buitenleven. De Viking Tour Express-paardrij-excursie wordt het hele jaar door dagelijks aangeboden om 13:00 uur. Deze excursie van 5 uur wordt alleen aangeraden voor gevorderde ruiters. Ruiters moeten vertrouwd zijn met paardrijden en de controle kunnen behouden op elk tempo. De zuivere rijtijd is ongeveer 2,5 tot 3 uur, inclusief pauzes. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Alle gasten krijgen een warme overall, regenkleding, paardrijlaarzen en een helm op maat. Het personeel van Íshestar zorgt voor een paard dat bij je past, en waakt erover dat alle deelnemers veilig zijn. Let op: rugzakken, tassen en grote camera's mogen niet mee tijdens de rit, bij de manage zijn kluisjes waar je waardevolle spullen op kunt bergen. Let op: voor je eigen veiligheid mag je niet meedoen aan de rit als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Ook zwangere vrouwen mogen niet deelnemen vanwege eventueel letsel voor het ongeboren kind in geval van een ongeluk. Alle gasten doen vrijwillig mee aan de rit en stellen de gids op de hoogte van eventuele persoonlijke omstandigheden die de rit kunnen bemoeilijken. Als een groep tijdens de rit wordt opgedeeld, moeten ouders in dezelfde groep als hun kinderen blijven. Het maximale gewicht voor deelnemers is 110 kilogram.

Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour met kleine groepen

7. Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour met kleine groepen

Ontdek de "smeltkroes" van IJsland waar geothermische energie, seismische activiteit en tektonische bewegingen allemaal te vinden zijn tijdens deze kleine groepsreis van een halve dag. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavík, reis je per minibus naar het schiereiland. Het duurt niet lang voordat de prachtige meren Kleifarvatn en Graenavatn voor je verschijnen. Houd uw camera's klaar om de unieke schoonheid van deze IJslandse taferelen vast te leggen, zowel hier als wanneer u aankomt in het geothermische gebied van Krysuvik. Bezoek de vuurtoren van Reykjanesviti waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten of geniet gewoon van de Atlantische oceaan. De tour is perfect als je de ruige schoonheid van IJsland wilt ervaren voordat je aan boord gaat van je vlucht. De bus wordt optioneel afgezet bij Keflavik International Airport en bij de Blue Lagoon. Verwacht rond 15.30 uur terug te zijn in Reykjavik.

De ultieme noorderlichttour met privéfotograaf

8. De ultieme noorderlichttour met privéfotograaf

Bewonder de verbluffende, steeds veranderende lichten van groen, blauw en roze die de nachtelijke hemel sieren tijdens deze kleine groepsreis om de Aurora Borealis te zien, ook wel bekend als het 'noorderlicht'. Geniet van dit astronomische fenomeen naast wat traditionele IJslandse drankjes en snacks.Vertrek vanuit de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, en rijd naar een rustige en stille plek die het deskundige team heeft uitgekozen na uitgebreide bestudering van de weersvoorspellingen. Leer verschillende feiten over de Aurora Borealis die het fenomeen van het noorderlicht nog magischer zullen maken. Geniet van enkele van de beroemdste en meest traditionele hapjes en drankjes van IJsland, zoals gedroogde vis, gedraaide donut, plat brood met IJslandse boter, langzaam gerookt lamsvlees, gefermenteerde haai, IJslandse shnaps, zelfgemaakte warme cacao en andere verrukkelijke lekkernijen . In het geval dat door een onvoorziene omstandigheid het noorderlicht onmogelijk te zien is, wordt u uitgenodigd om binnen een periode van twee jaar gratis deel te nemen aan een andere tour.

Reykjavík City Sightseeing & Golden Circle Express

9. Reykjavík City Sightseeing & Golden Circle Express

Combineer de Greater Area Reykjavik Sightseeing- en Golden Circle Express-tours en haal het meeste uit uw dagje uit om Reykjavik en IJsland te verkennen. Begin je rondreis door de hoofdstad van IJsland met een bezoek aan de presidentiële residentie in Bessastaðir en Hafnarfjörður, de stad waar mensen en de 'verborgen mensen' van IJslandse legendes in harmonie samenleven. Stop bij Perlan Restaurant, waar je een ongelooflijk uitzicht hebt over Reykjavík en omgeving. Je bezoekt ook de Hallgrímskirkja-kerk, het universiteitsgebied en het oude stadscentrum, waar je het Alþingi-IJslandse parlement kunt zien. Je hebt vrije tijd om te lunchen en het kleurrijke Reykjavik op eigen gelegenheid te verkennen voordat je verder gaat naar het IJslandse platteland en het Þingvellir National Park, bekend om zijn historische erfenis en geologische intriges. Bewonder de unieke en dorre landschappen van het geothermische gebied rond de spuitende warmwaterbronnen van Geysir en Strokkur en bekijk vervolgens de majestueuze gletsjerwaterval Gullfoss. Na een volledige dag sightseeing, ga je terug naar Reykjavik over de Hellisheiði-berg en geniet je van het ongelooflijke landschap.

Van Reykjavik: privéschiereiland Reykjanes & Blue Lagoon

10. Van Reykjavik: privéschiereiland Reykjanes & Blue Lagoon

Ervaar het schiereiland Reykjanes tijdens een begeleide dagtour en verken de natuurlijke schoonheid van het gebied in één dag. Verlaat Reykjavik en reis naar geothermische bronnen, een vissersdorp en zeekliffen met een optionele Blue Lagoon Spa-trip. Begin de reis met ophalen in Reykjavik en reis ongeveer 30 minuten naar Kleifarvatn, een opmerkelijk en prachtig geothermisch gebied. Maak prachtige foto's terwijl u langs het meer rijdt en omhoog naar Seltun, een ander geothermisch gebied. Bewonder de warmwaterbronnen met stoom en modder en een hete stroom bij Seltun, voordat je verder westwaarts gaat op Reykjaneshraun om aan te komen bij het vissersdorpje Grindavík. Bezoek de brug tussen continenten, de stad Reykjanes en de zeekliffen en stop bij Gunnuhver, een ander geothermisch gebied. De laatste stop, als u voor de optie kiest, is de Blue Lagoon Spa, waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Hafnarfjörður

Andere activiteiten in Hafnarfjörður

Wil je alle activiteiten in Hafnarfjörður ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hafnarfjörður

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.655 beoordelingen

Amazing tour. I visited in Augustus 2022 when the Vulcano started to erupt again. This caused some changes in the tour but the sight is one to never forget! Guides were really nice and passionate. At the sight of the vulcano you have enough time and freedom to explore on your own and the guides make sure to tell you what's save and not that specific day! I visited while the Vulcano was erupting keep that in mind. Because of this changes might happen because it might stop erupting, the weather can make it not save to go nearby because of gases or the path might even get blocked. I've hiked a pretty rough terrain because a new path is in the making since the eruption in 2021 destroyed the previous route. When the vulcano is not erupting it is definitely still worth checking out! Specially the gigantic lava fields are amazing to see! There's also a beautiful view over the landscape and sea. Overal an experience to never forget!

Tour was geweldig, goede gids en buschauffeur. Minpunt was dat we niet in ons hotel werden opgehaald. We moesten naar een tankstation rijden en daar de auto laten staan. Prima geen probleem we hadden een auto. Echter nadat we gezwommen hadden in de Blue lagoon werden we met de Bus weer opgehaald en op een heel andere locatie afgezet.!! Gelukkig was daar een andere touroperator die ons met een klein busje bij onze auto heeft afgezet, anders hadden we een taxi moeten nemen. Was toch 15 minuten rijden. Dit was slecht geregeld De excursie was wel topclub

De reis naar het lavaveld was ontspannen. Drie dagen later was de vulkaan weer actief. Het bezoek aan de blauwe lagune was georganiseerd, je hoefde je nergens zorgen over te maken. De gids Joseph was erg vriendelijk en grappig, het was een vermakelijke dag. Als je een auto hebt, kun je de tour ook zelf doen, je moet er alleen voor zorgen. Zo was alles geregeld.

This must have been the most spectacular tour I’ve experienced. I booked this tour back in April when the volcano wasn’t active, so I was very lucky to experience the active eruption on this tour. The guides and driver Tommy and Boijer made this tour incredibly interesting and fun.

Prima gids en een mooie omgevinguitzicht om te hiken.