Kies data
Belevingen in

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður: De beste dingen die je niet wil missen

Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

1. Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

In de Geldingadalur-vallei in IJsland zijn nu voor het eerst in 7000 jaar meerdere kraters uitgebarsten, waarvan de Fagradalsfjall-vulkaankrater de meest actieve is. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op een mooie rit gaat, omringd door adembenemende uitzichten. De eerste stop is het Kleifarvatn-meer, waar je kunt genieten van de scènes van het zwarte strand en de omliggende bergen. Trek vervolgens je wandeluitrusting aan en wandel naar de Geldingadalur-vallei om live vulkanische activiteit van de Fagradalsfjall-vulkaan te zien. Tijdens de wandeling kun je genieten van je lunchpakket terwijl je lava uit de vulkaan ziet stromen. Rijd daarna langs het schiereiland Reykjanes, waar de vulkanen uit het verleden landformaties hebben gecreëerd die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Je zult dan de Gunnuhver Hot Springs zien en voelen, waar kokend water en stoom je zintuigen zullen prikkelen. Slechts 5 minuten rijden vanaf daar, stop je bij de fotogenieke vuurtoren van Reykjanes en de Valhnúkamöl Boulder Ridge om de kliffen en zeestapels gevormd door de Atlantische Oceaan te bewonderen. De laatste halte voor we terugkeren naar Reykjavík is de Brug tussen de Continenten, waar aardbevingen een scheur hebben veroorzaakt tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Het is een leuk fotomoment en een kans om tussen de continenten te wandelen.

Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

2. Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en maak een schitterende reis naar de Fagradalsfjall-vulkaan. Begin je avontuur met een ophaalservice in Reykjavik en reis richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de onderwater warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandel naar de uitbarstende Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. Aanschouw nieuw gevormde groene lava die uit de vulkaan stroomt en verandert in oud lavamos en rotsen. Aan het einde van de dag ga je ontspannen in de Blue Lagoon. Laat het warme, helende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Reykjavik: vulkaanwandeling Fagradalsfjall met Blue Lagoon

3. Reykjavik: vulkaanwandeling Fagradalsfjall met Blue Lagoon

Ontdek de opwinding van het zoeken naar roodgloeiende lavastromen bij de vulkaan Fagradalsfjall tijdens deze dagexcursie vanuit Reykjavik. Bewonder de vulkanische landschappen van het schiereiland Reykjanes terwijl je met een lokale gids de vulkaan op wandelt. Verwen jouw smaakpapillen met wat Lava-chocolade. Je wordt opgehaald in Reykjavík en gaat op weg naar de plaats van de vulkaanuitbarsting op het Reykjanes-schiereiland, waar onlangs de eerste vulkanische activiteit in de streek na ongeveer 800 jaar plaatsvond. Zie hoe de lava van dichtbij langzaam naar de oppervlakte komt. Onze gids wandelt met je mee naar de vulkaan en vertelt je alles wat je moet weten over de nieuwe vulkaan Fagradalsfjall. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en is van een matige moeilijkheidsgraad. Als je aankomt, zie je de krater waar de lava vandaan kwam. Vervolg de wandeling rond de vulkaan Fagradalsfjall tot je de beste plek vindt om te zitten en van het uitzicht geniet, voordat je weer naar beneden gaat. Ga naar de brug tussen de continenten en naar het geothermische gebied van Gunnuhver, waar je kokende hete bronnen zult zien. Kies voor het einde van je reis voor een bezoek aan de Blue Lagoon om je lichaam onder te dompelen in het zoute water (kosten niet inbegrepen).

Van Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour met kleine groepen

4. Van Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour met kleine groepen

Ontdek de "smeltkroes" van IJsland, waar geothermische energie, seismische activiteit en tektonische bewegingen allemaal te vinden zijn tijdens deze tour van een halve dag met kleine groepen. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavík, reis je per minibus naar het schiereiland. Het duurde niet lang voordat de prachtige meren Kleifarvatn en Graenavatn voor je verschijnen. Houd uw camera's klaar om de unieke schoonheid van deze IJslandse scènes te kadreren, zowel hier als wanneer u aankomt in het geothermische gebied van Krysuvik. Bezoek de vuurtoren van Reykjanesviti waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten of gewoon kunt genieten van de Atlantische oceaan. De tour is perfect als je de ruige schoonheid van IJsland wilt ervaren voordat je aan boord van je vlucht gaat. De bus zal optioneel worden afgezet op Keflavik International Airport en de Blue Lagoon. Verwacht rond 15:30 uur terug te keren naar Reykjavik.

Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en rondleiding door het schiereiland Reykjanes

5. Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en rondleiding door het schiereiland Reykjanes

Stort je voor een once-in-life-time ervaring en wandel naar Geldingadalir om de hypnotiserende Fagradalsfjall-vulkaan te zien. Profiteer van het comfort van de ophaalservice en begin de reis naar de Geldingadalur-vallei. Bewonder onderweg de maanlandschappen en geologische wonderen van het schiereiland Reykjanes. Begin dan aan je wandeling van 1-1,5 uur (enkele reis) naar de dorre omliggende wildernis. Beleef echt avontuur en kom zo dicht mogelijk bij de rand van het steeds groter wordende lavaveld. Blik op de adembenemende fonteinen van vuur en levendige oranje rivieren van lava. Je ervaren gids maakt je avontuur veilig, informatief en plezierig, en geeft je de tijd om de vulkaan vanuit verschillende hoeken te verkennen en te bekijken. Vervolg ten slotte de tour en verken het schiereiland Reykjanes met zijn valleien die overlopen in de lava, zijn kale hoogten, zijn donkere rotsen en gapende kraters.

Sitemap Hafnarfjörður

Wil je alle activiteiten in Hafnarfjörður ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hafnarfjörður

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.295 beoordelingen

Onze tour door Fagradalsfjall met Cora was fantastisch. De vulkaanwandeling was precies wat we hadden verwacht - we waren in staat om naar de krater te wandelen en de hitte te voelen die uit de scheuren in de recente lavastromen kwam. De extra stops langs het Reykjanes Pennisula waren erg interessant. Beveel deze tour ten zeerste aan.

Vakkundige uitleg tijdens de vulkaanwandeling. Echt tastbaar wat voor effecten een vulkaanuitbarsting teweeg brengt. En ook hoe geprobeerd wordt de lavastroom een bepaalde richting te laten stromen.

De tour was geweldig, zeer deskundige tourman. We waren een beetje teleurgesteld dat er geen lava te zien was, maar nog steeds een geweldige wandeling.

Een unieke ervaring... Maar je moet wel echt fit zijn. Het is wat meer een uitdaging. Het strekt zich uit zonder einde en is soms erg steil

Zeer mooi prachtig landschap op en bij de laatste storting. Super gids Mickaël erg dynamisch.