Ontdek het beste van
Hafnarfjörður

Onze aanbevelingen voor Hafnarfjörður

Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht in lavavelden

1. Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht in lavavelden

De vulkanische velden van IJsland te paard bekijken, met lokale gidsen die het gebied op hun duimpje kennen tijdens deze 1,5-2 uur durende paardrijexcursie vanuit Reykjavík, met optionele hoteltransfers. Geniet van vriendelijke paarden op uitstekende rijpaden bij de Íshestar-stallen in Hafnarfjörður. Rijd door lavavelden en langs prachtige groene heuvels. Zoek naar verschillende rotsformaties in de lava terwijl je de speciale manier van lopen van deze paarden, bekend als tölt, ervaart. De Íshestar-stallen zijn uniek in IJsland met fantastische faciliteiten in een prachtige omgeving net buiten de stad Hafnarfjörður, op ongeveer 20 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en de fascinerende omgeving bieden eindeloze mogelijkheden voor paardrijden, wandelen en andere buitenactiviteiten. De kleedkamer van de Manege is goed geoutilleerd. Alle klanten krijgen warme overalls, regenkleding, rijlaarzen en helmen in hun maat. Het personeel van Íshestar is er trots op paarden te vinden die aan individuele behoeften voldoen en de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Reykjavík: vulkaanuitbarsting en wandeltocht door Reykjanes

2. Reykjavík: vulkaanuitbarsting en wandeltocht door Reykjanes

Update 9 augustus: De stroom nieuwe lava bij Litli-Hrutur is voorlopig gestopt. Het gebied smeult nog steeds en is fascinerend om te bezoeken. Na een periode van rust na uitbarstingen in 2012 en 2022, is het schiereiland Reykjanes weer wakker geworden. Half juli barstte een nieuwe vulkaan bij Litli Hrutur uit en spuwde lava en rook over een uitgestrekt gebied. Ontdek de schoonheid van vulkanische landschappen in de Geldingadalur-vallei op deze dagtrip vanuit Reykjavík. Loop langs de uitbarstingsplaats Meradalir en Fagraadalsfjall-vulkaangebieden om de nieuwe lavavelden te zien. Maak foto's op locaties zoals het Kleifarvatn-meer, The Bridge between Continents en Gunnuhver Hot Springs. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op weg gaat naar een mooie rit omringd door adembenemende uitzichten. Stop bij het Kleifarvatn-meer om het zwarte zandstrand en de omliggende bergen in je op te nemen. Trek uw wandelschoenen aan en begin aan de lange wandeling richting Litli Hrutur, ten noorden van Meradalir. Houd er rekening mee dat de wandeling van gemiddelde tot zware moeilijkheidsgraad is en ongeveer 2 uur duurt enkele reis. Houd er echter rekening mee dat de route die we nemen kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden op de dag. Wij brengen u altijd naar het veiligste uitkijkpunt. Dit is een goed moment om je lunchpakket op te eten. Rijd over het schiereiland Reykjanes, waar vulkanen het gebied hebben gevormd, met immense oude lavavelden die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Ga verder naar de warmwaterbronnen van Gunnuhver om stoom van het kokende water in te ademen. Baan je een weg naar de oudste vuurtoren van IJsland Reykjanes Lighthouse. Bewonder de kliffen en zeestapels gevormd door de Atlantische Oceaan bij de Valhnúkamöl Boulder Ridge. Zie ten slotte de brug tussen continenten die een kloof tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen kruist. Maak een foto van jezelf terwijl je over de brug loopt voordat je terugkeert naar Reykjavík.

Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

Update 9 augustus: De stroom nieuwe lava bij Litli-Hrutur is gestopt, althans voorlopig. Het gebied smeult nog steeds en is fascinerend om te bezoeken. Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en wandel naar de uitbarstende vulkaan bij de Litli Hrutur-vulkaan op deze dagtrip vanuit Reykjavík. Heb de mogelijkheid om ophalen en wegbrengen te selecteren. Ontspan na uw wandeling met een duik in de Blue Lagoon en een gratis drankje. Begin je avontuur met een pick-up in Reykjavík en ga richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van bemoste lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. In juli 2023 opende zich een nieuwe vulkanische kloof in de heuvels van Reykjanes. Wandel langs de uitbarstingslocatie van 2021 bij de Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. De wandeling duurt ongeveer 2 uur enkele reis op over het algemeen vlak terrein. Je zult echter geen spijt krijgen van de inspanning, want je wordt beloond met een verbluffend vertoon van natuurlijke kracht. Wees getuige van nieuw gevormde lava die van de vulkaan afdaalt in oud lavamos en rotsen. Na de onvergetelijke ervaring wandelt u nog een keer terug de vallei in. Je botten zijn misschien vermoeid, dus je dag afsluiten met ontspannen in de Blue Lagoon is het perfecte medicijn. Laat het warme, genezende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

4. Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

Als de omstandigheden goed zijn, kun je de adembenemende schoonheid van het noorderlicht ervaren in Aurora Basecamp, gelegen op slechts 30 minuten rijden van Reykjavik. Houd er rekening mee dat de overdracht niet is inbegrepen. Wanneer en als de tijd daar is en het noorderlicht de nachtelijke hemel verlicht, ga dan op pad om de Aurora Borealis in al zijn glorie te aanschouwen. Bij aankomst ontmoet je je gids bij de ingang van de koepel en geniet je van een welkome warme chocolademelk om op te warmen. Wandel vervolgens samen met je gids door een kleine tentoonstelling en leer alles wat er te weten valt over het noorderlicht en hoe je het kunt spotten. Terwijl je wacht tot de magie gebeurt, kun je de verwarmde lounge in en uit lopen, of buiten bij de vuurkorven plaatsnemen. Stel gerust uw vragen aan uw gids of vraag om hulp bij het maken van de perfecte foto.

Hafnarfjörður: Paardrijtocht in de omgeving van Reykjavik

5. Hafnarfjörður: Paardrijtocht in de omgeving van Reykjavik

Begin je dag met een paardrijavontuur in IJsland en verken comfortabel de ongerepte schoonheid van de natuur. Onze paardrijtocht is speciaal ontworpen voor beginners, die de sensatie van het berijden van het geweldige IJslandse paard willen ervaren terwijl ze genieten van het adembenemende landschap om hen heen. Onder leiding van ervaren gidsen maak je een rit door met mos bedekte lavavelden en over ruiterpaden, omgeven door adembenemende vergezichten over de IJslandse natuur, zoals het panoramische uitzicht op de majestueuze Bláfjöll-bergen. Onze gidsen zorgen ervoor dat u zich veilig en comfortabel voelt tijdens de rit en zorgen ervoor dat u voldoende gelegenheid krijgt om het IJslandse paard te leren kennen. Na de rondleiding nodigen we u uit om te ontspannen en te genieten van gratis koffie, thee en warme chocolademelk in onze stallen. Ons vriendelijke personeel beantwoordt graag al uw vragen over het IJslandse paard, zijn geschiedenis en zijn unieke kenmerken.

Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour in kleine groep

6. Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour in kleine groep

Ontdek de "smeltkroes" van IJsland waar geothermische energie, seismische activiteit en tektonische bewegingen allemaal te vinden zijn tijdens deze rondleiding van een halve dag met een kleine groep. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavík, reis je per minibus naar het schiereiland. Al snel verschijnen de prachtige meren Kleifarvatn en Graenavatn voor je. Houd je camera's gereed om de unieke schoonheid van deze IJslandse taferelen in beeld te brengen, zowel hier als wanneer je aankomt in het geothermische gebied Krysuvik. Bezoek de vuurtoren van Reykjanesviti waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten of geniet gewoon van de Atlantische oceaan. De tour is perfect als je de ruige schoonheid van IJsland wilt ervaren voordat je op je vlucht stapt. De bus brengt je naar Keflavik International Airport en de Blue Lagoon. Verwacht rond 15:30 uur terug te zijn in Reykjavik. Let op: Vanwege de huidige aardbeving en mogelijke uitbarsting is Grindavik en het omliggende gebied nu gesloten. In plaats daarvan bezoeken we de volgende locatie: - Brimketill lavarotsen en brekende golven - we nemen nu de noordelijke kustweg naar Vogar - Gunnuhver stomende modderpoelen - we bezoeken Narjarvik en bekijken het Viking Langschip - Vuurtoren en vogelkliffen van Reykjanesvíti - we rijden nu Keflavik in en bezoeken de Trolvrouw in haar grot - De Brug tussen de continenten - we gaan nu lunchen - Drop off naar Blue Lagoon - er is nu een optie voor een gratis drop off bij Sky Lagoon

Vanuit Reykjavík: Vikingtocht te paard in Hafnarfjörður

7. Vanuit Reykjavík: Vikingtocht te paard in Hafnarfjörður

De Íshestar-stallen zijn gevestigd op het mooie platteland buiten de stad Hafnarfjörður, op 10 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en de omgeving bieden eindeloze mogelijkheden om te paardrijden, te wandelen en andere buitenactiviteiten te beoefenen. De manege verwelkomt individuen, gezinnen en iedere soort groep die wil genieten van het buitenleven. De Viking Tour Express-paardrij-excursie wordt het hele jaar door dagelijks aangeboden om 13:00 uur. Deze excursie van 5 uur wordt alleen aangeraden voor gevorderde ruiters. Ruiters moeten vertrouwd zijn met paardrijden en de controle kunnen behouden op elk tempo. De zuivere rijtijd is ongeveer 2,5 tot 3 uur, inclusief pauzes. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Alle gasten krijgen een warme overall, regenkleding, paardrijlaarzen en een helm op maat. Het personeel van Íshestar zorgt voor een paard dat bij je past, en waakt erover dat alle deelnemers veilig zijn. Let op: rugzakken, tassen en grote camera's mogen niet mee tijdens de rit, bij de manage zijn kluisjes waar je waardevolle spullen op kunt bergen. Let op: voor je eigen veiligheid mag je niet meedoen aan de rit als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Ook zwangere vrouwen mogen niet deelnemen vanwege eventueel letsel voor het ongeboren kind in geval van een ongeluk. Alle gasten doen vrijwillig mee aan de rit en stellen de gids op de hoogte van eventuele persoonlijke omstandigheden die de rit kunnen bemoeilijken. Als een groep tijdens de rit wordt opgedeeld, moeten ouders in dezelfde groep als hun kinderen blijven. Het maximale gewicht voor deelnemers is 110 kilogram.

Reykjavik: noorderlichttour met privéfotograaf

8. Reykjavik: noorderlichttour met privéfotograaf

Onze deskundige gidsen en fotografen bieden een onbeperkt aantal professionele foto's van de tour en zorgen ervoor dat je naar huis gaat met prachtige foto's van het noorderlicht en inzichtelijke kennis van dit natuurwonder. Om een intieme en gezellige ervaring te behouden, biedt onze tour plaats aan maximaal 16 passagiers, wat een kleine groepsgarantie is die moeilijk te vinden is in IJsland. Geen drukke tours meer die de magie in gevaar brengen. We zijn er trots op dat we de enige noorderlichtoperator in IJsland zijn die warme winterjumpsuits en buitenstoelen op locatie levert, zodat u zich comfortabel voelt in het koude Arctische weer. Geniet van traditionele IJslandse snacks, waaronder gedroogde vis, kaneelbroodjes, gebak, chocolade, warme chocolademelk, thee en premium IJslandse wodka en snaps. Ontdek speciaal geselecteerde geheime locaties, afgezonderd van stadslichten, verkeer en andere reisgroepen, waardoor uw noorderlichtervaring wordt verbeterd. Met nauwgezette aandacht voor detail maakt ons deskundige team 24/7 gebruik van zeer geavanceerde weer-, wolken- en aurora-voorspellingen, ondersteund door satellietbeelden, om uw kansen om getuige te zijn van de lichten te vergroten. In het zeldzame geval dat onvoorziene omstandigheden het zicht belemmeren, bieden wij onbeperkte herhalingen aan totdat je getuige bent van het betoverende spektakel.

Aurora Basecamp met transfer

9. Aurora Basecamp met transfer

Als de omstandigheden goed zijn, kun je de adembenemende schoonheid van het noorderlicht ervaren in Aurora Basecamp, gelegen op slechts 30 minuten rijden van Reykjavik. Transfer is bij deze boeking inbegrepen. Wanneer en als de tijd daar is en het noorderlicht de nachtelijke hemel verlicht, ga dan op pad om de Aurora Borealis in al zijn glorie te aanschouwen. Bij aankomst ontmoet je je gids bij de ingang van de koepel en geniet je van een welkome warme chocolademelk om op te warmen. Wandel vervolgens samen met je gids door een kleine tentoonstelling en leer alles wat er te weten valt over het noorderlicht en hoe je het kunt spotten. Terwijl je wacht tot de magie gebeurt, kun je de verwarmde lounge in en uit lopen, of buiten bij de vuurkorven plaatsnemen. Stel gerust uw vragen aan uw gids of vraag om hulp bij het maken van de perfecte foto.

Vanuit Reykjavik: Reykjadalur Vallei Warmwaterbron Wandeling & Zwemmen

10. Vanuit Reykjavik: Reykjadalur Vallei Warmwaterbron Wandeling & Zwemmen

Ga op een buitengewoon IJslands avontuur met onze meerdaagse tour, een boeiende reis die je belooft onder te dompelen in de verbluffende natuurwonderen rondom Reykjavík. Vanaf het moment dat je dag begint met een pick-up in de ochtend in Reykjavík, is de weg vrij voor verkenning, ontspanning en een gedenkwaardige ontmoeting met de unieke landschappen die de ongeëvenaarde schoonheid van IJsland bepalen. Het eerste hoofdstuk van onze reis ontvouwt zich bij het betoverende Kleifarvatn meer. Dit etherische meer ligt verscholen in een vulkanisch landschap en straalt een buitenaardse charme uit, omringd door ruige heuvels en lavavelden. Terwijl je de serene schoonheid in je opneemt, geeft je deskundige gids inzicht in de unieke geologie van IJsland en vertelt hij verhalen over de fascinerende geschiedenis van de regio en de natuurverschijnselen die dit fascinerende land hebben gevormd. Na het Kleifarvatn meer brengt onze reis ons naar het Seltún geothermisch gebied, waar de geothermische krachten van de aarde op een fascinerende manier worden getoond. Bewonder de borrelende modderpotten, sissende stoomopeningen en levendige mineraalafzettingen die samen een surrealistisch en betoverend landschap vormen. De etherische sfeer van Seltún biedt een unieke blik op de krachtige geologische krachten die IJsland blijven vormen. Onze volgende stop is een lunchpauze in een charmante Greenhouse in Hveragerði. Hier kun je je smaakpapillen verwennen met een lokaal geproduceerde en vers bereide maaltijd te midden van een bloeiende tuinbouwgemeenschap. Na een bevredigende lunch maak je je klaar voor een opwindende wandeling naar de Reykjadalur Vallei, toepasselijk de "Stoomvallei" genoemd. Doorkruis schilderachtige landschappen, passeer glooiende heuvels en stomende bronnen op weg naar het hoogtepunt van de tocht: de natuurlijke warmwaterbronnen. Bij aankomst in Reykjadalur dompel je jezelf onder in de warme rivier, omgeven door ongerepte natuur. Deze unieke kans stelt je in staat om tot rust te komen en te verjongen in het therapeutische water van IJslands geothermische paradijs, waardoor je blijvende herinneringen aan deze buitengewone dag creëert. Aan het eind van de dag rijden we je terug naar Reykjavík, waar je in alle rust kunt terugdenken aan een dag vol ontzagwekkende bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en de verjongende omhelzing van de natuurlijke warmwaterbronnen van Reykjadalur. Ga met ons mee voor een onvergetelijke reis die de essentie van IJslands natuurlijke schoonheid en geothermische wonderen weergeeft en je achterlaat met een diepe verbondenheid met dit buitengewone land.

Alle activiteiten

29 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Hafnarfjörður

Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht in lavavelden

Vanuit Reykjavík: IJslandse paardrijtocht in lavavelden

De vulkanische velden van IJsland te paard bekijken, met lokale gidsen die het gebied op hun duimpje kennen tijdens deze 1,5-2 uur durende paardrijexcursie vanuit Reykjavík, met optionele hoteltransfers. Geniet van vriendelijke paarden op uitstekende rijpaden bij de Íshestar-stallen in Hafnarfjörður. Rijd door lavavelden en langs prachtige groene heuvels. Zoek naar verschillende rotsformaties in de lava terwijl je de speciale manier van lopen van deze paarden, bekend als tölt, ervaart. De Íshestar-stallen zijn uniek in IJsland met fantastische faciliteiten in een prachtige omgeving net buiten de stad Hafnarfjörður, op ongeveer 20 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en de fascinerende omgeving bieden eindeloze mogelijkheden voor paardrijden, wandelen en andere buitenactiviteiten. De kleedkamer van de Manege is goed geoutilleerd. Alle klanten krijgen warme overalls, regenkleding, rijlaarzen en helmen in hun maat. Het personeel van Íshestar is er trots op paarden te vinden die aan individuele behoeften voldoen en de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Reykjavík: vulkaanuitbarsting en wandeltocht door Reykjanes

Reykjavík: vulkaanuitbarsting en wandeltocht door Reykjanes

Update 9 augustus: De stroom nieuwe lava bij Litli-Hrutur is voorlopig gestopt. Het gebied smeult nog steeds en is fascinerend om te bezoeken. Na een periode van rust na uitbarstingen in 2012 en 2022, is het schiereiland Reykjanes weer wakker geworden. Half juli barstte een nieuwe vulkaan bij Litli Hrutur uit en spuwde lava en rook over een uitgestrekt gebied. Ontdek de schoonheid van vulkanische landschappen in de Geldingadalur-vallei op deze dagtrip vanuit Reykjavík. Loop langs de uitbarstingsplaats Meradalir en Fagraadalsfjall-vulkaangebieden om de nieuwe lavavelden te zien. Maak foto's op locaties zoals het Kleifarvatn-meer, The Bridge between Continents en Gunnuhver Hot Springs. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op weg gaat naar een mooie rit omringd door adembenemende uitzichten. Stop bij het Kleifarvatn-meer om het zwarte zandstrand en de omliggende bergen in je op te nemen. Trek uw wandelschoenen aan en begin aan de lange wandeling richting Litli Hrutur, ten noorden van Meradalir. Houd er rekening mee dat de wandeling van gemiddelde tot zware moeilijkheidsgraad is en ongeveer 2 uur duurt enkele reis. Houd er echter rekening mee dat de route die we nemen kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden op de dag. Wij brengen u altijd naar het veiligste uitkijkpunt. Dit is een goed moment om je lunchpakket op te eten. Rijd over het schiereiland Reykjanes, waar vulkanen het gebied hebben gevormd, met immense oude lavavelden die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Ga verder naar de warmwaterbronnen van Gunnuhver om stoom van het kokende water in te ademen. Baan je een weg naar de oudste vuurtoren van IJsland Reykjanes Lighthouse. Bewonder de kliffen en zeestapels gevormd door de Atlantische Oceaan bij de Valhnúkamöl Boulder Ridge. Zie ten slotte de brug tussen continenten die een kloof tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen kruist. Maak een foto van jezelf terwijl je over de brug loopt voordat je terugkeert naar Reykjavík.

Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

Update 9 augustus: De stroom nieuwe lava bij Litli-Hrutur is gestopt, althans voorlopig. Het gebied smeult nog steeds en is fascinerend om te bezoeken. Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en wandel naar de uitbarstende vulkaan bij de Litli Hrutur-vulkaan op deze dagtrip vanuit Reykjavík. Heb de mogelijkheid om ophalen en wegbrengen te selecteren. Ontspan na uw wandeling met een duik in de Blue Lagoon en een gratis drankje. Begin je avontuur met een pick-up in Reykjavík en ga richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van bemoste lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. In juli 2023 opende zich een nieuwe vulkanische kloof in de heuvels van Reykjanes. Wandel langs de uitbarstingslocatie van 2021 bij de Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. De wandeling duurt ongeveer 2 uur enkele reis op over het algemeen vlak terrein. Je zult echter geen spijt krijgen van de inspanning, want je wordt beloond met een verbluffend vertoon van natuurlijke kracht. Wees getuige van nieuw gevormde lava die van de vulkaan afdaalt in oud lavamos en rotsen. Na de onvergetelijke ervaring wandelt u nog een keer terug de vallei in. Je botten zijn misschien vermoeid, dus je dag afsluiten met ontspannen in de Blue Lagoon is het perfecte medicijn. Laat het warme, genezende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

Aurora Basecamp: nachtelijke observatietour noorderlicht

Als de omstandigheden goed zijn, kun je de adembenemende schoonheid van het noorderlicht ervaren in Aurora Basecamp, gelegen op slechts 30 minuten rijden van Reykjavik. Houd er rekening mee dat de overdracht niet is inbegrepen. Wanneer en als de tijd daar is en het noorderlicht de nachtelijke hemel verlicht, ga dan op pad om de Aurora Borealis in al zijn glorie te aanschouwen. Bij aankomst ontmoet je je gids bij de ingang van de koepel en geniet je van een welkome warme chocolademelk om op te warmen. Wandel vervolgens samen met je gids door een kleine tentoonstelling en leer alles wat er te weten valt over het noorderlicht en hoe je het kunt spotten. Terwijl je wacht tot de magie gebeurt, kun je de verwarmde lounge in en uit lopen, of buiten bij de vuurkorven plaatsnemen. Stel gerust uw vragen aan uw gids of vraag om hulp bij het maken van de perfecte foto.

Hafnarfjörður: Paardrijtocht in de omgeving van Reykjavik

Hafnarfjörður: Paardrijtocht in de omgeving van Reykjavik

Begin je dag met een paardrijavontuur in IJsland en verken comfortabel de ongerepte schoonheid van de natuur. Onze paardrijtocht is speciaal ontworpen voor beginners, die de sensatie van het berijden van het geweldige IJslandse paard willen ervaren terwijl ze genieten van het adembenemende landschap om hen heen. Onder leiding van ervaren gidsen maak je een rit door met mos bedekte lavavelden en over ruiterpaden, omgeven door adembenemende vergezichten over de IJslandse natuur, zoals het panoramische uitzicht op de majestueuze Bláfjöll-bergen. Onze gidsen zorgen ervoor dat u zich veilig en comfortabel voelt tijdens de rit en zorgen ervoor dat u voldoende gelegenheid krijgt om het IJslandse paard te leren kennen. Na de rondleiding nodigen we u uit om te ontspannen en te genieten van gratis koffie, thee en warme chocolademelk in onze stallen. Ons vriendelijke personeel beantwoordt graag al uw vragen over het IJslandse paard, zijn geschiedenis en zijn unieke kenmerken.

Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour in kleine groep

Vanuit Reykjavik: Reykjanes Geopark Tour in kleine groep

Ontdek de "smeltkroes" van IJsland waar geothermische energie, seismische activiteit en tektonische bewegingen allemaal te vinden zijn tijdens deze rondleiding van een halve dag met een kleine groep. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavík, reis je per minibus naar het schiereiland. Al snel verschijnen de prachtige meren Kleifarvatn en Graenavatn voor je. Houd je camera's gereed om de unieke schoonheid van deze IJslandse taferelen in beeld te brengen, zowel hier als wanneer je aankomt in het geothermische gebied Krysuvik. Bezoek de vuurtoren van Reykjanesviti waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten of geniet gewoon van de Atlantische oceaan. De tour is perfect als je de ruige schoonheid van IJsland wilt ervaren voordat je op je vlucht stapt. De bus brengt je naar Keflavik International Airport en de Blue Lagoon. Verwacht rond 15:30 uur terug te zijn in Reykjavik. Let op: Vanwege de huidige aardbeving en mogelijke uitbarsting is Grindavik en het omliggende gebied nu gesloten. In plaats daarvan bezoeken we de volgende locatie: - Brimketill lavarotsen en brekende golven - we nemen nu de noordelijke kustweg naar Vogar - Gunnuhver stomende modderpoelen - we bezoeken Narjarvik en bekijken het Viking Langschip - Vuurtoren en vogelkliffen van Reykjanesvíti - we rijden nu Keflavik in en bezoeken de Trolvrouw in haar grot - De Brug tussen de continenten - we gaan nu lunchen - Drop off naar Blue Lagoon - er is nu een optie voor een gratis drop off bij Sky Lagoon

Vanuit Reykjavík: Vikingtocht te paard in Hafnarfjörður

Vanuit Reykjavík: Vikingtocht te paard in Hafnarfjörður

De Íshestar-stallen zijn gevestigd op het mooie platteland buiten de stad Hafnarfjörður, op 10 minuten rijden van Reykjavík. De faciliteiten en de omgeving bieden eindeloze mogelijkheden om te paardrijden, te wandelen en andere buitenactiviteiten te beoefenen. De manege verwelkomt individuen, gezinnen en iedere soort groep die wil genieten van het buitenleven. De Viking Tour Express-paardrij-excursie wordt het hele jaar door dagelijks aangeboden om 13:00 uur. Deze excursie van 5 uur wordt alleen aangeraden voor gevorderde ruiters. Ruiters moeten vertrouwd zijn met paardrijden en de controle kunnen behouden op elk tempo. De zuivere rijtijd is ongeveer 2,5 tot 3 uur, inclusief pauzes. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Alle gasten krijgen een warme overall, regenkleding, paardrijlaarzen en een helm op maat. Het personeel van Íshestar zorgt voor een paard dat bij je past, en waakt erover dat alle deelnemers veilig zijn. Let op: rugzakken, tassen en grote camera's mogen niet mee tijdens de rit, bij de manage zijn kluisjes waar je waardevolle spullen op kunt bergen. Let op: voor je eigen veiligheid mag je niet meedoen aan de rit als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Ook zwangere vrouwen mogen niet deelnemen vanwege eventueel letsel voor het ongeboren kind in geval van een ongeluk. Alle gasten doen vrijwillig mee aan de rit en stellen de gids op de hoogte van eventuele persoonlijke omstandigheden die de rit kunnen bemoeilijken. Als een groep tijdens de rit wordt opgedeeld, moeten ouders in dezelfde groep als hun kinderen blijven. Het maximale gewicht voor deelnemers is 110 kilogram.

Reykjavik: noorderlichttour met privéfotograaf

Reykjavik: noorderlichttour met privéfotograaf

Onze deskundige gidsen en fotografen bieden een onbeperkt aantal professionele foto's van de tour en zorgen ervoor dat je naar huis gaat met prachtige foto's van het noorderlicht en inzichtelijke kennis van dit natuurwonder. Om een intieme en gezellige ervaring te behouden, biedt onze tour plaats aan maximaal 16 passagiers, wat een kleine groepsgarantie is die moeilijk te vinden is in IJsland. Geen drukke tours meer die de magie in gevaar brengen. We zijn er trots op dat we de enige noorderlichtoperator in IJsland zijn die warme winterjumpsuits en buitenstoelen op locatie levert, zodat u zich comfortabel voelt in het koude Arctische weer. Geniet van traditionele IJslandse snacks, waaronder gedroogde vis, kaneelbroodjes, gebak, chocolade, warme chocolademelk, thee en premium IJslandse wodka en snaps. Ontdek speciaal geselecteerde geheime locaties, afgezonderd van stadslichten, verkeer en andere reisgroepen, waardoor uw noorderlichtervaring wordt verbeterd. Met nauwgezette aandacht voor detail maakt ons deskundige team 24/7 gebruik van zeer geavanceerde weer-, wolken- en aurora-voorspellingen, ondersteund door satellietbeelden, om uw kansen om getuige te zijn van de lichten te vergroten. In het zeldzame geval dat onvoorziene omstandigheden het zicht belemmeren, bieden wij onbeperkte herhalingen aan totdat je getuige bent van het betoverende spektakel.

Aurora Basecamp met transfer

Aurora Basecamp met transfer

Als de omstandigheden goed zijn, kun je de adembenemende schoonheid van het noorderlicht ervaren in Aurora Basecamp, gelegen op slechts 30 minuten rijden van Reykjavik. Transfer is bij deze boeking inbegrepen. Wanneer en als de tijd daar is en het noorderlicht de nachtelijke hemel verlicht, ga dan op pad om de Aurora Borealis in al zijn glorie te aanschouwen. Bij aankomst ontmoet je je gids bij de ingang van de koepel en geniet je van een welkome warme chocolademelk om op te warmen. Wandel vervolgens samen met je gids door een kleine tentoonstelling en leer alles wat er te weten valt over het noorderlicht en hoe je het kunt spotten. Terwijl je wacht tot de magie gebeurt, kun je de verwarmde lounge in en uit lopen, of buiten bij de vuurkorven plaatsnemen. Stel gerust uw vragen aan uw gids of vraag om hulp bij het maken van de perfecte foto.

Vanuit Reykjavik: Reykjadalur Vallei Warmwaterbron Wandeling & Zwemmen

Vanuit Reykjavik: Reykjadalur Vallei Warmwaterbron Wandeling & Zwemmen

Ga op een buitengewoon IJslands avontuur met onze meerdaagse tour, een boeiende reis die je belooft onder te dompelen in de verbluffende natuurwonderen rondom Reykjavík. Vanaf het moment dat je dag begint met een pick-up in de ochtend in Reykjavík, is de weg vrij voor verkenning, ontspanning en een gedenkwaardige ontmoeting met de unieke landschappen die de ongeëvenaarde schoonheid van IJsland bepalen. Het eerste hoofdstuk van onze reis ontvouwt zich bij het betoverende Kleifarvatn meer. Dit etherische meer ligt verscholen in een vulkanisch landschap en straalt een buitenaardse charme uit, omringd door ruige heuvels en lavavelden. Terwijl je de serene schoonheid in je opneemt, geeft je deskundige gids inzicht in de unieke geologie van IJsland en vertelt hij verhalen over de fascinerende geschiedenis van de regio en de natuurverschijnselen die dit fascinerende land hebben gevormd. Na het Kleifarvatn meer brengt onze reis ons naar het Seltún geothermisch gebied, waar de geothermische krachten van de aarde op een fascinerende manier worden getoond. Bewonder de borrelende modderpotten, sissende stoomopeningen en levendige mineraalafzettingen die samen een surrealistisch en betoverend landschap vormen. De etherische sfeer van Seltún biedt een unieke blik op de krachtige geologische krachten die IJsland blijven vormen. Onze volgende stop is een lunchpauze in een charmante Greenhouse in Hveragerði. Hier kun je je smaakpapillen verwennen met een lokaal geproduceerde en vers bereide maaltijd te midden van een bloeiende tuinbouwgemeenschap. Na een bevredigende lunch maak je je klaar voor een opwindende wandeling naar de Reykjadalur Vallei, toepasselijk de "Stoomvallei" genoemd. Doorkruis schilderachtige landschappen, passeer glooiende heuvels en stomende bronnen op weg naar het hoogtepunt van de tocht: de natuurlijke warmwaterbronnen. Bij aankomst in Reykjadalur dompel je jezelf onder in de warme rivier, omgeven door ongerepte natuur. Deze unieke kans stelt je in staat om tot rust te komen en te verjongen in het therapeutische water van IJslands geothermische paradijs, waardoor je blijvende herinneringen aan deze buitengewone dag creëert. Aan het eind van de dag rijden we je terug naar Reykjavík, waar je in alle rust kunt terugdenken aan een dag vol ontzagwekkende bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en de verjongende omhelzing van de natuurlijke warmwaterbronnen van Reykjadalur. Ga met ons mee voor een onvergetelijke reis die de essentie van IJslands natuurlijke schoonheid en geothermische wonderen weergeeft en je achterlaat met een diepe verbondenheid met dit buitengewone land.

Veelgestelde vragen over Hafnarfjörður

Wat zijn de topattracties van Hafnarfjörður?

De topattracties van Hafnarfjörður zijn:

Bekijk alle topattracties van Hafnarfjörður

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Hafnarfjörður?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Hafnarfjörður op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Hafnarfjörður

Activiteiten in Hafnarfjörður

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Hafnarfjörður

Wil je alle activiteiten in Hafnarfjörður bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hafnarfjörður

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.655 beoordelingen)

Super aardige en behulpzame gidsen, je voelt je ondanks het grote aantal rijdende gasten in goede handen en welkom, zeer goed verzorgde en uitgebalanceerde paarden, hoogwaardige uitrusting te huur zoals overalls, paardrijcaps etc., voldoende tijd voor en na de rit voor warme chocolademelk of koffie, duidelijke instructies en mededelingen, voor alle niveaus. Uiteraard duurt het even voordat er zoveel mensen (ruim twintig) op het paard zitten. Bij het opsplitsen van de groep heb ik voor de snellere gekozen, wat nog steeds een ontspannen rit is met mooie tölt-fasen. Ik heb deze tocht meerdere keren gedaan en als ervaren ruiter vind ik de Vikingtocht nog meer een aanrader, maar wederom heb ik een geweldige tijd gehad.

Wij hebben erg genoten van de tocht door de prachtige lavavelden! Ook was het fijn dat de groep zich gedurende de tocht opsplitste, zodat zowel beginners als gevorderden aan hun trekken kwamen! We hadden veel geluk met het weer (zonnig maar superkoud) en de pull-on overall die je kunt lenen kwam goed van pas! Het was ook spannend om informatie te krijgen over IJslandse paarden! Een geweldige reis van een halve dag voor dieren- en paardenliefhebbers!

Betrouwbaar afhalen, heerlijke cacao vooraf, gezellige sfeer, vriendelijke en behulpzame gidsen die Duits en Engels spraken, veel goede informatie, groepen worden gescheiden op basis van ervaring, praktische overalls en bijpassende rijmutsen om te lenen, mijn paard was zeer betrouwbaar en sociaal en wordt meestal goed gedood, er was ook een fotostop met informatie en ik voelde me altijd goed verzorgd en verzorgd

Ook al was de weg naar de vulkaan tijdelijk afgesloten, onze gids was uitzonderlijk, hij gaf ons verschillende tips en stopte zelfs op de plaats waar de laatste uitbarsting plaatsvond om een kijkje te nemen, geweldig werk!! Ik raad aan !

mooie tocht met leuke gidsen. De paarden worden met liefde verzorgd en goed behandeld!