Kies data

Dingen om te doen Haifa

Haifa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de mooie Mediterraanse kust van Israël tijdens deze dagvullende uitstap die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanja. Een deskundige gids neemt je mee de bus met airconditioning in naar oude steden en monumenten langs de kust. Om mee te beginnen ga je met je gids op ontdekkingstocht in de prachtige havenstad Caesarea. Deze oude Romeinse stad bevat imposante Romeinse ruïnes, waaronder één van de grootste amfitheaters die in de Romeinse periode gebouwd zijn. Vervolgens reis je naar Haifa om de Tuinen van Baha'í te bezoeken. De Tuinen van Baha'í bevatten schitterende terrassen en zijn één van de belangrijkste attracties van Israël. Je gids zorgt ervoor dat je de kans krijgt om de mooie UNESCO-Werelderfgoedtuinen te fotograferen en neemt je daarna mee naar Rosh Hanikra. Bij Rosh Hanikra verken je de kalkstenen grotten van het gebied. Je vindt er ook prachtige witte kalkkliffen die uitkijken over de Middellandse Zee. Vanaf de kliffen kijk je over de grens naar Libanon, waarna je verder reist naar Akko, in het noorden. De oude stad van Akko staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bevat imposante stadsmuren, een charmante haven en een oosterse bazaar. De gids vertelt in detail over de fascinerende geschiedenis van de oude stad terwijl je door de historische straatjes wandelt die ooit bekend waren bij Grieken, Byzantijnen en Ottomanen. 

Van Haifa: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

2. Van Haifa: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

Nadat je bent opgewacht door je gids in de cruisehaven van Haifa, maak je een aangename rit naar het noorden naar Galilea. De reis voert je langs de Jizreël-vallei, bekend als het bijbelse Armageddon. Onze eerste stop is in Nazareth, waar Jezus de eerste jaren van zijn leven doorbracht. Bezoek de prachtige Aankondigingskerk die de plek markeert waar Maria voor het eerst hoorde over haar toekomstige zoon. Verken vervolgens de 1e-eeuwse grotwoning onder de Sint-Jozefkerk. Volgens de overlevering hebben Maria, Jozef en hun zoon Jezus hier ooit gewoond. Als de tour Nazareth verlaat, zien we Mary's Well en gaan dan verder langs Kfar Kana, de bijbelse stad Cana. Hier veranderde Jezus water in wijn. De tour neemt je mee naar de rand van het Meer van Galilea en de berg der zaligsprekingen. Hier kun je je Jezus voorstellen die predikt tot zijn volgelingen. Bezoek de zaligsprekingskerk die uitkijkt over het Meer van Galilea. De tocht gaat verder naar Tabgha, een klein dorpje aan het water. Hier bezoeken we de Vermenigvuldigingskerk waar Jezus op wonderbaarlijke wijze vijf broden en twee vissen deelde tussen duizenden volgelingen. De volgende stop is in Kfar Nachum (Kafarnaüm). Hier bracht Jezus het grootste deel van zijn bediening door. Na een lunchpauze in een restaurant in Galilea, stoppen we aan de oevers van de rivier de Jordaan, bij Yardenit. Als er voldoende tijd is, kunt u zich laten dopen op deze traditionele doopplaats. De tour gaat naar het zuiden langs de twee toppen van de Hoorns van Hattin, waar Saladin de kruisvaarders in 1187 op beroemde wijze versloeg. Aan het einde van de tour word je op tijd teruggebracht naar de haven in Haifa om aan boord van het cruiseschip te gaan en vervolg je avontuur.

Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

3. Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

Vertrek vanuit Tel Aviv en reis langs de Middellandse Zeekust langs Herzliya en Netanya. Je komt aan in de stad Caesarea die werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer, Caesar. Kom meer te weten over overblijfselen van de oude stad en hoe het een welvarende en luxueuze stad was. Onder de archeologische opgravingen, zie je poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor uitvoeringen door Israëlische en internationale artiesten. Ga naar een deel van wat ooit een hippodroom was en de overblijfselen van een Romeinse tempel die boven de haven stond.  Blijf doorrijden naar het noorden door Haifa, waar je de tijd neemt om de adembenemende Baha'i-schrijn en tuinen te zien. Wandel door de terrastuinen die naar beneden lopen in de berg richting de stad eronder. Zie hoe elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Bezoek vervolgens  Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal af met een kabelbaan in het netwerk van kalksteengrotten gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Pauzeer op de terugweg naar het zuiden bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed is bewaard en wees onder de indruk van de ongelooflijke overgebleven architectuur. Een deel van de stad heeft markten en mensen die nog in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en gracht die aan het einde van de jaren 1900 door El Jazzar zijn gereconstrueerd en gerepareerd. Ontdek hoe de machtige muren ervoor zorgden dat zelfs Napoleon de stad niet kon veroveren. Zie tot slot de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turks bewind werd gebruikt en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om joden op te hangen die de wet overtreden die de joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Dagtrip naar Caesarea, Haifa en Akko vanuit Jeruzalem

4. Dagtrip naar Caesarea, Haifa en Akko vanuit Jeruzalem

Deze dagtour neemt je mee naar de juweeltjes van de westkust van Israël. Vertrekkend vanuit Jeruzalem in een bus met airconditioning om deel te nemen aan de tour in Tel Aviv. Ga langs de kust, via Tel Aviv, naar de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. De prachtige haven ligt ongeveer halverwege tussen Haifa en Tel Aviv en heeft een lange en bijzondere geschiedenis. Ontwikkeld van een bescheiden Fenicische haven door koning Herodes tot een van de grootste steden van Palestina, overleefde het tot de 13e eeuw toen de Baybars van Egypte het verwoestten. De ruïnes zijn indrukwekkend en omvatten een machtig aquaduct en een van de grootste amfitheaters uit de Romeinse tijd. Maak een ontspannen wandeling langs de archeologische opgravingen voordat je verder gaat langs de kust naar Haifa. De derde stad van Israël biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de stad zelf vanaf een van de belangrijkste locaties, de Baha'i-tuinen in het Baha'i World Center. Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, u krijgt uw fotomoment en geniet van het uitzicht voordat u doorgaat naar Rosh Hanikra. Verken de kalksteengrotten van Rosh Hanikra aan de grens met Libanon. Bekijk de prachtige witte krijtrotsen met uitzicht op zee. ga verder naar Acre aan het noordelijke uiteinde van de baai van Haifa. Een van de oudste continu bewoonde locaties in West-Galilea, het verhaal van de stad is even fascinerend als lang, en je hebt tijd om door straten te dwalen die de voetstappen van Grieken, Byzantijnen, Arabische kruisvaarders, Ottomanen en Britten hebben gezien. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en beschikt over enorme stadsmuren, een charmante haven, een oosterse markt en de glorieuze Jezzar Pasha-moskee, waar een enkele haar uit de baard van de profeet Mohammed wordt bewaard. U keert langs de kust terug naar uw hotels.

Israël: eSIM mobiel dataroamingplan

5. Israël: eSIM mobiel dataroamingplan

Maak uw reis naar Israël probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Israël en optionele dekking voor een ander land: Mongolië. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android: als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Israël: Pelephone Mongolië: Unitel

Vanuit Jeruzalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikra Tour

6. Vanuit Jeruzalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikra Tour

Vertrek vanuit Jeruzalem en reis langs de Middellandse Zeekust. Onderweg passeer je Herzilya en Natanya voordat je het eerste interessante punt bereikt, de oude stad Caesarea. Ontdek hoe deze stad werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer Caesar. Zie tussen de archeologische opgravingen poorten, een slotgracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor optredens van Israëlische en internationale artiesten. Naast het amfitheater vind je de overblijfselen van het Hippodrome en de Romeinse tempel. Lees meer over hoe beide gebouwen boven de haven stonden met uitzicht op de drukke commerciële schepen die schatten uit het oosten vervoerden en de Nabatese karavanen die op weg waren naar Rome. Luister naar verhalen over hoe de stad die zo welvarend was na de kruistocht in de vergetelheid raakte. Rijd verder naar het noorden en passeer Haifa, waar u zult stoppen om het adembenemende Baha'i-heiligdom en de tuinen te zien. De terrasvormige tuinen stromen de berg af naar de stad beneden, elk van de 19 terrassen barst van kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Volgende stop bij Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de Middellandse Zeekust van Israël. Daal met de kabelbaan af in het netwerk van kalksteengrotten die zijn ontstaan door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Stop op de terugreis naar het zuiden bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed bewaard is gebleven en raak onder de indruk van de ongelooflijke overgebleven architectuur. Bewonder hoe een deel van de stad leeft met markten en mensen die nog steeds in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en de gracht die aan het einde van de 20e eeuw door El Jazzar werd gereconstrueerd en gerepareerd. Lees meer over hoe de machtige muren zelfs Napoleon ervan weerhielden de stad te veroveren. Bezoek ten slotte de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turkse heerschappij werd gebruikt en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om Joden op te hangen die de Britse wet overtraden die de Joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Van Tel Aviv: privérondleiding door Noord-Israël

7. Van Tel Aviv: privérondleiding door Noord-Israël

Verken vier van de meest indrukwekkende locaties van Israël tijdens deze privétour naar Caesarea, Haifa, Rosh Hanikra en Akko. Reis per privévoertuig met airconditioning met uw eigen gids voor de dag. Ontdek de diversiteit en schoonheid van de noordelijke kustlijn van Israël, van de Romeinse aquaducten van Caesarea, gemaakt door koning Herodes, tot de glinsterende witte grotten van Rosh Hanikra. Neem eerst het wonder van koning Herodes' oude kustplaats Caesarea in u op, voordat u de bruisende markten in Akko gaat verkennen. Bezoek vervolgens Haifa, de thuisbasis van de 'hangende' Bahai-tuinen. Bewonder tenslotte Rosh Hanikra, een prachtig gebied waar kliffen en grotten de Middellandse Zee ontmoeten.

Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

8. Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

Deze tour van de oude stad van Jeruzalem is volledig flexibel en kan alle plaatsen die u wilt zien zijn. Als u wilt naar sites van bijzonder belang voor het christendom te bezoeken, wordt u begeleid door een gids expert in alle relevante sites. Op deze dagexcursie vindt u de kerk van het Heilige Graf, de Via Dolorosa, de tuin van Gethsemane, Room van het Laatste Avondmaal, en nog veel meer te ontdekken. Als u liever een joods-gericht tour zal uw gids expert op sites zoals de Westelijke Muur, Olijfberg, Joodse wijken, de synagogen, en anderen. U kunt ook een bezoek aan Bethlehem en de kerk van de geboorte, maken een bezoek aan het Holocaust Museum in Yad Vashem, of meer tijd door te brengen in de nieuwe stad van Jeruzalem. Je zou liever een kort bezoek aan de Dode Zee voor een middag float op de laagste plek op aarde behoren! Wat je ook kiest om te doen, dan heb je een volledige dag van de reis en sightseeing door het Heilige Land hebben, aangepast aan uw wensen te voldoen.

Privé aanpasbare rondleiding naar Nazareth en Galilea

9. Privé aanpasbare rondleiding naar Nazareth en Galilea

Begin 's ochtends met een ophaalservice bij je hotel in Tel Aviv, Jeruzalem, Haifa of ergens anders in Midden- of Noord-Israël. Als u met een cruiseschip komt, wordt u bij het verlaten van het schip opgehaald bij de haven van Haifa. Leg na het ophalen gewoon uit wat u zou willen doen of wat uw interesses zijn en u wordt naar alle plaatsen gebracht die u wilt zien. Als u geïnteresseerd bent in bepaalde sites die van belang zijn voor het christendom, krijgt u een deskundige gids die u naar alle belangrijke sites zal leiden. Ontdek de Kerk van de Aankondiging in Nazareth, het Meer van Galilea, de Jordaan, Kafarnaüm en de Berg der Zaligsprekingen. Als u meer geïnteresseerd bent in het jodendom, neemt een deskundige gids u mee naar Tzippori, het Meer van Galilea, Tiberias, Safed en nog veel meer, afhankelijk van uw aankomstlocatie. Wat u ook wilt doen, u bent de baas en wij staan voor u klaar. Geniet van een hele dag reizen in een privévoertuig met airconditioning. Andere talen dan Engels zijn ook mogelijk. Tot ziens in het heilige land!

Jeruzalem en Bethlehem Tour vanuit Jeruzalem

10. Jeruzalem en Bethlehem Tour vanuit Jeruzalem

Onze dag begint op de Olijfberg met een adembenemend panoramisch uitzicht over Jeruzalem, daarna gaan we verder naar de Byzantijnse Cardo, een oude hoofdweg die door de Joodse wijk van de oude stad van Jeruzalem loopt. We bekijken de Klaagmuur (Kotel) en volgen dan de heilige weg die Jezus met zijn kruis nam over de Weg van Smarten (Via Dolorosa). We stoppen bij verschillende kruiswegstaties en bereiken de basiliek van het Heilig Graf waar Jezus werd gekruisigd en waar zijn graftombe zich bevindt. We maken een wandeling door de bazaars van de christelijke en moslimwijken en verlaten dan Jeruzalem en begeven ons naar Bethlehem. In Bethlehem richten we ons vooral op de Geboortekerk waar Jezus werd geboren.

13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Haifa

Andere activiteiten in Haifa

Wil je alle activiteiten in Haifa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Haifa

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 714 beoordelingen

Dit was een van de beste tours die ik tijdens deze reis heb gemaakt. De plaatsen zijn prachtig (de kleur van het water in de grotten van Rosh Hanikra is niet te beschrijven!); het kasteel van de kruisvaarders in Akko is magnifiek; Haifa, Caesarea, een "must see". Maar het complete verschil werd gemaakt door onze gids, Avishay, een geschiedenisprofessor die ons op de meest aansprekende manier zoveel relevante informatie gaf. Hij was leuk, energiek, hij trok de groep bij elkaar en tegen het einde van de dag kende hij ons (meer dan 30 mensen!) Bij naam en nationaliteit. Kortom, een goede gids maakt het verschil: je ziet geen ander Israël, maar je ziet Israël op een andere manier. Dankjewel, Avishay!!!!

Uitstekende tour met Avi als onze gids. Zeer informatief en vriendelijk. Hield onze groep bij elkaar. Het vervoer was zeer comfortabel. Het enige dat ik niet leuk vond, is het feit dat ze je afzetten in deze toeristenwinkels en veel te veel tijd doorbrengen. We haasten ons door de historische bezienswaardigheden terwijl we tijd verspillen in winkels die te duur zijn. Hetzelfde met de lunch. Ze vertellen je niet dat je veel zult uitgeven voor de lunch. Israël is prijzig voor eten, maar ze zouden je van tevoren de kosten moeten vertellen zonder verrassingen.

De tour was zeer gevarieerd en interessant. We hadden een Engelse tour en gids Liat was super aardig en vertelde veel over het land. De gekozen plek om te lunchen in Akko is qua prijs helemaal in orde en het eten is ontzettend goed. Je werd ook gewoon heel even een winkel binnengesleept en kreeg een korte demonstratie van koperbewerking. In Akko had ik alleen wat meer tijd gehad om over de markt te slenteren.

Onze gids was uiterst deskundig en gaf interessante en nuttige informatie over de plaatsen die we zagen. We brachten niet te veel tijd door in een van de winkelstraten, wat ik op prijs stelde omdat het ons meer tijd gaf om in Caesarea en Acre door te brengen.

Erg goede gids, ze vertelde kort en bondig en zorgde voor een vlot verloop van de dag. We hebben heel veel gezien, aanrader!