Belevingen in
Halifax

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Halifax: De beste dingen die je niet wil missen

Best of Halifax: begeleide tour

1. Best of Halifax: begeleide tour

Je avontuurlijke dag begint met een rit naar Peggy's Cove. Peggy's Cove, een pittoresk vissersdorp waar veel te zien en te doen is, ligt op ongeveer een uur rijden van Halifax. Tijdens de rit naar Peggy's Cove laat je gids je belangrijke bezienswaardigheden en panoramische uitzichten zien. Bij aankomst in de baai krijg je veel vrije tijd om bijvoorbeeld de omgeving van de historische vuurtoren te verkennen, langs de oceaan te wandelen en op zoek te gaan naar getijdenpoelen, naar het dorp te gaan om de vissers te zien, of om te winkelen in een van de kleine boetiekjes en winkels. Nadat je Peggy's Cove hebt verkend, rijd je terug naar Downtown Halifax, waar je stopt bij Citadel Hill en een historische gids op je wacht voor een geweldige rondleiding. Tijdens de rondleiding verken je gevangeniscellen en steegjes die terug gaan naar 1745.   De dag eindigt met een hoogtepunt, namelijk met een rondrit door Downtown Halifax. De rondrit voert je langs de beroemdste gebouwen en bezienswaardigheden van de stad, zoals Titanic Cemetery, de stadstuinen, Pier 21 en de Halifax Farmers Market. Aan het eind van de rondrit wordt je afgezet bij een door jouw gekozen locatie.

...
Halifax: avondtour met zonsondergang en diner in Peggy's Cove

2. Halifax: avondtour met zonsondergang en diner in Peggy's Cove

Begin de tour met ophalen rechtstreeks vanuit je hotel in het centrum van Halifax voordat je op een schilderachtige rit met commentaar naar Peggy's Cove gaat. Kom net op tijd aan in Peggy's Cove om de zonsondergang te bekijken met de beroemde Peggy's Cove Lighthouse (ook bekend als Peggy's Point Lighthouse) met uitzicht op de Atlantische Oceaan als achtergrond. Ga dan naar het Rhubarb Restaurant, een lokale favoriet in de omgeving, voor het diner. Rhubarb Restaurant staat bekend om zijn verse, lokaal geproduceerde gerechten en ongedwongen sfeer. Na het diner brengt je gids je terug naar het centrum van Halifax voor een schilderachtige, verhalende rit door de stad. Passeer meerdere bezienswaardigheden, waaronder de Titanic-begraafplaats (Fairview Lawn Cemetery), Pier 21, Halifax Farmers Market en Point Pleasant Park. Na je schilderachtige, verlichte tour door het centrum van Halifax brengt je gids je terug naar je hotel.

...
Halifax: Segwaytour door de stad

3. Halifax: Segwaytour door de stad

Klim aan boord van een Segway en maak het zien van de bezienswaardigheden van Halifax een fluitje van een cent terwijl je moeiteloos de vele heuvels van de stad op glijdt. Er zijn twee tourlengtes om uit te kiezen die passen bij uw sightseeingplannen en -schema. Beide tours zijn inclusief training, stops voor foto's en tijd om te genieten van de bezochte sites. Check in bij de kiosk aan de Halifax Waterfront, onderteken de ontheffing en kleed je aan met de veiligheidsuitrusting. Bereid je voor op je Segway-avontuur met 30 minuten uitgebreide training inclusief voldoende oefentijd. Volg daarna je deskundige gids langs de Halifax Waterfront Boardwalk voordat je de stad in gaat om de bezienswaardigheden te bekijken. Profiteer van de lokale inzichten van uw gidsen en geniet van stops voor fotomomenten. De duur van uw tour hangt af van de door u geselecteerde optie. De meest populaire is de 3 uur durende stadstour die je meeneemt naar het hart van Halifax om enkele van de hoogtepunten van het centrum te zien. De 2 uur durende City Spin Tour is een verkorte versie van de 3 uur durende tour en neemt je mee langs de Halifax Waterfront tot aan Argyle Street en Citadel Hill. Leer waar dingen zijn en hoe de stad is ingedeeld, zodat je zelf verder kunt verkennen.

...
Halifax: Canadian Museum of Immigration bij toegang tot Pier 21

4. Halifax: Canadian Museum of Immigration bij toegang tot Pier 21

Boek van tevoren en profiteer van flexibele toegang tot het Canadian Museum of Immigration. Plan uw bezoek rond het weer en uw reisschema met een ticket waarmee u binnen 7 dagen aan weerszijden van uw geboekte datum kunt bezoeken. Het museum bevindt zich aan de waterkant van Halifax op de nationale historische plek Pier 21. Stap in het verleden en ervaar hoe het was om naar Canada te emigreren. Ga mee met een gepassioneerde gids voor een rondleiding in het Engels of Frans van de Pier 21 Story Exhibition. Je entree is inclusief toegang tot alle tentoonstellingen. Volg de evolutie van immigratie naar Canada in de Canadian Immigration Story Exhibition. Duik in verhalen uit de eerste hand van nieuwkomers in de Canadese cultuur, economie en manier van leven - van vroeger tot nu. Bekijk een originele documentaire van 20 minuten 'In Canada' voor meeslepende verhalen over reizen en erbij horen. Een van de deskundige onderzoekers van het museum kan u helpen de reis van uw familie te ontdekken in het Scotiabank Family History Centre. U kunt ook Canadese schatten kopen in de unieke cadeauwinkel van het museum.

...
Halifax Boardwalk en Seaport: smartphone-audiotour

5. Halifax Boardwalk en Seaport: smartphone-audiotour

Ontdek de haven van Halifax met deze smartphonetour. Vind historische plekken en kunstvoorwerpen uit de 18e eeuw op deze 1,5 kilometer lange route. Laat je meevoeren naar de tijd dat kapers rijk werden van hun gedurfde escapades op zee tijdens deze informatieve tour. Volg de ontwikkeling van dit gebied door de eeuwen heen terwijl deze onstuimige aanloophaven uitgroeide tot een levendige, moderne stad. Begin bij Pier 21, waar zoveel immigranten voor het eerst voet in Canada zetten om een nieuw leven te beginnen. Wandel langs monumenten, standbeelden en sculpturen ter ere van degenen die hebben bijgedragen aan het maken van Halifax tot de stad die het nu is. Loop in je eigen tempo langs een van de langste promenades ter wereld. Bewaar uw gegevens met een offline rondleiding. Bezoek maritieme musea en loop op het dek van een Edwardiaans stoomschip de CSS Acadian. Van eind juni tot oktober verwelkomt de HMCS Sackville, het oudste oorlogsschip van Canada, bezoekers aan boord. Eindig bij de Market Mall waar u kunt winkelen.

...
Halifax: smartphonerondleiding door kerken, tuinen en kerkhoven

6. Halifax: smartphonerondleiding door kerken, tuinen en kerkhoven

Verken de bezienswaardigheden van Halifax tijdens een zelfgeleide wandeling. Luister naar handsfree gesproken tekst en interactie met wat je ziet met een op attracties gebaseerd trivia-spel. Heb de vrijheid om de stad in je eigen tempo te verkennen met een handige rondleiding die kan worden onderbroken en hervat. Loop door Camp Hill, het eerste kerkhof van de stad. Duik in de verhalen achter de Holy Cross Cemetery en de Old Burying Grounds. Bewonder de indrukwekkende architectuur van de kathedraalkerk van Allerheiligen en de Sint-Pauluskerk. Dompel jezelf onder in de geschiedenis in de Halifax Armory en het stadhuis. Ga naar Victoria Park om erachter te komen wat het Victoriaans maakt. Ga naar het hart van de stad om de Halifax Public Gardens en het oudste stadspark van Canada, de Halifax Common, te zien. Duik in de verhalen van de vele mensen die Halifax hebben gemaakt tot wat het nu is. Neem de stress van het kijken naar een kaart weg met de GPS-functie die u naar plaatsen zoals het Natuurhistorisch Museum leidt. Hoor automatisch commentaar wanneer je plaatsen zoals de oude stadsklok nadert.

...

Sitemap Halifax

Wil je alle activiteiten in Halifax ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.