Dingen om te doen Halifax

Halifax: De beste dingen die je niet wil missen

Van Halifax: Peggy's Cove Express-tour

1. Van Halifax: Peggy's Cove Express-tour

Verken de prachtige Peggy's Cove, met een ervaren, leuke en vriendelijke lokale gids. Geniet van het ophalen van uw hotel in het centrum van Halifax Peninsula met snelle toegang tot de iconische Peggy's Cove. Verken de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada, met een kleine en intieme groepsreis. Geniet van het ophalen van hotels op het schiereiland Downtown Halifax en begin je volledig begeleide tour richting Peggy's Cove. Rijd in comfort en stijl met een high-end sprinterbusje en kleine groepen van minder dan 6 personen. Terwijl je naar dit pittoreske vissersdorp rijdt, leer je leuke lokale feiten en tips van je gids en bewonder je het prachtige, met bomen omzoomde landschap. Grijp bij aankomst in Peggy's Cove de kans om een foto te maken met Peggy's Point Lighthouse. Neem uw vrije tijd om dit schilderachtige vissersdorp te verkennen, dat unieke, kleine winkeltjes en een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende natuur biedt. Ga op een sightseeingbank zitten en denk na over dit turbulente kustpunt voordat je terugkeert naar Halifax.

Halifax: rondleiding door Halifax en bezoek aan Peggy's Cove

2. Halifax: rondleiding door Halifax en bezoek aan Peggy's Cove

Je avontuurlijke dag begint met een rit naar Peggy's Cove. Peggy's Cove, een pittoresk vissersdorp waar veel te zien en te doen is, ligt op ongeveer een uur rijden van Halifax. Tijdens de rit naar Peggy's Cove laat je gids je belangrijke bezienswaardigheden en panoramische uitzichten zien. Bij aankomst in de baai krijg je veel vrije tijd om bijvoorbeeld de omgeving van de historische vuurtoren te verkennen, langs de oceaan te wandelen en op zoek te gaan naar getijdenpoelen, naar het dorp te gaan om de vissers te zien, of om te winkelen in een van de kleine boetiekjes en winkels. Nadat je Peggy's Cove hebt verkend, rijd je terug naar Downtown Halifax, waar je stopt bij Citadel Hill en een historische gids op je wacht voor een geweldige rondleiding. Tijdens de rondleiding verken je gevangeniscellen en steegjes die terug gaan naar 1745.   De dag eindigt met een hoogtepunt, namelijk met een rondrit door Downtown Halifax. De rondrit voert je langs de beroemdste gebouwen en bezienswaardigheden van de stad, zoals Titanic Cemetery, de stadstuinen, Pier 21 en de Halifax Farmers Market. Aan het eind van de rondrit wordt je afgezet bij een door jouw gekozen locatie.

Halifax: Canadian Museum of Immigration bij toegang tot Pier 21

3. Halifax: Canadian Museum of Immigration bij toegang tot Pier 21

Boek van tevoren en profiteer van flexibele toegang tot het Canadian Museum of Immigration. Plan uw bezoek rond het weer en uw reisschema met een ticket waarmee u binnen 7 dagen aan weerszijden van uw geboekte datum kunt bezoeken. Het museum bevindt zich aan de waterkant van Halifax op de nationale historische plek Pier 21. Stap in het verleden en ervaar hoe het was om naar Canada te emigreren. Ga mee met een gepassioneerde gids voor een rondleiding in het Engels of Frans van de Pier 21 Story Exhibition. Je entree is inclusief toegang tot alle tentoonstellingen. Volg de evolutie van immigratie naar Canada in de Canadian Immigration Story Exhibition. Duik in verslagen uit de eerste hand van nieuwkomers in de Canadese cultuur, economie en manier van leven - van vroeger tot nu. Bekijk een originele documentaire van 20 minuten 'In Canada' voor meeslepende verhalen over reizen en verbondenheid. Een van de deskundige onderzoekers van het museum kan u helpen de reis van uw familie te ontdekken in het Scotiabank Family History Centre. U kunt ook Canadese schatten kopen in de unieke cadeauwinkel van het museum.

Halifax Boardwalk en Seaport: smartphone-audiotour

4. Halifax Boardwalk en Seaport: smartphone-audiotour

Ontdek de haven van Halifax met deze smartphonetour. Vind historische plekken en kunstvoorwerpen uit de 18e eeuw op deze 1,5 kilometer lange route. Laat je meevoeren naar de tijd dat kapers rijk werden van hun gedurfde escapades op zee tijdens deze informatieve tour. Volg de ontwikkeling van dit gebied door de eeuwen heen terwijl deze onstuimige aanloophaven uitgroeide tot een levendige, moderne stad. Begin bij Pier 21, waar zoveel immigranten voor het eerst voet in Canada zetten om een nieuw leven te beginnen. Wandel langs monumenten, standbeelden en sculpturen ter ere van degenen die hebben bijgedragen aan het maken van Halifax tot de stad die het nu is. Loop in je eigen tempo langs een van de langste promenades ter wereld. Bewaar uw gegevens met een offline rondleiding. Bezoek maritieme musea en loop op het dek van een Edwardiaans stoomschip de CSS Acadian. Van eind juni tot oktober verwelkomt de HMCS Sackville, het oudste oorlogsschip van Canada, bezoekers aan boord. Eindig bij de Market Mall waar u kunt winkelen.

Halifax: privétransfer bij aankomst vanaf Stanfield Airport

5. Halifax: privétransfer bij aankomst vanaf Stanfield Airport

1. Selecteer de vervoersdienst die u nodig heeft (kies het voertuig dat het beste bij uw behoeften past, het aantal passagiers en bagage. Geef de volgende informatie op: volledige naam, vluchtnummer, ophaaldatum en -tijd en telefoonnummer. 2. Bewaar je voucher. Print het uit of bewaar het op je telefoon. 3. 48 uur voor uw rit ontvangt u de contactgegevens van uw chauffeur. 4. 24 uur van tevoren zullen we u de informatie over het ontmoetingspunt verstrekken om uw chauffeur te ontmoeten. 5. Ontmoet je chauffeur op de ophaallocatie. 6. Presenteer uw voucher en identificeer uzelf met de chauffeur. 7. Elke reiziger mag maximaal 1 koffer en 1 KLEINE handbagage meenemen. Voor te grote of buitensporige bagage (surfplanken, golfclubs of fietsen) kunnen bepaalde beperkingen gelden; informeer voor vertrek bij de exploitant of uw overtollige bagage acceptabel is. 8. Houd rekening met de opslagcapaciteit voor bagage op basis van het aantal passagiers. Voor grotere groepen met grotere items kunnen meerdere voertuigen geschikter zijn.

Halifax: ontdek de Halifax Explosion Audio Walking Tour

6. Halifax: ontdek de Halifax Explosion Audio Walking Tour

Ontdek hoe de explosie van Halifax een diepgaand effect had op Halifax met deze audiotour die toegankelijk is op je smartphone. Luister naar het verhaal over hoe de explosie in Halifax de gemeenschap van Richmond verwoestte. Wees ontroerd als je hoort hoe de stad samenkwam om hulp te bieden en weer op te bouwen. Stap terug in de tijd naar die noodlottige dag met elke stop tijdens je tour. Betaal je respect bij de gedenktekens die zijn opgericht ter ere van de slachtoffers op St. Joseph's Square, de Memorial Bell Tower, Richmond Staircase en het Veith House Community Centre. Bezoek Fort Needham Park en hoor wat van de oorlogsgeschiedenis van Halifax. Ontdek het drama achter de botsing van de SS Mont Blanc en de SS Imo. Passeer andere opmerkelijke plaatsen zoals de oude Richmond School en het Halifax Relief Commission Building. Laat je audiogids je het verhaal vertellen van de Halifax-explosie en meer. Ga naar zoveel bezienswaardigheden en attracties als je wilt en volg de tour in je eigen tempo. Beëindig je tour in het Hydrostone District en de markt.

Halifax: smartphonerondleiding door kerken, tuinen en kerkhoven

7. Halifax: smartphonerondleiding door kerken, tuinen en kerkhoven

Verken de bezienswaardigheden van Halifax tijdens een zelfgeleide wandeling. Luister naar handsfree gesproken tekst en interactie met wat je ziet met een op attracties gebaseerd trivia-spel. Heb de vrijheid om de stad in je eigen tempo te verkennen met een handige rondleiding die kan worden onderbroken en hervat. Loop door Camp Hill, het eerste kerkhof van de stad. Duik in de verhalen achter de Holy Cross Cemetery en de Old Burying Grounds. Bewonder de indrukwekkende architectuur van de kathedraalkerk van Allerheiligen en de Sint-Pauluskerk. Dompel jezelf onder in de geschiedenis in de Halifax Armory en het stadhuis. Ga naar Victoria Park om erachter te komen wat het Victoriaans maakt. Ga naar het hart van de stad om de Halifax Public Gardens en het oudste stadspark van Canada, de Halifax Common, te zien. Duik in de verhalen van de vele mensen die Halifax hebben gemaakt tot wat het nu is. Neem de stress van het kijken naar een kaart weg met de GPS-functie die u naar plaatsen zoals het Natuurhistorisch Museum leidt. Hoor automatisch commentaar wanneer je plaatsen zoals de oude stadsklok nadert.

Topbezienswaardigheden in Halifax

Sitemap Halifax

Wil je alle activiteiten in Halifax ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.