Spiegelzaal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Spiegelzaal: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Kasteel Versailles & Tuinen: ticket, audiogids en vervoer

1. Kasteel Versailles & Tuinen: ticket, audiogids en vervoer

Reis comfortabel in een bus met airconditioning vanaf het stadscentrum van Parijs naar Versailles, de thuisbasis van Louis XVI en Marie Antoinette tot aan de Franse Revolutie in 1789. Je gids aan boord van de bus, staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden.  Reis terug naar de Gouden Eeuw van Frankrijk met een bezoek aan het Kasteel van Versailles, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en symbool staat voor de Franse royalty en extravagantie. Vergaap je aan het adembenemende koninklijke kasteel, dat door de 'Zonnekoning' Lodewijk XIV in de jaren 1660 tot jachtverblijf werd getransformeerd.  Door de audiogids, beschikbaar in 11 talen, ontdek je de Staatsappartementen van de koning en de koningin, de koninklijke kapel en de Spiegelzaal (de belichaming van de Franse weelde) met 357 spiegels langs de met goud versierde hal en de kristallen kroonluchters aan het plafond. Verken daarna de beroemde de tuinen van Versailles met toegang tot het Grand en Petit Trianon, en het landgoed van Marie Antoinette. Afhankelijk van de dag en de geboekte optie, kun je ook ofwel de muzikale tuin of de fonteinshow zien. Na je bezoek ga je weer terug naar Parijs in de bus met airconditioning.

...
Versailles: Paleis van Versailles geleide tour met voorrang

2. Versailles: Paleis van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Paleis van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het paleis te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen.

...
Parijs: paleis en tuinen van Versailles ticket en audiogids

3. Parijs: paleis en tuinen van Versailles ticket en audiogids

Bezoek de grote zalen en staatskamers van het kasteel van Versailles tijdens een dagvullende excursie vanuit Parijs. Kies voor je vervoer per comfortabele bus uit één van de 3 vertrekpunten in de Franse hoofdstad. Wanneer je aankomt bij het monument, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zal een drietalige gastheer je begeleiden naar het kasteel, waar een informatieve audiogids, die in 11 talen beschikbaar is, het hart van het hofleven aan je zal openbaren. Kom te weten hoe een jachthuis voor Lodewijk XIII door zijn zoon Lodewijk XIV werd veranderd en omgebouwd en daarmee uitgroeide tot het kasteel van Versailles, waarvoor het hof en de regering van Frankrijk in 1682 naar Versailles verhuisde. Verken de oogverblindende Spiegelzaal en de luxe staatskamers. Treed in de voetsporen van Lodewijk XIV ('De Zonnekoning') en wandel in je eigen tempo door tuinen die zijn ontworpen door André Le Nôtre. Op dinsdagen en in het weekend biedt je ticket tevens toegang tot de legendarische muzikale fonteinenshow. Kijk naar de waterpartijen die in een oogverblindend spektakel oplichten en daarmee je geweldige dag in Versailles helemaal compleet maken. Ga daarna terug naar Parijs.

...
Versailles: toegang zonder wachtrij en lunch bij Ore

4. Versailles: toegang zonder wachtrij en lunch bij Ore

In het onlangs gerenoveerde Pavillon Dufour biedt Ore échte Franse  klassiekers, hapjes en gebakjes.Het restaurant  bevindt zich op de eerste verdieping van het Pavillon Dufour en is onderverdeeld in twee grote eetzalen, een bar  en drie salons. Bewonder het paleis door de ramen die uitkijken  op de Cour Royale en de Cour d'Honneur. In de salons zorgt de subtiele  plaatsing van de spiegels ervoor dat de gasten naar het paleis  kunnen kijken, zelfs als ze met hun rug naar de ramen staan. Ore - Ducasse au château de Versailles biedt een eigentijdse Franse keuken en een kunstzinnige combinatie  van grote klassiekers en nieuwe gerechten. De bediening is ontspannen, professioneel en efficiënt. Na de lunch profiteer je van voorrangstoegang naar het paleis en kun je van de rest van je dag in Versailles genieten.

...
Van Parijs: halfdaagse Versailles rondleiding met voorrang

5. Van Parijs: halfdaagse Versailles rondleiding met voorrang

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg skip-the-line voorkeurstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, één van de meest belangrijke monumenten in de wereld. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning, en je zal de glorie van de Parijse koninklijke familie kunnen proeven. Neem alles in je op terwijl je gids je door de meest prachtige kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en de koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kan je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, busten en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

...
Vanuit Parijs: voorrangstour Paleis en Tuinen van Versailles

6. Vanuit Parijs: voorrangstour Paleis en Tuinen van Versailles

Dit prachtige Europese paleis net buiten Parijs is een verborgen plek voor de moderne wereld en een perfect voorbeeld van de extravagantie van de Franse monarchie. Ervaar hoe luxe het leven zijn kan, terwijl je wandelt over de weelderige glooiende velden die strekken zo ver het oog reikt. Tijdens deze excursie van een halve dag sla jij de rij over bij de hoofdingang met je gereserveerde ticket voor Versailles. Deze groepsrondleiding telt nooit meer dan 25 personen, en blijft daardoor persoonlijk en ontspannen. Je Engelssprekende gids wacht op je in Versailles, klaar om je door de tuinen en het paleis rond te leiden. Bewonder alleen al de afmetingen van Versailles, een van de grootste en spectaculairste paleizen ter wereld met wel 700 kamers. Je bekijkt een ongelooflijke collectie beeldende kunst en de verfijnde decoraties van 1250 open haarden terwijl je door de highlights van het paleis wandelt, waaronder de woonvertrekken van de koning en de koningin, de Kapel, de Kroningskamer, de Spiegelzaal en de Salon van Overvloed. Stap het daglicht in voor een bezoek aan de perfect onderhouden tuinen, die een gebied van 1800 hectare beslaan. Op donderdagen kun je van een rondleiding door de tuinen genieten en heb je ook vrije tijd om daarna zelf op verkenningstocht te gaan. Je kunt het beste je rondleiding boeken op een andere dag dan donderdag, als je bijvoorbeeld de bekende Versailles-fonteinshow of muziektuinen wilt zien.

...
Van Parijs: dagtour met gids door Versailles met lunch

7. Van Parijs: dagtour met gids door Versailles met lunch

Ontdek het terrein van Versailles in zijn geheel tijdens deze dagtour door het paleis van Versailles en de Trianons vanuit Parijs. Begin uw bezoek aan Versailles in de State Apartments. Geniet van een bezoek aan de Spiegelzaal, de Koninginneslaapkamer en de Ontvangstzalen. Luister naar interessante verhalen over de Zonnekoning en degenen die in het paleis woonden terwijl je het paleis, het terrein en de bijgebouwen verkent. Na je rondleiding door het paleis heb je vrije tijd om door de pittoreske Franse formele tuinen te wandelen. Rond het middaguur staat er een lunch op het programma, gevolgd door een bezoek aan de Grand en Petit Trianon, twee kleinere kastelen die het Franse koningshuis in staat stelden te ontsnappen aan de verstikkende hofetiquette van het hoofdpaleis. Louis XIV en Madame de Montespan lieten hun liefde bloeien in het Grand Trianon. Terwijl ze in de Petite Trinon en de Queen's Hamlet was, genoot Marie-Antoinette van het eenvoudige leven van een herderin.

...
Halve dag Versailles Palace & Gardens Tour vanuit Versailles

8. Halve dag Versailles Palace & Gardens Tour vanuit Versailles

Leer hoe de glorie van de Zonnekoning over de hele wereld op deze tour schitterde. Uw deskundige Engelssprekende gids brengt het extravagante leven van de koninklijke familie en het Franse hof in Versailles tot leven. Kleine groepen zorgen voor een ontspannen en intiem bezoek. Je gids neemt je mee op een reis in de voetsporen van de koningen en koninginnen van Frankrijk. Tijdens de regering van Lodewijk XIV - de Zonnekoning - was Versailles de plek om te zijn en gezien te worden. Tegenwoordig komen bezoekers van over de hele wereld nog steeds naar Versailles om zich te verbazen over de pracht van dit ongelooflijke paleis. Met de Skip-the-Line-toegang kun je de lange rijen omzeilen die elke dag worden gevormd, en je vriendelijke lokale gids stuurt je vakkundig door de drukte, waardoor de beroemde figuren die ooit dit paleis hebben bewoond, weer tot leven komen en ervoor zorgen dat je ik mis niets. Leer hoe de Koningen en Koninginnen hun uitbundige levens in het openbaar leefden, hoe ze de roddelende hovelingen onder hun duim hielden en het Italiaanse onweer stalen door Versailles tot het artistieke centrum van Europa te maken. Ontdek een typische dag uit het leven van Marie Antoinette; je zult snel begrijpen waarom ze het paleis zo haatte. Haar weelderige levensstijl hier zou uiteindelijk leiden tot haar tragische ondergang onder de Franse Revolutie; ze verliet Versailles in 1789 om nooit meer terug te keren. Na een bezoek aan de koninklijke appartementen in het paleis, zal uw gids u door de spectaculaire tuinen leiden, eens het decor van ballen, feesten en uitgebreid vuurwerk. Op fonteintoondagen ontdekt u de verbazingwekkende waterwerken die vandaag nog steeds draaien, net als in de tijd van Kings and Queens. Aan het einde van uw rondleiding geeft uw gids u graag advies over verdere plaatsen om te bezoeken of om te genieten van een heerlijke maaltijd in deze prachtige koninklijke stad.

...
Vanuit Parijs: Versailles met audiogidsrondleiding

9. Vanuit Parijs: Versailles met audiogidsrondleiding

Geniet van een trip van een halve of hele dag vanuit Parijs naar Versailles, een architectonisch wonder. Ga door de westelijke districten van Parijs en vervolgens via de snelweg naar Versailles, een koninklijk château gesitueerd in een voormalig dorp. Het Kasteel van Versailles was meer dan een eeuw de hoofdstad van het koninkrijk Frankrijk. Nu staat het bekend als een rijke buitenwijk van Parijs. Je kunt Versailles zelf van binnen en buiten ontdekken door te wandelen over de kasteelgronden. Je ontvangt bij aankomst een audiogids zodat je je bezoek kunt verrijkken met commentaar, en dit architectonische meesterwerk zal je betoveren door haar schoonheid en historisch belang. Bezoek de koninklijke Statenzalen inclusief de Spiegelzaal en de koninklijke vertrekken, gevolgd door een ontspannen wandeling in de kasteeltuinen.

...
Versailles: privétour van 2 uur voor gezinnen en kinderen

10. Versailles: privétour van 2 uur voor gezinnen en kinderen

Reis terug naar de dagen van het Franse hof tijdens een gezins- en kindvriendelijke rondleiding door het legendarische paleis van Versailles en betreed de delen van het kasteel om de grootse weelde van de passagiershutten te ervaren. Vermijd de droge historische commentaren van sommige tours. Luister met je gids naar de vermakelijke verhalen en feiten die zijn ontworpen met gezinnen en kinderen in gedachten. Stap in een andere wereld terwijl je door de prachtige zalen dwaalt en herinneringen creëert die je je hele leven zult koesteren. Je gids zal de cultuur en kunst van het paleis op een leuke en interactieve manier uitleggen. Als je eenmaal de wonderbaarlijke King's Apartments en de adembenemende Spiegelzaal hebt gezien, maak dan een korte wandeling naar de mooiste delen van de tuinen van Versailles.

...

Sitemap Spiegelzaal

Wil je alle activiteiten in Spiegelzaal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spiegelzaal

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 13.934 beoordelingen

Het ticket liet niet toe de tuinen te bezoeken voor onze rondleiding begon tenzij met een extra betalend ticket omwille van de muzikale presentatie van de fonteinen. Een betalend ticket was dan weer zinloos omdat de tijd tekort was om er voldoende gebruik van te kunnen maken. Daarom hebben we eigenlijk onze tijd moeten verdoen tot de rondleiding begon en dat is jammer. Moest die info beschikbaar geweest zijn hadden we ons anders kunnen organiseren. De rondleiding (Engels) met Laur was trouwens schitterend;

Allemaal geweldig, indrukwekkend, goed uitgelegd en in goed gezelschap. De gids die ons meenam, geweldig en zeer professioneel. Hij kende meerdere talen. En hij wist alles voor aankomst uit te leggen. Hij zorgde voor alles en geen wachtrijen. Directe en snelle toegang. Voor de gidssite draagt hij een kabelkoptelefoon, om de headset te dragen en naar alles te luisteren zonder details te verliezen, anders is het alsof je met een telefoon naar je oor gaat.

Dit was een interessante en goed lopende tour. Onze gids, Anne - Sophie, was uitstekend in het op koers houden van onze groep - geen gemakkelijke prestatie met zoveel te zien. Mijn 10-jarigen waren volledig betrokken tijdens de tour. Anne-Sophie was warm met een heerlijk gevoel voor humor en zeer goed geïnformeerde, behendige vragen over Versailles, de Franse geschiedenis, de monarchie en zelfs de Griekse versus de Romeinse mythologie

We namen de zelfgeleide tour van een halve dag in Versailles en het was de beste. We kwamen aan toen het paleis werd geopend en hadden voldoende tijd om het paleis van binnen en een deel van de tuinen te zien. Perfecte halve dag!

Zeer goede gids om toelichting te geven in een prachtig kader. Het weer zat mee, dus konden we ook genieten van de tuinen.