Ontdek het beste van
Hallein

Hallein

Onze aanbevelingen voor Hallein

Salzburg: Hop-on-hop-off-tour door de stad

Salzburg: Hop-on-hop-off-tour door de stad

Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Salzburg tijdens een flexibele 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs hop-on-hop-off-bustour. Reis in luxe bussen met airconditioning en geniet van informatief audiocommentaar in wel 13 talen, met een gratis headset voor elke zitplaats. Met je ticket heb je toegang tot de volgende lijnen: Gele lijn: Leer de stad in een uur kennen met een non-stop rondrit, of stap uit bij een van de 10 haltes om de bezienswaardigheden van Salzburg te ontdekken. De rondrit begint bij Mirabellplatz 2, naast de Mirabell Tuinen en het Universität Mozarteum, en je kunt bij elk van de volgende haltes uitstappen: - Mirabellplatz/Mozarteum - Hanusch-Platz - Herbert-von-Karajan-Platz - Schloss Leopoldskron - Paleis Hellbrunn - Kleingmain/Gwandhaus - Nonntal - Mozartsteeg/Imbergstraße - Mirabellplatz/St. Andrä - Salzburg Hoofdstation - Mirabellplatz/Mozarteum Blauwe lijn: Ontdek veel meer dan Salzburg met onze blauwe hop-on en hop-off lijn en steek samen met ons de grens over naar Duitsland naar Berchtesgaden. Startpunt is ook op Mirabellplatz 2 en je kunt gebruik maken van de volgende aangewezen haltes: - Salzburg Mirabellplein - Salzburg Schloss Hellbrunn - St. Leonhard Untersbergbahn - Hallein Oude Stad/Keltisch Museum - Hallein/Pernerinsel - Salzburg Zoutwerelden & Keltische.Belevenis.berg - Bad Dürrnberg Zinkenlifte - Documentatie Obersalzberg: Kehlsteinhaus (De Dokumentation Obersalzberg is wegens bouwwerkzaamheden gesloten tot najaar 2023). De bus van de halte Obersalzberg naar het Adelaarsnest moet apart worden geboekt. - Markt van Berchtesgaden - Königssee - Zoutmijn Berchtesgaden - Leonhard Untersberg Spoorweg - Salzburg Paleis Hellbrunn - Salzburg Mirabellplein

Salzburg: Entreebewijs voor de zoutmijn

Salzburg: Entreebewijs voor de zoutmijn

Een reis naar de berg is een reis door de tijd – om preciezer te zijn, door 2600 jaar zoutwinning op de Dürrnberg. Gekleed in een witte mijnwerkersoverall ga je op zoek naar het witte goud – door vier hele tijdperken van de menselijke geschiedenis: je pad begint met de moderne mijnbouw en zoutproductie zoals die vandaag de dag wordt gedaan. Het leidt vervolgens door de duistere Middeleeuwen en eindigt uiteindelijk met de Keltische mijnwerkers uit de IJzertijd. Een vlottocht over een mystiek zoutmeer boeit je te midden van de iriserende wereld van het barokke Salzburg. Aan het einde van je reis zul je goed begrijpen waarom zout inderdaad als de essentie van het leven wordt beschouwd. En we mogen niet vergeten te vermelden: tijdens uw tocht steekt u de ondergrondse grens tussen Oostenrijk en Duitsland over, rijdt u in een mijntrein en glijdt u van twee mijnwerkersglijbanen dieper en dieper de berg in. Een groots avontuur inderdaad! Bezoek de zoutfabriek op de Keltische Berg, je hebt de unieke kans om te zien hoe een buitengewoon zout wordt gemaakt. Bad Ischler Salzzart is om verschillende redenen buitengewoon: hier, in de enige zoutziederij van Oostenrijk en onder het scherpe oog van een meesterzoutmaker, brengt de natuurlijke pekel van de Dürrnberg piramidevormige zoutkristallen voort. Kijk mee over de schouder van deze vakman terwijl hij vakkundig te werk gaat.

Adelaarsnest Tour & Zoutmijnen Tour vanuit Salzburg

Adelaarsnest Tour & Zoutmijnen Tour vanuit Salzburg

op de Salzburg. Gehuld in witte mijnwerkersoveralls ga je op zoek naar het witte goud - door vier hele tijdperken van de menselijke geschiedenis: Je pad begint met de moderne mijnbouw en zoutwinning zoals dat vandaag de dag gebeurt. Het leidt dan door de duistere Middeleeuwen en eindigt uiteindelijk bij de Keltische mijnwerkers uit de IJzertijd. Een tochtje per vlot over een mystiek zoutmeer brengt je in vervoering te midden van de iriserende wereld van barok Salzburg. Aan het einde van je reis zul je echt begrijpen waarom zout inderdaad wordt beschouwd als de essentie van het leven. En we mogen niet vergeten te vermelden: Tijdens je tocht steek je de ondergrondse grens tussen Oostenrijk en Duitsland over, rijd je mee in een mijntrein en glijd je langs twee mijnwerkersglijbanen steeds dieper de berg in. Een groots avontuur! et Adelaarsnest in Berchtesgaden, Duitsland, is een historische plek met een duister verleden. Hier volgt een korte geschiedenis van het Adelaarsnest: -Bouw: Het Adelaarsnest, gebouwd in 1939, was een chalet op een bergtop en het voormalige zuidelijke hoofdkwartier van de Nazipartij. Het was een cadeau van Hitlers naaste omgeving voor zijn 50e verjaardag. -Ontwerp: Het gebouw werd ontworpen door Martin Bormann en het werd gebouwd met precisiewerk dat fascistische gehoorzaamheid oproept. Bezoeken van Hitler: Hitler bezocht het Adelaarsnest zelden, omdat hij hoogtevrees had. Hij bezocht het slechts 14 keer -Symbool van macht: Het Adelaarsnest was een symbool van macht voor het naziregime en beslissingen werden er genomen. Overleving: Het Adelaarsnest was een van de weinige onbeschadigde monumenten uit het nazi-tijdperk, omdat geallieerde bombardementen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het gebouw niet beschadigden.

Privé Hallstatt-tour

Privé Hallstatt-tour

Deze tour neemt je mee naar enkele plaatsen waar de Celtics vroeger woonden, werkten en mystieke plaatsen hadden. We rijden met je mee naar het dorp Hallstatt, waar je de mogelijkheid hebt om de zoutmijnen te bezoeken (alleen zichtbaar tussen april en november) en enkele andere Keltische plekken in de omgeving. Dan rijd je op de terugweg met je mee langs de mystieke waterval van Golling waar de Celtics al een mystieke plek hadden en kunnen we ook de Canyon van de Hammer River bezoeken die de Celtics als heilige plaats gebruikten. Tussen eind november en begin april kunt u een bezoek brengen aan de zoutmijnen van Hallein, de watervallen en daarna de stad Hallstatt en het merengebied.

Privé Beierse bergtocht

Privé Beierse bergtocht

Tijdens deze tour maak je een rit van de stad Salzburg naar de stad Hallein, de Dürnberg (mogelijkheid om de zoutmijnen in te gaan (extra kosten). Vervolgens ziet u de Obersalzberg waar Hitler zijn zomerverblijf had (mogelijkheid om het adelaarsnest te bezoeken (extra kosten) in mei en oktober en of het documentatiecentrum van de Obersalzberg en het bunkersysteem). Vervolgens ziet u de stad Berchtesgaden, waar u de mogelijkheid heeft om te lunchen. Eindelijk ziet u het Koningsmeer, of de hintersee en het Ramsau-gebied van Berchtesgaden.

Veelgestelde vragen over Hallein

De topbezienswaardigheden in Hallein

Activiteiten in Hallein

Rondleidingen in Oostenrijk

Wat te doen in Oostenrijk

Andere activiteiten in Hallein

Wil je alle activiteiten in Hallein bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hallein

Gemiddelde beoordeling

4.6
(59 beoordelingen)

Wij waren er op 30 september. in Salzburg en heb echt genoten van de busrit om 13.30 uur. Vooral de buschauffeur was erg aardig, vriendelijk en in een goed humeur. Een perfecte rondreis.

Als ik het van tevoren had geweten, had ik de kaartjes ter plekke gehaald aangezien er geen gids aanwezig was en de kaartjes goedkoper waren geweest.

Alles verliep perfect, goede organisatie, mooie bussen, airconditioning, prachtige landschappen, we kunnen het op elk moment aanbevelen

Uitstekend, behalve dat de bus 20 minuten te laat was voor het ophalen om 09.00 uur op 1 april 2024

Comfortabele bussen en veel gezien. Ook de andere kant van Salzburg. Wij adviseren