Kies data

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

1. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

2. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

3. Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

Krijg een uniek perspectief op Reykjavik tijdens een panoramische helikoptervlucht boven de stad en land op een bergtop voor een panoramisch uitzicht als geen ander! Ga naar de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, op slechts 5 minuten rijden van het stadscentrum. Klim aan boord van de wachtende helikopter en zweef omhoog en over de historische bezienswaardigheden van Reykjavik. Kijk neer op attracties zoals de Hallgríms-kerk en de Harpa Concert Hall in de haven. Bekijk de kleurrijke daken van stadshuizen van bovenaf en krijg een vogelperspectief van waar de IJslandse president woont. Terwijl de kleurrijke daken wegglijden, zet je je schrap voor het prachtige landschap rondom de stad. Land op de top van een van de nabijgelegen bergen voor unieke fotomomenten en misschien een selfie van jou met heel Reykjavik op de achtergrond.

Reykjavik: stadswandeling

4. Reykjavik: stadswandeling

Zoek je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en het hoogste punt van Reykjavík, van waaruit je een overzicht van het gebied kunt krijgen. Vanaf dat punt gaat de wandeling bergafwaarts en gemakkelijk te voet. De gids neemt je mee door verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met geweldige architectuur en zal hun geschiedenis in detail beschrijven terwijl je er langs loopt. Je krijgt een geweldige kennismaking met de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk de Harpa Concert Hall, mooi van binnen, die ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk landinwaarts gaat naar het parlement en het stadhuis. U kunt een lunch kopen in een restaurant met vlees-, veganistische en visopties.

Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

5. Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: stadswandeling

6. Reykjavik: stadswandeling

Begin je Reykjavik-wandeltocht met een kijkje in de opvallende kerk  Hallgrímskirkja  in het stadscentrum. Stijg op naar de top van de klokkentoren als de omstandigheden het toelaten, voor een ongelooflijk uitzicht over de veelkleurige  daken van de stad, Faxaflói  Bay en de eilanden en de omliggende  bergen  en  vulkanen. Ga dan naar de prachtige  beeldentuin van het Einar Jónsson Museum en kom alles te weten over  Noorse  mythologie  voordat je door de schilderachtige straten van de buurt  Þingholt  wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken.  Bekijk het stadhuis  en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende  geologie  en  vulkanische geschiedenis van het land. Wind je een weg naar het hart van de stad om het  parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie  kathedraal  en de site van de eerste  Viking -woningen te bekijken. Bezoek vervolgens de  oude  haven en ontdek het indrukwekkende  Harpa-concertgebouw met uitzicht op de indrukwekkende sculptuur van Sólfa r met uitzicht op de baai en de  berg Esja.

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

7. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Reykjavik. Leer feiten over de locaties die u bezoekt, inclusief bezienswaardigheden zoals de National Gallery of Iceland, Holavallagardur, Christus de Koning-kathedraal en meer. Om aan de slag te gaan, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies ontvangen via e-mail na boeking). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om je tour te beginnen waar je maar wilt. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens je verkenning een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg te banen door de stad. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

8. Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

De Reykjavik Food & Drinks tour is een fantastische manier om de stad, onze cultuur en keuken te leren kennen. Bezoek onze meest favoriete restaurants en bars in de stad, proef de IJslandse keuken, IJslandse bieren en leer over onze bizarre lokale biergeschiedenis. Als dit klinkt als een leuke activiteit, dan is dit de tour voor jou! De Reykjavik Food & Drinks tour is in de eerste plaats een tour om je te amuseren. Ontmoet een groep andere reizigers met een leuke local om te eten en te drinken door het centrale gebied en bezoek 5 plaatsen. Van super trendy en hippe gastro-pubs tot gezellige ambachtelijke biertenten tot een klein familierestaurant, deze tour laat je alles proeven. Zorg er gewoon voor dat je hongerig en dorstig verschijnt. Wij zorgen voor de rest! Al het eten en drinken is bij de tour inbegrepen.

Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

9. Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

Volg je gids op een unieke wandeltocht met kattenthema door het centrum van Reykjavik. Luister naar fascinerende verhalen uit de kattengeschiedenis van over de hele wereld terwijl je de straten van Reykjavik verkent. Bekijk bezienswaardigheden zoals de Hallgrimskirkja-kerk en de beeldentuin van Einar Jonsson. Ontmoet je gids op het gezellige, met cafés omzoomde Ingólfur-plein in het centrum van Reykjavik. Leer het verhaal van katten sinds de vestiging van IJsland. Luister naar IJslandse mythen over katten en raak enkele kattenmythen van over de hele wereld aan. Bezoek het enige echte Reykjavik Cat Coffeehouse en maak kans om enkele katten te aaien. Geniet van een kopje koffie of warme chocolademelk in combinatie met een heerlijk IJslands gebakje tijdens een bezoek aan de harige katachtigen in het koffiehuis. Probeer een glimp op te vangen van Baktus, Jonsi en Ofelia, de beroemdste katten van het centrum van Reykjavik. Rond je tour af te midden van de kunstwerken in de beeldentuin van Einar Jonsson, die naast de expressionistische Hallgrimskirkja-kerk ligt.

Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

10. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

  • Rondleidingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
  • Avonturen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Hallgrímskirkja

Wil je alle activiteiten in Hallgrímskirkja ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hallgrímskirkja

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 698 beoordelingen

De stad is klein, maar over het algemeen was het een geweldige tour. De bus kwam elke keer +/- op tijd en de aankomsttijd staat bij elke bushalte aangegeven. Het was koud, maar gelukkig was de bus overdekt en warm. Pas op dat de laatste bus vrij vroeg is, dus plan uw tours dienovereenkomstig als u een gebied buiten het stadscentrum bezoekt.

Mensen waren erg vriendelijk en het was geweldig om de stad te zien en dan te kunnen uitstappen en lopen naar de dingen die je wilde zien, wachtend tot de bus weer instapte. Het enige dat ruw was, was de wind en dat is niet de schuld van iemand, dus wees voorbereid op serieuze winden hier!!

Geweldige ervaring. Zeker de moeite waard om te doen, geeft je de kans om eerst de stad te zien en dan weer rond te gaan en te beslissen waar je naar wilt kijken. Ophalen / afzetten bij de haltes om de 30 minuten of zo.

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Super fun and interesting guide. There was a lot if wind but that didn’t take the beauty and fun out of it.