Datums kiezen

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

1. Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik, een moderne, trendy en toekomstgerichte stad die tegelijkertijd geworteld is in de natuur, biedt het beste van twee werelden en is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad tijdens een hop-on-hop-off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja houdt de wacht over deze meest noordelijke hoofdstad en op een zonnige dag verschijnt de mystieke Snaefellsjokull gletsjer kristalachtig en babyblauw aan de westelijke horizon. Bekijk bezienswaardigheden zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de Nationale Galerie van IJsland, de Parelhallengrimskerk en de Laugardalur thermale baden en spa. Tour Stops: 1- Harpa concertzaal en conferentiecentrum 2- De Oude Haven 3 - Scheepvaartmuseum Reykjavik 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Laekjargata 7 - Winkelstraat Laugavegur 8 - Reykjavik Kunstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bus terminal 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Vallei 15 - Skarfabakki Haven (alleen in de zomer) 16 - Huis Hofdi

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

2. Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

3. Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Jouw spoedcursus in alles wat IJslands is! Onze Reykjavik wandeltour is jouw introductie tot ons land. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. We raden het aan als je eerste stop in Reykjavik (nou ja, misschien eerst inchecken in je accommodatie en je koffers afgeven). Onze gezinsvriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met spannende verhalen en IJslandse mythologie. We bezoeken alle beroemde bezienswaardigheden in het centrum van de stad, zoals het Harpa Concertgebouw, de haven van Reykjavik en de Hallgrímskirkja Kerk (we zullen je leren hoe je dat uitspreekt), de Reykjavik Vijver en het Parlementsgebouw. Maar we zullen ook verborgen, lokale plekjes met je delen, zoals een bezoek aan een Elfenhuis; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. We willen dat je de unieke, vriendelijke sfeer van onze eigenzinnige kleine stad voelt en niet alleen de populairste toeristische attracties ziet. We geven je zelfs een kleine les in de IJslandse taal, zodat je niet alleen met een Viking kunt wandelen, maar ook als een Viking kunt praten. We laten je onze favoriete plekken zien om te eten, drinken en bezoeken (we hebben ook een grondige kennis van happy hour-aanbiedingen die we graag met je delen).

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

4. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Reykjavik in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Om aan de slag te gaan, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies ontvangen via e-mail na boeking). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om je tour te beginnen waar je maar wilt. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens je verkenning een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg te banen door de stad. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavik: stadswandeling

5. Reykjavik: stadswandeling

Geniet tijdens een wandeltocht van de topattracties in de hoofdstad van IJsland. Bewonder de sculpturen van Einar Jónsson, de kerk Hallgrímskirkja, de oude haven en het stadhuis. Leer meer over de Noorse mythologie, Viking-boerderijen, de vulkanische geschiedenis van IJsland en meer van je lokale gids. Begin je wandeltocht door Reykjavik met een kijkje in de opvallende kerk Hallgrímskirkja in het stadscentrum. Leer dan alles over de Noorse mythologie terwijl je door de schilderachtige straatjes van de wijk Þingholt wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken. Neem een kijkje in het stadhuis en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende geologie en vulkanische geschiedenis van het land. Baan je een weg naar het hart van de stad om het parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie kathedraal en de locatie van de eerste Viking-boerderijen te bekijken. Bezoek vervolgens de oude haven en ontdek de indrukwekkende concertzaal Harpa met uitzicht op het dramatische Sólfar-beeldhouwwerk dat uitkijkt over de baai en de berg Esja.

Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

6. Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

Vind je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en de hoogste plek in Reykjavík, vanwaar je een overzicht hebt over de omgeving. Vanaf dat punt loop je bergafwaarts. De gids neemt je mee door de verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met een geweldige architectuur, en vertelt over hun geschiedenis terwijl je langsloopt. Je krijgt een geweldige introductie in de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk het Harpa Concertgebouw, prachtig van binnen, dat ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk naar het oudste gedeelte gaat waar het parlement en het stadhuis zich bevinden. We eindigen de wandeltour bij het parlementsgebouw op het centrale plein. De wandeling is toegankelijk voor rolstoelen en kan bij slecht weer worden aangepast omdat de kleine groep ervoor zorgt dat we kunnen schuilen in gebouwen en tentoonstellingen. Zorg ervoor dat je met CityWalk Reykjavík wandelt voor een gegarandeerd geweldige ervaring met een local.

Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

7. Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

Krijg een uniek perspectief op Reykjavik tijdens een panoramische helikoptervlucht boven de stad en land op een bergtop voor een panoramisch uitzicht als geen ander! Ga naar de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, op slechts 5 minuten rijden van het stadscentrum. Klim aan boord van de wachtende helikopter en zweef omhoog en over de historische bezienswaardigheden van Reykjavik. Kijk neer op attracties zoals de Hallgríms-kerk en de Harpa Concert Hall in de haven. Bekijk de kleurrijke daken van stadshuizen van bovenaf en krijg een vogelperspectief van waar de IJslandse president woont. Terwijl de kleurrijke daken wegglijden, zet je je schrap voor het prachtige landschap rondom de stad. Land op de top van een van de nabijgelegen bergen voor unieke fotomomenten en misschien een selfie van jou met heel Reykjavik op de achtergrond.

Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

8. Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding bij het imposante beeldhouwwerk 'Solfar'! Leer meer over Harpa, een attractie die elk jaar veel bezoekers trekt. Leer meer over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal u sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke tentoonstellingen. Glimlach naar Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour zal Hallgrímskirkja zijn, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!!

Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

9. Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

De Reykjavik Food & Drinks tour is een fantastische manier om de stad, onze cultuur en keuken te leren kennen. Bezoek onze meest favoriete restaurants en bars in de stad, proef de IJslandse keuken, IJslandse bieren en leer over onze bizarre lokale biergeschiedenis. Als dit klinkt als een leuke activiteit, dan is dit de tour voor jou! De Reykjavik Food & Drinks tour is in de eerste plaats een tour om je te amuseren. Ontmoet een groep andere reizigers met een leuke local om te eten en te drinken door het centrale gebied en bezoek 5 plaatsen. Van super trendy en hippe gastro-pubs tot gezellige ambachtelijke biertenten tot een klein familierestaurant, deze tour laat je alles proeven. Zorg er gewoon voor dat je hongerig en dorstig verschijnt. Wij zorgen voor de rest! Al het eten en drinken is bij de tour inbegrepen.

Reykjavik: Zelf begeleide audiowandeling

10. Reykjavik: Zelf begeleide audiowandeling

Ga op je eigen tempo tijdens deze stadswandeling door Reykjavik. Het schema is aan jou terwijl je door de stad slentert, vergezeld van een audiogids die dankzij GPS-technologie precies op het juiste moment speelt. Stop bij de belangrijkste bezienswaardigheden en leer onderweg over de geschiedenis van de stad. De tour begint bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavik, Hallgrimskirkja, de belangrijkste kerk van de stad. De vooraf ingestelde route voert langs locaties zoals het karakteristieke Harpa-concertgebouw met uitzicht op de haven, het stadhuis van Reykjavík, het nationale parlement en Landakotskirkja (Landakot-kerk). Laat een gids je tijdens je wandeling vertellen over de betekenis van elk oriëntatiepunt, terwijl je context geeft over de Scandinavische geschiedenis en tradities van IJsland. Het commentaar stopt en begint op basis van uw live locatie, zodat u zich kunt concentreren op uw omgeving. Je eindigt de wandeling bij het Cabinet House, de locatie van het kantoor van de premier. Onderweg heb je de culturele bezienswaardigheden van Reykjavik ontdekt, evenals lokale favoriete plekken van een insider.

45 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Hallgrímskirkja: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Hallgrímskirkja

Wil je alle activiteiten in Hallgrímskirkja bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hallgrímskirkja

Gemiddelde beoordeling

4.2
(773 beoordelingen)

Ik markeerde dit uitstekend vanwege de gids die we hadden die erg behulpzaam was om ons te laten weten hoe we moesten omgaan met de korte tijd die we hadden. We verloren echter een uur omdat de website 10.30 uur zei, maar de bus was eigenlijk 15 minuten eerder gepland. We kwamen vroeg aan (dachten we) dus stopten om een pauze in de badkamer te nemen omdat we 15 minuten over hadden. We zagen de bus vertrekken toen we nog geen minuut verwijderd waren van de bushalte.

Over het algemeen goed, behalve één van de haltes, die bij het walvismuseum bij de Flyover, die 45 minuten duurde, afgezien van het feit dat het erg langzaam ging, tot het punt dat de volgende bus ons passeerde.

Werkte heel goed, opgehaald bij het MSC-cruiseschip/terminal. De stoptijden waren oké, de reis was ook buiten de stad zeer informatief. Alles gezien, alles gezien. Prima.

Het traject was erg goed. Helaas moesten we 1 uur wachten op de volgende bus, hoewel er elke 30 minuten was gepland. Dat heeft ons veel tijd gekost....

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo