Kies data
Belevingen in

Hallstatt

Hallstatt: De beste dingen die je niet wil missen

Van Wenen: Hallstatt en Alpentoppen met Skywalk-lift

1. Van Wenen: Hallstatt en Alpentoppen met Skywalk-lift

Laat je ophalen bij je accommodatie in het centrum van Wenen en begin aan je ontdekkingstocht. De eerste halte onderweg is een sneeuwwit kasteel waar talloze koppels dromen er hun huwelijk te vieren. Tijdens je verblijf heb je de mogelijkheid om prachtige souvenirfoto's te maken op de beroemde houten brug. Bezoek dan het hart van de Salzkammergut, de legendarische stad Hallstatt. Deze magische stad ligt midden in het hooggebergte en aan de oever van een meer met azuurblauw water. Deze plaats wordt beschouwd als een perfecte weergave van het typische Alpen-Oostenrijk. Beklim vervolgens de Skywalk die op de Werelderfgoedlijst staat en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad, het meer en de bergen. Gebruik wat tijd voor lunch en slenter door de smalle straatjes van de stad om het prachtige uitzicht op het meer en de enorme bergen te bewonderen. Huur een boot als je wilt en ga op ontdekkingstocht. Breng op de terugweg een bezoek aan het charmante vakantieoord Traunkirchen aan de oevers van het diepste meer van Oostenrijk. Wederom wachten onvergetelijke natuurlijke landschappen en prachtige plekken op je voordat je terugkeert naar Wenen, waar je tour eindigt bij de Weense Staatsopera.

Vanuit Salzburg: tour van een halve dag naar Hallstatt

2. Vanuit Salzburg: tour van een halve dag naar Hallstatt

Begin aan de uitstap vanuit Salzburg van 5 uur met een rit door de beroemde streek Salzkammergut onderweg naar Hallstatt, dat bekend staat als de Parel van Salzkammergut. De route voert je door een aantal charmante dorpjes terwijl je luistert naar een inleiding over Hallstatt en het Salzkammergut. Als je de Hallstatt Skywalk wilt doen, zal de gids het bedrag voor het ticket in de bus verzamelen.  Bij aankomst in Hallstatt kun je beginnen met een bergtreinrit naar de ingang van de oudste zoutmijnen ter wereld (echter niet de mijnen zelf bezoeken). Hier kun je van het uitzicht over het dieper gelegen Hallstatt genieten.  In Hallstatt moet u 2,5 uur te nemen in de bezienswaardigheden. Geniet van een ontspannen wandeling langs het meer en zie hoe de huizen boven je aan de rotswand vast lijken te kleven. Kom langs de Mühlbachwaterval en bezoek het lokale museum. Een attractie die je niet mag missen is het Beinhaus ('Bottenhuis') achter de katholieke kerk; hier krijg je een interessant inkijkje in het lokale familieleven (toegang niet inbegrepen). Begin vervolgens aan de reis terug via Abtenau en Russbach naar Gosau, waar je het Gosaumeer te zien krijgt. Bewonder hier ook het uitzicht over het Dachsteinmassief.

Vanuit Wenen: Alpenpanorama-tour naar Hallstatt

3. Vanuit Wenen: Alpenpanorama-tour naar Hallstatt

Je vertrekt vanuit Wenen en reist langs een panoramische weg door het hart van de Oostenrijkse Alpen. Bezoek een van de oudste kloosters in Oostenrijk in de abdij van Admont aan de oevers van de rivier de Enns en bewonder de barokke architectuur van het gebouw, beroemd om zijn enorme monastieke bibliotheek. Je maakt een begeleide wandeling door het dorp Hallstatt en je komt meer te weten over zijn opmerkelijke geschiedenis. Ervaar de cultuur van de regio en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergen die uit de smalle valleien rijzen. Ga verder naar de stad Gmunden, populair als kuuroord vanwege het warme klimaat en het fascinerende landschap. Je krijgt een prachtig uitzicht op het 11e-eeuwse kasteel Schloss Ort in het midden van het meer Traunsee. Profiteer van de vredige sfeer van de stad, bekend om haar traditionele ambachten sinds de 17e eeuw en koop souvenirs voor de rit terug naar Wenen.

Vanuit Salzburg: rondleiding door Salzkammergut en Hallstatt

4. Vanuit Salzburg: rondleiding door Salzkammergut en Hallstatt

Je vertrekt vanuit Salzburg en hebt een fantastisch uitzicht op het merengebied van Oostenrijk terwijl je met de bus naar de prachtige stad Hallstatt reist. Onderweg passeer je het meer van Fuschl, waar het hoofdkwartier van een wereldberoemde energiedrankje is gevestigd, en neem je een snelle pauze om foto's te maken van het prachtige uitzicht over de stad Sankt Gilgen, de Wolfgangsee en de omliggende bergen van de Salzkammergut. Daarna vervolg je je reis langs de Wolfgangsee en sta je versteld van de schoonheid van het UNESCO-werelderfgoedlandschap. Je komt door een aantal charmante dorpjes tijdens de 1,5 uur durende rit naar Hallstatt. Na aankomst in Hallstatt heb je 2,5 uur vrije tijd om de adembenemende stad en omgeving te verkennen. Tijdens de reis naar Hallstatt krijg je informatie over de stad en de Salzkammergut en organisatorische informatie zoals waar het trefpunt, de bezienswaardigheden en de skywalk zich bevinden.  Je kunt dan het ossuarium of 'bottenhuis' bezoeken en de meer dan 1000 geschilderde menselijke schedels bekijken of een kabelbaan nemen naar de ingang van 's werelds oudste zoutmijn en genieten van het adembenemende uitzicht vanaf een observatieplatform, recht boven de stad. Als je gewoon wilt genieten van de sfeer van Hallstatt, maak dan een ontspannen wandeling langs het meer en bewonder hoe de huizen boven je op de berghelling lijken te kleven. Je reis eindigt door terug te keren, door de Rußbach-vallei en de steden Gosau en Abtenau, die beroemd zijn om hun prachtige uitzicht op het Dachstein-gebergte, voordat  je terugkeert naar je startpunt in Salzburg.

Vanuit Wenen: daguitstap naar Hallstatt en Salzkammergut

5. Vanuit Wenen: daguitstap naar Hallstatt en Salzkammergut

Vertrek uit Wenen en reis met de bus de Oostenrijkse Alpen in om het UNESCO-Werelderfgoed Salzkammergut te verkennen, beroemd om zijn schilderachtige meren, kalksteenbergen en historische kastelen. Je bezoekt de stad Gmunden om het oude fort van Schloss Ort te zien in het midden van de Traunsee. Ga door naar het prachtige dorp Hallstatt aan de Hallstätter See en kom meer te weten over de ontwikkeling van het dorp en zijn zoutproductie-industrie, die teruggaat tot de prehistorie.  Klim vervolgens aan boord van een boot en vaar over het rustige water van de Hallstätter See. Geniet van wat vrije tijd om zelf het dorp te verkennen voordat je weer terugreist naar Wenen.

Vanaf Salzburg: Private Tour van Hallstatt

6. Vanaf Salzburg: Private Tour van Hallstatt

Profiteer van de pick-up bij je hotel in Salzburg (of een andere locatie in de stad op aanvraag), en voldoen aan uw prive chauffeur / gids voor een excursie naar Hallstatt. Reis langs de oevers van de smaragdgroene Fuschlsee aan de Schloss Fuschl (Fuschl Castle), en dan verder naar St. Gilgen aan een prachtige foto van het prachtige landschap te nemen van een geweldig uitzicht punt. Vertrek St. Gilgen en rijden langs de oevers van de Wolfgangsee en op weg naar Bad Ischl, beroemd om zijn spa en het keizerlijke zomerpaleis. Vervolgens maak je een weg door het schilderachtige Bad Goisern tot een van de hoogtepunten van de tour in de prachtige stad van Hallstatt te bereiken, beschouwd als de parel van de Oostenrijkse Lake District. Bij aankomst in Hallstatt, zal uw gids wijzen alle verborgen edelstenen en must-see bezienswaardigheden. U zult 2,5 uur de tijd om de stad te verkennen, waardoor veel tijd voor de lunch in één van de restaurants aan het meer (op eigen kosten). Laat Hallstatt en maak je weg terug naar Salzburg via de Gosausee meer, waarbij de achtergrond van de glinsterende Dachsteingletsjer wacht u voor een korte stop. Reis door de Dachstein-gebergte, het passeren van het skigebied gebied van Rußbach naar Golling voordat afzetten bij uw hotel of een locatie van uw keuze in Salzburg.

Privé-dagtour door Hallstatt

7. Privé-dagtour door Hallstatt

Met een professionele lokale gids en een luxe privévoertuig bespaart u tijd en haalt u het maximale uit een privé sightseeingtour van een hele dag naar Hallstatt. Vanaf 10 uur. Maak het u gemakkelijk in uw luxe touringcar en geniet van het prachtige landschap van Salzburg op weg naar de eerste halte, het charmante dorpje Ebenau. Na een korte rit komt u aan bij Schloss Fuschl, een oud jachthuis van de aartsbisschop van Prinz, gelegen aan de pittoreske Fuschlsee (meer van Fuschl). Maak een paar foto's van het kasteel en het smaragdgroene meer als achtergrond. Uw reis brengt u naar St. Gilgen en de Wolfgangsee (Wolfgangsee). Het dorp St Gilgen werd gebruikt in de wereldberoemde film The Sound of Music en was de geboorteplaats van de moeder van Mozart. Uw reis voert u langs de Wolfgangsee naar Bad Ischl, waar de Kaiser (Keizer) Villa staat. Zodra je aankomt in Hallstatt, zal je professionele lokale gids je wijzen op alle must-sees in Hallstatt, waaronder een prachtige fotoplek, Charnel House (Bone House), Hallstatt Museum, Hallstatt Waterfall "Waldbachstrub", het Sky View Platform, Hallstatt's lokale woonplaats, en meer. Na een 8-uur durende verkenning van Hallstatt en het merengebied, keert je rit terug naar Salzburg via Gosau, Abtenau en Golling, waar je privétour eindigt met een drop-off in je stadshotel in Salzburg of ergens anders in de stad van Salzburg.

Melk, Hallstatt en Salzburg Private Tour vanuit Wenen

8. Melk, Hallstatt en Salzburg Private Tour vanuit Wenen

Vertrek uit Wenen en reis naar de historische stad Melk in Neder-Oostenrijk. Zie de Benedictijnse abdij die het graf van St. Coloman van Stockerau bevat, samen met de overblijfselen van verschillende leden van het huis van Babenberg, de eerste dynastie van Oostenrijk. Ga naar de top van de abdij voor een geweldig uitzicht op Melk en de omliggende tuinen. Ga verder het Lake District in en rijd door de prachtige steden van de Wachau-vallei, zoals Bad Ischl. Stop in Hallstatt, beroemd om zijn zoutproductie die teruggaat tot de prehistorie en een cultureel erfgoed dat enkele van de oudste beschavingen van Europa met elkaar verbindt. Ga verder naar de geboorteplaats van Mozart in de prachtige stad Salzburg. Bewonder het historische fort Hohensalzburg bovenop de Festungsberg en ontdek de drukke winkelstraat Getreidegasse, met het huis waar Mozart werd geboren op nummer 9. Keer terug naar Wenen of krijg de optie om in Salzburg te verblijven en onafhankelijk te verkennen.

Hallstatt: verkenningsspel voor oude schatten

9. Hallstatt: verkenningsspel voor oude schatten

Ontdek Hallstatt, leer de fascinerende geschiedenis kennen en bezoek de attracties terwijl je aanwijzingen in de stad oplost. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere door je exacte aanwijzingen te geven, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Terwijl je het probleem oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Ontvang alle instructies via e-mail na het boeken, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur. Speel als een groep en los samen de aanwijzingen op, of splits in kleinere teams en neem het op tegen de anderen. De tour duurt ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, dus voel je vrij om in je eigen tempo te gaan.

Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

10. Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Wenen, kun je achterover leunen en ontspannen in het comfort van een luxe voertuig terwijl je je een weg baant naar de stad Melk. Bezoek de benedictijnenabdij op een rots met een spectaculair uitzicht op de rivier de Donau. Bekijk het graf van Saint Coloman van Stockerau en ga naar de top van de abdij om een panoramisch uitzicht op Melk te krijgen. Rijd langs mooie meren en schilderachtige stadjes zoals Bad Ischl. Stop bij de prachtige stad Hallstatt aan de Hallstätter See en leer meer over de historische zoutproductie. Bezoek een ondergronds zoutmeer om de mummie van een prehistorische mijnwerker te zien die in zout is bewaard! Bezoek vervolgens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart in de stad Salzburg. Verken de hoogtepunten van de door UNESCO beschermde oude binnenstad en ontdek waar de legendarische film "The Sound of Music" is opgenomen. Keer terug naar Wenen en word aan het einde van een gedenkwaardige dag afgezet bij je hotel

Sitemap Hallstatt

Wil je alle activiteiten in Hallstatt ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hallstatt

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.248 beoordelingen

Alles was uitstekend qua vervoer, gids en stops onderweg. Gewoon een klein ding om te overwegen - de stad zelf is in dit opzicht ongetwijfeld mooi. Maar het is erg klein, het eten is duur en niet het lekkerste dat er is en het wachten op de terugweg van de skylift is erg lang. Al met al een leuke reis maar niet meer dan dat. In termen van het krijgen van je gids was alles geweldig, alleen de stad voelt een beetje als een toeristisch en misschien is het het geld niet waard.

Heel leuk zal het ten zeerste aanbevelen Het is een lange dag maar de moeite waard Hallstatt was prachtig en de tour was goed gepland Mis het niet om verder te wandelen om de geschiedenis van Hallstatt te leren kennen met je gids Dasha was erg goed in uitleggen en een vijf sterren

Het was een geweldige rondleiding. U heeft onderweg tijd om andere steden te bezoeken en de beroemde bibliotheek en het museum in Admond te bezoeken. Ik raad deze reis ten zeerste aan! Hallstatt is zo'n magische stad!

Als je genoeg tijd hebt, zeker doen! Het is er heel rustgevend. Leuke afwisseling met de drukke stad. Iets wat je gezien moet hebben. De bus was zeer comfortabel.

wauw, wat een dag. Onze gids was zo deskundig en vriendelijk, het landschap was absoluut adembenemend. Zou het van harte aanbevelen.