Belevingen in

Hamburg

Van het pakhuizendistrict met UNESCO-status tot de Reeperbahn, er is voor elk wat wils in deze maritieme stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 10 activiteiten in Hamburg

De havenstad Hamburg is door eeuwenlange zeehandel een levendige stad vol cultuur en vermaak. Of je nu een weekend gaat of een hele week; Hamburg zal je verleiden. Zorg dat je deze 10 bezienswaardigheden en attracties niet mist!

 • St. Pauli

  1. St. Pauli

  Misschien schrikt de doodskop op de vlag van St. Pauli je af, maar wees gerust! De volkswijk is inmiddels een van de meest cultureel bruisende wijken van Hamburg, en er is niets engs aan.

 • Reeperbahn

  2. Reeperbahn

  De Reeperbahn is de Wallen van Hamburg. Maar er is meer dan slechts de 'red lights' - het beste nachtleven van Hamburg vind je hier in de straat.

 • Hamburg Dungeon

  3. Hamburg Dungeon

  Ontdek de duistere zijde van de Hamburgse geschiedenis op een leuke en interactieve tour door de Hamburg Dungeon. Wees gewaarschuwd: de Dungeon is niet voor bangeriken!

 • Alstermeren

  4. Alstermeren

  Ideaal voor een pauze van het stadsleven: bij de Alstermeren kun je in de groene omgeving joggen langs het water, picknicken of een bootje huren.

 • Haven

  5. Haven

  De haven van Hamburg speelt een belangrijke rol in de stadseconomie en is nog altijd een van de drukste havens ter wereld. Maak een mooie wandeling en haal een snack op de vismarkt.

 • 6. Speicherstadtmuseum

  In Speicherstadt - UNESCO Werelderfgoed - staan de pakhuizen van Hamburg. In het Speicherstadtmuseum leer je over de fascinerende handelsgeschiedenis van de stad.

 • Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

  7. Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

  In deze charmante dierentuin is er alles aan gedaan om het de dieren naar de zin te maken, en het bijbehorende aquarium is al even indrukwekkend.

 • 8. Finkenwerder

  In dit buurtje aan de rivier eet je de heerlijkste vismaaltijden. Restaurant Landungsbrücken Finkenwerder is al jaren een favoriet onder de lokale bevolking.

 • 9. Herbertstraße

  Dit is een omheinde straat die geheel aan de legale prostitutie is gewijd. Mocht je nieuwsgierigheid op de Reeperbahn niet volledig zijn bevredigd, dan is de nabije Herbertstraße de oplossing.

 • Landunsbrücken

  10. Landunsbrücken

  Wandel langs de pieren, oftewel de [Landungsbrücken](/hamburg-st-pauli-havenpieren-l3141/, en zie de schepen komen en gaan. Met het pontje maak je een betaalbare en mooie vaart over het water.

Plan je bezoek

 • Bespaar geld op vervoer

  Als je van plan bent veel te zien in Hamburg, is het een slim idee om combitickets te kopen voor het openbaar vervoer. Afhankelijk van je verblijfsduur zijn verschillende opties mogelijk, die goedkoper zijn dan telkens een enkeltje. Extra bonus: met deze tickets krijg je toegang tot de veerponten - de goedkoopste manier om de stad vanaf het water te bewonderen.

 • Wacht op de lente

  De grijze, koude winters van Hamburg zijn berucht. Je kan Hamburg het beste tussen april en september bezoeken. Zodra het weer verbetert, transformeert de stad - glimlachjes verschijnen, terrassen stromen vol en de parken en meren zijn weer gezellige ontmoetingsplaatsen.

 • Eet als een local zonder dat je portemonnee lijdt

  Restaurant Erika's Eck is al meer dan 30 jaar een lievelingsplek voor toeristen en locals, omdat de porties gigantisch zijn en de prijzen allerminst. Kom naar het restaurant, vlakbij het Schlachthof, en eet een typisch Duitse maaltijd. Na middernacht kun je hier ook nog een sandwich voor €1 halen!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente, zomer

Sitemap Hamburg

Wil je alle activiteiten in Hamburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hamburg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 63.228 beoordelingen

Complete tour over de wateren van Hamburg. Het is echt een meerwaarde t.o.v. een rondvaart bij daglicht. De rondleiding in het Duits is op het buitendek lastig te volgen, maar dat hindert niet, genoeg te zien-“! Drankjes kan je alleen contant betalen, dat is wel een klein nadeeltje!

Eigenlijk teveel om in 1 dag te bekijken. En dan ook nog meekrijgen dat een uitbreiding aanstaande is. Zo gedetailleerd maar ook de hoeveelheid kleine geintjes die ingebouwd zijn. En bijna 100.000 Nederlandse bezoekers!

Ervaren kapitein die veel verschillende dingen verteld en laat zien. Erg leuk om door Speicherstadt te varen, waar je niet kan lopen en door de haven vlak langs de grote containerschepen. Zeker aan te raden!

We hadden een super gids. Wist erg veel te vertellen over de oorsprong, de architectuur, de technische kant, de obstakels tijdens de bouw etc. Heel erg vakkundig!! Indrukwekkend!!

interessante gids - op korte tijd een goede indruk gekregen van Hamburg - goede fietsen - fijne ervaring