Dingen om te doen Hamburg

Van het pakhuizendistrict met UNESCO-status tot de Reeperbahn, er is voor elk wat wils in deze maritieme stad.

Hamburg: De beste dingen die je niet wil missen

Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

1. Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

Bekijk de attracties in de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende boottocht met live toelichting van een Duitstalige gids en een exclusieve halte bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur op het vasteland met het oversteken van de beroemde Überseebrücke om zo de pier te bereiken, waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgse boot die Barkasse wordt genoemd. Luister toe hoe je kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de getijden van het water, of als bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar door de smalle waterwegen van het grootste pakhuisdistrict ter wereld, bekend als de Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen op houten paalfunderingen en eikenhouten stammen. Ga er lekker voor zitten en passeer Hafen City. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je gebruik maakt van de perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot zich een weg baant naar de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden kennen dankzij je deskundige Duitssprekende gids. Wanneer je reis ten einde loopt kun je voor de Elbphilharmonie uitstappen of ervoor kiezen om terug te gaan naar de beginplek van de rondvaart.

Hamburg: avondvaart door haven & Speicherstadt, 1,5 uur

2. Hamburg: avondvaart door haven & Speicherstadt, 1,5 uur

Bewonder de Hamburgse havenattracties die 's avonds schitteren, bewonder de verlichte Speicherstadt en bekijk indrukwekkende containerschepen van dichtbij tijdens een 1,5 uur durende avondvaart met live commentaar van een Duitstalige gids en een exclusieve stop bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je late havenavontuur op het vasteland met het oversteken van de beroemde Überseebrücke om zo de pier te bereiken, waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgse boot die Barkasse wordt genoemd. Luister toe hoe je kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de getijden van het water, of als bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar over de smalle waterwegen van het grootste pakhuisdistrict ter wereld, bekend als de Speicherstadt. Bekijk de prachtige architectuur van gebouwen die op houten palen staan en eikenhouten stammen die prachtig verlicht zijn. Ga er lekker voor zitten en passeer Hafen City. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je gebruik maakt van de perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot zich een weg baant naar de pier van St. Pauli en de glimmende haven van Hamburg. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden kennen dankzij je deskundige Duitssprekende gids. Zodra je reis ten einde loopt, kun je uitstappen voor de Elbphilharmonie of ervoor kiezen om terug te gaan naar de beginplek van de rondvaart.

St. Pauli: wandeltour Reeperbahn geleid door dragqueen of lokale beroemdheid

3. St. Pauli: wandeltour Reeperbahn geleid door dragqueen of lokale beroemdheid

Ontdek de iconische wijk St. Pauli in Hamburg, samen met een lokale dragqueen als gids. Luister naar de unieke ervaringen en verhalen over de wijk terwijl de gids je meeneemt op een reis over de Reeperbahn, de belangrijkste verkeersader. Neem een drankje en volg je gids, wandelend langs levendige bars en trendy nachtclubs. Ontdek hoe het leven in de beroemdste wijk van Hamburg was, hoe het is veranderd en hoe fascinerend het vandaag de dag nog is. Hoor hoe Duitslands beroemdste en kleurrijkste dragqueen Olivia Jones opkomt voor respect, diversiteit en tolerantie. Geniet van de geestige opmerkingen, eigenzinnige anekdotes, oogverblindende bezienswaardigheden en een brutaal drankje. Deze tour combineert de perfecte mix van informatie, entertainment, verschillende stops en bezienswaardigheden. Aan het eind van je rondleiding ben je ongetwijfeld helemaal klaar voor een gezellig avondje uit in St. Pauli.

Hamburg: insidertour rond de Reeperbahn & St. Pauli

4. Hamburg: insidertour rond de Reeperbahn & St. Pauli

Ontdek de beroemde rosse buurt van Hamburg met beroemdheden en echte Reeperbahn-specialisten, zoals Udo Lindenbergs legendarische bodyguard Eddy Kante, de sexy burlesque-danseres Eve Champagne, de iconische Fabian Zahrt of de kleurrijke drag queens Barbie Stupid en Lee Jackson. Elke gids deelt zijn of haar eigen unieke ervaringen en verhalen over St. Pauli: hoe het leven in Hamburgs beroemdste wijk eruit zag, hoe het is veranderd, en hoe fascinerend het tegenwoordig is. Elk tour brengt je over de Reeperbahn en langs de kronkelende paden van St. Pauli's geboorteplek.  Ervaar de populairste Kieztour (buurttour) in Duitsland, met de perfecte mix van informatie, entertainment, ondeugd en een dolle show. Je wandelt langs de wereldberoemde Herbertstraße en politiebureau Davidwache naar een BDSM-kerker of seksshop. Geniet van geestige opmerkingen, zondige bezienswaardigheden, eigenzinnige anekdotes, drankjes tussendoor, en een borrel om mee af te sluiten. Je bent ultiem voorbereid op een avondje uit in St. Pauli wanneer je tour eindigt voor de clubs en bars van Olivia Jones, Duitslands beroemdste drag queen, en haar gekke kunstenaarsfamilie. Ga alleen door of feest verder met Olivia Jones en haar familie  met een korting van 5 EUR op toegang tot Olivias Show Club, Olivia Wilde Jungs, of de BUNNY BURLESQUE St. Pauli.

Sex en misdaad in St. Pauli - rondleiding voor 18+

5. Sex en misdaad in St. Pauli - rondleiding voor 18+

Beluister exclusieve insiderinformatie over St. Pauli Ontdek de interessante verhalen over Herbertstraße, Davidwache, Jack the Ripper in Hamburg, de buurt en nog veel meer Bekijk de boksclub waar Mike Tyson en de Klitschko-broers hebben getraind Ontdek de locatie van de beroemde verdwenen lokale bokser Vraag of je een snelle blik mag werpen in een van de meest trendy stripclubs in Hamburg Ontdek waar de beroemde lokale bokser verdween en waarom zoveel beroemdheden naar deze rustieke bar komen. De rondleiding is bijzonder spannend voor vrouwen in de Olivias Wilde Jungs Stripclub - omdat mannen alleen naar binnen mogen als ze dansen. Je luistert naar interessante anekdotes en details over de levens en liefdes in de rosse buurt. Zie hoe vrouwen over de Herbertstrasse kunnen lopen en kom meer te weten over de Nutella-bende en zijn rivalen, de GMBH-bende. Ontdek wie St. Pauli beheerd, die de peetvader in de buurt was, en hoe het rechtssysteem hier werkt. Zoek uit of Jack the Ripper of iemand anders in Hamburg was en krijg toegang tot een vooraanstaande showclub aan het einde van de rondleiding.

Haven van Hamburg: avondrondvaart met stadslichten

6. Haven van Hamburg: avondrondvaart met stadslichten

Bewonder de haven van Hamburg bij schemering op een traditioneel schip. Maak een romantische rondvaart door de haven van Hamburg en geniet van een gezellige sfeer met het verlichte silhouet van de stad als achtergrond. Vaar door de historische Speicherstadt (afhankelijk van het tij) en langs de indrukwekkend verlichte containerterminals. Luister naar interessante verhalen over de geschiedenis van de haven met toelichting van de kapitein, terwijl je ontspant met een drankje. Alternatief kun je ook een van de speciale tours kiezen die af en toe plaatsvinden. Kies de speciale Queen Mary II -rondvaart om Queen Mary II vanaf de cruiseterminal over de Elbe te volgen. Kom tijdens de boottocht meer te weten over het schip van de professionele gids. Of kies ervoor om de 'Verjaardag van de Hamburgse Haven' aan boord van een traditionele boot te vieren. Aanschouw de openingsparade van het festival, waarna gedurende het hele weekend feesten volgen.

Toegangsbewijs voor Hamburg Dungeon

7. Toegangsbewijs voor Hamburg Dungeon

De Hamburg Dungeon brengt de donkerste periodes van de geschiedenis van de stad op een onderhoudende manier tot leven. De state-of-the-art special effects en professionele acteurs zorgen voor een heel speciaal soort live entertainment. De live acteurs stappen in historische rollen en nemen je mee op een reis door 600 jaar van het duistere verleden van Hamburg in interactieve shows. De bezoekersattractie in de historische wijk Speicherstadt presenteert 11 verschillende shows tijdens een rondleiding van 90 minuten en biedt voldoende actie op 2 leuke attracties. Bezoekers kunnen beginnen aan een ongewone reis in de "Gedoemde Lift". Je kunt ook de donkere jaren van de pest ontdekken of piraat Klaus Störtebecker proberen te redden van executie. Verdedig jezelf voor de genade van de Inquisitie en kom oog in oog te staan met een rusteloze geest  - met een twinkeling in de ogen van de inquisiteur en de mogelijkheid voor veel plezier. Nieuwe show tot eind augustus: 'Cadaver Revolt'! Ontdek de geschiedenis achter de Brawn-Riots van 1919. Ga binnen in de horrorfabriek en kom meer te weten over fabrikant Mr. Starck. Hij schotelt je de 'beste' vleesproducten in de hele stad voor... jammie!

Hamburg: havenrondvaart van 1 uur

8. Hamburg: havenrondvaart van 1 uur

Beleef een rondvaart door de haven op je bezoek aan de Hanzestad Geen andere stad in Europa heeft zoveel bruggen als Hamburg, zelfs Venetië niet. De Hanzestad heeft rond de 2.400 bouwwerken over water, grachten, kanalen en doks. Kom aan boord van de rondvaart en ontdek de vele verschillende attracties en bezienswaardigheden in de stad, afhankelijk van de waterstand en de evenementen van de dag. Verken de historische Speicherstadt (pakhuisdistrict) met zijn kanalen, de moderne HafenCity, de talloze bruggen over de Elbe, drukke sluizen en containerterminals, de Köhlbrand-brug en nog veel meer. Onderweg leer je meer over de stad, haar geschiedenis, de inkomende en uitgaande schepen en al het andere dat je interesseert. Leun achterover en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het zonnedek, of in de lounge met airconditioning met grote panoramische ramen.

St. Pauli: Reeperbahn-wandeltocht met Olivia Jones' historicus Eva Decker

9. St. Pauli: Reeperbahn-wandeltocht met Olivia Jones' historicus Eva Decker

Ervaar de achtergrond van St. Pauli met hart, geest en humor dankzij de Kiez-expert bij uitstek: Doc Eva Decker. De historicus en conservator van het voormalige St. Pauli Museum legt de geschiedenis op een goed onderbouwde, spannende, grappige en onderhoudende manier uit. Vanuit het oudste huis aan de zogenaamde "Transenstrich" wandel je door misschien wel de meest diverse buurt van Duitsland. Langs beruchte etablissementen, legendarische muziekclubs en minder bekende plaatsen zoals de Taj Mahal St. Paulis. Volg je gids langs levendige bars zoals de beroemde Olivia Jones Bar. Loop langs het St Pauli Museum en het politiebureau Davidwache, dat in talloze tv-shows en films is verschenen. Ontdek hoe het leven in de beroemdste wijk van Hamburg door de jaren heen was, hoe het is veranderd en hoe het vandaag de dag functioneert. Zie de lokale bevolking hun ding doen in een van de beroemdste uitgaanswijken van Europa.

Hamburg: rondleiding Elbphilharmonie zonder concertzalen

10. Hamburg: rondleiding Elbphilharmonie zonder concertzalen

Bezoek de Elbphilharmonie  in Hamburg en krijg spannende achtergrondinformatie over de spectaculaire concertzaal – van het originele idee en haar implementatie tot haar voltooiingsproblemen en speciale karakteristieken. Ga rond buiten het gebouw en kom meer te weten over de façade en haar andere uiterlijke kenmerken. Betreed daarna de Elbphilharmonie  via de 'Tube', de langste roltrap ter wereld. Ga langs het grote panoramische raam en bereik daarna Plaza: het centrum van alle activiteit en de link tussen de historische kade en de moderne glasstructuur. Bij de Plaza van de Elbphilharmonie  hoor je alles dat je moet weten over de concertzalen en de locaties en faciliteiten binnen in het gebouw. Neem de buitenom lopende gang van de Plaza en loop rondom het hele gebouw waarbij je vanuit alle richtingen uitzichten over Hamburgs bezienswaardigheden ontdekt.

Veelgestelde vragen over Hamburg

Welke topattracties zijn een must-see in Hamburg?

Sitemap Hamburg

Wil je alle activiteiten in Hamburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hamburg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 69.828 beoordelingen

Ik kan alleen maar aannemen dat de ervaring uitstekend was en zal de activiteit het voordeel van de twijfel geven. Helaas stopt de ICE-trein van Amsterdam naar Hamburg niet meer op het station dat we nodig hadden om één overstap naar Hamburg te maken. In plaats van twee treinen waren er vier treinen nodig, en een reis van 5 uur had 8,5 moeten zijn, waardoor we dit evenement niet konden maken. Misschien de volgende keer.

Een super leuke tour, goed georganiseerd, prijzen voor drankjes aan boord waren redelijk, de kapitein gaf veel informatie door en had een of ander prachtig gezegde. Daarnaast een klein schip en niet zo'n enorme stoomboot. Alles kan alleen maar worden aanbevolen!

Een goede keus om deze rondvaart te kiezen. Wij hadden de vaart van 21.30 uur. Mooi verlichtte havens en werkgebieden. Indrukwekkend om te zien hoe de grote zeereuzen in de containerterminal volautomatisch werden gelost en geladen.

Der Guide Marko war sehr gut. Hat viel erzählt. Informative und zugleich lustig. Danke!

Leuke tour echter weer alleen Duits. Geen Engels, erg jammer!!