Hamburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Hamburg

Hamburg: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Hamburg

Top 10 activiteiten in Hamburg

De havenstad Hamburg is door eeuwenlange zeehandel een levendige stad vol cultuur en vermaak. Of je nu een weekend gaat of een hele week; Hamburg zal je verleiden. Zorg dat je deze 10 bezienswaardigheden en attracties niet mist!

St. Pauli

St. Pauli

Misschien schrikt de doodskop op de vlag van St. Pauli je af, maar wees gerust! De volkswijk is inmiddels een van de meest cultureel bruisende wijken van Hamburg, en er is niets engs aan.

Reeperbahn

Reeperbahn

De Reeperbahn is de Wallen van Hamburg. Maar er is meer dan slechts de 'red lights' - het beste nachtleven van Hamburg vind je hier in de straat.

Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon

Ontdek de duistere zijde van de Hamburgse geschiedenis op een leuke en interactieve tour door de Hamburg Dungeon. Wees gewaarschuwd: de Dungeon is niet voor bangeriken!

Alstermeren

Alstermeren

Ideaal voor een pauze van het stadsleven: bij de Alstermeren kun je in de groene omgeving joggen langs het water, picknicken of een bootje huren.

Haven

Haven

De haven van Hamburg speelt een belangrijke rol in de stadseconomie en is nog altijd een van de drukste havens ter wereld. Maak een mooie wandeling en haal een snack op de vismarkt.

Speicherstadtmuseum

In Speicherstadt - UNESCO Werelderfgoed - staan de pakhuizen van Hamburg. In het Speicherstadtmuseum leer je over de fascinerende handelsgeschiedenis van de stad.

Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

In deze charmante dierentuin is er alles aan gedaan om het de dieren naar de zin te maken, en het bijbehorende aquarium is al even indrukwekkend.

Finkenwerder

In dit buurtje aan de rivier eet je de heerlijkste vismaaltijden. Restaurant Landungsbrücken Finkenwerder is al jaren een favoriet onder de lokale bevolking.

Herbertstraße

Dit is een omheinde straat die geheel aan de legale prostitutie is gewijd. Mocht je nieuwsgierigheid op de Reeperbahn niet volledig zijn bevredigd, dan is de nabije Herbertstraße de oplossing.

Landunsbrücken

Landunsbrücken

Wandel langs de pieren, oftewel de [Landungsbrücken](/hamburg-st-pauli-havenpieren-l3141/, en zie de schepen komen en gaan. Met het pontje maak je een betaalbare en mooie vaart over het water.

Plan je bezoek aan Hamburg

Bespaar geld op vervoer

Als je van plan bent veel te zien in Hamburg, is het een slim idee om combitickets te kopen voor het openbaar vervoer. Afhankelijk van je verblijfsduur zijn verschillende opties mogelijk, die goedkoper zijn dan telkens een enkeltje. Extra bonus: met deze tickets krijg je toegang tot de veerponten - de goedkoopste manier om de stad vanaf het water te bewonderen.

Wacht op de lente

De grijze, koude winters van Hamburg zijn berucht. Je kan Hamburg het beste tussen april en september bezoeken. Zodra het weer verbetert, transformeert de stad - glimlachjes verschijnen, terrassen stromen vol en de parken en meren zijn weer gezellige ontmoetingsplaatsen.

Eet als een local zonder dat je portemonnee lijdt

Restaurant Erika's Eck is al meer dan 30 jaar een lievelingsplek voor toeristen en locals, omdat de porties gigantisch zijn en de prijzen allerminst. Kom naar het restaurant, vlakbij het Schlachthof, en eet een typisch Duitse maaltijd. Na middernacht kun je hier ook nog een sandwich voor €1 halen!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente, zomer

Activiteiten in Hamburg

De must-see bezienswaardigheden in Hamburg

Steden in Duitsland

Sitemap Hamburg

Wil je alle activiteiten in Hamburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hamburg

HET WAS LEUK, MAAR HAD IK MEER VERWACHT.

HET WAS TE DONKER, IK HAD MEER LICHT VERWACHT OF DE GEBOUWEN EN IN DE HAVEN. INFOS IN DE VOUCHER NIET DUIDELIJK. VERTREKTIJD STOND OP DE VOUCHER(OPEN 21.00-21.30)ZO DACHT IK, WIJ VERTREKKEN OM OF NA 21.30, MIJN MAN MOEST NAAR TOILET, ALS WIJ 5MIN LATER WAREN,HADDEN WE DE TOCHT GEMIST, ROND 21.15 WAS DE BOOT WEG. WAAR WIJ MOESTEN ZIJN VOOR DE VERTREK STOND OOK NIET GOED IN DE VOUCHER (ST. PAULIS PIER - BRUG 1) OVERDAG BEN IK BIJ BRUG1 GEWEST OM ZEKER TE ZIJN VAN WAAR IK MOEST ZIJN S´AVONDS, EN HET WAS BIJ DE BRUG 4, EN ER WAS EEN PLEK MEER OM TE ZITTEN, IK EN MIJN MAN BLEVEN STAAN. AL MET AL WAS HET WEL EEN BIJZONDER TOCHT, EEN ANDERE MANEER OM HAMBURG TE ZIEN.

Hamburg: avondrondvaart door de verlichte haven Beoordeeld door Jorgeanne, 23-04-2019

Veel interessante informatie over een fascinerend gebouw

Vanaf het verzamelpunt liepen we naar de Elbphilharmonie. Allereerst kregen we van enthousiast vertellende Oliver veel te horen over de historie van het gebouw en alles aan de buitenkant. De entree daarna verliep voorspoedig en binnen vertelde onze gids boeiend verder. Het gebouw is een bezoek dan ook zeker waard, wat een fantastisch werk is er geleverd door iedereen tijdens de bouw/verbouwing. Als kers op de taart is het uitzicht rondom over de haven en de stad geweldig

Leuk, leerzaam, goede indruk van haven en Speicherstad gevend.

Iedereen was erg op tijd. Wij waren er 1 uur te vroeg en toen waren er al mensen aan boord. Betrokken een kwartier te vroeg en kwamen 10 minuten te laat terug. Dus een rondvaart van bijna 1,5vuur i.p.v. 1 uur gekregen. Goede indrukken gekregen van de overslaghaven, uitleg van droogdok en soorten vaartuigen. Tocht door Speicherstad was tijdens het donker zijn en was heel mooi om mee te maken. Reisbegeleiderr ga f veel informatie, voor ons helaas alleen maar in het Duits.

Hamburg: avondrondvaart door de verlichte haven Beoordeeld door Paul, 21-05-2018

De wereld in het klein met leuke details; schitterend.

Geen wachttijden en soepele verwerking aan de kassa. spijtig dat men, bij uitzondering, reeds om 9 uur dicht ging. Het oudste gedeelte was mooi, hier en daar grappige details maar ontlokte geen "WOW-gevoel", dat kwam er vanaf Zwitserland. Prachtig! Wil je alles goed bekijken dan heb je toch minstens een drie uur nodig.

Prima rondtoer met vriendelijk personeel en vrolijke gidsen.

Dit is zeker een aanrader, ook de combinatie met de rondvaart is ons goed bevallen. Wij hebben gekozen voor de grote rondvaart van 1 uur, die gaat door de haven.

Hamburg: hop on, hop off-bustour en rondvaart Beoordeeld door Henny, 15-08-2018