Hamburg
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hamburg Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Miniatur Wunderland: snelle toegang incl. boekingskosten

1. Miniatur Wunderland: snelle toegang incl. boekingskosten

De Miniatur Wunderland is sinds het jaar 2001 voortdurend gegroeid. Na begonnen te zijn met twee lay-outgebieden, Harz en Zuid-Duitsland, opende de Wunderland het zevende gebied, Zwitserland, in november 2007. Meer lay-outgebieden werden geopend in 2014 . De Miniatur Wunderland is zonder twijfel een wonder, niet alleen vanwege het landschap en de oppervlakte, maar ook vanwege de technologie die ten grondslag ligt aan de tentoonstelling.  Gerrit Braun en het team van modelmakers hebben de grenzen opgezocht van het modelmaken, een groot deel van de tentoonstelling is zelf ontworpen en gebouwd. Het was niet mogelijk om alleen overal verkrijgbare onderdelen en electronica te gebruiken, voornamelijk omdat zulke onderdelen niet geschikt zijn voor constante werking. Bovendien is er een gebrek aan een grote onderdelenbasis om de schaal van 1:87 te ondersteunen.  Zo zijn de meeste van de handelingen die de 150 knoppen uitvoeren zelfgemaakt, net zoals de navigatiesystemen voor de wagons en schepen.   Er zijn ook open werkplaatseb en constructiegebieden in Miniatur Wunderland. Dit betekent dat je kunt zien hoe ontwerpers en technici aan nieuwe onderdelen werken, dat je kunt observeren hoe nieuwe landschappen ontstaan en dat je beter begrijpt hoeveel inzet er in deze bijzondere tentoonstelling zit.

...
Hamburg: ticket voor de Panoptikum Waxworks

2. Hamburg: ticket voor de Panoptikum Waxworks

Ontdek de fascinatie tussen wassenbeelden en realiteit in het Panoptikum in Hamburg - de oudste wassenbeelden in Duitsland. Ervaar de fascinerende wereld van was, waarbij realiteit wordt gecombineerd met fantasie, over 700 vierkante meter. Ontmoet meer dan 120 persoonlijkheden uit de geschiedenis, kunst en politiek, evenals beroemdheden en supersterren - allemaal levensecht en nauw gerepliceerd als wassenbeelden. Of het nu Michael Schumacher, koningin Elizabeth II, Vitali Klitschko, Karl Lagerfeld of Helmut Schmidt is - ze wachten allemaal op je! Je kunt ook de gigantische vrouw Mariedl met een hoogte van 2,27 meter ontdekken, evenals een man met 3 ogen en andere buitengewone mensen. Een enge hoek en een medisch-anatomisch kabinet completeren de tentoonstelling.

...
Reeperbahn: Panik City Udo Lindenberg Multimedia Experience

3. Reeperbahn: Panik City Udo Lindenberg Multimedia Experience

Gelegen aan de Reeperbahn, recht tegenover de beroemde Spielbudenplatz - wacht Panik City. De 90 minuten durende multimedia-ervaring belicht het levenswerk van de beroemde Duitse muzikant en kunstenaar Udo Lindenberg en nodigt muziekliefhebbers, technische nerds, volwassenen en kinderen uit. Volg een begeleide wandeling door het museum, die kan worden omschreven als een prachtige symfonie van kunst, cultuur en media. Volg in de voetsporen van Udo - schilderen met "likörelle" en een hit opnemen terwijl je ook leert over het leven in de DDR en de rol van Udo als een pleitbezorger voor sociale rechtvaardigheid. De lijnen tussen geschiedenis en heden vervagen, dankzij augmented en virtual reality terwijl je wordt meegenomen op een kleurrijke reis. De tour begint in café 'Alten Liebe - die Panik Bar', waar je gids je begroet en je meeneemt naar het museum. Tijdens de tour zal de gids je instrueren over het gebruik van de technische apparatuur en je begeleiden door de verschillende fasen van deze ervaring. Na 90 minuten geschiedenis, muziek en technologie eindigt de tour in café 'Alten Liebe - die Panik Bar', waar u een gratis alcoholische shot krijgt. De tour is perfect voor gezinnen, muziekliefhebbers en technologieliefhebbers.

...
Hamburg: gezinsticket voor de hop on, hop off-bus

4. Hamburg: gezinsticket voor de hop on, hop off-bus

Ga op een rondrit door Hamburg met een hop on, hop off-bus en verken de hoogtepunten van de stad met een gezinsticket, dat de hele dag geldig is voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen tussen de 6 en 14. Stap in en uit waar je maar wil en ontdek alle bezienswaardigheden. Je kunt meerdere keren uitstappen en je eigen route creëren voor een perfecte dag. Leer meer over de bijzondere geschiedenis van de Speicherstadt of bezoek de modeltrein Miniatur Wunderland. Bezoek de beroemde Reeperbahn, beklim de geliefde Sint-Michielskerk om Hamburg van boven te zien of bekijk de winkels langs de Jungfernstieg. Met dit gezinsticket kun je het allemaal ervaren. Bushaltes: 1: Kirchenallee/Hauptbahnhof 2: Marco-Polo-Terrassen/HafenCity 3: Kehrwiederspitze (historisch pakhuizendistrict) 4: St. Pauli-Landungsbrücken 5: Reeperbahn 6: St. Pauli-Landungsbrücken/S-Bahnhof 7: Sint-Michielskerk (Michel) 8: Rathaus/Reesendamm - tegenover het stadhuis 9: Gänsemarkt 10: Stadhuis/Reesendamm 11: Gerhart-Hauptmann-Platz 12: Kirchenallee/Hauptbahnhof, oostkant 13: Holzdamm/Hotel Atlantic 14: Mooi uitzicht/Buitenalster 15: Hotel Alsterperle

...
Hamburg: HafenCity foodwandeling met toegang tot Elbphilharmonie Plaza

5. Hamburg: HafenCity foodwandeling met toegang tot Elbphilharmonie Plaza

Volg een rondleiding langs de meest spectaculaire foodie-plekken in de HafenCity en Speicherstadt en verwen jezelf met 5 heerlijke snacks. Ga naar de Plaza van de Elbphilharmonie en geniet van het ongeëvenaarde uitzicht. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je aan deze unieke wandeltocht Bezoek de Speicherstadt, een historisch pakhuizencomplex dat inmiddels UNESCO-Werelderfgoed is, en luister naar opwindende verhalen. Ontdek HafenCity, het grootste binnenstedelijke bouwproject van Europa. Ga mee met een lokale gids die alles over het gebied weet en je spannende anekdotes en historische informatie geeft. Stap dan op de langste vrijstaande roltrap van Duitsland en ga naar het Plaza van de Elbphilharmonie voor een weids uitzicht over de haven en de stad. Laat je gids je over de architectuur en akoestiek van de zalen vertellen, zonder fysiek naar binnen te gaan. Terwijl je van de ene speciale plek naar de andere gaat kun je verschillende hapjes proberen, van traditionele Duitse delicatessen tot eigentijdse smaken.

...
Traditionele boottocht door de haven in Hamburg

6. Traditionele boottocht door de haven in Hamburg

Kom meer te weten over Hamburg vanaf het water tijdens deze havenvaart langs de rivier de Elbe. Afhankelijk van het getij en de dag kan de boottocht zich richten op tal van verschillende gebieden en onderwerpen. Bezoek het historische pakhuisdistrict met pittoreske grachten, bekijk de ultramoderne Hafencity of ga onder de indrukwekkende Elbe-brug door. Bekijk de containerterminals en sluizen van Hamburg, de indrukwekkende Blohm & Voss-scheepsbouwdokken of de beroemde Köhlbrand-brug, terwijl je leuke verhalen en interessante feiten over de stad, de haven en het verbazingwekkende aantal inkomende en uitgaande schepen hoort. Je komt meer te weten over het belang van deze bruisende haven, niet alleen voor de stad Hamburg, maar voor de hele wereldhandel.

...
Hamburg: Spannende speurtocht voor kinderen

7. Hamburg: Spannende speurtocht voor kinderen

Ontdek op een leuke manier de beroemdste bezienswaardigheden van de haven van Hamburg. Het startpunt voor deze unieke Scavenger Hunt City Tour Hamburg is de Kornhausbrücke in Speicherstadt (Magazijnstad). Ga verder naar het kasteel Fleet Schlösschen en het monument voor de beroemde piraat Störtebeker. De Magellan-terrassen bij de traditionele scheepshaven wachten op u met een taak en bieden ook de perfecte gelegenheid om er even tussenuit te gaan. De Scavenger Hunt City Tour Hamburg kan worden gepauzeerd wanneer u maar wilt, afhankelijk van of u meer tijd op een bepaalde plaats wilt doorbrengen, of langer naar een toeristische attractie wilt kijken. Ga verder naar Kehrwieder en de museumschepen San Diego en Rickmer Rickmers. De spannende Scavenger Hunt City Tour eindigt bij de beroemde steigers van de haven van Hamburg. De City Game Box bevat 8 verzegelde en genummerde enveloppen. Deze bevatten puzzels die moeten worden opgelost. Geleid door duidelijke en ondubbelzinnige aanwijzingen, baan je je een weg door de haven van Hamburg. Los de puzzels op en laat de aanwijzingen je naar de volgende bestemming leiden. Elke opgeloste puzzel levert een nummer op dat je vertelt welke envelop je vervolgens moet openen. U weet van tevoren niet in welke volgorde de stadsenveloppen van de speurtocht geopend moeten worden. De enveloppen bevatten ook gedetailleerde achtergrondinformatie over elke attractie, de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer. Bepaal zelf wanneer u uw Scavenger Hunt City Tour door Hamburg begint en hoeveel tijd u op elke locatie doorbrengt. Neem een pauze van je City Game wanneer je maar wilt, of zet je speurtocht zelfs op een andere dag voort - het is helemaal aan jou. U hoeft uw Scavenger Hunt City Tour niet voor een bepaalde datum te boeken. Bestel de City Game Box en geniet wanneer je maar wilt van deze bijzondere sightseeingtour.

...
Hamburg: Ingang Internationaal Maritiem Museum

8. Hamburg: Ingang Internationaal Maritiem Museum

Ga op ontdekkingsreis over negen 'dekken' in het indrukwekkende International Maritime Museum. Het museum is gevestigd in het oudste nog bestaande pakhuis in Hamburg en geeft je een uitgebreid beeld van de zee en de oceanen en hoe culturen ze door de millennia hebben verkend. Ontmoet piraten, ontdek hoe kapiteins navigeren onder de knie hebben, bekijk honderden nautische uniformen en maak contact met de belangrijke nautische geschiedenis van Hamburg. De tentoonstelling omvat meer dan 40.000 stukken en is daarmee de grootste particuliere maritieme collectie ter wereld. Een absoluut hoogtepunt van dit museum is de verdieping gewijd aan marien biologisch onderzoek. Dit deel van de tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande wetenschappelijke instellingen en wordt voortdurend bijgewerkt. Onderzoeksinstrumenten, samples van de zeebodem, films gemaakt door duikrobots, een echte ijsmuur en fascinerende onderwateraudiosamples geven een levendig beeld van de zeeën.

...
Hamburg: toegangsticket Spicy's Gewürzmuseum en audiogids

9. Hamburg: toegangsticket Spicy's Gewürzmuseum en audiogids

Boek uw toegangsbewijs voor het Hamburgse Spicy's Gewürzmuseum en geniet van een gratis audiogids die toegankelijk is via een app op uw telefoon of tablet. Beleef de wereld van kruiden en specerijen en proef peperkruiden en gummyberen. Royaal gebouwd op een originele opslagvloer, ontdek de meer dan 900 tentoonstellingen van het museum uit de laatste vijf eeuwen die de geschiedenis van specerijen beschrijven. Leer meer over het hele productieproces van een verscheidenheid aan internationale kruiden, van teelt tot eindproduct via antieke apparatuur en machines. Zet je koptelefoon in om naar je audiogids te luisteren terwijl je kruiden en specerijen van heinde en verre buitenland verkent, deels in containers en deels gepresenteerd in kleischalen op proeftafels. Raak, ruik en proef je een weg door de gevarieerde collectie kruiden.

...
Hamburg: Emigratiemuseum BallinStadt toegangsbewijs

10. Hamburg: Emigratiemuseum BallinStadt toegangsbewijs

Ontdek waarom Hamburg algemeen bekend staat als de 'poort naar de wereld' met een bezoek aan het BallinStadt-museum. Leer de belangrijke rol die de stad heeft gespeeld bij de emigratie van miljoenen Europeanen sinds de 16e eeuw. Ontdek de 2 tentoonstellingszalen van het interactieve museum: Port of Dreams: een interactieve tentoonstelling die het verhaal vertelt van mensen die Europa wilden verlaten en het verhaal van de persoon die dit mogelijk maakte, Albert Ballin – de naamgever van het museum. Leer hoe ze in Hamburg aankwamen en woonden terwijl ze wachtten om naar de nieuwe wereld te worden verscheept. Begrijp hoe het dagelijkse leven in een emigratiekamp eruit zag en de uitdagingen om een nieuw leven te beginnen op een afgelegen plek. World in Transit: een multi-visuele tentoonstelling die emigratie en immigratie in de afgelopen 5 eeuwen belicht. In 14 themakamers krijg je inzicht in verschillende landen die ver weg voelen en toch zo vertrouwd zijn. Leer meer over de pull- en push-factoren die gepaard gaan met opnieuw beginnen en krijg inzicht in de soms persoonlijke redenen voor emigratie. Kom langs bij de derde speciale tentoonstelling, waarvan het onderwerp om de paar maanden verandert. Gebruik het onderzoeksstation om uw eigen familiegeschiedenis te volgen met 's werelds grootste genealogische database.

...

Sitemap Hamburg

Wil je alle activiteiten in Hamburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hamburg

Eigenlijk teveel om in 1 dag te bekijken. En dan ook nog meekrijgen dat een uitbreiding aanstaande is. Zo gedetailleerd maar ook de hoeveelheid kleine geintjes die ingebouwd zijn. En bijna 100.000 Nederlandse bezoekers!

We hadden een super gids. Wist erg veel te vertellen over de oorsprong, de architectuur, de technische kant, de obstakels tijdens de bouw etc. Heel erg vakkundig!! Indrukwekkend!!

Geweldig aanbod! Stap gewoon uit, zie de aanblik en ga dan verder met de volgende bus. De twee tieners hebben er ook erg van genoten!

moest alleen geprinte ticket nog omwisselen voor een entree-ticket. voor de rest is het om iedereen aan te bevelen.

Het is ons zeer goed bevallen bedankt voor het leveren van de tickets