Hamburg
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hamburg Fietstours: Onze meest aanbevolen

 • Fietstocht Hamburg: centrum, Alster & alternatieve gebieden

  1. Fietstocht Hamburg: centrum, Alster & alternatieve gebieden

  Ontdek de contrasten van Hamburg tijdens een spannende fietstocht door de Hanzestad. De tour begint bij het Dammtor, op slechts 10 minuten van de fietsenwinkel. Nadat je een geschikte fiets voor jezelf hebt gekozen, fiets je in de richting van de Sternschanze, door de historische wijk Schröderstift, Sternschanzenpark, en de wijk met zijn alternatieve culturele activiteiten. Je gaat verder over de Hafenstrasse in St. Pauli, door de Portugese wijk richting de Neustadt. Leer meer over het project van het kunstenaarscollectief "Komm in de Gänge" en fiets door de verfijnde omgeving langs de Binnenalster. Bezoek de wijk Kontorhaus uit de jaren 1920 en bezoek het "Münzviertel" in Hammerbrook, een representatief voorbeeld voor de discussie over het maatschappelijk verantwoord gebruik van de stad. Rijdt door naar St. Georg, waar je de contrasten van de multiculturele samenleving vindt. De route...

 • Hamburg: fietstour door het stadscentrum en de Speicherstadt

  2. Hamburg: fietstour door het stadscentrum en de Speicherstadt

  Ga op ontdekkingstocht door Hamburg en stort jezelf in de meest iconische bezienswaardigheden en wijken van de stad. Je gids vertelt je de geschiedenis van de havenstad en de verhalen achter alle indrukwekkende bezienswaardigheden. Bezoek de Speicherstadt, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie in het oosten van de stad. Bewonder hier de unieke 19e-eeuwse baksteenarchitectuur, die rust op miljoenen eiken palen in de waterwegen. Je waant je bijna in Venetië als je de mooie grachten bekijkt,. Hamburg is een vlakke stad, dus perfect voor fietsers van alle leeftijden en rijvaardigheden.

 • Hamburg: fietstour van 3,5 uur

  3. Hamburg: fietstour van 3,5 uur

  Ontdek Hamburg met deze 3,5 uur durende fietstocht. Van de Reeperbahn tot aan de rivier de Alster - ervaar de charme van deze havenstad. De tour begint bij het kantoor van de lokale partner in St. Pauli. Vanaf hier fiets je door Heiligengeistfeld naar de Buiten Alster en de Binnen Alster. Rijd langs het stadhuis, de Speicherstadt, HafenCity, en de Michaelskerk. Terug in St. Pauli ga je naar de pieren en de wereldberoemde Reeperbahn. Bij elke bezienswaardigheid maak je een stop en hoor je interessante feiten en informatie van je gids. Daarbij kun je foto's nemen en vragen stellen. Tijdens de tour is er ook een koffiepauze, tijdens welke je kunt genieten van de sfeer van de stad. Hamburg is zeer vlak en de rit is ontspannen. Deze tour is daarom geschikt voor alle leeftijden en fietsvaardigheidsniveaus.

  interessante gids - op korte tijd een goede indruk gekregen van Hamburg - goede fietsen - fijne ervaring

 • Hamburg: fietstour langs het Alstermeer en alternatieve bezienswaardigheden

  4. Hamburg: fietstour langs het Alstermeer en alternatieve bezienswaardigheden

  Rijd langs de kustlijn van de Alster, over prachtige oude bruggen, door groene parken en in unieke buurten tijdens deze begeleide fietstour. Stap op de fiets en verken de minder bekende kant van Hamburg. Je gids wijst je de weg en neemt je mee naar de meest intrigerende buitenwijken van de stad. Leer de alternatieve en artistieke scène van Hamburg kennen terwijl je door een aantal van de creatieve wijken fietst. Tijdens de rit passeer je ook schilderachtige en serene landschappen, zoals groene parken en het beroemde Alstermeer.

 • Aussenalster: fietstocht door beroemdheden, waterkant en natuur

  5. Aussenalster: fietstocht door beroemdheden, waterkant en natuur

  Fiets door de groene buitenwijken met hun diversiteit aan dieren en planten en prachtige villa's. Bekijk de multiculturele wijk St. Georg met kunstenaarsvertrekken, kleurrijke gastronomie en winkelscene. Volg een stadskaart door Dammtor naar Pöseldorf-Rotherbaum, langs consulaten, residenties en de parken van Harvestehude, Krugkoppel, Fernsicht, Leinpfad, Winterhuder Stadtpark met een uitkijkplatform voor het planetarium. Rijd door Stadtparksee, Liebesinsel, Goldbekufer, Winterhuder Canal, Uhlenhorst met de fantastische Blauwe Moskee en een uniek uitzicht in de verte op de skyline van de oude en nieuwe stad van Hamburg. Mis Feenteich, Schwanenwijk en Mundsburger Brücke niet.

 • Hoogtepunten van Hamburg: 3-uur durende fietstocht met gids

  6. Hoogtepunten van Hamburg: 3-uur durende fietstocht met gids

  Vertrek op een ontdekkingstour door Hamburg en dompel jezelf onder in het verleden en het heden van de stad tijdens deze begeleide fietstour. Volg de voetsporen van handelaren, ervaar de levendige stad en zie welke koers Hamburg is ingeslagen voor de toekomst. Fiets langs de Alster, zie de drukte op Jungfernstieg, bewonder het stadhuis en bekijk de beroemde St. Michael's Church. "Hamburg toen en nu" is het motto van deze tour. Na deze compacte fietstocht leert u hoe de inwoners van Hamburg tikken en waarom ze zo veel van hun stad houden en onderweg veel geweldige insidertips krijgen.

 • Hamburg: fietstocht door de stad, met Elbphilharmonie

  7. Hamburg: fietstocht door de stad, met Elbphilharmonie

  Begin je boeiende fietstocht door Hamburg in de schilderachtige wijk Rotherbaum en rijd langs de Außenalster naar de Binnenalster. Hier krijg je een panoramisch zicht op het oude en nieuwe stadsdeel. Baan je een weg door het Gängeviertel in het nieuwe stadsdeel en de beschermde arbeiderswijk uit de 18e eeuw, waar allerlei kunst is gehuisvest. Hier vind je de gedenksteen voor de geboorteplaats van Johannes Brahms. Als je door het stedelijke, nieuwe stadsdeel rijdt, dan passeer je het voormalige haven Fleet-Island en volg je de sporen vanaf de grote brand van 1842 tot de huidige moderne stad. Ontdek Neuer Wall, met de vele gangen en talloze ontwerpwinkels en geniet van de bruisende stadssfeer. Rijd via de Deichstraße, het hart van de havenverrichtingen van Alt- Hamburg, naar de beroemde Speicherstadt. De unieke architectuur met massieve bakstenen uit de 19e eeuw van deze plaats, die op de...

 • Hamburg: Bike Tour van de Speicherstadt & Oude Haven

  8. Hamburg: Bike Tour van de Speicherstadt & Oude Haven

  Geniet van een rondleiding door de oude dokken op de fiets in de Hanzestad Hamburg. Ervaar een veelzijdige excursie over de Alster naar de Chilehaus, door de Speicherstadt in het oosten en naar het Elbquartier. Geniet van een bezoek aan de Duitse Greenpeace Center, dan verder reizen over de Baakenbrücke in de Baaken Harbor. Neem in een panoramisch uitzicht op de Freihafenbrücke, dan rijden langs de Moldau Harbor naar de Hafen Museum in Hamburg. Dompel je onder in de maritieme sfeer zoals je pauzeren voor een kopje koffie, voordat u verder over de Argentinienbrücke en de wijk Steinwerder, door de oude Elbe tunnel, dan terug naar St. Pauli.

 • Haven van Hamburg: Adventure Tour by Bike (in het Duits)

  9. Haven van Hamburg: Adventure Tour by Bike (in het Duits)

  Verken de haven van Hamburg op een andere manier - op de fiets. Neem je eigen fiets mee of kies voor een praktische en betaalbare fietsverhuur. Met zijn kades, bruggen en kanalen biedt de haven van Hamburg veel ongewone uitzichten op de ontwikkelingen in de stad. Begin bij de steigers en begeef je naar Speicherstadt en Hafencity, waar je niet alleen diep in de geschiedenis van Hamburg zult duiken, maar ook de cruiseterminal en de gebieden in Hafencity die nog in aanbouw zijn. Fiets vervolgens naar de oude Freihafen (vrije haven) met zijn oude havenbekkens, spoorwegsporen, kranen en schuren. In Hansahafen, waar het havenmuseum is gevestigd, zal de romantische sfeer u ertoe aanzetten om uw fiets langs Bremer Kai te duwen en de oude museumschepen, baggerzuigers en binnenvaartschepen volledig in te nemen. Bekijk de wijk Wilhelmsburger Reiherstieg en de Spreehafen, waar de schippers eenmaal ...

 • Haven van Hamburg: 3,5 uur begeleide fietstocht

  10. Haven van Hamburg: 3,5 uur begeleide fietstocht

  Begin je begeleide fietstocht van 3,5 uur in St. Pauli, passeer de St. Michaelis-kerk en ga verder naar HafenCity, de thuisbasis van de Elbphilharmonie. Volg de Baackenhöft en steek de rivier de Elbe over en geniet van het panorama van Hamburg. In Veddel leer je over de geschiedenis van de wijk en de belangrijke connectie met de ontwikkeling van de haven. Bekijk het Golden House en het beroemde Ballinstadt Emigration Museum. Op de terugweg over de Elbe, verken de beroemde Speicherstadt en leer over de eerste grootstedelijke spoorweg en de kanalisatie van Hamburg. Sluit de tour af met een stop bij de Landungsbrücken en uiteindelijk bij de Davidwache, het beroemde politiebureau op Spielbudenplatz.

Sightseeing in Hamburg

Möchten Sie alle Aktivitäten in Hamburg entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Hamburg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 497 beoordelingen

Geweldige tijd met Phillip Donnellon afgelopen zaterdag eind juli. Deze fietstocht was om verschillende redenen geweldig. Phillip kent zijn geschiedenis, we hadden een kleinere groep wat het navigeren zo veel gemakkelijker maakte, we konden hopen op de veerboot naar Elbphilharmonie, de Elbi Tunnel die weer op de fietsen cruiste, St. Pauli. We bedekten zoveel grond dat geweldig was en spoelden het weg met een koud brouwsel om de tour af te maken. Fietsen waren supercomfortabel en in uitstekende staat. Geen wiebelen, versleten stoelen / stuur enz. Ik ben 1.65 en meestal plaatst de one size fits all me op een moeilijke plek. 3 versnellingen.

Het was superleuk om te doen!

Het is een geweldige leuke ervaring om samen met een gids de stad Hamburg per fiets te verkennen. In een paar uur tijd krijg je een mooi beeld van de stad. Echt een aanrader om te doen!

Uitgebreide fietstour door Hamburg. We kwamen ook op plekken waar we zelf niet zo gauw heen zouden gaan. Er werd veel uitleg gegeven door gids Nico.

interessante gids - op korte tijd een goede indruk gekregen van Hamburg - goede fietsen - fijne ervaring

leuke begeleiding, voldoende informatie en heeeeel gezellig!