Hamburg
Rivier- & havenrondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hamburg Tweede Wereldoorlog: Onze meest aanbevolen

 • Hamburg: wandeltour door centrum en Speicherstadt

  1. Hamburg: wandeltour door centrum en Speicherstadt

  Verken de Noord-Duitse metropool Hamburg te voet en kom meer te weten over de fascinerende verhalen van de stad en haar geschiedenis. Ontdek met een trouwe gids het stadsdeel HafenCity, een groeiend gebied met nieuwe binnenstedelijke architectuur en openbare ruimten aan de Elbe. Bewonder de fascinerende Elbphilharmonie en het indrukwekkende uitzicht op de haven. Als tweede grootste haven van Europa heeft Hamburg altijd opengestaan voor avonturiers en reizigers uit de hele wereld. Je bezoekt ook het door UNESCO beschermde pakhuisdistrict Speicherstadt, wat 'Stad van pakhuizen' betekent. Breng wat tijd door met het bewonderen van zijn unieke charme en luister naar weetjes over het grootste pakhuisdistrict ter wereld dat op houten paalfunderingen is gebouwd. Bezoek het centrum van de stad, waar het mooie stadhuis staat. Hier vertellen de architectuur en de symboliek van de beelden je vee...

 • Hamburg: 2,5 uur privé historische wandeltocht

  2. Hamburg: 2,5 uur privé historische wandeltocht

  Begin je tocht voor een van de mooiste architectonische wonderen van Hamburg, het neorenaissance-stadhuis. Van hieruit volg je het pad van de Grote Brand van 1842 om te zien waar het allemaal begon in de pittoreske Deichstrasse, een van de oudste delen van Hamburg om de vuurbom van de Tweede Wereldoorlog te overleven. Onderweg zal je deskundige gids je laten zien hoe rampspoed de stad aan de Elbe heeft gevormd, van bosbranden tot overstromingen en oorlog tegen cholera. Het feit dat Hamburg nog steeds overeind is, is misschien wel het meest verrassende feit dat je op deze tour leert! Maar focus niet alleen op doom en somberheid. Lees hoe de grote ambities van de Hamburgse industrie-titanen, Salomon Heine en Albert Ballin, Hamburg de progressieve tradities gaven die het niet alleen economisch, maar ook sociaal goed hebben laten zien. Rond je tour af met de schitterende nieuwe Elbphilharm...

 • Hamburg: ontdekkingstocht van 2,5 uur

  3. Hamburg: ontdekkingstocht van 2,5 uur

  Beleef meer dan 1000 jaar aan geschiedenis, tijdens een wandeling van 2,5 uur door het oude Hamburg. Kom te weten hoe Hamburg één van de belangrijkste havens ter wereld werd en hoor een verhaal over een onthoofde piraat die door de stad spookt. Je gids vertelt je over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in Hamburg is gebeurd. Ontdek dit allemaal en meer, tijdens de beste rondwandeling door Hamburg. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Hamburg, waaronder het Rathaus, de historische Deichstraße, het Mahnmal St. Nikolai, de Speicherstadt, het Kontorhaus, de Elbphilharmonie en de Flussschifferkirche. Hoor onderweg hoe Barbarossa, Störtebeker en een hele groep opmerkelijke figuren van Hamburg de Vrije Stad hebben gevormd tot het wereldse, culturele wonderland dat het vandaag de dag is.

  Leuke stadswandeling, echter werkte het weer niet mee. Alleen maar regen en veel wind waardoor het niet geweldig was. Uitleg en tour was verder prima !

 • Hamburg: wereldoorlogtour

  4. Hamburg: wereldoorlogtour

  Maak een boeiende reis door Hamburg in oorlogstijd, van de opkomst van het Duitse nationalisme tot het duistere spook van het nazisme. Ontdek alle wendingen van het Hamburgse verhaal, van de oprichting van de Duitse Kaiserreich tot de verschrikkingen van de nazi-periode. Kom meer te weten over de zwaarste aanval in luchtoorlogvoering, Operatie Gomorrah. Ontdek waarom Hamburg uit het nazitijdperk bekend werd als het 'Hiroshima van Europa' Neem de grootsheid van het hedendaagse Hamburg in je op tijdens een twee uur durende tour, terwijl je een stad verkent in het hart van een machtig rijk, teruggebracht tot puin.

Plan je bezoek

 • Wat voor rondvaart moet je kiezen?

  Als je in een spontane bui bent, kun je een Hop on, hop off boottour maken. Als je iets aan wal ziet wat je interesseert, kun je de kaptein een seintje geven en afstappen. Andere populaire opties zijn avondtours en een historische rondvaart die je leert over het erfgoed van Hamburg.

Sightseeing in Hamburg

Möchten Sie alle Aktivitäten in Hamburg entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Hamburg

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.937 beoordelingen

De boottocht was erg ontspannen en leuk. Opgemerkt moet echter worden dat dit een van de ondiepere boten is. Helaas wist ik dat niet van tevoren. Toch was het erg leuk. En het adres was niet zo makkelijk te vinden met de GetYourGuide app. Maar toen ik een arbeider belde, vonden we hem snel met zijn goede beschrijving!

Ongelooflijk goed. We hebben zo genoten van de rit. Onze gids was net zo knap en technisch goed. We zouden op elk moment weer met hem meegaan. Hamburg 's nachts zien is echt de moeite waard. Je krijgt een heel andere indruk dan overdag. Altijd weer en gemakkelijk aan te bevelen.

Complete tour over de wateren van Hamburg. Het is echt een meerwaarde t.o.v. een rondvaart bij daglicht. De rondleiding in het Duits is op het buitendek lastig te volgen, maar dat hindert niet, genoeg te zien-“! Drankjes kan je alleen contant betalen, dat is wel een klein nadeeltje!

Zeer informatief,je moet wel de duitse taal goed beheersen!

Grappige gids. Wist veel. In korte tijd veel gezien