Kies data

Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart

Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: avondrondvaart door de stad

1. Berlijn: avondrondvaart door de stad

Verken het centrum van Berlijn in de schemering tijdens een boottocht over de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree. Stap aan boord, ga lekker zitten, ontspan en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het kalme water in het avondlicht, terwijl je de energie van de bruisende stad voelt. Begin de boottocht vanaf de Friedrichstraße en vaar langs de Bundeskanzleramt met haar glazen wanden van vloer tot plafond en moderne architectuur. Ga op weg naar het maagdelijk witte gebouw en de verzorgde tuin van Schloss Bellevue, met uitzicht op de Siegessäule en omgeven door het lommerrijke park Tiergarten. Bekijk het centraal station van Berlijn met zijn groene glazen structuur en het ministerie van Binnenlandse Zaken in Moabit en vaar vervolgens richting het iconische rococo-paleis Charlottenburg. Het paleis, ooit een koninklijke zomerresidentie, is tegenwoordig het grootste en prachtigste paleis van Berlijn. Vaar vervolgens door het Westhafenkanaal, het scheepskanaal in Berlijn-Spandau, en passeer het Bondsministerie van Economische Zaken en het Hamburger Bahnhof. Ga ten slotte weer terug naar de Friedrichstraße, waar de tour eindigt.

Entreeticket Hamburger Bahnhof Museum

2. Entreeticket Hamburger Bahnhof Museum

Bezoek het Museum voor Hedendaagse Kunst in Berlijn, gevestigd in het voormalige station van de spoorlijn tussen Hamburg en Berlijn. Bewonder de talrijke exposities van de Berlijnse staatsmusea en werken uit de privécollectie van Erich Marx. Kijk uit naar een speciale tentoonstelling met hoogtepunten uit de collectie van Friedrich Christian Flick. De collectie van Marx bevat werken van kunstenaars als Andy Warhol, Cy Twombly, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Anselm Kiefer en Joseph Beuys. Bekijk ruim 450 tekeningen van Beuys en bijna 60 bladen van Warhol. Ontdek het werk van de Engelse kunstenaar Richard Long en tentoonstellingsstukken van de kunstenaars Gerhard Merz en Dan Flavin.

Berlin Mitte & Moabit: Spy Outdoor Escape Game

3. Berlin Mitte & Moabit: Spy Outdoor Escape Game

Het stadsspel begint bij Moabit Historical Prison Park. Het duurt 2,5 tot 3 uur om te voltooien en je kunt het ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat het op elk gewenst moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij het monument van de Berlijnse muur. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en leiden exacte aanwijzingen op je telefoon je naar de volgende locatie. Spelen op! Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die het tegen elkaar opnemen en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. We raden aan dat elke gebruiker een ticket koopt voor een optimale ervaring, hoewel meerdere mensen een telefoon kunnen delen. Onderweg bezoek je de volgende locaties: • Historisch gevangenispark van Moabit • Hamburger Bahnhof • Zandkruikbrug • Ministerie van Economie & Technologie • Invalidenpark • Natuurhistorisch Museum van Berlijn • Lauchhammer-waterpompen • Herdenkingsmuur voor slachtoffers • Begraafplaats Friedhof • Kapel van verzoening • Grenshuis BernauerStraße • Muurschildering - Monument Berlijnse Muur

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart

Wil je alle activiteiten in Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 650 beoordelingen

Handige cruise om Berlijn vanuit een ander oogpunt te bekijken. Je komt bij de oude haven, een plek die anders moeilijk te bezoeken zou zijn. Adembenemende uitzichten op oude industriële gebouwen en moderne woningen in een eclectische stijl die alleen Berlijn kan bieden, altijd ondergedompeld in het groen van de vele parken die uitkijken over de Spree in de stad.

Het was geen probleem om de tour te boeken. Op de dag van het evenement kreeg ik een herinneringsmail. Alles werkte prima en het personeel was erg vriendelijk. Ik kan het alleen maar aanbevelen.

De rondvaart laat heel mooi Berlijn vanaf het water zien, op de boot is ook een Duitse audio aanwezig. Zo krijg je ook de achterliggende informatie te weten over de gebouwen en de bruggen

Aangename rondvaart Vriendelijke service aan boord. Er is niets om over te klagen. Duidelijke aanbeveling

Het was prachtig weer en de reis was zeer geslaagd