Kies data

Hanoi Educatieve activiteiten

Hanoi Educatieve activiteiten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Hanoi: dagtrip Tam Coc, Hoa Lu & Mua Caves

1. Vanuit Hanoi: dagtrip Tam Coc, Hoa Lu & Mua Caves

Je begint je excursie vroeg met ophaalservice  bij je hotel in de oude wijk van Ha Noi rond 07:30 uur en vertrekt naar Tam Coc. Rond 9:30 uur kom je aan bij Tam Coc en neem je de sampan go langs de rivier de Ngo Dong om de drie grotten van Tam Coc te bezoeken. Je gaat terug naar de werf Tam Coc en fietst door traditionele dorpjes en de stad Tam Coc. Rond het middaguur  geniet je van eenn Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch stap je terug in de luxe bus om Hoa Lu, een oude hoofdstad van Vietnam, te bezoeken. Je bezoekt Dinh king Temple en Le king Temple uit de 10e eeuw en gaat op zoek naar de heroïsche geschiedenis van de twee koningen tijdens de Chinese oorlogen. Bezoek de grot Mua, die bezoekers trekt met zijn vele interessante verhalen. Bezoek de Muagrot, die bezoekers trekt met zijn vele interessante verhalen en beklim 500 stenen treden om helemaal tot aan Tam Coc te zien, profiteer van een prachtig panoramisch uitzicht op het landschap en de Ngo Dongrivier. Rond 16:00 uur ga je weer naar Ha Noi en arriveer je tussen 18:30 uur en 19:00 uur. Je programma: 07:30-08:00 uur: de bus haalt je op bij je hotel in de wijk van Oud Hanoi en vertrekt richting Hoa Lu. 10:30-10:40 uur: Aankomst in Hoa Lư, de oude hoofdstad van Vietnam. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en leert over de heroïsche geschiedenis van deze twee koningen tijdens de Chinesee Oorlogen. 11:50-12:00 uur: lunchbuffet met Vietnamese gerechten. 13:00-13:05 uur: busrit naar de Tam Coc-werf voor een unieke sampantocht over de rivier Ngo Dong naar het grottencomplex van Tam Coc (drie grotten). 15:00-15:05 uur: fiets rond de traditionele dorpen in het gebied van Tam Coc. 15:30-15:35 uur: bezoek aan de Muagrot. Deze plek trekt met zijn vele interessante verhalen vele bezoekers aan. Beklim 500 stenen treden voor een prachtig uitzicht over de omgeving en de Ngo Dong, tot aan Tam Coc. 16:45-17:00 uur: Ga weer aan boord van de bus om terug te keren naar Hanoi. 19:00-19:30 uur: Aankomst in Hanoi. Je wordt afgezet bij je hotel in Oud Hanoi. Einde van de excursie!

Halong: dagtour eilanden, grotten, kajak & 'dragonflycruise'

2. Halong: dagtour eilanden, grotten, kajak & 'dragonflycruise'

Je wordt tussen 07:45 en 08:15 uur opgehaald  bij je hotel in de Oude Wijk van Hanoi en rijdt vervolgens naar de Hạ Longbaai. Halverwege de rit pauzeer je kort om ambachtelijke werkplaatsen te bezoeken, waar je marmeren beelden, handgeschilderde (reclame)borden en handgeborduurde voorwerpen te zien krijgt. Deze dagvullende excursie gaat verder met een prachtige rit naar Halong. Je bereikt de pier van Tuan Chau tussen 12:00 en 12:15 uur en gaat aan boord voor een traditionele boottocht. Je wordt aan boord verwelkomd met een overheerlijke zeegerechten-lunch. Vanaf het dek van de boot bewonder je de kalmerende schoonheid van de schitterende omgeving. Tijdens de boottocht heb je zicht op kleine eilandjes met prachtige rotsformaties, steile kliffen, ontelbare witte zandstranden en vredige baaitjes. De kalksteeneilandjes lijken soms wel uitgehouwen stripfiguren en hebben vaak bijzondere namen, zoals Wierrookbrander, Stenen Hond en Vechtende Haan (het symbool van de Hạ Longbaai). Je zet vervolgens richting naar Thiên Cung (Hemelse Paleisgrot). Verken de enorme ruimtes die versierd zijn met verschillende stalactieten en stalagmieten. Roei tot slot 45 minuten rond de eilanden en door de watertunnels, een gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, in een kajak of een bamboeboot. Je keert tussen 16:30 en 17:00 uur terug naar de pier in Tuan Chau en stapt daar in de bus die je mee terug neemt naar Hanoi. Je komt aan in Hanoi tussen 20:00 en 20:30 uur. Lunchmenu: 1: Salade van tomaat en komkommer 2: Gebakken aardappels 3: Gestoomde garnalen 4: Loempia's 5: Gebakken inktvis  6: Garnalenloempia's 7: Gebakken kip met champignons 8: Gestoomde vis met tomatensaus 9: Gebakken groenten, afhankelijk van het seizoen 10: Gestoomde rijst 11: Vers fruit 12: Theepauze met vers fruit

Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

3. Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

Boek van tevoren tickets voor de beste plaatsen bij een voorstelling op een datum en tijd naar keuze.Sla de rijen over bij waterpoppentheater Thang Long en beleef een van de karakteristiekste kunstvormen van Vietnam live op het podium.  Zie een unieke kunstvorm die meer dan 1.000 jaar geleden ontstaan is in de Rode Rivierdelta. Vroeger werd in het waterpoppentheater het dagelijks leven van dorpelingen nagespeeld, waarbij het boerenleven, de visserij en romantiek aan bod kwamen. Tegenwoordig kun je toneelstukken over oude Vietnamese legendes, mythes en geschiedenis bekijken. Het wereldberoemde waterpoppentheater Thang Long in Hanoi is geworteld in een kunstvorm die uit de 11e eeuw komt. De traditie van het waterpoppentheater komt uit een tijd waarin de rijstvelden overstroomd waren en de dorpelingen elkaar vermaakten door tot de taille in het water te staan en poppen op het wateroppervlak te laten spelen. Door lange stokken te gebruiken en de poppenspelers achter een scherm te verbergen leek het alsof de poppen over het water bewogen.

Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

4. Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Hanoi: privé Tam Coc-tour van een hele dag met boottocht en lunch

5. Hanoi: privé Tam Coc-tour van een hele dag met boottocht en lunch

Je tour begint om 07.30 uur, waarna je Engelssprekende gids en privéauto je ophalen bij je hotel in de stad Ha Noi voor vertrek naar Trang An. Je komt dan aan bij de Trang An-werf, waar je een "sampan" neemt om het grottencomplex van Trang An te bezoeken. 's Middags geniet u van een fantastisch lunchmenu bestaande uit authentieke Vietnamese gerechten. Je gaat dan weer aan boord van je privéauto om verder te gaan om de Tam Coc-werf te bezoeken, waar je op je sampan springt om 3 grotten langs de Ngo Dong-rivier te bezoeken. Hierna begint u aan een fietstocht door het Tam Coc-gebied, met veel landschappen om van te genieten terwijl u door het platteland fietst. Om 15.30 uur vervolg je je tour met een bezoek aan de Mua-grot. Je kunt 500 stenen treden beklimmen om een prachtig uitzicht te krijgen dat helemaal tot aan Tam Coc reikt. Je blijft op deze serene locatie en kijkt neer op de Ngo Dong-rivier terwijl de zon ondergaat. Om 17.00 uur stapt u weer in uw privéauto om Ha Noi terug te brengen en rond 19.00 uur wordt u teruggebracht naar uw lokale accommodatie.

Hanoi: 2-daagse trek naar bergstammen van Sapa met de trein

6. Hanoi: 2-daagse trek naar bergstammen van Sapa met de trein

Beleef een authentieke en tijdloze manier van leven onder de bergstammen van de Hoang Lien Son-bergen tijdens een 2-daagse tour naar Sapa (3 nachten), met de nachttrein vanuit Hanoi. Je kunt kiezen tussen een gedeelde hut voor 4 personen of een luxe privéhut voor 2 personen. Wandel langs de oude buffelpaden en geniet van het uitzicht op de terrasvormige rijstvelden. In de verspreide dorpen ontmoet je de vriendelijke lokale bevolking en leer je meer over hun manier van leven, onaangetast door de stress van het moderne leven. Dag 1: Hanoi - Lao Cai Reis per slaaptrein van Hanoi naar Lao Cai. Je gids haalt je op tijd op bij je hotel in de oude wijk van Hanoi, zodat je om 20:00-20:30 uur kunt vertrekken. Ontspan aan boord van de trein met airconditioning (4 bedden in 1 hut. Een privé-optie is beschikbaar) en kom de volgende ochtend om ongeveer 06:00 uur fris aan. Dag 2: Lao Cai - Sapa - Kat kat - Sapa (ontbijt/lunch/diner) Nadat je bent opgehaald bij het station van Lao Cai wordt je via de spectaculaire bergwegen door het Hoang Lien Son-gebergte naar Sapa gebracht. In het centrum van Sapa check je in in je hotel (Sapa Legend Hotel) en kun je je opfrissen voor het ontbijt. Daarna begin je met de wandeling naar het bergdorp Cat Cat, het thuis van de minderheid van de H'Mong. Ontdek verschillende H'Mongdorpen gelegen in de vallei en ontmoet enkele van de bergstammen terwijl ze met hun dagelijks leven bezig zijn. Leer over hun traditionele culturen en ontmoet lokale families. Vervolgens keer je terug naar je hotel in Sapa voor de overnachting. Dag 3: Sapa - Lao Cai - Ta Van - Sapa - Lao Cai (ontbijt/lunch/diner) Na het ontbijt in je hotel begin je aan een prachtige tocht langs de buffelpaden rond de omliggende heuvels. Je passeert verschillende stammendorpen, inclusief Lao Cai en Ta Van, het thuis van de Zwarte H'Mong en de Dzay. Bewonder het spectaculaire landschap, bewoond door een aantal van de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten. Eenmaal in het dal geniet je van de schoonheid van de omliggende vallei, omringd door de rijstterrassen en dorpen. Daarna keer je terug naar Sapa om te dineren. Voordat je naar het treinstation van Lao Cai gaat om aan de terugreis naar Hanoi te beginnen, heb je wat vrije tijd om door het centrum te wandelen. De tour eindigt bij het treinstation van Hanoi, vanwaar je gemakkelijk een taxi naar je hotel kunt nemen.

Bat Trang Pottery oude dorp met de motor

7. Bat Trang Pottery oude dorp met de motor

Je zal een ontmoeting met uw motor gids in uw hotel in het centrum van Hanoi, dan is de reis naar Bat Trang aardewerk dorp starten. Aankomt Bat Trang aardewerk dorp, ga dan naar een werkplaats om keramische objecten zelf te maken met het traditionele gezin. Na het drogen van uw producten, zal u verf en bedek ze met verschillende kleuren voor de decoratie en maken het meer en meer unieke geworden. Daarna lunchen in het restaurant in de buurt van Bat Trang markt. Loop dan rond het gebied van het maken van keramische producten, voer het oude gebied in Bat Trang dorp. Krijg in Bat Trang markt en hebben een blik van verscheidenheid van keramische producten daar. Daarna weer terug naar Hanoi stad - de oude wijk en naar je hotel.

Hanoi: Mua-grot, Hoa Lu en Tam Coc-tour van een hele dag

8. Hanoi: Mua-grot, Hoa Lu en Tam Coc-tour van een hele dag

Nadat je tussen 08:00 en 08:30 uur bent opgehaald bij je accommodatie, vertrek je naar Ninh Binh. Onderweg zie je het landschap van het landelijke leven in Vietnam, compleet met groene kunstmestvelden. Je zult ook getuige kunnen zijn van lokale dieren in het wild, zoals buffels die gras eten en eenden zwemmen. Je eerste stop is bij de Hoa lu-tempel, de eerste hoofdstad van Vietnam die werd gebouwd in de 10e eeuw. Na aankomst ben je enkele minuten bezig met het ontvangen van een overzicht op deze gronden. Hierna ga je naar de Mua-grot, die is gebouwd naar het model van een 'miniatuurgrote muur' in China, met bijna 500 treden omhoog naar de bergen. je zult ongeveer 1 uur wandelen naar de top van de berg waar je een overzicht krijgt van het indrukwekkende panoramische uitzicht op de stad Tam Coc, Trang an en Ninh Binh. Om 12:30 uur reis je met de bus naar Tam Coc, waar je een lunch krijgt bestaande uit speciaal Vietnamees eten. Hierna stap je op een kleine boot om ongeveer 1,5 uur rond Tam Coc te reizen. De lokale bevolking neemt je mee om het prachtige landschap te ontdekken dat 'Halong Bay on land' wordt genoemd en je komt twee groene rijstvelden tegen met grote kalkstenen en prachtige grotten. Je eindigt uiteindelijk met 30 minuten om te fietsen, om het platteland te bezoeken of om te gaan winkelen in een aantal borduurwinkels waar ze handwerkartikelen verkopen. Om 16.30 uur stap je in een bus om terug te keren naar Hanoi, voordat je om 19.00 uur in Hanoi aankomt, waar je wordt teruggebracht naar je accommodatie.

Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

9. Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

Je gids en chauffeur halen je op, dus geef informatie over je hotel om de ophaalservice te bevestigen. Bezoek het Ho Chi Minh-complex en maak kans om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin van Ho Chi Minh om de 2 huizen te zien waar hij van 1954 tot 1969 woonde en werkte. Bezoek de One Pillar Pagoda waar mensen de Godess of Mercy aanbidden. Het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek ook het keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang of het Vietnam Museum of Ethnology, afhankelijk van de dag. Lunch in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken inclusief vele heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit in Vietnam in het feodale systeem. Zie de Tran Quoc Pagoda - voor het eerst gebouwd in Ha Noi in de 6e eeuw. Je ziet de oudste Bodhi-boom in Vietnam geplant door Ho Chi Minh. Vertrek naar het Hoan Kiem-meer voor een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, waar mensen generaal Tran Hung Dao aanbidden die de Mongoolse indringer in de 13e eeuw versloeg. Na een bezoek aan de pagode van de One Pillar, ga je naar de Lacquer Paintings workshop - het grootste centrum in Ha Noi Bezoek dan, afhankelijk van de dag, een van deze: - Optie 1: keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang (Op maandag - woensdag - vrijdag) - Optie 2: Vietnam Museum of Ethnology (Op dinsdag - donderdag - zaterdag en zondag)

Hanoi: geschiedenis- en cultuurtour op een motorfiets

10. Hanoi: geschiedenis- en cultuurtour op een motorfiets

Begin je rondleiding in het operagebouw van Hanoi in de Franse wijk, naar het voorbeeld van het Palais Garnier, dat wordt beschouwd als een van de architectonische monumenten van Hanoi. De volgende stop is de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam die in de 10e eeuw werd gebouwd onder de Ly-dynastie en sterk werd beïnvloed door het confucianisme. Bezoek vervolgens het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor veel Vietnamese pelgrims. Een verkeersvrij gebied met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Daarna ervaar je met één speciaal eten en één speciaal drankje zoals EGG COFFEE dat je alleen in Vietnam hebt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Hanoi

Welke topattracties zijn een must-see in Hanoi?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hanoi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Ha Long Bay

Overzicht activiteiten in Hanoi

Wil je alle activiteiten in Hanoi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hanoi

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 398 beoordelingen

We waren op deze tour op 29/12/22 met een geweldige persoonlijke gids, helaas zijn we haar naam vergeten. Ze introduceerde haar land op een grappige manier tijdens de rit naar de bezienswaardigheden. De fietstocht is niet verplicht, maar de andere hoogtepunten waren erg indrukwekkend. Zeer gevarieerde rondreis. Heel erg bedankt hiervoor

De rondleiding is erg leuk! Ik denk dat de selectie van activiteiten zeer actueel is en de gids heeft ons niet alleen historische maar ook interessante dingen uitgelegd. Het buffet zeer correct. Naar mijn smaak is het enige nadeel dat ik denk dat je heel weinig tijd hebt om van de plaatsen te genieten.

Zeer interessante excursie, leuk bezoek aan de oude hoofdstad en zeer mooie excursie per boot op de rivier en de klim naar de berg; de fietstocht is leuk, maar het kan worden verbeterd, vooral omdat de omliggende gebieden erg mooi zijn en daarom kunnen verbeteren. Zeer mooie en voorbereide gids!

Ik heb echt genoten van deze activiteit. De gids was vriendelijk en grappig. Het eten was heerlijk en de bemanning was beleefd en vriendelijk. Ik raad dit bureau 100% aan

Ik vermaakte me ook al was ik alleen met een Japanner die niet veel Engels sprak.