Kies data

Hanoi Geschikt voor groepen

Hanoi Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Halong: dagtour eilanden, grotten, kajak & 'dragonflycruise'

1. Halong: dagtour eilanden, grotten, kajak & 'dragonflycruise'

Je wordt tussen 07:45 en 08:15 uur opgehaald  bij je hotel in de Oude Wijk van Hanoi en rijdt vervolgens naar de Hạ Longbaai. Halverwege de rit pauzeer je kort om ambachtelijke werkplaatsen te bezoeken, waar je marmeren beelden, handgeschilderde (reclame)borden en handgeborduurde voorwerpen te zien krijgt. Deze dagvullende excursie gaat verder met een prachtige rit naar Halong. Je bereikt de pier van Tuan Chau tussen 12:00 en 12:15 uur en gaat aan boord voor een traditionele boottocht. Je wordt aan boord verwelkomd met een overheerlijke zeegerechten-lunch. Vanaf het dek van de boot bewonder je de kalmerende schoonheid van de schitterende omgeving. Tijdens de boottocht heb je zicht op kleine eilandjes met prachtige rotsformaties, steile kliffen, ontelbare witte zandstranden en vredige baaitjes. De kalksteeneilandjes lijken soms wel uitgehouwen stripfiguren en hebben vaak bijzondere namen, zoals Wierrookbrander, Stenen Hond en Vechtende Haan (het symbool van de Hạ Longbaai). Je zet vervolgens richting naar Thiên Cung (Hemelse Paleisgrot). Verken de enorme ruimtes die versierd zijn met verschillende stalactieten en stalagmieten. Roei tot slot 45 minuten rond de eilanden en door de watertunnels, een gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, in een kajak of een bamboeboot. Je keert tussen 16:30 en 17:00 uur terug naar de pier in Tuan Chau en stapt daar in de bus die je mee terug neemt naar Hanoi. Je komt aan in Hanoi tussen 20:00 en 20:30 uur. Lunchmenu: 1: Salade van tomaat en komkommer 2: Gebakken aardappels 3: Gestoomde garnalen 4: Loempia's 5: Gebakken inktvis  6: Garnalenloempia's 7: Gebakken kip met champignons 8: Gestoomde vis met tomatensaus 9: Gebakken groenten, afhankelijk van het seizoen 10: Gestoomde rijst 11: Vers fruit 12: Theepauze met vers fruit

Hanoi: geleide street food-wandeling met kleine groep

2. Hanoi: geleide street food-wandeling met kleine groep

Wandel 3 uur lang door de oude wijk van Hanoi met een lokale gids. Kom meer te weten over de tradities van de voedselcultuur van Vietnam. Pauzeer bij een lokaal restaurant en probeer banh cuon (gevulde rijstnoedels) en zie vaardige chefs demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt bereid. Geniet dan van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rund- als kip-versie. Andere specialiteiten die je zult proeven zijn krab-loempia's, banh goi ('kussen cake'), gefrituurde rijstballen, en verse loempia's - geserveerd met een gerecht van rauwe groenten en een speciale saus. Bezoek een verborgen street food-restaurant en proef banh my (een Vietnamese sandwich) en de beroemde Vietnamese eier-koffie.

Hanoi: retourtrip naar Halong Bay met transfers

3. Hanoi: retourtrip naar Halong Bay met transfers

Maak een opwindende dagtrip naar het adembenemende Halong Bay in Vietnam voor een boottocht. Verlaat Hanoi per bus, geniet van het landschap onderweg, voordat je aan boord gaat van je boot. Verken de kalme wateren van de baai per kajak of traditionele bamboeboot, en wandel tussen de opvallende grotten. Jouw tour begint wanneer je door jouw chauffeur en gids wordt opgehaald bij je hotel in Hanoi. Wanneer je richting Halong Bay in de provincie Quang Ninh reist, rijd je tijdens een 2,5-uur durende, ontspannen bustocht door de Rode Rivierdelta. Je bereikt de haven van Tuan Chau tegen het middaguur, waarna je incheckt. Wanneer je de haven hebt verlaten kun je genieten van een zeevruchtenmenu als lunch, terwijl je de hele dag door de Halong Bay vaart. Je komt langs Dog Rock, de wierookbrander, en Fighting Chicken Rock. Hierna ga je naar het eiland Bo Nau waar je de kans hebt om Sung Sot te bezoeken, een van de 2 mooiste grotten in Ha Long Bay. Na een bezoek van een uur aan Sung Sot ga je kayakken in de Luon Cave (een watergrot). Je hebt ongeveer een half uur om de Ti Top-piek te beklimmen en het panoramische uitzicht over Ha Long Bay te bewonderen voordat je terugkeert naar de boot en terugvaart naar de pier en rond 18:00 uur van boord gaat bij Tuan Chau. Van daaruit brengt je chauffeur je weer terug naar Hanoi, waar je rond 19:30 uur aankomt.

Ninh Binh: limobustour Hoa Lu, Am Tien, Tam Coc, Bich Dong

4. Ninh Binh: limobustour Hoa Lu, Am Tien, Tam Coc, Bich Dong

Bij je hotel in de oude wijk van Hanoi word je opgepikt. Je gaat op weg naar de eeuwenoude hoofdstad Hoa Lu en bezoekt de King Dinh Tempel. Je volgende bestemming is de Am Tien-grot en je neemt een kijkje bij het schitterende meer van Tuyet Tinh Coc. In een lokaal restaurant strijk je neer voor een lekker Vietnamees lunchbuffet. Na de lunch stap je in een sampan voor een boottocht over de rivier, door de grotten met hun smaragdgroene water. Onderweg kun je het prachtige platteland bewonderen. Je fietst vervolgens over de vredige landweggetjes naar de pagode van Bich Dong, waar je 40 minuten doorbrengt. Daarna zet je de terugreis in naar Hanoi.

Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

5. Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

Ga mee met een dagtour naar de Perfume Pagoda - een enorm complex van boeddhistische tempels en heiligdommen, gebouwd in de kalksteenbergen van Huong Tich. Vaar door schilderachtige waterwegen en wandel over steile bergpaden terwijl je de eeuwenoude pagodes en tempels van het gebied passeert. Rond 08:30 uur halen de gids en chauffeur je op bij je hotel in de oude wijk van Hanoi. Dan begint het genieten tijdens een schilderachtige rit van twee uur naar de Parfum Pagode.Bij aankomst stap je aan boord van een 1 uur durende tocht in een roeiboot die via de rivier de Yen naar de haven van Thien Tru gaat. Zodra je bent aangekomen in Thien Tru, wacht je een geweldige trektocht, een bezoek aan de belangrijkste grot en de Huong Tich-grot op de top van de berg. Geniet vervolgens van een wandeltocht terug van 1 uur, of neem de kabelbaan (optioneel). Geniet vervolgens van een lunch in het plaatselijke restaurant aan de voet van de berg. Na de lunch bezoek je de Heaven Kitchen-pagode en kom je meer te weten over de oude architectuur van het boeddhisme in de Le-dynastie. Stap aan boord van de boot en ontspan terwijl je terugkeert naar de pier, vanwaar je vervolgens de autorit van 2 uur terug naar Hanoi maakt. Je wordt weggebracht naar je hotel en komt daar rond 18:00 uur aan.

Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

6. Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

7. Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

Eerst gaan we vanuit het kantoor van onze leverancier op Hàng Bông-straat 47, naar een oud en traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in voorgerechten zoals kussencake, garnalencake, Pho-broodjes, loempia's... Proef van enkele van onze populaire borden. St. Joseph's is vlakbij, dus we stoppen daar voor wat foto's van de laat-koloniale Franse architectuur. Stop bij een lokaal restaurant om banh cuon (gevulde rijstnoedels) te proberen en kijk hoe bekwame koks demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt gemaakt. Geniet vervolgens van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rundvlees- als de kipversie. En een traditioneel Vietnamees dessert genaamd Chè mogen we zeker niet missen. Ze hebben zowel warme als koude versies voor elk seizoen. Na meerdere gerechten moet je nu wel vol zitten. We nemen een taxi en gaan rechtstreeks naar de treinstraat. Hoewel treinschema's aangeven dat ze dagelijks komen, soms wel en soms niet, hebben ze soms ook vertraging. Dus als je geluk hebt, kun je er een vangen en de enorme trein recht voor je gezicht zien passeren. Plaats uw inzet. We krijgen ook eierkoffie bij een leuk winkeltje langs de baan om van de sfeer te genieten. Als je klaar bent met de drankjes, stappen we weer op een taxi om terug naar ons kantoor te gaan. Hier eindigt de tour. Voor mindervaliden en mensen met zere voeten hebben we de cyclo-optie waar je rustig achterover kunt leunen en toeren.

Dagtocht naar Trang An, Hoa Lư & Mua Caves met lunch

8. Dagtocht naar Trang An, Hoa Lư & Mua Caves met lunch

Je tour begint rond 07:30 uur wanneer je bij je hotel wordt opgehaald  en richting Hoa Lư vertrekt. Rond 10:30 uur   kom je in deze oude hoofdstad van Vietnam aan. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en luistert naar de heroïsche geschiedenis over deze twee koningen tijdens de Chinese Oorlogen. Rond het middaguur   kun je aanschuiven voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant, waarna je naar de Trang An-werf gaat voor een boottocht over de Trang An. Bezoek het grottencomplex van Trang An, inclusief de Sang-grot, Toi-grot, Ba Giot-grot, Nau Ruou en bewonder het bergachtige landschap met rivieren.  Om 15:00 uur keer je weer terug naar de Trang An-werf, waar een luxe limousine op je wacht om je naar de Mua-grotten te brengen. Beklim 500 stenen traptreden om een uitzicht op het landschap, en de Ngo Dong te krijgen, tot aan Tam Coc. Tot slot stap je om 16:30 uur weer aan boord van de bus om naar Hanoi terug te keren, waar je rond 19:00 uur aankomt. Je programma: 07:30-08:00 uur: de bus haalt je op bij je hotel in de wijk van Oud Hanoi en vertrekt richting Ninh Binh. 10:30-10:40 uur: aankomst in AM - 10:40 AM: Aankomst in Hoa Lư, de oude hoofdstad van Vietnam. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en leert over de heroïsche geschiedenis van deze twee koningen tijdens de Chinesee Oorlogen. 11:50-12:00 uur: Lunchbuffet met Vietnamese gerechten. 13:00-13:05 uur: Busrit naar de Trang An-werf voor een unieke sampantocht naar het grottencomplex van Trang An, locatie in de film King Kong. 15:00-15:05 uur: fiets rond het gebied van Trang An en geniet van een Vietnamese theepauze. 15:40-15:45 uur: Bezoek aan de Muagrot. Deze plek trekt met zijn vele interessante verhalen vele bezoekers aan. Beklim 500 stenen treden voor een prachtig uitzicht over de omgeving en de Ngo Dong, tot aan Tam Coc. 16:55-17:00 uur: Ga weer aan boord van de bus om terug te keren naar Hanoi. 19:00-19:30 uur: Aankomst in Hanoi. Je wordt afgezet bij je hotel in Oud Hanoi. Einde van de excursie!

Privé-luchthaventransfer Nội Bài International Airport

9. Privé-luchthaventransfer Nội Bài International Airport

Geniet van een zorgeloze aankomst of vertrek met deze privétransfer vanaf de luchthaven van Hanoi. Ontmoet de vriendelijke bestuurder na de landing en voorkom het gedoe van de weg vinden in een nieuwe stad. De professionele chauffeur wacht je op met een bordje met jouw naam erop en brengt je vervolgens naar het hotel. De service is ook beschikbaar vanaf hotels in Hanoi naar de luchthaven toe. De transfer zal binnen 24 uur na de reservering worden bevestigd. Je ontvangt een reisvoucher die je aan de chauffeur kunt laten zien. Eén tot twee dagen voor de transfer moet je de exacte ophaaltijden en locatie opnieuw bevestigen (het contactnummer staat op de voucher).

Vanuit Hanoi: 2 dagen Ninh Binh en Hoa Lu met kleine groep

10. Vanuit Hanoi: 2 dagen Ninh Binh en Hoa Lu met kleine groep

Ga de natuur in en verken de oude culturen van Vietnam op een 2-daagse trip naar Tam Coc en Hoa Lu. Breng de nacht door in een luxe B&B en leer over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Dag 1: Hanoi - Tam Coc Vertrek vanuit Hanoi en reis naar Ninh Binh in de Rode Rivierdelta. Bezoek de kalkstenen grot van Tam Coc op een boottocht over de Ngo Dong rivier. Geniet van het rustige landschap van kalkstenen bergen, rijstvelden, en lokale tempels. Check in bij je luxe bungalow en maak een praatje met de lokale bevolking. Geniet van de lokale keuken met een verfrissende groene thee of koffie. Verken daarna Ninh Binh met de fiets en ga langs rijstvelden en bergen. Bekijk de Bich Dong Pagoda en leer over de boeddhistische cultuur van Vietnam. Keer terug  naar de bungalow en geniet van wat vrije tijd voor het diner, dat wordt geserveerd door het lokale gastgezin. Dag 2: Mua Cave - Hoa Lu -  Hanoi Eet ontbijt in de bungalow en fietsen naar Mua Cave. Wandel naar de top van Ngoa Long Mountain en krijg een prachtig uitzicht over Tam Coc en Ninh Binh. Check out vóór de lunch en bezoek dan de oude hoofdstad van Hoa Lu. Bewonder de tempel van koning Dinh voordat je terug rijdt naar Hanoi.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Transfers
  • Workshops en cursussen
  • Avonturen
  • Privétours
47 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Hanoi

Welke topattracties zijn een must-see in Hanoi?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hanoi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Ha Long Bay

Overzicht activiteiten in Hanoi

Wil je alle activiteiten in Hanoi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hanoi

De foodtour was gewoon geweldig! Onze gids Gene liet ons verschillende gerechten en insidertips zien die we nooit zouden hebben ontdekt of durven te bestellen. Alles was heerlijk en ze kon overal iets over uitleggen. Alle maaltijden waren inbegrepen. De gesprekken met haar waren geweldig en afgezien van het eten kon je veel leren over Vietnam en het leven daar. Absolute aanrader! Ik weet niet of we geluk hadden, maar we hadden een privétour waar alleen wij en zij waren.

Onze gids Sara was ongelooflijk aardig en vertelde ons veel interessante dingen en gebruiken uit Vietnam. We hebben dingen geprobeerd die we nooit zouden hebben besteld. Als je voor het eerst in Vietnam bent en niet precies weet wat je moet eten, moet je zeker zo'n tour boeken! Bedankt Sara

Ik heb echt genoten van deze activiteit. De gids was vriendelijk en grappig. Het eten was heerlijk en de bemanning was beleefd en vriendelijk. Ik raad dit bureau 100% aan

Super leuke ervaring, veel rond gewandeld en lekker gegeten. Amy was ook super vriendelijk en legde veel uit.

Ik vermaakte me ook al was ik alleen met een Japanner die niet veel Engels sprak.