Kies data

Hanoi Voor regenachtige dagen

Hanoi Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Hanoi: tickets voor de waterpoppenshow

1. Hanoi: tickets voor de waterpoppenshow

Sla de wachtrijen over bij het Water Puppet Theatre met deze service inclusief tickets voor de show. Je kunt kiezen uit verschillende tijdstippen voor de Water Puppet Show. Ervaar één van de Vietnamese meest memorabele en traditionele kunstvormen tijdens een 50 minuten durende live-voorstelling. De kunst van het waterpoppenspel heeft een duidelijke Vietnamese identiteit. Het is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in de Red River Delta. In de vroegste dagen werd met theaterpoppen het dagelijkse leven van dorpelingen geschilderd - in landbouw- en visserijactiviteiten, kinderspelen en in romantiek. Tegenwoordig komen in de voorstelling ook oude legendes en mythen aan bod.

Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

2. Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

Boek van tevoren tickets voor de beste plaatsen bij een voorstelling op een datum en tijd naar keuze.Sla de rijen over bij waterpoppentheater Thang Long en beleef een van de karakteristiekste kunstvormen van Vietnam live op het podium.  Zie een unieke kunstvorm die meer dan 1.000 jaar geleden ontstaan is in de Rode Rivierdelta. Vroeger werd in het waterpoppentheater het dagelijks leven van dorpelingen nagespeeld, waarbij het boerenleven, de visserij en romantiek aan bod kwamen. Tegenwoordig kun je toneelstukken over oude Vietnamese legendes, mythes en geschiedenis bekijken. Het wereldberoemde waterpoppentheater Thang Long in Hanoi is geworteld in een kunstvorm die uit de 11e eeuw komt. De traditie van het waterpoppentheater komt uit een tijd waarin de rijstvelden overstroomd waren en de dorpelingen elkaar vermaakten door tot de taille in het water te staan en poppen op het wateroppervlak te laten spelen. Door lange stokken te gebruiken en de poppenspelers achter een scherm te verbergen leek het alsof de poppen over het water bewogen.

Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

3. Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

Ga mee met een dagtour naar de Perfume Pagoda - een enorm complex van boeddhistische tempels en heiligdommen, gebouwd in de kalksteenbergen van Huong Tich. Vaar door schilderachtige waterwegen en wandel over steile bergpaden terwijl je de eeuwenoude pagodes en tempels van het gebied passeert. Rond 08:30 uur halen de gids en chauffeur je op bij je hotel in de oude wijk van Hanoi. Dan begint het genieten tijdens een schilderachtige rit van twee uur naar de Parfum Pagode.Bij aankomst stap je aan boord van een 1 uur durende tocht in een roeiboot die via de rivier de Yen naar de haven van Thien Tru gaat. Zodra je bent aangekomen in Thien Tru, wacht je een geweldige trektocht, een bezoek aan de belangrijkste grot en de Huong Tich-grot op de top van de berg. Geniet vervolgens van een wandeltocht terug van 1 uur, of neem de kabelbaan (optioneel). Geniet vervolgens van een lunch in het plaatselijke restaurant aan de voet van de berg. Na de lunch bezoek je de Heaven Kitchen-pagode en kom je meer te weten over de oude architectuur van het boeddhisme in de Le-dynastie. Stap aan boord van de boot en ontspan terwijl je terugkeert naar de pier, vanwaar je vervolgens de autorit van 2 uur terug naar Hanoi maakt. Je wordt weggebracht naar je hotel en komt daar rond 18:00 uur aan.

Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

4. Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

5. Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

Eerst gaan we vanuit het kantoor van onze leverancier op Hàng Bông-straat 47, naar een oud en traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in voorgerechten zoals kussencake, garnalencake, Pho-broodjes, loempia's... Proef van enkele van onze populaire borden. St. Joseph's is vlakbij, dus we stoppen daar voor wat foto's van de laat-koloniale Franse architectuur. Stop bij een lokaal restaurant om banh cuon (gevulde rijstnoedels) te proberen en kijk hoe bekwame koks demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt gemaakt. Geniet vervolgens van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rundvlees- als de kipversie. En een traditioneel Vietnamees dessert genaamd Chè mogen we zeker niet missen. Ze hebben zowel warme als koude versies voor elk seizoen. Na meerdere gerechten moet je nu wel vol zitten. We nemen een taxi en gaan rechtstreeks naar de treinstraat. Hoewel treinschema's aangeven dat ze dagelijks komen, soms wel en soms niet, hebben ze soms ook vertraging. Dus als je geluk hebt, kun je er een vangen en de enorme trein recht voor je gezicht zien passeren. Plaats uw inzet. We krijgen ook eierkoffie bij een leuk winkeltje langs de baan om van de sfeer te genieten. Als je klaar bent met de drankjes, stappen we weer op een taxi om terug naar ons kantoor te gaan. Hier eindigt de tour. Voor mindervaliden en mensen met zere voeten hebben we de cyclo-optie waar je rustig achterover kunt leunen en toeren.

Hanoi: wandeltocht door straatvoedsel en waterpoppenshow

6. Hanoi: wandeltocht door straatvoedsel en waterpoppenshow

De gids verwelkomt u in de lobby van uw hotel en start vervolgens de wandeltocht in de oude wijk '36 straten' om enkele beroemde en gespecialiseerde eetkraampjes en lokale restaurants te bezoeken. Kijk hoe het wordt gemaakt en proef enkele bijzondere gerechten (het bedrijf kan vegetarisch eten of iets voor andere speciale vereisten aanpassen). De oude wijk in Hanoi is meer dan duizend jaar oud en heeft tegenwoordig veel van de oude smaak behouden die het gebied vroeger zo speciaal maakte. Elke straat was het exclusieve domein van één ambacht (gilden), dus er zijn hele straten met smeden, zilverwinkels, papierwinkels, grafsteenmakers en meer. Oorspronkelijk waren er slechts 36 straten in de oude wijk, maar tegenwoordig zijn het er meer dan 50. Hoewel veel van de straten kort zijn en het gebied vrij compact is. Het kan erg moeilijk zijn om in je eentje lokaal eten te vinden in de verborgen steegjes of trottoirs, de beste manier om streetfood te ervaren is met een local. Leer tijdens deze speciale tour over de Vietnamese keuken, cultuur, mensen en taal. Je zult een unieke ervaring hebben door het eten van de lokale Hanoi-bevolking te proberen; het eten wordt hygiënisch behandeld en er zijn comfortabele locaties voor de proeverijen. Het voordeel gaat ook terug naar de verkopers of restaurants / gezinnen, aangezien het voedsel rechtstreeks bij hen wordt gekocht. Later zal de gids je laten genieten van een waterpoppenshow, een unieke variatie op de oude Aziatische poppentraditie en een Vietnamese traditie die teruggaat tot de 11e eeuw. Ondersteund door een grote staaf die onder water is geplaatst en gemanipuleerd door ervaren poppenspelers, lijken de houten poppen over het water te dansen en volksverhalen te vertellen. Het is vermakelijk en geschikt voor alle doelgroepen. Aan het einde van je Hanoi-tour ben je vrij om de omgeving verder te verkennen of je gids zal je helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar je hotel.

Daguitstap Ninh Binh: Hoa Lu, Am Tien-grot en Tran An

7. Daguitstap Ninh Binh: Hoa Lu, Am Tien-grot en Tran An

Je wordt eerst opgehaald bij je hotel in de Oude Wijk van Hanoi. Dan rijd je naar de oude hoofdstad Hoa Lu en bezoek je de King Dinh-tempel. Daarna bezoek je de Am Tien-grot en kun je genieten van een panoramisch uitzicht op Tuyet Tinh Coc. Ontdek de Am Tien-grot en -pagode. Daarna krijg je een lunchbuffet bij een lokaal restaurant. Na de lunch ga je op een 3 uur durende boottocht in een sampan in Trang An. Dan bezoek je de tempels en grotten van Trang An en zie je de 9 kilometer lange grot.

Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

8. Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

Begin de dag in de vroege ochtend vanaf het handige trefpunt, of met ophaalservice vanaf je hotel in de oude wijk van Hanoi. Ontmoet je gids en chauffeur en vertrek richting boeddhistische Tran Quoc-pagode bij West Lake, een van de oudste pagodes van Vietnam. Daarna breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Complex, met het Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's paalwoning en het Ba Dinh-plein. Bekijk de laatste rustplaats van Uncle Ho en de One Pillar Pagoda, een belangrijk symbool voor de bevolking van Hanoi. Ga naar het Etnologiemuseum dat inzicht biedt in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam in een poging om het culturele erfgoed te bewaren en de sociologisch-culturele diversiteit in het land te bevorderen. In het museum vind je heel veel informatie over traditionele Vietnamese levenswijzen, van religieuze evenementen tot de symbolische rituelen van alle Vietnamese etnische groepen. Daarna ga je weer terug naar de Oude Stad, waar je geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Daarna ga je naar Van Mieu Quoc Tu Giam - de Tempel van de Literatuur - en de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070. De tuinen en goed bewaarde architectuur bieden een ontspannende blik in het verleden van Vietnam. De volgende stop is de Hoa Lo-gevangenis, die door de Fransen werd gebouwd tussen 1886 en 1901, toen Vietnam nog deel uitmaakte van Frans Indochina. Kom meer te weten over de oorlogen tegen het koloniale Frankrijk. Wil je de stad nog verder verkennen, boek dan een optionele 45 minuten durende tocht door 36 straten op een traditionele Vietnamese riksja, plaatselijk bekend als een xích lô. Dit was het populairste vervoermiddel in Vietnam tijdens de Franse koloniale periode en werd in die tijd gebruikt als luxe transportmiddel voor de Fransen en een klein aantal Vietnamese mensen.

Vanuit Hanoi: Perfume Pagoda Tour en Yen Stream-boottocht

9. Vanuit Hanoi: Perfume Pagoda Tour en Yen Stream-boottocht

ROUTEBESCHRIJVING : 8u - 8u45: we halen je op bij je hotel en beginnen met het bezoeken van Perfume Pagoda. 9.15 – 9.30 uur: Neem een korte pauze van 15-20 minuten om te ontspannen 10.15 uur: We komen aan bij Perfume Pagoda en lopen naar Yen Wharf om op de lokale boot te stappen. De boot gaat door de Yen-stroom en u kunt genieten van een prachtig landschap. 11.30 uur: korte tocht naar de belangrijkste grot op de bergtop (2,5 km), we bezoeken de Huong Tich-grot. De gids zal u helpen dit landschap te begrijpen. 13.00 uur: lunch in het restaurant. 14.00 uur: bezoek de Thien Tru-pagode om uit te rusten en, indien gewenst, boeddhistisch gebed. De Thien Tru-pagode werd gebouwd in de 18e eeuw onder de koning Le Thanh Tong-dynastie. Thien Tru betekent een hemelse keuken, ontleend aan de fantasie van de lokale bevolking in deze regio, waarvan de rotsformaties in dit gebied eruit zien als chefs die druk in de keuken aan het werk zijn. 15.30 uur: Terug naar Yen Wharf en terug met de bus naar Hanoi. 18.00 uur: aankomst in Hanoi en afgezet bij het hotel. Einde van de reis!

Van Hanoi: Trang An & Bai Dinh Pagoda Full-Day Private Tour

10. Van Hanoi: Trang An & Bai Dinh Pagoda Full-Day Private Tour

Na het ophalen van uw hotel in Hanoi, start u de twee uur rijden naar de provincie Ninh Binh. 'S middags zal je gids je naar de Bai Dinh Pagoda brengen, die honderden boeddhistische beelden bevat, waaronder de grootste   Standbeeld van Boeddha gemaakt in brons staande 10 meter lang. Daarna is het tijd om een pauze te nemen en te lunchen in een lokaal restaurant dat traditionele Ninh Binh geiten vleesgerechten serveert. Ga door met de reis naar Trang An, een UNESCO World Heritage Site. Bij aankomst, neem een boottocht langs Trang Een rivier om van het grotcomplex te genieten. Het landschap van Trang An is een unieke combinatie van diep turquoise rivierwater tussen bergen, watergrotten en heldere blauwe lucht. De boottocht duurt tussen twee en drie uur, en u wordt door de lokale bevolking geroerd. Na de boottocht, ga terug naar uw eigen auto en ga terug naar de stad Hanoi voor afreizen in uw hotel rond 18:00 uur.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Hanoi

Welke topattracties zijn een must-see in Hanoi?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hanoi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Ha Long Bay

Overzicht activiteiten in Hanoi

Wil je alle activiteiten in Hanoi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hanoi

Een geweldige show met enkele maren, zoals het feit dat toegang is toegestaan zodra de show is begonnen (30 minuten te laat), de geluidsisolatie sinds de buitendeuren open waren en het geluid van een andere show buiten gefilterd. een gebrek aan respect voor het publiek en vooral de kunstenaars. En hoewel het het gebruik van de flitser verbood, gebruikten ze het herhaaldelijk zonder hen te vermanen.

De daadwerkelijke waterpoppenshow is geweldig, maar ik zou mensen NIET aanraden om tickets te kopen via je gids. De kaartjes waren zwaar gemarkeerd. Ik werkte met 300% en de stoelen waren niet speciaal. Er was geen extra service en het was in ieder geval niet eenvoudiger door via dit bedrijf te boeken. Zeer grote verspilling van geld!

Briljante show, zeker een bezoek waard. Ik zou aanraden om de stoelen in de eerste 4 rijen te krijgen. Zoals iemand anders hier heeft opgemerkt, kun je de kaartjes voor £ 7,00 bij de kassa krijgen, dus was ik teleurgesteld over de kosten hier, omdat we de prijzen altijd redelijk vinden.

Mooie tocht fietsen was heel leuk eten goed varen een leuke ervaring , en de gits was super vriendelijk en spreekt goed Engels

Ze liegen! Er bestaat geen voorrang hier. Je kan net zo goed aan de inkom je ticket kopen, er was plaats genoeg.