Harpa Concert Hall, Reykjavík

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Harpa Concert Hall, Reykjavík: topattracties in de buurt

Harpa Concert Hall, Reykjavík: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik, een moderne, trendy en toekomstgerichte stad die tegelijkertijd geworteld is in de natuur, biedt het beste van twee werelden en is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad tijdens een hop-on-hop-off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja houdt de wacht over deze meest noordelijke hoofdstad en op een zonnige dag verschijnt de mystieke Snaefellsjokull gletsjer kristalachtig en babyblauw aan de westelijke horizon. Bekijk bezienswaardigheden zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de Nationale Galerie van IJsland, de Parelhallengrimskerk en de Laugardalur thermale baden en spa. Tour Stops: 1- Harpa concertzaal en conferentiecentrum 2- De Oude Haven 3 - Scheepvaartmuseum Reykjavik 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Laekjargata 7 - Winkelstraat Laugavegur 8 - Reykjavik Kunstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bus terminal 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Vallei 15 - Skarfabakki Haven (alleen in de zomer) 16 - Huis Hofdi

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Jouw spoedcursus in alles wat IJslands is! Onze Reykjavik wandeltour is jouw introductie tot ons land. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. We raden het aan als je eerste stop in Reykjavik (nou ja, misschien eerst inchecken in je accommodatie en je koffers afgeven). Onze gezinsvriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met spannende verhalen en IJslandse mythologie. We bezoeken alle beroemde bezienswaardigheden in het centrum van de stad, zoals het Harpa Concertgebouw, de haven van Reykjavik en de Hallgrímskirkja Kerk (we zullen je leren hoe je dat uitspreekt), de Reykjavik Vijver en het Parlementsgebouw. Maar we zullen ook verborgen, lokale plekjes met je delen, zoals een bezoek aan een Elfenhuis; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. We willen dat je de unieke, vriendelijke sfeer van onze eigenzinnige kleine stad voelt en niet alleen de populairste toeristische attracties ziet. We geven je zelfs een kleine les in de IJslandse taal, zodat je niet alleen met een Viking kunt wandelen, maar ook als een Viking kunt praten. We laten je onze favoriete plekken zien om te eten, drinken en bezoeken (we hebben ook een grondige kennis van happy hour-aanbiedingen die we graag met je delen).

Vanuit Reykjavik: Walvissen en papegaaiduikers kijken op een RIB-boottocht

Vanuit Reykjavik: Walvissen en papegaaiduikers kijken op een RIB-boottocht

Zie seizoensafhankelijk walvissen en papegaaiduikers tussen mei en augustus tijdens een walvisexcursie vanuit Reykjavik. Bewonder de zeefauna van IJsland in zijn natuurlijke omgeving. Reis aan boord van een stabiele boot om grotere gebieden te doorzoeken. Ga op reis vanuit de oude haven van Reykjavík aan boord van een speciaal ontworpen RIB-boot die dichter bij de walvissen en papegaaiduikers manoeuvreert dan grotere boten. Doorzoek grotere gebieden om de kans te vergroten dat u dieren in het wild ziet in dit lichtgewicht vaartuig. Vaar naar de eilanden om papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving te zien voordat je verder gaat op zoek naar walvissen en dolfijnen. Kom zo dichtbij als je kunt zonder de prachtige wezens te storen. Luister terwijl uw speciaal opgeleide gidsen uw ervaring verbeteren met commentaar en hun vaardigheden gebruiken om de kans op bezichtigingen te vergroten. Vaar op de terugreis langs de oevers van Reykjavik en bewonder de skyline van de stad en bekijk de Harpa Concert Hall vanaf het water.

Reykjavik: Noorderlicht Motor Yacht Cruise

Reykjavik: Noorderlicht Motor Yacht Cruise

Begin aan een onvergetelijke reis langs de prachtige kustlijn van IJsland, beginnend bij de Oude Haven van Reykjavik en eindigend in de uitgestrekte Faxaflói Baai. Stap aan boord van een motorjacht voor een exclusieve ervaring die de allure van het stadslicht combineert met de ongrijpbare magie van het noorderlicht (Aurora Borealis). Je tocht is zorgvuldig ontworpen om je weg te leiden van het stadslicht en je onder te dompelen in de duisternis van de oceaan voor een optimaal zicht op dit hemelse fenomeen. Als het weer het toelaat, kun je getuige zijn van de adembenemende choreografie van lichtjes aan de hemel, die ontstaan door de wisselwerking tussen zonnedeeltjes en de atmosfeer van de aarde. Leg deze betoverende momenten met gemak vast, want het stabiele schip biedt een perfect platform voor fotografie. Navigeer onder begeleiding van een ervaren bemanning door de uitgestrekte duisternis achter de eilanden van Faxaflói Bay, waaronder Viðey, waar Yoko Ono's Imagine Peace Tower de nachtelijke hemel siert van 9 oktober tot 8 december, en bepaalde andere dagen van het jaar. Bewonder iconische bezienswaardigheden zoals de Harpa Concert Hall, waarvan de glazen gevel is geïnspireerd op het basaltlandschap, en het standbeeld van de Sun Voyager van Jón Gunnar Árnason. Krijg een uniek perspectief op het historische Höfði huis, waar in 1986 een einde kwam aan de Koude Oorlog. Ontsnap aan de drukte met onze beperkte groepsgrootte, 35 passagiers op MY Harpa en 95 passagiers op MY Amelia Rose, voor een meer persoonlijke en intieme ervaring. Als de kille zeewind opsteekt, wikkel je dan in de warme dekens aan boord. Geniet van warme dranken en versnaperingen aan de bar terwijl je geduldig wacht op de ontzagwekkende verschijning van het noorderlicht.

Reykjavik: stadswandeling

Reykjavik: stadswandeling

Geniet tijdens een wandeltocht van de topattracties in de hoofdstad van IJsland. Bewonder de sculpturen van Einar Jónsson, de kerk Hallgrímskirkja, de oude haven en het stadhuis. Leer meer over de Noorse mythologie, Viking-boerderijen, de vulkanische geschiedenis van IJsland en meer van je lokale gids. Begin je wandeltocht door Reykjavik met een kijkje in de opvallende kerk Hallgrímskirkja in het stadscentrum. Leer dan alles over de Noorse mythologie terwijl je door de schilderachtige straatjes van de wijk Þingholt wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken. Neem een kijkje in het stadhuis en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende geologie en vulkanische geschiedenis van het land. Baan je een weg naar het hart van de stad om het parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie kathedraal en de locatie van de eerste Viking-boerderijen te bekijken. Bezoek vervolgens de oude haven en ontdek de indrukwekkende concertzaal Harpa met uitzicht op het dramatische Sólfar-beeldhouwwerk dat uitkijkt over de baai en de berg Esja.

Vanuit Reykjavik: tour walvissen spotten per speedboot

Vanuit Reykjavik: tour walvissen spotten per speedboot

Ga terug naar de natuur en zoek naar walvissen voor de kust van IJsland aan boord van een gloednieuwe RIB (Rigid Inflatable Boat) uitgerust met 12 geveerde stoelen om uw comfort en veiligheid te vergroten. Baan je een weg naar het ontmoetingspunt in de oude haven van Reykjavik en trek de meegeleverde warme waterdichte overall, reddingsvest, googles en je eigen sjaal om walvissen te spotten aan. Vertrek vanuit de haven en passeer de Harpa Concert Hall en het Sun Voyager-beeldhouwwerk. Ga verder naar de Faxaflói-baai, waar vaak wel 23 soorten walvissen, dolfijnen en zeehonden te vinden zijn. Zoek naar de prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving en ontmoet zeevogels van verschillende soorten. Kijk uit naar de papegaaiduikers die hun enige ei komen leggen op de vele eilanden in de Faxaflói-baai terwijl je van dichtbij vaart. Stel je gids al je vragen en hoor interessante feiten over de walvissen en andere dieren in het wild.

Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

Op heldere IJslandse zomeravonden kan de Scandinavische middernachtzon eindeloos lijken. Deze boottocht is dus dé manier om je avond in Reykjavik goed te besteden , en ondertussen walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers van dichtbij te bekijken. Aangezien walvissen nooit helemaal slapen, kom je 's avonds dezelfde zeedieren tegen als overdag. Net voor de kust van Reykjavik vind je een van de beste locaties om walvissen te spotten ter wereld. 's Zomers wordt er op 95% van alle observatietochten wel een walvis gespot.  Deze unieke observatietocht vindt plaats op een kleine RIB-speedboot. Dit is een extreem stabiele boot die hoge prestaties levert. Dit kleine maar krachtige vaartuig kan hoge snelheden bereiken en daardoor een groot gebied beslaan. Ook kan het dichter bij het zeeleven in de Faxabaai komen dan een klassieke boot. Houd je stevig vast terwijl de kapitein uit de haven wegzoeft, maar vergeet niet om het water af te turen naar de zeedieren waar IJsland bekend om staat. Je vaart rond de door wind gevormde eilanden van de baai waar je papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Daarna vaar je de open zee op om walvissen en dolfijnen te spotten, hopelijk van dichtbij. Na de observatietocht keer je langs de oever van de stad terug naar Reykjavik, een unieke route met prachtig uitzicht op het Solfár-standbeeld en de glinsterende glazen concertzaal van Harpa. In dit deel van de stad bepalen de kleurrijke vissershutten en levendige restaurants het stadsbeeld, naast enkele inspirerende attracties. Mocht het zo zijn dat je geen walvissen hebt kunnen zien, geen zorgen. Van je kapitein krijg je een gratis ticket voor een walvistocht op een van de grotere boten.

Reykjavík e-scootertour met een gids

Reykjavík e-scootertour met een gids

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur door het hart van Reykjavík terwijl je door de levendige straten van de stad glijdt tijdens onze spannende 2 uur durende e-scootertour. Sluit je aan bij onze deskundige gidsen en verken de fascinerende schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur van het centrum van Reykjavík op een milieuvriendelijke en opwindende manier. Onze kleine groepsgroottes zorgen voor een persoonlijke ervaring, zodat u kunt communiceren met onze deskundige gidsen en onderweg vragen kunt stellen. We waarderen uw comfort en veiligheid, en onze gidsen zullen u voorzien van grondige training en begeleiding bij het bedienen van de e-scooters, zodat u verzekerd bent van een vlotte en plezierige rit. Bewonder de iconische bezienswaardigheden die de skyline van Reykjavík bepalen. Vaar langs de prachtige Hallgrímskirkja-kerk, ontdek de indrukwekkende concertzaal Harpa en bewonder de levendige straten van Laugavegur, het belangrijkste winkelgebied van de stad. Onze deskundige gidsen zullen fascinerende verhalen en inzichten over elke stop delen, zodat u echt contact kunt maken met het verleden en heden van de stad. Dompel jezelf onder in de lokale sfeer terwijl we de charmante buurten van het centrum van Reykjavík verkennen. Ervaar het unieke karakter van de stad terwijl we door de kleurrijke straten glijden, omzoomd met schilderachtige huizen, gezellige cafés en trendy boetieks. Van het bruisende centrum tot de rustige waterkant, elke buurt heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Ontdek de natuurlijke schoonheid die Reykjavík omringt, zelfs binnen de stadsgrenzen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Faxaflói-baai, waar u een glimp kunt opvangen van zeevogels die gracieus boven uw hoofd zweven. Terwijl we door de stad navigeren, zullen onze gidsen ook fascinerende feiten delen over de unieke geologie van IJsland en de diepe verbondenheid van het land met de natuur.

Reykjavík: RIB Speedboot-excursie naar papegaaiduikers

Reykjavík: RIB Speedboot-excursie naar papegaaiduikers

Ervaar de natuurlijke wonderen van papegaaiduikers in het wild. Versier jezelf tijdens deze tour van 1 uur met een veiligheidsbril om je warm en droog te houden. Vanaf daar wordt u naar de baai van Reykjavik gebracht op een op maat gemaakte speedboot met geveerde stoelen. Reis naar de eilanden met papegaaiduikers, waar ongeveer 40.000 papegaaiduikers leven. IJsland heeft de grootste kolonie papegaaiduikers ter wereld, met ongeveer 60% van alle papegaaiduikers ter wereld. Tijdens deze tour kun je deze kolonies van dichtbij bekijken, waardoor je perfecte fotomomenten krijgt. Aan boord van uw speedboot kunt u veel dichter bij de eilanden komen dan met grotere boten. Deze mobiliteit helpt u een meer unieke ervaring te bieden. Aan het einde van uw uur op het water brengt uw boot u terug naar het startpunt van uw tour.

De topbezienswaardigheden in Reykjavik

Activiteiten in Harpa Concert Hall, Reykjavík

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Harpa Concert Hall, Reykjavík

Wil je alle activiteiten in Harpa Concert Hall, Reykjavík bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.