Kies data

Harpa

Een van Reykjaviks architectonische meesterwerken en grootste monumenten dient tegelijkertijd als cultureel en sociaal centrum.

Harpa: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

1. Reykjavik: luxe jachttocht Noorderlicht

Vaar langs de prachtige kustlijn van IJsland vanuit de oude haven van Reykjavik en ga vervolgens naar Faxa Bay om de stadslichten vanuit een ander perspectief te ervaren. Je klimt aan boord van een luxe jacht voor een once-in-a-lifetime ervaring. Het  belangrijkste doel van je activiteit is om bij het stadslicht vandaan te komen om een glimp op te vangen van het noorderlicht (Aurora Borealis) in de duisternis van de oceaan! Als het klimaat het toelaat, zie je het natuurlijke verschijnsel dat ontstaat wanneer deeltjes uit de zon de atmosfeer van de aarde raken om een prachtige choreografie van lichten aan de hemel te creëren. Zet je camera's klaar voor een paar spectaculaire fotomomenten - het schip is zeer stabiel, en dus erg handig bij het maken van foto's. Je vindt ook informatie en educatieve multimedia-informatie over het noorderlicht aan boord van de boot.  Je ervaren bemanning zal de activiteit van Aurora Borealis in de gaten houden om de beste route te vinden. Leun achterover en geniet van het landschap vanuit de enorme duisternis achter de kleine eilanden van Faxa Bay, inclusief het eiland Vioey waar de Imagine Peace Tower van Yoko Ono de nachtelijke hemel verlicht van 9 oktober tot 8 december (en op een paar andere dagen van het jaar). Zie het Harpa Concert Hall and Conference Centre met zijn opvallende gekleurde glazen façade geïnspireerd op het basaltlandschap vanuit een andere hoek. Bewonder The Sun Voyager ode aan het zonnestandbeeld van Jón Gunnar Árnason en het beroemde huis van Höfði, waar in 1986 een overeenkomst werd getekend om de Koude Oorlog te beëindigen.   Ontsnap aan de drukte en profiteer van een luxe jachtvaart met minder passagiers, omdat groepsgroottes beperkt zijn om de klanttevredenheid te vergroten en een meer intieme ervaring te creëren. Als het koud wordt, wikkel je dan in de warme dekens en geniet van warme drankjes of versnaperingen die je aan de bar kunt kopen terwijl je wacht tot het noorderlicht verschijnt.

Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

2. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

3. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Van Reykjavik: RIB-boottocht van 2 uur om walvissen en papegaaiduikers te spotten

4. Van Reykjavik: RIB-boottocht van 2 uur om walvissen en papegaaiduikers te spotten

Zie walvissen en papegaaiduikers (seizoensgebonden van mei-augustus) tijdens een premium walvissafari vanuit Reykjavik. Bewonder de zeefauna van IJsland in zijn natuurlijke omgeving. Reis aan boord van een stabiele boot om grotere gebieden te doorzoeken. Begin aan je reis vanuit de oude haven in Reykjavík aan boord van een speciaal ontworpen RIB-boot die dichter en sneller bij de walvissen en papegaaiduikers manoeuvreert dan grotere boten. Doorzoek grotere gebieden om uw kans op het zien van dieren in het wild te vergroten met dit lichtgewicht vaartuig. Rijd naar de eilanden om papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving te zien (seizoensgebonden van mei-augustus), voordat je verder gaat op zoek naar walvissen en dolfijnen. Kom zo dichtbij mogelijk zonder de prachtige wezens te storen. Luister terwijl je speciaal opgeleide gidsen je ervaring met commentaar zullen verbeteren en hun vaardigheden zullen gebruiken om de kans op een aantal bezichtigingen te vergroten. Vaar op de terugreis langs de kusten van Reykjavik en bewonder de skyline van de stad en bekijk de Harpa Concert Hall vanaf het water.

Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

5. Reykjavik: panoramische helikoptervlucht met toplanding

Krijg een uniek perspectief op Reykjavik tijdens een panoramische helikoptervlucht boven de stad en land op een bergtop voor een panoramisch uitzicht als geen ander! Ga naar de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, op slechts 5 minuten rijden van het stadscentrum. Klim aan boord van de wachtende helikopter en zweef omhoog en over de historische bezienswaardigheden van Reykjavik. Kijk neer op attracties zoals de Hallgríms-kerk en de Harpa Concert Hall in de haven. Bekijk de kleurrijke daken van stadshuizen van bovenaf en krijg een vogelperspectief van waar de IJslandse president woont. Terwijl de kleurrijke daken wegglijden, zet je je schrap voor het prachtige landschap rondom de stad. Land op de top van een van de nabijgelegen bergen voor unieke fotomomenten en misschien een selfie van jou met heel Reykjavik op de achtergrond.

Reykjavik: stadswandeling

6. Reykjavik: stadswandeling

Zoek je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en het hoogste punt van Reykjavík, van waaruit je een overzicht van het gebied kunt krijgen. Vanaf dat punt gaat de wandeling bergafwaarts en gemakkelijk te voet. De gids neemt je mee door verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met geweldige architectuur en zal hun geschiedenis in detail beschrijven terwijl je er langs loopt. Je krijgt een geweldige kennismaking met de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk de Harpa Concert Hall, mooi van binnen, die ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk landinwaarts gaat naar het parlement en het stadhuis. U kunt een lunch kopen in een restaurant met vlees-, veganistische en visopties.

Reykjavik: stadswandeling

7. Reykjavik: stadswandeling

Begin je Reykjavik-wandeltocht met een kijkje in de opvallende kerk  Hallgrímskirkja  in het stadscentrum. Stijg op naar de top van de klokkentoren als de omstandigheden het toelaten, voor een ongelooflijk uitzicht over de veelkleurige  daken van de stad, Faxaflói  Bay en de eilanden en de omliggende  bergen  en  vulkanen. Ga dan naar de prachtige  beeldentuin van het Einar Jónsson Museum en kom alles te weten over  Noorse  mythologie  voordat je door de schilderachtige straten van de buurt  Þingholt  wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken.  Bekijk het stadhuis  en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende  geologie  en  vulkanische geschiedenis van het land. Wind je een weg naar het hart van de stad om het  parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie  kathedraal  en de site van de eerste  Viking -woningen te bekijken. Bezoek vervolgens de  oude  haven en ontdek het indrukwekkende  Harpa-concertgebouw met uitzicht op de indrukwekkende sculptuur van Sólfa r met uitzicht op de baai en de  berg Esja.

Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

8. Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

Op heldere IJslandse zomeravonden kan de Scandinavische middernachtzon eindeloos lijken. Deze boottocht is dus dé manier om je avond in Reykjavik goed te besteden , en ondertussen walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers van dichtbij te bekijken. Aangezien walvissen nooit helemaal slapen, kom je 's avonds dezelfde zeedieren tegen als overdag. Net voor de kust van Reykjavik vind je een van de beste locaties om walvissen te spotten ter wereld. 's Zomers wordt er op 95% van alle observatietochten wel een walvis gespot.  Deze unieke observatietocht vindt plaats op een kleine RIB-speedboot. Dit is een extreem stabiele boot die hoge prestaties levert. Dit kleine maar krachtige vaartuig kan hoge snelheden bereiken en daardoor een groot gebied beslaan. Ook kan het dichter bij het zeeleven in de Faxabaai komen dan een klassieke boot. Houd je stevig vast terwijl de kapitein uit de haven wegzoeft, maar vergeet niet om het water af te turen naar de zeedieren waar IJsland bekend om staat. Je vaart rond de door wind gevormde eilanden van de baai waar je papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Daarna vaar je de open zee op om walvissen en dolfijnen te spotten, hopelijk van dichtbij. Na de observatietocht keer je langs de oever van de stad terug naar Reykjavik, een unieke route met prachtig uitzicht op het Solfár-standbeeld en de glinsterende glazen concertzaal van Harpa. In dit deel van de stad bepalen de kleurrijke vissershutten en levendige restaurants het stadsbeeld, naast enkele inspirerende attracties. Mocht het zo zijn dat je geen walvissen hebt kunnen zien, geen zorgen. Van je kapitein krijg je een gratis ticket voor een walvistocht op een van de grotere boten.

Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

9. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

Reykjavik: zelfgeleide audiowandeling

10. Reykjavik: zelfgeleide audiowandeling

Ga op je eigen tempo tijdens deze stadswandeling door Reykjavik. Het schema is aan jou terwijl je door de stad slentert, vergezeld van een audiogids die dankzij GPS-technologie precies op het juiste moment speelt. Stop bij de belangrijkste bezienswaardigheden en leer onderweg over de geschiedenis van de stad. De tour begint bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavik, Hallgrimskirkja, de belangrijkste kerk van de stad. De vooraf ingestelde route voert langs locaties zoals het karakteristieke Harpa-concertgebouw met uitzicht op de haven, het stadhuis van Reykjavík, het nationale parlement en Landakotskirkja (Landakot-kerk). Laat een gids je tijdens je wandeling vertellen over de betekenis van elk oriëntatiepunt, terwijl je context geeft over de Scandinavische geschiedenis en tradities van IJsland. Het commentaar stopt en begint op basis van uw live locatie, zodat u zich kunt concentreren op uw omgeving. Je eindigt de wandeling bij het Cabinet House, de locatie van het kantoor van de premier. Onderweg heb je de culturele bezienswaardigheden van Reykjavik ontdekt, evenals lokale favoriete plekken van een insider.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Harpa

Wil je alle activiteiten in Harpa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Harpa

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 630 beoordelingen

De stad is klein, maar over het algemeen was het een geweldige tour. De bus kwam elke keer +/- op tijd en de aankomsttijd staat bij elke bushalte aangegeven. Het was koud, maar gelukkig was de bus overdekt en warm. Pas op dat de laatste bus vrij vroeg is, dus plan uw tours dienovereenkomstig als u een gebied buiten het stadscentrum bezoekt.

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Perfecte, vriendelijke bemanning, de boot is erg mooi. De ervaring is aangenaam, vooral omdat we in een kleine groep waren.

De aurora's waren op de afspraak, de gidsen waren super cool, het jacht erg schoon, alles was perfect

Prachtige tijd! We hebben tijdens de tour veel noorderlicht gezien?