Harpa Dolfijn- & walvisspotten

Harpa Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Van Reykjavik: RIB-boottocht van 2 uur om walvissen en papegaaiduikers te spotten

1. Van Reykjavik: RIB-boottocht van 2 uur om walvissen en papegaaiduikers te spotten

Zie walvissen en papegaaiduikers (seizoensgebonden van mei-augustus) tijdens een premium walvissafari vanuit Reykjavik. Bewonder de zeefauna van IJsland in zijn natuurlijke omgeving. Reis aan boord van een stabiele boot om grotere gebieden te doorzoeken. Begin aan je reis vanuit de oude haven in Reykjavík aan boord van een speciaal ontworpen RIB-boot die dichter en sneller bij de walvissen en papegaaiduikers manoeuvreert dan grotere boten. Doorzoek grotere gebieden om uw kans op het zien van dieren in het wild te vergroten met dit lichtgewicht vaartuig. Rijd naar de eilanden om papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving te zien (seizoensgebonden van mei-augustus), voordat je verder gaat op zoek naar walvissen en dolfijnen. Kom zo dichtbij mogelijk zonder de prachtige wezens te storen. Luister terwijl je speciaal opgeleide gidsen je ervaring met commentaar zullen verbeteren en hun vaardigheden zullen gebruiken om de kans op een aantal bezichtigingen te vergroten. Vaar op de terugreis langs de kusten van Reykjavik en bewonder de skyline van de stad en bekijk de Harpa Concert Hall vanaf het water.

Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

2. Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

Op heldere IJslandse zomeravonden kan de Scandinavische middernachtzon eindeloos lijken. Deze boottocht is dus dé manier om je avond in Reykjavik goed te besteden , en ondertussen walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers van dichtbij te bekijken. Aangezien walvissen nooit helemaal slapen, kom je 's avonds dezelfde zeedieren tegen als overdag. Net voor de kust van Reykjavik vind je een van de beste locaties om walvissen te spotten ter wereld. 's Zomers wordt er op 95% van alle observatietochten wel een walvis gespot.  Deze unieke observatietocht vindt plaats op een kleine RIB-speedboot. Dit is een extreem stabiele boot die hoge prestaties levert. Dit kleine maar krachtige vaartuig kan hoge snelheden bereiken en daardoor een groot gebied beslaan. Ook kan het dichter bij het zeeleven in de Faxabaai komen dan een klassieke boot. Houd je stevig vast terwijl de kapitein uit de haven wegzoeft, maar vergeet niet om het water af te turen naar de zeedieren waar IJsland bekend om staat. Je vaart rond de door wind gevormde eilanden van de baai waar je papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Daarna vaar je de open zee op om walvissen en dolfijnen te spotten, hopelijk van dichtbij. Na de observatietocht keer je langs de oever van de stad terug naar Reykjavik, een unieke route met prachtig uitzicht op het Solfár-standbeeld en de glinsterende glazen concertzaal van Harpa. In dit deel van de stad bepalen de kleurrijke vissershutten en levendige restaurants het stadsbeeld, naast enkele inspirerende attracties. Mocht het zo zijn dat je geen walvissen hebt kunnen zien, geen zorgen. Van je kapitein krijg je een gratis ticket voor een walvistocht op een van de grotere boten.

  • Wateractiviteiten
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Harpa

Wil je alle activiteiten in Harpa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Harpa

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 45 beoordelingen

FANTASTISCH met hoofdletters

Geweldige ervaring met een ribboat. Kapitein en gids supervriendelijk. Heel dichtbij (rond onze boot) een enorme walvis gezien. En asn het einde maakte de kapitein nog wat rondjes over het water. In een woord: geweldig!!! Een must see!