Kies data
Dingen om te doen

Hartbeespoort

Hartbeespoort: De beste dingen die je niet wil missen

Hartbeespoort: dagelijkse bootcruises

1. Hartbeespoort: dagelijkse bootcruises

Geniet van een luxe boottocht van 2 uur op het kalme water van de Hartbeepoort Dam. Met 3 tours die dagelijks vertrekken, om 10:00 uur, 13:00 uur en 16:00 uur, kies je de tijd die bij je schema past en ga je het water op. Gelegen in het Kommando Nek Nature Preserve, staar je naar de beschermde natuur die je omringt en laat je de overvloed aan flora en fauna van Zuid-Afrika zien. Bij het aan boord gaan van de boot, wordt u getrakteerd op een welkomstdrankje terwijl u vertrekt om het prachtige water van de dam te bekijken. Geniet bij alle dagelijkse cruises van een luxe aanbod van traditionele Zuid-Afrikaanse warme en koude hapjes. Nadat uw cruise voorbij is en u terugkeert naar het dok, is uw toegangspas voor het natuurreservaat nog steeds geldig, dus ga erop uit en verken de schoonheid van het Zuid-Afrikaanse platteland.

Hartbeespoort: Lion en Safari Park Tour

2. Hartbeespoort: Lion en Safari Park Tour

Maak kennis met enkele van de beroemdste roofdieren van Zuid-Afrika tijdens deze gedenkwaardige rit naar het safaripark. Klim in een moderne safaritruck en ga op pad om de verblijven voor leeuwen, wilde honden en cheeta's te ontdekken. Ontmoet veel van Afrika's meest iconische roofdieren en dieren in het wild, waaronder hyena's, luipaarden en vrij rondlopende antilopen. Leer meer over deze ongelooflijke dieren tijdens een mooie begeleide rit door een gebied van 600 hectare. Deze tour biedt je de perfecte gelegenheid om prachtige foto's te maken van dieren en het omliggende landschap. Ontspan ten slotte op een privéstrand aan de Crocodile River.

Vanuit Johannesburg: een halve dag Lion & Safari Park

3. Vanuit Johannesburg: een halve dag Lion & Safari Park

Aan het begin van je halfdaagse uitje haalt je gids je op bij je accommodatie  in Johannesburg of Pretoria . Samen gaan jullie naar het Lion Park, een natuurlijke habitat even buiten Johannesburg.  Bij aankomst in het park maak je een 1 uur durende safari. Dit is jouw kans om deze intrigerende dieren van dichtbij bekijken. Daarna bezoek je Cub World, waar je de schattige babyleeuwtjes kunt bewonderen. Een professionele fotograaf maakt foto's als aandenken, die je na afloop kunt kopen. Je wordt aan het einde van je uitstap weer afgezet voor de deur van je accommodatie in Johannesburg of Pretoria. 

Van Johannesburg: Cradle of Humankind en Lion Safari

4. Van Johannesburg: Cradle of Humankind en Lion Safari

Bezoek de wereldberoemde Cradle of Mankind tijdens een populaire dagtour vanuit Johannesburg. Er wordt vervoer vanaf uw accommodatie in Johannesburg of Pretoria verzorgd. The Cradle of Humankind is ongeveer 47.000 hectare groot en ligt op slechts 50 kilometer van Johannesburg. Het is een van de 8 plaatsen in Zuid-Afrika die in 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Je vindt er een complex van kalksteengrotten, waaronder de Sterkfontein-grotten, waar in 1947 het 2,3 miljoen jaar oude fossiel Australopithecus africanus werd opgegraven. In feite is meer dan een derde van alle ooit gevonden mensachtige fossielen afkomstig uit dit gebied . Ga bij de Sterkfontein-grotten op een rondleiding van 1 uur door de grotten. Bekijk in het bezoekerscentrum van Maropeng de tentoonstelling van wereldklasse die in 2005 werd geopend en die zich richt op de ontwikkeling van mensen en mensachtigen in de afgelopen paar miljoen jaar. Bewonder een enorme grafheuvel genaamd de Tumulus, die ook je toegangspoort is tot het leren van de geheimen van menselijke voorouders. Maak je dan vast voor een safari met open voertuigen door de leeuwenverblijven waar je leeuwen van dichtbij kunt bekijken.

Pretoria: Pretoria City en Lion Park Tour

5. Pretoria: Pretoria City en Lion Park Tour

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je accommodatie in Johannesburg of Pretoria, ga je naar het Lion Park. Je geregistreerde gids neemt je mee op een tour door het Lion Park, een natuurlijke habitat op slechts 45 minuten rijden van Johannesburg. Het park herbergt meer dan 85 leeuwen, waaronder de zeldzame witte leeuw, en andere carnivoren zoals de cheeta, hyena en wilde hond. Daarna ga je naar Pretoria voor een stadstour. Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika, herbergt een groot aantal historische bezienswaardigheden. Bezoek de Union Buildings, het hoofdkwartier van de Zuid-Afrikaanse regering, en dwaal door de prachtige terrastuinen. Daarna gaat het naar het Voortrekker Monument, dat de Grote Trek herdenkt, een massabeweging van Afrikaner Boers die een hekel hadden aan de Britse overheersing. De volgende op de route is het Paul Kruger House Museum, waar voorwerpen te zien zijn die verband houden met Paul Kruger, de 3e president van Zuid-Afrika van 1883-1900. Voordat de tour eindigt, bekijk je enkele van de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de Ou Raadsaal, het Paleis van Justitie en het Capital Theatre. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie, nadat u de stedelijke en landelijke hoogtepunten van een levendige hoofdstad hebt gezien.

Johannesburg: Lion Park Safari en culturele dorpstour

6. Johannesburg: Lion Park Safari en culturele dorpstour

Vertrek om 8 uur vanuit je hotel en ga richting het Leeuwen- en Safaripark in de bakermat van de mensheid, een werelderfgoed en een van de rijkste en meest productieve paleo-antropologische vindplaatsen ter wereld. Het Lion and Safari Park is een 600 hectare groot wildernisreservaat en biedt bezoekers een ongelooflijke kans om dicht bij veel van de meest iconische dieren van Zuid-Afrika te komen. Bij aankomst klim je aan boord van een 4x4 safarivoertuig voor een gamedrive van anderhalf uur om de roofdieren van Afrika te zien, waaronder leeuwen, hyena's, wilde honden, cheeta's en luipaarden. De deskundige gidsen van het park nemen je mee door de leeuwen- en wilde verblijven en nemen je mee naar drie hyena-soorten. Tijdens je gamedrive zul je ook veel andere dieren spotten, zoals giraffen, struisvogels en een verscheidenheid aan antilopensoorten die vrij rondlopen in het reservaat. Na afloop van de safaritocht kunt u (op eigen kosten) gebruikmaken van de restaurantfaciliteiten op het park. De prachtig ontworpen speeltuin naast de restaurants zal de kleintjes vermaken. Ga vanuit het Lion and Safari Park naar het Lesedi Cultural Village, gelegen in het hart van het Afrikaanse bushveld te midden van de rotsachtige heuvels in de Cradle of Humankind, een werelderfgoed. Ontdek de fascinerende culturen en tradities van de Afrikaanse bevolking en bezoek vijf traditionele boerderijen die worden bewoond door de Zulu-, Xhosa-, Pedi-, Basotho- en Ndebele-stammen die leven volgens de tribale folklore en tradities van hun voorouders. "Onze cultuur is het licht van onze natie - wie hier wandelt tussen onze culturen in Lesedi Cultural Village kan ook het licht zien." Gasten worden ook uitgenodigd om te genieten van de essentie van Ubuntu in Lesedi Cultural Village, waar de zang, muziek en warmte van onze culturele gastvrijheid een echt uniek tintje geven aan uw conferentie, en vertrekken voor uw terugreis naar Johannesburg. Afhankelijk van het verkeer kom je rond 17.00 uur weer aan bij je hotel.

Topbezienswaardigheden in Hartbeespoort

Veelgestelde vragen over Hartbeespoort

Welke topattracties zijn een must-see in Hartbeespoort?

De topattracties in Hartbeespoort zijn:

Sitemap Hartbeespoort

Wil je alle activiteiten in Hartbeespoort ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hartbeespoort

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 931 beoordelingen

De ervaring was echt leuk. Ik denk dat de jongens die ons helpen bij het instappen in de kabelbanen niet al te vast moeten zitten. We wilden teruggaan naar de open kabelbaan en hij zei nee! Na de hele dag de berg op te hebben doorgebracht, oh en ze nemen geen contant geld maar alleen kaarten, dus zorg ervoor dat je klaar bent! Maar over het algemeen was al het andere geweldig! Om te weten dat er een sfeer hangt in de bergen en restaurants enz... is echt leuk.

heel goed, aangezien de persoon die ons in het hotel heeft opgehaald, ik zijn naam ben vergeten, maar zeer goede mensen, aangezien we bijna niets van de Engelse taal spreken, werkte hij met Google vertaler om met ons te praten, allemaal heel goed, safari een zeer goede verrassing, iedereen praat over pillanesberg en Kruger maar Lion Park laat niets te wensen over, bedankt

Zie de dieren van dichtbij

Als je maar een halve dag hebt, zie je leeuwen (inclusief witte leeuwen), wilde honden, cheeta's, giraffen, krokodillen, struisvogels, gnoes. Ik heb bedenkingen bij de exacte status van dit park, dat een beetje op de Franse Peaugres lijkt. Maar als je echt geen tijd hebt om de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, zul je ze tenminste zien.

Ik heb deze excursie geboekt omdat ik geen leeuwen had gezien op Pilanesberg. Oké, hier zien we wat en heel nauw. Een uur gaat snel voorbij. De uitleg op de site is erg handig. Kijk uit voor de leeuwenwelpen. Hun beten kunnen pijn doen. Transportkant, geen klachten: stiptheid en de bestuurder (Basile) was erg vriendelijk.

Over het algemeen was het een goede ervaring. De wachttijd in de rij voor eten was een beetje frustrerend….