Datums kiezen

Haven Volendam

Haven Volendam: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

1. Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

Bekijk drie verschillende regio's van Nederland met ophalen en wegbrengen van Hotel ibis Amsterdam Centre . Proef lokale kazen, lunch, verkleed en maak foto's en maak een rondvaart in Giethoorn. Begin eerst met een bezoek aan het 17e-eeuwse dorp Zaanse Schans. Bekijk windmolens uit de industriële achtergrond van het land en wandel tussen de groene woningen. Bezoek dan een fabriek die de populaire klompen maakt in deze regio van Nederland. Voordat je doorgaat naar Volendam, stop je bij Catharina Hoeve Farm, waar je kaas kunt proeven en leren hoe het wordt gemaakt. Bekijk in Volendam felgekleurde houten gebouwen en bewoners gekleed in levendige regionale kleding. Je gids neemt je mee op een korte wandeling door de haven van Volendam. Koop souvenirs en cadeaus voor vrienden en familie thuis en maak foto's in traditionele Nederlandse klederdracht. Stop voor een lokale lunch en ga dan verder naar Giethoorn in het noordoosten van Nederland, bekend als het "Venetië van het noorden". Bekijk de vele kanalen en het gebrek aan snelwegen in Giethroon. Tijdens een begeleide boottocht van 1 uur leer je over dit sprookjesachtige dorp met minder dan 3.000 inwoners. Wandel vervolgens door het bewaard gebleven dorp. Verken ten slotte de kleine voetpaden van het dorp om honderden bruggen te vinden en de rustige sfeer in je op te nemen voordat je terugkeert naar Amsterdam.

Amsterdam: Dagkaart Openbaar Vervoer Regio Waterland

2. Amsterdam: Dagkaart Openbaar Vervoer Regio Waterland

Ga het Nederlandse platteland in op een van de mooiste busroutes van Nederland, die dagelijks door lokale Amsterdammers wordt gebruikt. Reis langs een route door de regio Waterland terwijl je eeuwenoude dijken ontdekt, pannenkoeken eet in kleine dorpjes en langs de huizen van de 17e-eeuwse rijken en beroemdheden loopt tijdens deze typisch Nederlandse ervaring. Begin uw reis op het ontmoetingspunt waar u uw voucher inwisselt. Stap aan boord van uw comfortabele bus en binnen enkele minuten begint uw rit naar een van de meest pittoreske regio's. Wees getuige van enkele van de klassieke ansichtkaartafbeeldingen van Nederland met monumenten zoals windmolens, schilderachtige gevels, fietsen en boten die door het platteland glijden met koeien, klompen, boerderijen en zelfgemaakte kaas. Maak kennis met Noord-Holland, ook wel de achtertuin van Amsterdam genoemd. Deze regio is gevuld met schilderachtige dorpen en steden zoals Volendam, Marken, Broek in Waterland, Edam en Monnickendam. Krijg een idee van hoe Nederland er vroeger uitzag, met overal geplaveide straten. Hier bevindt zich ook het Unesco-gebied De Beemster, bekend om zijn kaasproductie en authentieke windmolens. En de perfecte manier om dit alles als een local en toch in stijl te verkennen, is met de bus. Je kunt op elk gewenst moment in- en uitstappen.

Volendam: Rondvaart Gouwzee + 1 gratis drankje

3. Volendam: Rondvaart Gouwzee + 1 gratis drankje

Geniet optimaal van de omgeving van Volendam tijdens een exclusieve, cultuurhistorische rondvaart over de Gouwzee. Tijdens deze rondvaarten van 50 minuten belichten we meer dan ooit de rijke geschiedenis van Volendam en de omliggende vissershavens aan de IJsselmeerkust. Laat onze ervaren lokale schipper en gids u meenemen op deze fascinerende reis door het verleden en stap aan boord! Het is ons een genoegen om u en uw familie/vrienden aan boord te hebben om u een unieke ervaring te bezorgen.

Amsterdam: Tour Giethoorn met rondvaart en windmolens

4. Amsterdam: Tour Giethoorn met rondvaart en windmolens

Begin uw tour met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie. Nadat je door een professionele chauffeur in een luxe Mercedes-sedan of minibus bent opgehaald uit Amsterdam, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Maak een mooie rondvaart door het dorp, ook wel bekend als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten laagveengebieden van Noord-Europa. Het dorp is een prima startpunt voor het maken van een kanotocht door de omgeving en er zijn een aantal bijzondere musea en kunstgalerijen te ontdekken. Na het verkennen van Giethoorn bezoekt u de Zaanse Schans en een lokale kaas- en klompenboerderij. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasmakerij, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol met houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen.

Vanuit Amsterdam: privétour windmolens, Volendam en Marken

5. Vanuit Amsterdam: privétour windmolens, Volendam en Marken

Begin uw tour met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie. Hier zal je chauffeur je ophalen en na een korte meet & greet stap je in je privéauto en ga je op avontuur. Allereerst bezoekt u de Zaanse Schans, een woonwijk waar de 18e en 19e eeuw tot leven komen. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasmakerij, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol met houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen. Geniet van een fiets- of vaartocht, struin door de winkeltjes of trakteer uzelf in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk en leerzaam. Na de windmolens bezoek je Volendam, een klein vissersdorpje met 22.000 inwoners. Loop langs de prachtige haven en bewonder de typisch Volendamse winkels en geniet van een lunch in een van de beste visrestaurants van Nederland. Vervolgens neemt u de veerboot naar Marken, een oud Hollands eiland waar huizen op houten palen te zien zijn. Na een dag vol avontuur en spanning brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie voor een avondje welverdiende rust.

Haven Volendam: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Haven Volendam

Wil je alle activiteiten in Haven Volendam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Haven Volendam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 159 beoordelingen

Uitstekende dag! Gelegenheid om verschillende kazen te proeven, mooie demonstratie van klompen maken. Het kleine dorpje Giethoorn is absoluut uitzonderlijk en verdient het om gezien te worden.

Geweldig bezoek aan 3 echt verschillende plaatsen van elkaar. Het geeft een ander inzicht in Nederland dat veel mensen alleen via Amsterdam kennen.

Uitstekend zoals alle G.... We hebben er meerdere genomen en ze zijn erg goed, dit was geen uitzondering. De route en de Gids eerst!!!

Zeer goed georganiseerde excursie, vriendelijke en behulpzame gids en escort

Onze zeer open en spraakzame gids. Goede chauffeur zet ons af bij ons hotel?