Heidelberg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Heidelberg

Heidelberg: bekijk alle tours en activiteiten

Heidelberg: 7 sightseeing hotspots en bezienswaardigheden

Bezoek Heidelberg in Duitsland voor romantiek aan de Neckar. De prachtige groene stad biedt allerlei attracties en bezienswaardigheden; hier zijn onze tips!

Kathedraal van Heidelberg

Niet te missen: deze kerk biedt op 300 meter hoogte fantastisch uitzicht over de stad. Sportievelingen kunnen klimmen; er gaat ook een tram omhoog.

Kerk van de Heilige Geest

Kerk van de Heilige Geest

Dit is de beroemdste kerk van de stad en staat op het marktplein. Je kunt er gratis naar binnen wippen als je klaar bent met shoppen; donaties zijn welkom.

Heiligenberg

Heiligenberg

Op deze heilige berg zuig je je longen vol ultiem frisse lucht - perfect voor natuurliefhebbers. Een populaire route is de Filosofenwandeling. Check het weer voordat je gaat!

Kurpfälzisches Museum
Foto: Robert Agthe@flickr (CC BY 2.0)

Kurpfälzisches Museum

Dit is de plek om meer te leren over eeuwenlange Heidelbergse kunst en cultuur. Op maandag is het museum gesloten, elke andere dag is het van 10:00 tot 18:00 uur open.

Botanischer Garten der Universität Heidelberg

De botanische tuinen zijn een groene oase middenin het universiteitscomplex. De tuinen zijn gewijd aan natuurbehoud en educatie. Klein maar fijn.

Kasteelweg
Foto: Pank Seelen@flickr (CC BY-SA 2.0)

Kasteelweg

Deze befaamde weg, de Burgenstraße, is een roadtrip door de geschiedenis, van Mannheim naar Zwitserland. Neem de tijd om elke stad te verkennen.

Oude Stad

Van alles te zien, doen, kopen en eten in het historisch centrum. Hier kun je de tram naar het kasteel pakken, of gewoon een paar uurtjes spenderen met ijs eten en mensen kijken.

Plan je bezoek aan Heidelberg

Ontloop de drukte

Locals gaan graag naar een spa/schwimmbad om te ontspannen. In zwembaden, sauna's en stoomkamers drijven je zorgen zo weg! Check wel even in hoeverre zwemkleding wel of niet wordt toegestaan.

Eet als een koning

Na een paar biertjes is de ultieme snack de Duitse currywurst. "Ohne darm" is een worst zonder velletje, en "mit pommes" krijg je er frieten bij.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen mei en oktober is de temperatuur hoog, de stad is in bloei en zijn er allerlei openluchtfestivals.

Activiteiten in Heidelberg

De must-see bezienswaardigheden in Heidelberg

Steden in Duitsland

Sitemap Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heidelberg

We hebben een heerlijke tocht gemaakt. Onze gids TEV was duidelijk in zijn verhaal, relaxed en heel oplettend tijdens de rit. Hij zorgde er voor dat we alle vier vooraf goed geïnstrueerd waren en dat we na wat oefeningen als bijna ervaren Segway-rijders wegreden. We hebben hebben genoten van de rit, het uitzicht en de soms spannende en grappige momenten op de Segways. Bedankt TEV!

Segwaytour Heidelberg - Zeer filosofisch! Beoordeeld door Lian, 08-04-2019

goede gids die redelijk veel wist over de omgeving. Het ging alleen erg veel over wie er allemaal in de stad was geweest en minder over de stad van nu. leuke plekjes en interessante en grappige feitjes ontbraken een beetje.

Wandeling in historische sferen met veel historische info van gids

Onze gids was een sympathieke 70- er mevrouw met heel veel kennis van geschiedenis en literatuur. Sprak Duits met een heldere stem, heel goed verstaanbaar. Ondanks het regenachtige weer, een genoegen om dit mee te maken.