Belevingen in

Heidelberg

Deze stad aan de rivier biedt een half verwoest renaissancekasteel, een barokke oude stad en historische kerken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Heidelberg: 7 sightseeing hotspots en bezienswaardigheden

Bezoek Heidelberg in Duitsland voor romantiek aan de Neckar. De prachtige groene stad biedt allerlei attracties en bezienswaardigheden; hier zijn onze tips!

 • 1. Kathedraal van Heidelberg

  Niet te missen: deze kerk biedt op 300 meter hoogte fantastisch uitzicht over de stad. Sportievelingen kunnen klimmen; er gaat ook een tram omhoog.

 • Kerk van de Heilige Geest

  2. Kerk van de Heilige Geest

  Dit is de beroemdste kerk van de stad en staat op het marktplein. Je kunt er gratis naar binnen wippen als je klaar bent met shoppen; donaties zijn welkom.

 • Heiligenberg

  3. Heiligenberg

  Op deze heilige berg zuig je je longen vol ultiem frisse lucht - perfect voor natuurliefhebbers. Een populaire route is de Filosofenwandeling. Check het weer voordat je gaat!

 • Kurpfälzisches Museum

  4. Kurpfälzisches Museum

  Dit is de plek om meer te leren over eeuwenlange Heidelbergse kunst en cultuur. Op maandag is het museum gesloten, elke andere dag is het van 10:00 tot 18:00 uur open.

 • 5. Botanischer Garten der Universität Heidelberg

  De botanische tuinen zijn een groene oase middenin het universiteitscomplex. De tuinen zijn gewijd aan natuurbehoud en educatie. Klein maar fijn.

 • Kasteelweg

  6. Kasteelweg

  Deze befaamde weg, de Burgenstraße, is een roadtrip door de geschiedenis, van Mannheim naar Zwitserland. Neem de tijd om elke stad te verkennen.

 • 7. Oude Stad

  Van alles te zien, doen, kopen en eten in het historisch centrum. Hier kun je de tram naar het kasteel pakken, of gewoon een paar uurtjes spenderen met ijs eten en mensen kijken.

Plan je bezoek

 • Ontloop de drukte

  Locals gaan graag naar een spa/schwimmbad om te ontspannen. In zwembaden, sauna's en stoomkamers drijven je zorgen zo weg! Check wel even in hoeverre zwemkleding wel of niet wordt toegestaan.

 • Eet als een koning

  Na een paar biertjes is de ultieme snack de Duitse currywurst. "Ohne darm" is een worst zonder velletje, en "mit pommes" krijg je er frieten bij.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen mei en oktober is de temperatuur hoog, de stad is in bloei en zijn er allerlei openluchtfestivals.

Sitemap Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.411 beoordelingen

Kleine tour gevuld met unieke feiten over Heidelberg

De rondleiding die ik bijwoonde, maakte deel uit van een kleine groep (we waren in totaal 4 van ons, inclusief onze gids Patricia). Ik geef de voorkeur aan deze tourstijl, omdat je geen deel uitmaakt van een enorme groep zoals de andere tourbedrijven die we in Schloss Heidelberg tegenkwamen. We hadden de kans om door het stadscentrum en langs de oude brug te lopen en luisterden kort naar het orgel dat tijdens de mis in de protestantse kerk werd bespeeld.

goede gids die redelijk veel wist over de omgeving. Het ging alleen erg veel over wie er allemaal in de stad was geweest en minder over de stad van nu. leuke plekjes en interessante en grappige feitjes ontbraken een beetje.

Een dag lang konden we de voordelen van de Heidelberg Card niet volledig benutten; daarom moet van tevoren worden overwogen of de aankoop de moeite waard is.

Bij ophalen van de card bij de toeristen informatie kregen we volop uitleg. Card goed gebruikt voor openbaar vervoer, en bezoek aan het kasteel.

goede gids duidelijk verhaal de rondleiding was bijna 2 uur