Wat je niet wil missen in Heidelberg

Heidelberg: rondvaart van 50 minuten op de rivier de Neckar

1. Heidelberg: rondvaart van 50 minuten op de rivier de Neckar

Dompel jezelf onder in de charme van Heidelberg vanuit een nieuw perspectief door langs de serene wateren van de rivier de Neckar te varen. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op de oude brug terwijl u er onderdoor glijdt en geniet van het uitzicht op het beroemde kasteel van Heidelberg op de achtergrond. Begin aan je reis langs de rivier de Neckar en geniet van het uitzicht op enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Heidelberg. Vergeet niet uw dorst of honger te lessen door een verfrissend drankje of een lekker hapje aan boord te kopen terwijl u de bezienswaardigheden bewondert. Zie het historische kasteel van Heidelberg bovenop een heuvel en met uitzicht op de oude stad, terwijl de boot de oude brug nadert. Bewonder vervolgens het schilderachtige uitzicht op de grote villa's langs de oever van de Neuenheimer en mis de beroemde Philosophenweg niet. Terwijl de boot ronddraait bij de Wielblinger Wehrsteg, zie je het historische stadhuis op je terugreis, voordat je weer van boord gaat bij de pier. Deze reis omvat de belangrijkste hoogtepunten van Heidelberg, terwijl u aan boord van het schip kunt ontspannen.

Van Frankfurt: dagtocht naar Heidelberg met lokale gids

2. Van Frankfurt: dagtocht naar Heidelberg met lokale gids

Geniet van een begeleide dagtocht naar de prachtige stad Heidelberg en ontdek waarom deze historische stad aan de Neckar elk jaar door miljoenen bezoekers van over de hele wereld wordt bezocht. Begin je tour met een bezoek aan het beroemde kasteel van Heidelberg. Leer meer over de structuur van het kasteel, de binnenplaats, ruïnes en constructie. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf het enorme terras van het kasteel en kijk naar een van de grootste wijnvaten ter wereld. Na een bezoek aan het kasteel loop je door het middeleeuwse centrum naar de oude brug en de Karlstor, het renaissancehuis naar de ridder en de Heiliggeistkirche. Leer meer over de geschiedenis van de stad van je lokale gids.

Wandeling van 1,5 uur door de oude binnenstad van Heidelberg

3. Wandeling van 1,5 uur door de oude binnenstad van Heidelberg

Neem een kijkje achter de schermen van Heidelberg. Als je Heidelbergs spannende, romantische, grappige en altijd vermakelijke verhalen wilt ontdekken, maak dan deze geleide wandeling door het oude centrum en kom meer te weten van je gekwalificeerde gidsen. Betoverende steegjes en pleintjes, kleine tuinen, die onverwacht opduiken, musea en galerieën: het oude centrum van Heidelberg heeft vele facetten. Deze rondleiding ademt het verleden van de stad leven in, en voegt rijke details toe aan de contouren van de stad van vandaag. Of het nu de Heilige Geestkerk is, de Jesuitenviertel, de oudste universiteit van Duitsland met zijn studentengevangenis, of andere sightseeing-bezienswaardigheden: elke belangrijke plek in het oude centrum heeft een unieke sfeer en geschiedenis die het zeker de moeite waard is om enkele minuten in je op te nemen. De rondleiding komt ook langs de hoofdstraat, 1 van de langste voetgangerszones van Europa. Je maakt veel omwegen door de steegjes van de oude stad en bevestigt zo het oude gezegde "wie het platteland wil leren kennen, neemt de achterafstraatjes".

Heidelberg: Nachtwacht historische avontuurlijke tour

4. Heidelberg: Nachtwacht historische avontuurlijke tour

Leer alles over het leven van mensen aan de buitenkant van de samenleving met deze interactieve historische avontuurlijke tour door het schilderachtige Heidelberg. Geniet onderweg van het stadhuis, de Korn-markt en alle belangrijke bezienswaardigheden. Ontmoet je Nachtwacht bij de Hercules-fontein op het marktplein om je rondleiding door Heidelberg van onderaf te beginnen. Luister naar verhalen uit de middeleeuwse geschiedenis terwijl je langs bezienswaardigheden zoals de Korn Market Madonna, het Palais Prinz Carl en het Palais Graimberg loopt. Pauzeer op het Karl-plein en bewonder de ruïnes van het oude kasteel van de stad. Wandel door oude kleine straatjes en paden met je gids, waaronder Eselspfad, Leyergasse, Semmelgasse en Steingasse. Stop bij het 18e-eeuwse Holländer Hof en leer over het lot van degenen die buiten de stadsmuren wonen. Bewonder de iconische oude stadsbrug terwijl je jezelf onderdompelt in het oude Heidelberg in het gezelschap van je Nachtwacht.

Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

5. Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

Ervaar de charme van Heidelberg op deze dagtocht vanuit Frankfurt, inclusief toegang tot het kasteel van Heidelberg. Stap 's ochtends in een bus en breng de dag door met het bekijken van bezienswaardigheden, zoals een van de grootste wijnflessen ter wereld.  Stap in een bus met airconditioning bij een centraal gelegen bushalte in Frankfurt. Ga lekker zitten en ontspan tijdens de rit naar Heidelberg. Bezoek de wereldberoemde ruïnes van het kasteel van Heidelberg, dat een prachtige combinatie van gotische en renaissance-elementen heeft.  Wandel door de grote binnenplaats en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Vergaap je aan een van de grootste wijnvaten in de wereld. Wandel door het middeleeuwse centrum om de Oude Brug, de Karlstor en de Kerk van de Heilige Geest te vinden. Bewonder het Haus zum Ritter (Ridderhuis) met zijn prachtige renaissancegevel. Maak een wandeling door oude smalle straatjes met vakwerkhuizen. Kom langs de oudste universiteit van Duitsland, vol met interessante verhalen.  Filosofeer op de Philosophenweg of koop een heerlijke regionale wijn. Aan het eind van de trip keer je per bus terug naar Frankfurt. 

Heidelberg en Neckar-vallei: Segwaytour - 360 graden

6. Heidelberg en Neckar-vallei: Segwaytour - 360 graden

Ontdek Heidelberg en de Neckar-vallei tijdens deze Segway-tour. Rijd over de Philosophenweg (filosofenweg), passeer het Neuburg-klooster en bewonder het uitzicht op het kasteel van Heidelberg. Ontdek fascinerende informatie over de stad uit je gids. Begin je tour op de Neckarmünzplatz en steek de oude brug over naar de andere kant van de rivier de Neckar. Ga vanaf daar naar het eerste hoogtepunt van deze 360 graden tour, de Philosophenweg met een fantastisch uitzicht over de stad. Ga verder langs het Neuburg-klooster, dat werd gesticht in 1130. Ga verder naar de Köpfel en bekijk de Neckar-vallei, de stad Heidelberg en het Rijndal van bovenaf. Volg je gids naar het dal naar Ziegelhausen en ga gemakkelijk bergopwaarts naar restaurant en conferentiecentrum Wolfsbrunnen, dat uitgebreid in zijn oude glorie is hersteld. Hoor over de glamoureuze, met sterren bezaaide gastenlijst. Ga verder naar het kasteel van Heidelberg en passeer Villa Bosch en het Carl Bosch Museum, die fascinerende inzichten bieden in het leven en de uitvindingen van Carl Bosch, de Nobelprijswinnaar uit Heidelberg. Geniet van het geweldige uitzicht op de kasteeltuin van boven het kasteel voordat u verder glijdt naar de Klingenteich. Passeer de Joodse begraafplaats op de terugweg naar de oude stad en het startpunt op de Neckarmünzplatz.

Sinsheim: dagpas Technik Museum en IMAX 3D-ticket

7. Sinsheim: dagpas Technik Museum en IMAX 3D-ticket

Verken het Technik Museum Sinsheim - dat een unieke verscheidenheid aan technologie biedt, wereldwijd ongeëvenaard, op slechts een uur ten zuiden van Frankfurt. Ga op een reis door de tijd en ontdek de mijlpalen van de technische geschiedenis. Zie een rode Ferrari, kom meer te weten over het record dat de Blue Flame vestigde en kom meer te weten over de cilinderinhoud van het experimentele voertuig Brutus. Bekijk het grootste danszaalorgel ter wereld en de Concorde. Naast de supersonische jets en andere vliegtuigen waar je zo naartoe kunt lopen, is er nog meer: honderden elegante oldtimers, motorfietsen met veel pk's, sportwagens, kleurrijke dragsters, krachtige landbouwmachines, Formule 1-legendes, nostalgische racemotoren en enorme stoomlocomotieven. Imax 3D-laser 4K Geniet vervolgens van een unieke avonturendocumentaire en Hollywood-kaskrakers in IMAX-formaat op een gigantisch scherm van 22 x 27 meter. Geniet van een kristalheldere en haarscherpe helderheid van het scherm met 12-kanaals surround sound en megabas. Kom tot rust in ons restaurant of onze bistro, waar u wordt verwend met koude en warme maaltijden, dranken, koffie en gebak.

Heidelberg: In het spoor van de Nachtwakers

8. Heidelberg: In het spoor van de Nachtwakers

De roep van de nachtwaker klonk elk uur in de straten van de voormalige kieswoning aan de Neckar. En nu klinkt het weer: Tijdens de rondleidingen van de Heidelbergse nachtwaker. De tour begint op het marktplein, bij de Hercules-fontein. Je komt langs het stadhuis, de Holy Spirit Church en Palais Prinz Carl (voormalig Grand Hotel, een van de mooiste trouwlocaties in de regio). Loop door kleine historische straatjes zoals Burgweg en Kanzleigasse totdat u het Karl-plein bereikt, vanwaar u kunt genieten van het beste uitzicht op de wereldberoemde ruïnes van het oude kasteel. Passeer veel oude historische gebouwen zoals Palais Boisseree, Science Academy, Schmitthenner House en nog veel meer. De gids zal vermakelijke verhalen delen over de locaties en dingen die men heeft meegemaakt in de nachtelijke straten van Heidelberg, de geschiedenis van de stad, de straten en pleinen, de lokale originelen en persoonlijkheden.

Heidelberg: toegangsticket BODY WORLDS Museum

9. Heidelberg: toegangsticket BODY WORLDS Museum

Leer meer over alle aspecten van het menselijk lichaam door middel van unieke tentoonstellingen in het verbazingwekkende BODY WORLDS Museum. Bezoek de permanente collectie gemaakt door plastinator Dr. Gunther von Hagens en curator Dr. Angelina Whalley en verken de menselijke anatomie. Bestudeer orgaanfuncties, vragen over gezondheid en de interessante Anatomie van Geluk-tentoonstelling die onderzoekt wat inhoud maakt. Volg je eigen geluk op interactieve stations en begrijp de prachtige complexiteit van je innerlijke wereld. Bewonder de precieze en wetenschappelijk gerichte voorbereiding van de plastinaten en geniet van hun esthetisch aangename, creatieve en vaak heerlijk grillige presentatie.

Vanuit Frankfurt: dagtrip Heidelberg & Rothenburg

10. Vanuit Frankfurt: dagtrip Heidelberg & Rothenburg

Twee van de charmantste gemeenten in het zuiden van Duitsland bieden een blik op de middeleeuwse charme van het land. Je bezoekt de romantische stad Heidelberg en de historische plaats Rothenburg ob der Tauber. De dagtocht begint in de ochtend met een bezoek aan Heidelberg. Bezoek het beroemde kasteel van Heidelberg en zie de lange binnenplaats, het machtige terras en een van de grootste wijnvaten ter wereld. Maak vervolgens een wandeling door het middeleeuwse centrum van de stad en vergaap je aan de Oude Brug, de Karlstor, de kerk van de Heilige Geest en het Ridderhuis, evenals de oudste universiteit van Duitsland. Volg daarna de Romantische Strasse naar de hooglanden van Beieren voor een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber, de bestbewaarde middeleeuwse plaats van Duitsland. Hoog boven de vallei van de Tauber geven de schilderachtige oude straatjes en de kasteeltuin je een kijkje in de elegantie van een ander tijdperk. Bekijk het houten altaar van de St. Jakobskerk en bewonder de huizen, de stadspoorten en het machtige renaissance-stadhuis. In de middag heb je tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Proef de lokale lekkernij 'Schneeball', het Duitse equivalent van een oliebol, voordat je de groep weer ontmoet voor de reis terug naar Frankfurt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Heidelberg
Deze stad aan de rivier biedt een half verwoest renaissancekasteel, een barokke oude stad en historische kerken.

Alle activiteiten

63 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Heidelberg

Meer zien

Veelgestelde vragen over Heidelberg

Wat zijn de topattracties van Heidelberg?

Andere activiteiten in Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Heidelberg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.445 beoordelingen

We hadden een heerlijk sprankelende rondleiding door een dame die in Argentinië is geboren en al 26 jaar in de ZvH leeft en ons haar Heidelberg op een charmante manier heeft laten zien. Elk moment! Je krijgt een prachtig overzicht en suggesties om meer te ontdekken!

Onze gids Christian gaf ons een gevarieerde, vermakelijke en vermakelijke rondleiding door de oude binnenstad van Heidelberg. Zou de tour zeker weer boeken.

Gemakkelijk om deze kaart te hebben want er zijn allerlei zaken reeds inbegrepen en voor anderen kreeg je korting

Zeer leuke humoristische stadsgids, informatief en niet een beetje droog of saai.

Very good and knowledgeable guide! Perfect English language