Kies data
Heidelberg

Cultuur & geschiedenis

Heidelberg Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Heidelberg: Nachtwacht historische avontuurlijke tour

1. Heidelberg: Nachtwacht historische avontuurlijke tour

Leer alles over het leven van mensen aan de buitenkant van de samenleving met deze interactieve historische avontuurlijke tour door het schilderachtige Heidelberg. Geniet onderweg van het stadhuis, de Korn-markt en alle belangrijke bezienswaardigheden. Ontmoet je Nachtwacht bij de Hercules-fontein op het marktplein om je rondleiding door Heidelberg van onderaf te beginnen. Luister naar verhalen uit de middeleeuwse geschiedenis terwijl je langs bezienswaardigheden zoals de Korn Market Madonna, het Palais Prinz Carl en het Palais Graimberg loopt. Pauzeer op het Karl-plein en bewonder de ruïnes van het oude kasteel van de stad. Wandel door oude kleine straatjes en paden met je gids, waaronder Eselspfad, Leyergasse, Semmelgasse en Steingasse. Stop bij het 18e-eeuwse Holländer Hof en leer over het lot van degenen die buiten de stadsmuren wonen. Bewonder de iconische oude stadsbrug terwijl je jezelf onderdompelt in het oude Heidelberg in het gezelschap van je Nachtwacht.

Heidelberg: 2 uur durende spookachtige tour met Hangman's Daughter

2. Heidelberg: 2 uur durende spookachtige tour met Hangman's Daughter

Geniet van een heel bijzondere wandeltocht met spookverhalen over Heidelberg. Ga mee op een van haar wandelingen en ga op zoek naar oude spookhuizen en heksenverblijven. Luister naar verhalen over poltergeists die grote schade aanrichten in herenhuizen, de zielen van verbrande heksen en slechte honden in de donkerste hoeken van de oude stad. Verken de romantische oude binnenstad van Heidelberg en leer over vreselijke misdaden en wrede straffen tijdens de middeleeuwen. Ontdek hoe een beul vroeger de kost kon verdienen met zijn "diensten" en leer de donkere kant van de stad kennen.

Heidelberg: BODY WORLDS Museum Entreeticket

3. Heidelberg: BODY WORLDS Museum Entreeticket

Leer meer over alle aspecten van het menselijk lichaam door middel van unieke tentoonstellingen in het verbazingwekkende BODY WORLDS Museum. Bezoek de permanente collectie gemaakt door plastinator Dr. Gunther von Hagens en curator Dr. Angelina Whalley en verken de menselijke anatomie. Onderzoek orgaanfuncties, vragen over gezondheid en de interessante tentoonstelling Anatomy of Happiness die onderzoekt wat maakt is inhoud. Volg je eigen geluk op interactieve stations en begrijp de wonderbaarlijke complexiteit van je innerlijke wereld. Bewonder de precieze en wetenschappelijk gerichte bereiding van de plastinaten en geniet van hun esthetisch aangename, creatieve en vaak heerlijk grillige presentatie.

Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

4. Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

Ervaar de charme van Heidelberg op deze dagtocht vanuit Frankfurt, inclusief toegang tot het kasteel van Heidelberg. Stap 's ochtends in een bus en breng de dag door met het bekijken van bezienswaardigheden, zoals een van de grootste wijnflessen ter wereld.  Stap in een bus met airconditioning bij een centraal gelegen bushalte in Frankfurt. Ga lekker zitten en ontspan tijdens de rit naar Heidelberg. Bezoek de wereldberoemde ruïnes van het kasteel van Heidelberg, dat een prachtige combinatie van gotische en renaissance-elementen heeft.  Wandel door de grote binnenplaats en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Vergaap je aan een van de grootste wijnvaten in de wereld. Wandel door het middeleeuwse centrum om de Oude Brug, de Karlstor en de Kerk van de Heilige Geest te vinden. Bewonder het Haus zum Ritter (Ridderhuis) met zijn prachtige renaissancegevel. Maak een wandeling door oude smalle straatjes met vakwerkhuizen. Kom langs de oudste universiteit van Duitsland, vol met interessante verhalen.  Filosofeer op de Philosophenweg of koop een heerlijke regionale wijn. Aan het eind van de trip keer je per bus terug naar Frankfurt. 

Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

5. Heidelberg: Sightseeing-bus en kasteeltour

Geniet eerst van een comfortabele bustour met een gecertificeerde gids, waar je meer leert over de geschiedenis van de stad. Geniet van een onbelemmerd uitzicht op het spectaculaire kasteel van Heidelberg. Bezoek vervolgens het terrein van Heidelberg Palace en bewonder de schoonheid van dichtbij. Bekijk de elegante binnenplaats en de beroemde Great Heidelberg Tun (wijnvat.) Nadat u het kasteel heeft verkend, rijdt u met de kabelbaan terug naar de oude binnenstad.

Heidelberg: In het spoor van de Nachtwakers

6. Heidelberg: In het spoor van de Nachtwakers

De roep van de nachtwaker klonk elk uur in de straten van de voormalige kieswoning aan de Neckar. En nu klinkt het weer: Tijdens de rondleidingen van de Heidelbergse nachtwaker. De tour begint op het marktplein, bij de Hercules-fontein. Je komt langs het stadhuis, de Holy Spirit Church en Palais Prinz Carl (voormalig Grand Hotel, een van de mooiste trouwlocaties in de regio). Loop door kleine historische straatjes zoals Burgweg en Kanzleigasse totdat u het Karl-plein bereikt, vanwaar u kunt genieten van het beste uitzicht op de wereldberoemde ruïnes van het oude kasteel. Passeer veel oude historische gebouwen zoals Palais Boisseree, Science Academy, Schmitthenner House en nog veel meer. De gids zal vermakelijke verhalen delen over de locaties en dingen die men heeft meegemaakt in de nachtelijke straten van Heidelberg, de geschiedenis van de stad, de straten en pleinen, de lokale originelen en persoonlijkheden.

Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

7. Heidelberg: privérondleiding van 3 uur met kasteelbezoek

Ontdek Heidelberg en laat je onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van de oude stad. In slechts een paar uur ontdek je alle historische bezienswaardigheden. Je verbreedt je kennis met interessante informatie en krijgt geweldige insidertips die niet in een gids te vinden zijn - specifiek afgestemd op jou wensen. Wandel langs één van de langste voetgangerszones in Duitsland, direct door het pittoreske oude centrum en bewonder de prachtige barokke gebouwen. Je bekijkt de prachtige oude brug en de indrukwekkende kerk van de Heilige Geest, die ooit een verzameling waardevolle documenten huisvestte. Loop door de voormalige Hortus Palatinus naar de ruïnes van het kasteel van Heidelberg. Na een omweg naar het terras Scheffel met een adembenemend uitzicht op de stad en de rivier de Rijn, ga je naar het kasteelcomplex zelf. Hier zie je het grootste wijnvat ooit en geniet je van een wijnproeverij in de kasteelkelder of bezoek je het Apothekersmuseum op de binnenplaats.

Heidelberg: privéwandeling met professionele gids

8. Heidelberg: privéwandeling met professionele gids

Bezoek Heidelberg met een gids tijdens een privéwandeling door de stad. Bekijk de belangrijkste toeristische attracties en ontdek waarom deze universiteitsstad geliefd is bij zowel studenten als gezinnen. De oudste en beroemdste universiteitsstad van Duitsland, omgeven door bos, staat bekend om zijn barokke oude binnenstad, levendige studentensfeer, prachtige ligging aan de rivier en zijn half verwoeste kasteel op een heuveltop. Ontmoet je gids en ga op verkenning in de oude binnenstad van Heidelberg. Loop door een van de langste voetgangerszones van Europa en zie de Universiteit van Heidelberg, de oudste in Duitsland. Leer hoe de universiteit werd gesticht in 1386 en hoor over de studentengevangenis, die in de jaren 1780 werd opgericht en tot 1914 in bedrijf was. Bekijk de kerk van de Heilige Geest, bezoek de oude brug en wrijf over de brugaap van Heidelberg om geluk te verzekeren. Je hebt ook de mogelijkheid om het iconische kasteel van Heidelberg en de Heidelberg Tun te bezoeken, een extra groot wijnvat in de kasteelkelder. Aangezien dit een privétour is, kan uw reisschema worden aangepast aan uw voorkeuren.

Heidelberg: wandeltocht van 2 uur met Nachtwaker

9. Heidelberg: wandeltocht van 2 uur met Nachtwaker

Dompel jezelf onder in de griezelige wereld van weerwolven, geesten en vampiers. Geniet van een rondleiding onder leiding van een nachtwaker door de beroemdste overleveringen en legendes van Heidelberg en bezoek de griezelige locaties van moord en mythen. Gekleed in een liefdevol gemaakt en gedetailleerd kostuum, onthult de nachtwaker de donkere kant van de romantische oude stad. Luister naar verhalen waar je echt kippenvel van krijgt. Bezoek de locaties van wrede moorden en leer alles over wilde studenten en vreselijke monsters. Durf 's avonds door de pittoreske straatjes te wandelen en hun geheimen te ontdekken. Voel een koude rilling langs de ruggengraat bij het noemen van bovennatuurlijke wezens en gebeurtenissen.

Van Frankfurt: Heidelberg & Baden-Baden-dagtour

10. Van Frankfurt: Heidelberg & Baden-Baden-dagtour

De romantische oude stad Heidelberg en het beroemde kuuroord Baden-Baden vormen het decor voor deze dagtocht door Zuidoost-Duitsland. Bekijk de overblijfselen van een beroemd renaissancekasteel, verken de betoverende bossen van het Zwarte Woud en bekijk de iconische bezienswaardigheden van de regio uit de eerste hand. Je dag begint met een rit naar het zuiden naar Heidelberg, een pittoreske stad aan de rivier de Neckar. Bezoek het beroemde kasteel van Heidelberg voor een kijkje in de lange binnenplaats, het machtige terras en een van de grootste wijnvaten ter wereld. Maak vervolgens een wandeling door het middeleeuwse stadscentrum van de stad om de oude brug, de Karlspoort, de kerk van de Heilige Geest en het huis van de ridders te bewonderen, evenals de oudste universiteit van Duitsland. In de middag gaat uw tour verder naar Baden-Baden, een van Europa's mooiste kuuroorden en best bewaarde kuuroorden. Breng bij aankomst een bezoek aan het elegante Kurhaus, waar u de smetteloze tuinen en parken rond het stijlvolle casino kunt bekijken. Maak vervolgens een tocht door de betoverende naaldbossen van het Zwarte Woud en bezoek de Mummelsee, een gletsjermeer tussen de bergen dat is achtergelaten door de laatste ijstijd. Neem wat vrije tijd om te ontspannen in dit prachtige landschap en bekijk de lokaal vervaardigde koekoeksklokken, die een traditie voortzetten die hier in het bos begon, voordat je op weg ging naar de terugreis naar het noorden naar Frankfurt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 19

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Heidelberg

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Heidelberg?

Andere onmisbare dingen om te doen in Heidelberg:

Welke Cultuur & geschiedenis in Heidelberg nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 125 beoordelingen

Kleine tour gevuld met unieke feiten over Heidelberg

De rondleiding die ik bijwoonde, maakte deel uit van een kleine groep (we waren in totaal 4 van ons, inclusief onze gids Patricia). Ik geef de voorkeur aan deze tourstijl, omdat je geen deel uitmaakt van een enorme groep zoals de andere tourbedrijven die we in Schloss Heidelberg tegenkwamen. We hadden de kans om door het stadscentrum en langs de oude brug te lopen en luisterden kort naar het orgel dat tijdens de mis in de protestantse kerk werd bespeeld.