Heidelberg
Openbaar vervoer

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Heidelberg

Wil je alle activiteiten in Heidelberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heidelberg

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 103 beoordelingen

Goed maar uitbreidbaar

Alles ging goed en we konden de kaart goed gebruiken. Ik vind het echter ongelooflijk onpraktisch dat je de specifieke informatie over kortingen etc. niet kunt krijgen voordat je de kaart pakt, wat het plannen erg moeilijk maakte. Ook dat je de kaart persoonlijk moet ophalen bij het treinstation is een beetje onpraktisch, dus we moesten je extra betalen voor de eerste treinrit van buiten (hotel) naar het stadscentrum. Anders ging alles goed en het personeel was erg aardig en behulpzaam.

Het beste als u van het centraal station komt (Hauptbahnhof)

Als u van het centraal station komt, ligt het reisinformatiebureau net buiten het station, wat erg handig is om uw Heidelberg-kaarten op te halen. Het meegeleverde kabelbaankaartje is geweldig, vooral als de dag druk wordt, omdat je niet in de rij hoeft te staan om een kaartje te kopen, je gaat gewoon rechtstreeks naar de tourniquet en veegt je kaartje.

De kaart is erg handig voor het gebruik van plaatselijk vervoer. Een rondleiding door het kasteel inclusief het gebruik van de bergbaan is handig, maar er zijn extra kosten voor andere opties, zoals audiogidsen en bezoeken aan bepaalde kamers. De lanyard is een leuke toevoeging, maar eigenlijk overbodig.

Een dag lang konden we de voordelen van de Heidelberg Card niet volledig benutten; daarom moet van tevoren worden overwogen of de aankoop de moeite waard is.

Bij ophalen van de card bij de toeristen informatie kregen we volop uitleg. Card goed gebruikt voor openbaar vervoer, en bezoek aan het kasteel.