Heineken Experience

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vijf hoogtepunten van de Heineken Brouwerij

Ervaar de Heineken Experience: een interactief museum met alles wat je ooit wilde weten over 'ons' beroemde biertje.

 • Bier proeven

  1. Bier proeven

  Dacht je dat er maar één soort Heineken was? Nah! Maak van de gelegenheid gebruik om hier in Amsterdam een aantal verschillende lokaal gebrouwen biertjes te proeven.

 • Zelf tappen

  2. Zelf tappen

  Dit is je kans om je barkeeperskills aan de rest van de wereld te laten zien! Maar maak je geen zorgen, in het geval van trillende handen zijn de Heineken-bartenders nooit te beroerd om op professionele wijze een biertje voor je te tappen.

 • Bottle Ride

  3. Bottle Ride

  Deze rit laat zien welke weg een flesje Heineken aflegt, en jij bent de ster van de show! Tip: draag sneldrogende kleren...

 • Geschiedenis

  4. Geschiedenis

  Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog was de hele Nederlandse biermarkt in handen van Heineken, en in de jaren '80 bestond er een anarchistische beweging die het merk boycotte!

 • De James Bond Room

  5. De James Bond Room

  Heineken heeft ook in de filmwereld een plekje bemachtigd. In deze zaal leer je over de link tussen James Bond en Heineken en kun je authentieke rekwisieten uit de films bewonderen!

Plan je bezoek

 • Hoeveel kost het?

  18 EUR voor volwassenen en 14 EUR voor kinderen. Een tour kan je mogelijk korting geven.

 • Wanneer zijn ze open?

  365 dagen per jaar! Maandag tot donderdag van 10:30 tot 19:30 uur, en vrijdag, zaterdag en zondag van 10:30 tot 21:00 uur. In juli en augustus is de Experience de hele week tot 21:00 uur geopend.

 • Hoe kom je er?

  De Heineken Experience is gelegen aan de Stadhouderskade 78. Pak vanaf Amsterdam Centraal tram 16, 24 of 25 naar Stadhouderskade.

 • Moet ik een tour boeken?

  De tour wordt aangeraden, maar let op: je krijgt geen gids. Download de app van de Heineken-website en ga zelf op ontdekking. Ook belangrijk: als je onder de 18 bent, dien je door een volwassene te worden begeleid.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag tot donderdag van 10:30 tot 19:30 uur, en vrijdag, zaterdag en zondag van 10:30 tot 21:00 uur. In juli en augustus is de Experience de hele week tot 21:00 uur geopend.
 • Toegangsprijzen
  De prijs voor een ticket is 18 EUR voor volwassenen, en kaartjes voor kinderen kosten 14 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  De tour is zelfstandig: je downloadt een app en gaat zelf op pad.
 • Hoe kom ik er?
  Neem tram 16, 24 of 25 naar Stadhouderskade.
 • Extra tips

  • Bezoekers van onder de 18 mogen niet zonder volwassene naar binnen.

  • Als je van plan bent de Bottle Ride te doen, trek dan makkelijk drogende kleren aan!

Sitemap Heineken Experience

Wil je alle activiteiten in Heineken Experience ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heineken Experience

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8.254 beoordelingen

Dit hebben we allebei genoten en aangezien ik af en toe geniet, was Heineken geïnteresseerd in wat er te leren was over de geschiedenis van dit gouden bier. We ontdekten dat de interactieve mensen bij verschillende stappen van het maken van producten en de geschiedenis van het verleden dat beetje extra toevoegden dat veel beter was dan een audiogids waar je hen geen vragen kunt stellen. Voor ons was dat eerste monster zo lief zijn een schok die niet teveel wilde weggeven in mijn recensie. Er zijn nog veel meer aangename verrassingen voordat deze tour eindigt en we aarzelen niet om hem aan te bevelen als zeer interessant, informatief en het geld meer dan waard John & Sue Eastbourne UK

De algemene Heineken-ervaring was erg goed, veel plezier en bierproeven. Personeel zeer behulpzaam en onderhoudend zeer aan te bevelen. Enige deel dat een beetje teleurstellend was omdat we ons niet realiseerden dat de rondvaart door het kanaal niet bij de ervaring was, dus vanwege andere plannen misten we de rondvaart.

Als je veel musea gaat bezoeken, is het kopen van deze kaart absoluut de moeite waard

Echt geweldige ervaringen en geweldige service, het is handig en bespaart geld

De perfecte kaart om je bezoek aan Amsterdam nog aangenamer te maken.