Kies data

Heldenplein, Boedapest

Heldenplein, Boedapest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

1. Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

Je eerste halte van deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Kastelendistrict, waar je een korte wandeling zult maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je zult de Matthiaskerk en het Vissersbastion bezoeken, de perfecte plek om van de spectaculaire uitzichten op het omliggende gebied te genieten. De rondleiding gaat verder met een rit naar de citadel bovenop de Gellértberg, waar je de panoramische uitzichten op de stad kunt bewonderen. Vervolgens ga je over de Elisabethbrug naar de Pest-zijde van de stad om de beroemde Grote Markthal en de grootste synagoge van Europa te bekijken, waarna je doorrijdt naar het stadspark. Onderweg zul je het grootste kuuroord in Europa en de dierentuin van Boedapest passeren, gevolgd door een pauze bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen zult zien. Vanaf hier rijd je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest. Bij het parlementsgebouw stap je uit voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw dat is ontworpen door de beroemde Hongaarse architect, Imre Steindl, is deels geïnspireerd door het Palace of Westminster in Londen en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk eenmaal binnen de prachtige vergaderzaal, de rijkelijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je hebt de tijd om de koepelzaal te bekijken, waarin de kroonjuwelen en de Hongaarse Heilige Kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

2. Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

Beleef een perfecte kennismaking met een van de mooiste steden van Europa, Boedapest. Rijd rond in stijl, stap in en uit bij de meer dan 20 haltes langs zorgvuldig ontworpen routes. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, van de prachtige basiliek, de lommerrijke en klassieke Andrassy Avenue, tot de prachtige Kettingbrug. Beleef de hoofdstad van Hongarije in al haar glorie met een rondvaart op de Donau en bekijk Boedapest vanuit een ander perspectief. Met je ticket kun je ook genieten van een begeleide wandeling door de statige Pest-kant van de stad. Alle bussen zijn voorzien van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, zodat je Boedapest op de meest comfortabele en gemakkelijke manier kunt verkennen.

Boedapest: 3 uur stadsrondleiding en kasteelwandeling

3. Boedapest: 3 uur stadsrondleiding en kasteelwandeling

Aan het begin van je 3-uur durende stadsrondleiding door Boedapest kom je langs het iconische Parlementsgebouw. Dan steek je de Donau over via de Margarethabrug. De bus neemt je naar de Boeda-kant, hier bezoek je de Burcht van Boeda, maak je een korte wandeling naar het Vissersbastion en zie je de buitenkant van de Matthiaskerk. De tour gaat verder, de Gellértberg op. Hier wordt gepauzeerd om foto's te maken en te genieten van de fantastische uitzichten over heel Boedapest. Na deze pauze neemt de bus je over de Elisabethbrug en de Andrássyboulevard naar het Heldenplein. Op je weg terug naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

3-uur durende Boedapest-tour met Russische jeep

4. 3-uur durende Boedapest-tour met Russische jeep

Wacht niet met de drukte op een traditionele stadstour. Leun achterover in je authentieke, vintage Russische militaire jeep, riemen vast en laat de rest over aan de gidsen! Geniet van de spectaculaire schoonheid van Boedapest. Deze tour wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die een "beetje meer" van Boedapest willen zien, omdat je naar plaatsen wordt gebracht waar rondleidingen door de stad geen toegang hebben. Bekijk de wonderen en geheimen van deze stad. De tour neemt je mee langs de Hongaarse Champs Elysees (Andrassy Ut). Maak een stop op het Heldenplein (Hosok Teren) voor sightseeing en voor foto's. Vanaf hier kun je het westelijke treinstation (Nyagati Palyaudvart) zien, ontworpen door August De Serres, gebouwd door de Eiffel Company uit Parijs, 12 jaar voor de Eiffeltoren. De tour gaat verder naar het prachtige parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek en de Sint-Istvanbasiliek, waarna je naar Buda gaat. Maak een korte omweg/stop bij het middeleeuwse kasteel en ga vervolgens verder naar het hoogste uitkijkpunt van de stad, waar u een adembenemend panoramisch uitzicht op Boedapest, de Donau en het Buda-kasteel zult zien. Terwijl u terugkeert, kunt u de stad bewonderen terwijl u de Donau oversteekt met een brug en richting de Joodse wijk gaat. Hier vindt u Europa's grootste functionerende synagoge en historische wijk met zijn eigen unieke en interessante sfeer. Tijdens de tour deelt uw chauffeur interessante verhalen over bezienswaardigheden en staat hij open voor vragen. Er is ook de mogelijkheid om uw audiogids te gebruiken of u kunt naar muziek luisteren met het JBL hifi-systeem. Pak je camera en toer door Boedapest!

Boedapest: stadsrondleiding met gids per e-scooter

5. Boedapest: stadsrondleiding met gids per e-scooter

Geniet op vier verschillende manieren van de bezienswaardigheden van Boedapest. Bekijk het parlement of het Buda-kasteel, maak een grootse rondleiding door de stad of krijg een nieuw perspectief op Boedapest met een zonsondergang- en nachttour. Bekijk de parlementsgebouwen in het historische hart van de stad tijdens de Parliament Tour. Geniet van een panoramisch uitzicht op Buda en maak een aantal prachtige foto's. Verken het charmante kasteeldistrict rond het enorme Buda-kasteel tijdens de Buda Castle-tour. Bekijk de Mathias-kerk, geniet van het prachtige Vissersbastion en ontdek de historische sfeer van dit UNESCO-werelderfgoed. Neem de Grand City Tour om zowel het Buda-kasteel als het parlement in één dag te zien, of ga met de optie zonsondergang en nacht om het prachtige Boedapest bij zonsondergang te zien vanaf de twee hoogste punten bij het kasteel en de citadel.

Wenen: dagtrip naar Boedapest

6. Wenen: dagtrip naar Boedapest

Voordat je aan een mooie rit door het Hongaarse platteland begint, ontmoet je je Engelssprekende gids voor je hotel in Wenen op het afgesproken tijdstip. Ga verder naar Boedapest in een voertuig met airconditioning en geniet van het landschap. Maak bij aankomst in Boedapest van de gelegenheid gebruik om beroemde bezienswaardigheden te bekijken, waaronder het Vajdahunyad-kasteel, het operagebouw en het parlementsgebouw. Bewonder op het Heldenplein de standbeelden van de Zeven Hoofdmannen van de Magyaren en het weidse uitzicht over de stad en de wateren van de Donau vanaf het Vissersbastion. Geniet van voldoende vrije tijd om Boedapest te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Wenen. Uw dagtocht eindigt met vervoer terug naar Wenen.

Ontdek Boedapest: privé 3- of 4-uur durende rondrit met de auto

7. Ontdek Boedapest: privé 3- of 4-uur durende rondrit met de auto

Geniet van een privé-rondleiding door de prachtige stad Boedapest, en maak kennis met de seculiere geschiedenis van de stad kennen als u een bezoek zowel de Buda en Pest kanten. Begin de dag in de stad het centrum, en steek de Kettingbrug aan het heuvelachtige Boeda bezoeken. Loop door de prachtige kasteel District de gotische Matthiaskerk en het Vissersbastion. Voortzetting van de tour met een rit langs de volgende heuvel op de weelderige Gellert Hill, en bewonder de Citadel aan de bovenkant voordat u verder gaat de tour naar de Pest wijk aan de oostkant van de rivier. Bezoek de Centrale Markthal aan de verste Hongaarse gerechten te ontdekken, en dan verder naar het Nationaal Museum en de joodse wijk. Vervolgens neemt de Andrássy Avenue pass van de fascinerende State Opera House, stoppen voor een bezoek aan het plein met het indrukwekkende Heroes '. Doorgaan op met een wandeling door het stadspark, passeren Vajdahunyad Castle, en bezoek St. Stephen's Basilica. Het einde van de tour in het centrum van de stad na een bezoek aan Kossuth-plein en het Hongaarse parlement. De drop-off point is uw keuze!

Vanuit Wenen: dagtocht Boedapest

8. Vanuit Wenen: dagtocht Boedapest

Ervaar de prachtige en historische stad Boedapest tijdens een dagtocht met een comfortabele tourbus vanuit Wenen. Maak een comfortabele rit over de vlakten van westelijk Hongarije naar de stad Boedapest, gelegen aan de schilderachtige oevers van de rivier de Donau. Ga op een informatieve tour door de districten Boeda en Pest, en kom onderweg meer te weten over het historisch en cultureel belang van de Hongaarse hoofdstad. Bewonder de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de statige burcht van Boeda, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en symbool van de stad. Zie het Hongaarse parlementsgebouw, een gebouw geïnspireerd door het Palace of Westminster, en het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek, de Matthiaskerk, en geniet van een bezoek aan het Margaretha-eiland, terwijl je gids je meer vertelt over de betekenis van deze verschillende bezienswaardigheden. Om 17:00 uur keer je terug naar Wenen en word je teruggebracht naar je hotel.

Boedapest Dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

9. Boedapest Dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

Geniet van het adembenemende uitzicht over Boedapest en loop door de straten tijdens een rondleiding met een kleine groep. Verken de Hongaarse hoofdstad, met name het kasteeldistrict en het Hongaarse parlement. Steek bruggen over en ontdek de straten in barokstijl, met vrije tijd daarna. Ontmoet je gids en loop door de straten van het kasteeldistrict, met een speciaal bezoek aan de Matthiaskerk. Bekijk het 19e-eeuwse Vissersbastion en neem een kijkje in het unieke interieur van de Ruszwurm, het oudste café van de stad. Ga vanuit verschillende hoeken naar het Hongaarse parlement, steek de belangrijkste bruggen en de belangrijkste lanen over, zoals Andrássy Avenue, de lokale Champs-Élysées. Maak foto's met historische Hongaarse leiders op het Heldenplein, bij de Sint-Stefanusbasiliek en leer de vele geheimen van Boedapest kennen. Geniet aan het einde van de sightseeingtour van je vrije tijd in het centrum van Boedapest. Neem de tijd om rond te lopen en wat Hongaarse gerechten te proberen, zoals traditionele Gulash. Geniet daarna van een zorgeloze transfer terug naar Wenen.

Boedapest: 4-uur durende bustour met riviercruise

10. Boedapest: 4-uur durende bustour met riviercruise

Geniet van onze 3 uur durende live begeleide stadstour met professionele gidsen en daarna een onvergetelijke rondvaart op de Donau. Je tour begint met een 3 uur durende Grand City Tour van Boedapest. Je passeert het iconische parlementsgebouw voordat je de rivier de Donau oversteekt via de Margaret-brug. De bus brengt je naar het gebied van het Koninklijk Kasteel aan de Buda-kant, waar je een korte wandeling kunt maken naar het Vissersbastion en de buitenkant van de Matthiaskerk kunt zien. Vervolgens gaat de tour verder de Gellért-heuvel op, waar je een fotostop hebt en tijd hebt om te genieten van het geweldige uitzicht over heel Boedapest. Na deze halte brengt de bus je over de Elizabeth-brug en langs Andrássy Avenue naar het Heldenplein. Passeer de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek op de terugweg naar het Intercontinental Hotel - EUrama-kantoor waar de bustour eindigt om de Donau-cruise-ervaring te beginnen. De boottocht vertrekt vanaf dok 6 MAHART en is inclusief 1 stop. Als u langs het imposante gebouw van het parlement loopt, kunt u het panorama van het Margaretha-eiland bewonderen. Het kasteeldistrict - het koninklijk kasteel - de Matthiaskerk en het Vissersbastion bevinden zich op de Burchtheuvel, het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellert-heuvel. Als u de tour in zuidelijke richting voortzet, ziet u de bruggen van Boedapest, het Nationaal Theater, het Paleis van de Kunsten. Terugkerend zie je de universiteiten van Boedapest, de Centrale Markthal. De tour eindigt in het stadscentrum.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Wateractiviteiten
54 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Heldenplein, Boedapest

Wil je alle activiteiten in Heldenplein, Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Heldenplein, Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.130 beoordelingen

We kunnen deze excursie alleen maar aanbevelen. Onze gids Clara begeleidde onze kleine groep (6 personen) geweldig en met veel expertise. Het was ons eerste bezoek aan Boedapest en we hebben veel gezien in de drie uur en achtergrondkennis opgedaan, absoluut een aanrader.

Goed idee, met twee uur kom je eigenlijk niet rond als je te maken hebt met de gebouwen en de verhalen erachter! We waren soms echt bang en op sommige plaatsen zouden we zonder deze game niet zijn gekomen!

Dankzij de bus vele verdere bezienswaardigheden gezien en geleid rondgewandeld aan de boeddaburcht

Fantastische gids die ons begeleidde pp een boeiende tocht. Leuk terrasje onderweg:)

Goede bussen, mooie routes en goede begeleiding in en bij de bussen.